کارمندان زن سازمان ملل از سوی 'افراد وابسته به طالبان تهدید به مرگ شدند'

منابعی از دفتر ملل متحد در کابل به افغانستان اینترنشنال گفتند که افراد وابسته به طالبان در دو روز گذشته کارمندان زن این سازمان را تعقیب و تهدید به مرگ کردهاند.
آنها به مردان خانوادههای این کارمندان هشدار دادهاند که مانع رفتن دختران و همسران شان به کار شوند، وگرنه کشته خواهند شد.
دستکم سه منبع در ملل متحد در کابل به افغانستان اینترنشنال گزارش دادند که افراد مسلح طالبان روزهای سهشنبه و چهارشنبه این هفته، شمار زیادی از کارمندان زن افغان سازمان ملل متحد در کابل را هدف، تعقیب، تهدید و ارعاب قرار دادهاند.
یکی از کارمندان این نهاد بینالمللی گفت در برخی موارد، مردان مسلح به خانه کارمندان مراجعه کرده و با تهدید سلاح، از پدر، شوهر یا برادر کارمند زن تعهد گرفتهاند که مانع ادامه کار او شوند.
به گفته او، طالبان به شماری از پدران این کارمندان گفتهاند که «اگر بار دیگر دخترتان به کار برود، کشته خواهد شد.»
گفته شده است این تهدیدها همراه با توهین، فیلمبرداری و تحقیر اعضای خانواده انجام شده است.
بر اساس اطلاعات، این تهدیدها عمدتاً متوجه کارمندان زن در دفاتر یونیسف، برنامه توسعه ملل متحد، یوناما، صندوق جمعیت سازمان ملل و سازمان جهانی صحت بوده است.
منابع میگویند که تعقیب کارمندان از اطراف دفتر مرکزی سازمان ملل در پلچرخی آغاز شده و سپس تا خانههای کارمندان در نقاط مختلف شهر از جمله مکروریانها، کارته چهار، دارالامان، خیرخانه، کارته نو، ارزانقیمت، کوتهسنگی و نقاط دیگر گسترش یافته است.
در نتیجه این فضای ارعاب، دفاتر سازمان ملل از کارمندان محلی زن خود خواستهاند تا اطلاع ثانوی از خانه کار کنند. اما با گذشت دو روز، هیچ توضیح یا اطمینان رسمی از سوی دفاتر سازمان ملل به این کارمندان داده نشده است.
این نخستینبار است که تهدید طالبان از سطح فشارها فراتر رفته و به تهدید صریح به قتل تبدیل شده است.
طالبان در دسامبر ۲۰۲۲ طی فرمانی از سوی هبتالله، رهبر این گروه، ممنوعیت کار زنان را اعلام کرد.
در آن زمان، به کارمندان زن سازمان ملل دستور داده شد که از خانه کار کنند، اما پس از دو هفته دوباره به دفاترشان برای ادامه کار فراخوانده شدند.
طالبان تاکنون در زمینه ممنوعیت کار زنان، به جز در قندهار و ننگرهار، اقدام نکرده بود و کارمندان زن، بهویژه در کابل، بهطور آزادانه به دفاتر کارشان میرفتند.
کارمندان این دفاتر میگویند این وضعیت بحرانی، نیازمند واکنش فوری جامعه جهانی و نهادهای مدافع حقوق بشر است تا از امنیت، کرامت و حق کار آنها دفاع شود.