ترامپ به اشتباه تصویری از کنگو را بهعنوان سند کشتار سفیدپوستان در افریقای جنوبی نشان داد

خبرگزاری رویترز فاش کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، در جریان دیدار پر تنش با سیریل رامافوسا، رئیسجمهور افریقای جنوبی در کاخ سفید، تصویر برگرفتهشده از یک ویدیوی مربوط به جمهوری دموکراتیک کنگو را بهعنوان مدرک کشتار کشاورزان سفیدپوست در افریقای جنوبی نشان داد.
اما در واقع این تصویر که تیم راستیآزمایی رویترز صحت آن را تایید کرده، از ویدویی گرفته شده که این خبرگزاری در ماه فبروری پس از درگیریهای مرگبار از شهر گوما در کنگو منتشر کرده بود.
این تصویر، صحنهای را نشان میدهد که امدادگران پس از اعلام آتشبس از سوی شورشیان موسوم به ام۲۳ در شهر گوما، اجساد قربانیان را در کیسهها انتقال میدهند.

ترامپ یک نسخه چاپی این تصویر را همراه با مقالهای در کاخ سفید به رئیسجمهور افریقای جنوبی نشان داد و گفت: «اینها همه کشاورزان سفیدپوستیاند که قرار است دفن شوند.»
این مقاله و تصویر که در نشریه محافظهکار آنلاین امریکن تِنکر منتشر شده بود، به تنشهای نژادی و درگیریها در افریقای جنوبی و جمهوری دموکراتیک کنگو میپرداخت.
این نشریه در مقاله خود درباره تصویر توضیحی نداده بود و نوشته بود «تصویری از یوتیوب» و آن را به گزارش ویدیویی رویترز درباره کنگو در یوتیوب لینک داده بود.
کاخ سفید به درخواست رویترز برای اظهانظر درباره ارائه تصویر نادرست از سوی رئيسجمهور ترامپ پاسخ نداد.
آندریا ویدبرگ، نویسنده مقاله منتشرشده در امریکن تنکر اما گفت که دونالد ترامپ «تصویر را اشتباه تشخیص داده بود.» او همچنین گفت که مقالهاش دولت رامافوسا را «دولتی ناکارآمد، نژادزده و مارکسیست» خوانده بود و به «فشار فزایندهای که بر سفیدپوستان افریقای جنوبی وارد میشود» اشاره کرده بود.
دونالد ترامپ در دیدار پرتنش با سیریل رامافوسا در کاخ سفید، سخنان او را قطع کرد تا ویدویی را برایش نشان دهد که رئیسجمهور امریکا آن را «مدرکی از نسلکشی کشاورزان سفیدپوست در افریقای جنوبی» خواند.
خبرگزاری رویترز نوشته که تئوری توطئه «نسل کشی» در افریقای جنوبی که سالها در محافل راستافراطی مطرح بوده، بر ادعاهایی نادرست استوار است.