افزایش تنش در بدخشان؛ نیروهای طالبان با مردم ولسوالی جرم درگیر شدند

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند که درگیری طالبان با کشاورزان بر سر تخریب مزارع خشخاش در روستای فرغامنج ولسوالی جرم بدخشان برای دومین روز ادامه یافته است. به گفته منابع، مردم این روستا تلاش کردند با حمل جسد فرد کشته شده توسط طالبان، راهپیمایی و دادخواهی کنند.

منابع محلی در ولسوالی جرم بدخشان روز دوشنبه، پنجم جوزا به افغانستان اینترنشنال گفتند که مقامات نظامی طالبان بامداد امروز نیروهای اضافی به این منطقه فرستاده‌‌اند. به گفته منابع، شماری از مالکان کشتزارهای خشخاش و ساکنان این روستا که از سوی طالبان محلی حمایت می‌شوند، به کوه بالا شده و علیه قطعات طالبان سنگر گرفته‌اند.

شماری از ساکنان روستای فرغامنج به افغانستان اینترنشنال گفتند که دو طرف به شلیک‌‌های هوایی پرداخته‌اند. منابع همچنین از احتمال افزایش درگیری میان طالبان با زارعان خشخاش و ساکنان این روستا خبر دادند.

یک منبع از روستای فرغامنج گفت مردم پس از پادرمیانی فصیح‌الدین فطرت، رئیس ستاد ارتش طالبان جسد فرد کشته شده را دفن کردند. به گفته او، مردم فرغامنج قصد داشتند با حمل جسد تا دفتر والی طالبان در شهر فیض‌آباد راهپیمایی و دادخواهی کنند.

شماری از باشندگان محل دیروز به افغانستان اینترنشنال گفتند که تیم طالبان برای تخریب مزارع خشخاش در روستای فرغامنج ولسوالی جرم بدخشان با دهقانان درگیر شده‌ است. به گفته آنها، مالکان مزارع خشخاش با حمایت طالبان محلی با ماموران مسلح درگیر شده و به هم شلیک کردند.
بیشتر بخوانید: درگیری طالبان و دهقانان بر سر تخریب مزارع خشخاش در ولسوالی جرم بدخشان

به گفته منابع، درگیری قطعه خاص طالبان برای تخریب مزارع خشخاش با ساکنان و زارعان این روستا روز یکشنبه، دست‌کم یک کشته و چهار زخمی برجا گذاشته است.

احمد جاوید مجددی، عضو پیشین شورای ولایتی بدخشان، در گفت‌وگو با افغانستان اینترنشنال طالبان را به برخورد دوگانه در تخریب مزارع کوکنار متهم کرد. او گفت طالبان بر تخریب مزارع کوکنار در بدخشان تمرکز دارند، در حالی که در بسیاری از ولایات دیگر، کشت کوکنار آزادانه انجام می‌شود.

درگیری بر سر تخریب کشت خشخاش در بدخشان در حالی افزایش یافته است که سال گذشته نیز طالبان در این ولایت با زارعان درگیر شده بودند.

کشاورزان بدخشان پیش از این، علیه تخریب مزارع توسط طالبان بارها اعتراض کرده‌اند. آنها استدلال می‌کنند که با افزایش فقر و بیکاری ناگزیر به کشت خشخاش شده‌اند.