یک افسر نیروهای ویژه بریتانیا هزار و ۵۸۵ درخواست اسکان مجدد افغان‌ها را رد کرده است

وزارت دفاع بریتانیا مدارکی را به دادگاه ارائه کرده که نشان می‌دهد یک افسر نیروهای ویژه هزار و ۵۸۵ درخواست اسکان مجدد نیروهای افغان را رد کرده است. این افسر از تابستان سال گذشته تاکنون تمامی درخواست‌هایی را که به او ارجاع شده، رد کرده است.

به گزارش رسانه‌های بریتانیا، وزارت دفاع این کشور به دادگاه گفته که ممکن است اقدامات این افسر با تحقیقات جاری درباره جنایات جنگی احتمالی توسط نیروهای ویژه هوایی بریتانیا در افغانستان مرتبط باشد.

بربنیاد گزارش‌ها، بسیاری از درخواست‌های رد شده، حاوی مدارک معتبر مبنی بر همکاری پناهجویان افغان با نیروهای بریتانیا در افغانستان بوده‌ است.

ناتالی مور، رئیس گروه اسکان مجدد افغان‌ها در بریتانیا با ابراز نگرانی از رد دسته‌جمعی درخواست‌های افغان‌ها توسط این افسر، در نامه‌ای به دادگاه نوشت ممکن است نیروهای ویژه بریتانیا در روند بررسی پرونده‌های همکاران سابق افغان خود از روش «رد خودکار» استفاده کرده باشند. او افزود که بعید نیست نیروهای ویژه سیاست اعلام ناشده رد دست‌جمعی این درخواست‌ها را در پیش گرفته باشد.

کماندوهای افغان، معروف به تریپلز، سال‌ها از نیروهای ویژه هوایی و دیگر ماموریت‌های نظامی بریتانیا در افغانستان حمایت می‌کردند. این نیروهای افغان پس از تسلط طالبان بر افغانستان در معرض خطر انتقام‌جویی قرار داشتند.

درخواست‌های اسکان مجدد نیروهای افغان در بریتانیا در حالی رد شده‌اند که همزمان ادعاهایی مبنی بر ارتکاب جنایات جنگی توسط نیروهای ویژه این کشور در افغانستان در حال بررسی است. پناهجویان افغان همکار با این نیروها می‌توانند پس از اسکان در بریتانیا به عنوان شاهد عینی در دادگاه حاضر شوند.

جانی مرسر، وزیر وقت امور کهنه سربازان بریتانیا در اوایل سال گذشته میلادی به وزیران ارشد کابینه از «تضاد منافع قابل توجه» در روند بررسی جنایات جنگی احتمالی توسط نیروهای ویژه در افغانستان هشدار داد. او گفت نیروهای ویژه از حق تصمیم‌گیری درباره درخواست «شاهدان بالقوه تحقیق» علیه خود برخوردارند. آقای مرسر در آن زمان این روش را «عمیقا نامناسب» خواند.

لوک پولارد، وزیر نیروهای مسلح بریتانیا پیشتر اعلام کرده بود که حدود ۲ هزار و ۵۰۰ درخواست رد شده توسط نیروهای ویژه باید دوباره بررسی شوند. از این میان نزدیک به ۲ هزار درخواست در مرحله نخست از سوی مددکاران دارای مدارک معتبر شناسایی شده بودند.

شماری از همکاران سابق نیروهای افغان، وکلای مدافع و خانواده‌ها شهادت داده‌اند که تعدادی از اعضای تریپلز پس از رد درخواست‌های شان توسط طالبان شکنجه شده و یا به قتل رسیده‌اند.

با این حال، مدارک تازه افشا شده در دادگاه سبب شد دولت دوباره بررسی تازه را درباره ادعاهای نیروهای ویژه و مساله تضاد منافع این نیرها با اسکان مجدد افغان‌ها در بریتانیا آغاز کند.