یک خانواده افغان در پاکستان از وزارت خارجه آلمان شکایت کرده است

پس از توقف روند بیرونکردن شهروندان افغانستان از سوی جرمنی، یک خانواده افغان در پاکستان با استخدام وکیل، از وزارت خارجه آلمان به دادگاه اداری شهر برلین شکایت کرده است.
این خانواده در شکایت خود گفت که حکومت آلمان به آنها وعده انتقال به این کشور را داده بود، اما پس از ۱۳ ماه انتظار در پاکستان، وزارت خارجه این کشور به پناهندگی شان پاسخ منفی داده است.
این خانواده که در پاکستان زندگی میکند، به تلویزیون آلمانی ایآردی گفت که دلیل شکایتاش، انتظار بیش از ۱۸ ماه برای دریافت ویزایی است که طبق قانون حق آنان است.
شاکی به اسم مستعار «عایشه»، نویسنده و پژوهشگری است که بهدلیل فعالیتهایش در حکومت پیشین افغانستان برای حکومت آلمان فردی شناختهشده بهشمار میرود.
اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان در اکتبر ۲۰۲۳ با پذیرش عایشه و ۱۳ عضو خانوادهاش، از جمله چند کودک خردسال، موافقت کرد. عایشه میگوید پس از ماهها ارسال مدارک و مصاحبههای امنیتی، در ماه مارچ به آنها گفته شد که تایید شدهاند.
با این حال، هیچ وقت برای دریافت ویزا وقت ملاقات تعیین نشد و تلاشهای مکرر آنها برای گرفتن وقت، بیپاسخ ماند.
عایشه و خانوادهاش اکنون با خطر اخراج از پاکستان مواجهاند، جایی که اعتبار ویزایشان به پایان رسیده است. چون آلمان روابط دیپلوماتیک با طالبان ندارد، شهروندان افغانستان باید برای درخواست ویزای آلمان به اسلامآباد سفر کنند.
بر اساس گزارش این رسانه آلمانی، حدود ۲۵۰۰ افغان دیگر نیز در شرایط مشابهی منتظرند. فریدریش مرتس، صدراعظم جدید آلمان، محدود کردن ورود پناهجویان را بهعنوان یکی از محورهای اصلی کارزار انتخاباتیاش اعلام کرده است. او تاکنون کنترولهای مرزی را سختگیرانهتر کرده و برخی پناهجویان را بازگردانده است.
مرتس همچنین تمایل خود را برای متوقف کردن کامل برنامه فدرال کمک به افغانهایی که از سرکوب طالبان فرار کردهاند، ابراز کرده است. بسیاری از سیاستهای او با انتقادهای شدید روبهرو شدهاند، چرا که برخی معتقدند این سیاستها ممکن است ناقض قوانین آلمان و اتحادیه اروپا باشند.
هنوز مشخص نیست که دادگاه اداری برلین چه تصمیمی درباره شکایت خانواده عایشه میگیرد. اما فیصله آن تاثیری بزرگ بر وضعیت پناهجویان افغانی میگذارد که در چارچوب برنامه پذیرش مهاجران افغان حکومت آلمان، منتظر پاسخ نهایی این کشور در پاکستان هستند.