• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

عفو بین‌الملل: متهمان جنایات جنگی نیروهای بریتانیا در افغانستان، محاکمه شوند

۲۳ ثور ۱۴۰۴، ۱۲:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان عفو بین‌الملل بریتانیا می‌گوید گزارش اخیر بی‌بی‌سی درباره اتهامات جنایات جنگی نیروهای ویژه این کشور در افغانستان بسیار جدی و نگران‌کننده است. این سازمان تاکید کرده است که متهمان در دادگاه‌های بریتانیا به‌گونه عادلانه و شفاف محاکمه شوند.

ساچا دشموک، مدیر اجرایی سازمان عفو بین‌الملل بریتانیا، گزارش اخیر بی‌بی‌سی‌نیوز درباره قتل‌های فراقضایی توسط نیروهای ویژه بریتانیا در افغانستان، را مصداق «جنایات جنگی» دانست.

او گفت: «این ادعاها بسیار جدی‌اند و به‌مثابه جنایات جنگی تلقی می‌شوند. گزارش‌ها درباره قتل عمد بازداشت‌شدگان از جمله کودکان و زخمی‌ها، نقض آشکار قوانین بین‌المللی بشردوستانه است.»

در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه، ۲۳ ثور، از سوی سازمان عفو بین‌الملل منتشر شد، آمده است: «این اتهامات گستره‌ای از سال‌ها را در بر می‌گیرد و به الگویی بالقوه از پنهان‌کاری نهادی و نبود نظارت در وزارت دفاع بریتانیا اشاره دارد.»

این سازمان همچنین گزارش این اتهامات را نشانه‌ای از تلاش آشکار برای سرکوب یا دست‌کاری روند تحقیقات و احتمال پنهان‌کاری سیستماتیک دانسته است.

عفو بین‌الملل ضمن استقبال از آغاز تحقیقات بی‌بی‌سی، تاکید کرده است که این روند باید کاملاً مستقل، با منابع کافی و اختیار لازم برای احضار شاهدان و دسترسی به تمام شواهد باشد.

در این بیانیه آمده است: «افرادی که مظنون به ارتکاب جنایات جنگی و سایر سوءاستفاده‌ها هستند باید بدون در نظر گرفتن رتبه‌شان به‌طور شفاف در محاکماتی عادلانه و شفاف در بریتانیا، مورد تحقیق و پیگرد قانونی قرار گیرند.»

این سازمان همچنین تأکید کرده است که در صورت لزوم، این افراد باید در دادگاه کیفری بین‌المللی نیز محاکمه شوند. عفو بین‌الملل افزود: «عدالت نباید به تعویق بیفتد. قربانیان این سوءاستفاده‌های ادعایی و افکار عمومی، سزاوار دانستن حقیقت کامل، شفاف‌سازی و پاسخگویی هستند.»

پیشتر شماری از نیروهای ویژه پیشین بریتانیا در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی گفته بودند که نیروهای ویژه این کشور در عراق و افغانستان، افراد مسلح را در خواب به قتل می‌رساندند و غیرنظامیان، از جمله کودکان را، در حالی که دست‌بسته بودند، با شلیک گلوله می‌کشتند.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۴

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۵

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

•
•
•

مطالب بیشتر

پولیس تهران دو جوان افغان را به اتهام «توهین به پول ایران و خودرو ایرانی» بازداشت کرد

۲۳ ثور ۱۴۰۴، ۱۱:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های ایران از بازداشت دو جوان افغان به اتهام‌هایی مانند «توهین به پول ایران و خودرو ایرانی» خبر داند. آن‌ها در ویدیوهایی که با عبارت «ما ایران زندگی می‌کنیم» شروع می‌شود با موضوعاتی مثل ارزش پول ایران، کیفیت خودروهای ایرانی و جراحی زیبایی دختران ایرانی شوخی کرده بودند.

خبرگزاری فارس نوشته است که این دو جوان در شهرستان بهارستان در غرب استان تهران بازداشت شده‌اند.

در ویدیوهای تارشده‌ای که خبرگزاری‌های ایرانی به عنوان نمونه توهین این دو جوان نشر کرده‌اند، جملاتی مانند «ما در ایران زندگی می‌کنیم، اینجا بی‌ارزش‌ترین پول جهان را دارد» و «ما ایران زندگی می‌کنیم، اینجا دختران بدون عمل جراحی نمی‌توانند زندگی کنند» شنیده می‌شود.

«توهین به خودروی ایرانی»

یک سایت خبری دیگر به نام رُکنا هم نوشته است که این دو بلاگر افغان‌ «در فضای مجازی به تمسخر خودروها و ارزش پول ملی ایران پرداخته بودند».

خبر این بازداشت درحالی اعلام می شود که مردم ایران از برخورد ضعیف پولیس کشورشان با مجرمان اقتصادی و حملات مسلحانه انتقاد دارند.

گسترش ارعاب؛ طالبان در بدخشان یک نفر را در حضور مردم شلاق زد

۲۳ ثور ۱۴۰۴، ۱۰:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

محکمه طالبان روز سه‌شنبه اعلام کرد که این گروه یک نفر را در ولسوالی یفتل ولایت بدخشان به اتهام آنچه «رابطه جنسی» گفته، شلاق زده است. طبق اعلامیه طالبان دادگاه ابتدایی این گروه این مرد را پیش چشم مردم متحمل ۳۹ ضربه شلاق کرده است.

طالبان گفته که شلاق این مرد روز سه‌شنبه، ۲۳ ثور در صحن فرماندهی امنیه این گروه در ولسوالی یفتل، با حضور مقام‌های محلی طالبان و باشندگان بدخشان، اجرا شده است.

محکمه عالی طالبان تقریبا هر روز از مجازات بدنی متهمان خبر می‌دهد. سازمان ملل و سایر نهادهای حقوق بشری بارها از طالبان خواسته‌اند که به مجازات بدنی شهروندان پایان دهد. نهادهای حقوق بشری می‌گویند که دستگاه قضایی طالبان غیرمعیاری است و متهمان به روندهای دادرسی از جمله وکیل مدافع دسترسی ندارند.

علاوه بر این کارشناسان به این باورند که شکنجه بدنی افراد در ملاء عام باعث ترویج و گسترش ارعاب در جامعه افغانستان می‌شود.

دادگاهی در کنیا با استرداد ظاهر قدیر به امریکا موافقت کرد

۲۳ ثور ۱۴۰۴، ۱۰:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

خانواده ظاهر قدیر خبر داد که دادگاهی در نایروبی، پایتخت کنیا با درخواست استرداد معاون پیشین مجلس نمایندگان افغانستان به امریکا موافقت کرده است. وکیل او از دادگاه خواست تا روند استرداد آقای قدیر را تا زمان ثبت درخواست تجدید نظر، متوقف کند.

وکیل ظاهر قدیر پس از صدور حکم استرداد او به امریکا گفت درخواست تجدید نظر می‌دهد و از دادگاه خواسته تا روند استرداد آقای قدیر را تا ۱۴ روز آینده متوقف کند.

به گفته وکیل ظاهر قدیر قرار است تا دو هفته آینده درخواست تجدید نظر برای حکم دادگاه، ثبت شود. جلال قدیر، برادرزاده ظاهر قدیر به افغانستان اینترنشنال گفت که دادگاه کنیا این تصمیم را روز سه‌شنبه، ۲۳ ثور گرفته است.

پیشتر طالبان وعده دادند که پرونده این مقام حکومت پیشین را به‌گونه جدی بررسی می‌کنند و امیرخان متقی نیز گفته بود که «درحد توان» اقدامات لازم را در این زمینه انجام خواهد داد. خانواده ظاهر قدیر اما بار دیگر از طالبان خواستند تا برای رهایی او اقدام کنند.

ظاهر قدیر در ۲۹ حمل سال جاری به اتهام «تلاش برای قاچاق مواد مخدر» و «انتقال غیرقانونی سلاح» به دستور امریکا در نایروبی، پایتخت کنیا، بازداشت شد. دادگاهی در نایروبی دستور داد تا آغاز روند استرداد قدیر به ایالات متحده، در بازداشت پولیس باقی بماند.

حبیب‌الرحمان حکمتیار می‌گوید مبارزه عاری از خشونت، شجاعت بیشتری می‌خواهد

۲۳ ثور ۱۴۰۴، ۱۰:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

حبیب‌الرحمان حکمتیار، فرزند گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان می‌گوید که مبارزه عاری از خشونت، شجاعت بیشتری می‌خواهد. او تلاش «سیزده ساله» حضرت محمد برای دعوت مردم مکه به اسلام را نوعی مبارزه عاری از خشونت خوانده و گفته است که این شیوه مبارزه کار پیامبران است.

پسر آقای حکمتیار بدون توضیح بیشتر درباره روش و رویکرد حضرت محمد در این سیزده سال، گفته است که شیوه مبارزه او به «تشکیل مدینه» انجامید. احتمالا منظور حبیب‌الرحمان حمتیار از «تشکیل مدینه» هجرت پیامبر از مکه به مدینه پس از تلاش‌های نافرجام به قتل او و موفقیتش در گسترش اسلام در مدینه و تشکیل نیرو برای بازگشت به مکه باشد.

البته حضرت محمد در دورانی که در مدینه بسر می‌برد چندین جنگ بزرگ و کوچک را نیز انجام داد و بخش از موفقیت اسلام با زور شمشیر حاصل شد.

با این حال، پسر آقای حکمتیار اکنون به این نظر است که می‌شود از مبارزه عاری از خشونت که به باور او شیوه پیامبران نیز است، برای مبارزه با حاکمیت طالبان در افغانستان استفاده کرد.

پس از روی کار آمدن طالبان در سال ۲۰۲۱، شماری از مخالفان این گروه مبارزه مسلحانه را در پیش گرفته‌اند و به تشکیل هسته‌های مقاومت اقدام کرده‌اند. در مقابل، شماری از مخالفان می‌گویند مبارزه مسلحانه باعث استمرار چرخه خشونت می‌شود. این دسته از فعالان بر رویکرد مبارزات مدنی و مقاومت عاری از خشونت تاکید می‌کنند.

حبیب‌الرحمان حکمتیار با حمایت از مبارزه عاری از خشونت در شبکه اکس نوشت: «شاید عده‌ای باور نکنند، اما تصور کنید تنها یک‌ نفر‌ هستید و با تمام اعتقادات، باورها و خدایان جامعه به مخالفت می‌پردازید، علاوه بر این تا حدی مهربان هستید که مخالفین و دشمنان خود را نیز با زبان نیکو به حق دعوت می‌کنید و می‌خواهید آن‌ها از زیان اعمال خود آگاه شوند. هم شجاعت دارید هم دلسوزی.»

پسر آقای حکمتیار در حالی باور خود به شیوه مسالمت آمیز مبارزه با طالبان را مطرح می‌کند که طالبان در افغانستان هیچ صدای مخالفی را تحمل نمی‌کند. این گروه در نزدیک به چهار سال گذشته در کنار سرکوب رسانه‌ها و اعمال محدودیت شدید بر تحصیل و کار زنان، حتا برخی از اعضای ارشد خود را که در مواردی با دیدگاه و تصامیم حکومت این گروه موافق نبوده‌اند، به نحوی وادار به ترک افغانستان کرده است.

نمایندگی بریتانیا برای افغانستان: ۴۶ درصد زنان متاهل افغان با خشونت‌های خانگی مواجه‌اند

۲۳ ثور ۱۴۰۴، ۰۸:۳۹ (‎+۱ گرینویچ)

نمایندگی بریتانیا برای افغانستان به نقل از سازمان بهداشت جهانی نوشت که زنان متاهل افغان با خشونت‌های فیزیکی، جنسی و آزار عاطفی مواجه‌اند. طبق این اطلاعات ۴۶ درصد زنان متاهل افغان خشونت فیزیکی را تجربه می‌کنند.

نمایندگی بریتانیا برای افغانستان روز سه‌شنبه، ۲۳ ثور در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «۳۴ درصد زنان متاهل افغان با آزار عاطفی و شش درصد دیگر با خشونت جنسی مواجه‌اند.»

در این یادداشت به نقش حیاتی مردان برای پایان دادن به این خشونت‌ها تاکید شده است. این نهاد به نقل از یک مرد به نام آدم ۲۹ ساله، باشنده پکتیکا افغانستان نوشت: «حمایت از زنان و دختران نشانه ضعف نیست بلکه نشانه‌ای از شخصیت واقعی است. ما باید متحد، دوست و مدافع حقوق آن‌ها باشیم.»

یک مرد دیگر از کابل نیز تاکید کرد: «به عنوان مردان افغان باید به پسران خود بیاموزیم که به زنان احترام بگذارند و با عمل خود در این راه الگو باشند. خشونت در خانواده، فرهنگ و دین ما جایی ندارد.»

این نگرانی درحالی مطرح شده که براساس گزارش اخیر شبکه تحلیلگران افغانستان طلاق گرفتن برای زنان تحت حاکمیت طالبان تقریبا غیرممکن شده است.

براساس این گزارش، جدایی زوج‌ها در افغانستان هنوز «منبع شرمساری» محسوب می‌شود. بر علاوه، وضعیت زنان در این کشور به دلیل خشونت‌های خانوادگی، محدودیت‌های شدید در حقوق و آزادی‌های اساسی، وخیم گزارش شده است.