وزارت خارجه ایران: اگر مذاکرات با هدف محدود کردن حقوق ایران باشد، مذاکرات به جایی نمی‌رسد

سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه گفت که جمهوری اسلامی برای دستیابی به توافق هسته‌ای با امریکا، با تعلیق موقت غنی سازی اورانیوم موافقت نخواهد کرد.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ایران می‌تواند غنی‌سازی را به مدت سه سال متوقف کند تا به توافق برسد، گفت: «ایران هرگز چنین چیزی را نخواهد پذیرفت.»

با این حال،‌ آقای بقایی گفت اگر امریکایی‌ها حسن نیت داشته باشند، جمهوری اسلامی نیز خوشبین است. او افزود: «اما اگر مذاکرات با هدف محدود کردن حقوق ایران باشد، گفت‌وگوها به جایی نمی‌رسد.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره دور ششم مذاکرات با واشنگتن گفت که هنوز تاریخی تعیین نشده است. بقایی گفت: «ایران منتظر جزئیات بیشتر میانجی عمان در خصوص زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات است.»

مذاکرات واشنگتن و تهران با هدف حل مناقشه چند دهه‌ای بر سر برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شود و هر دو طرف موضع سختگیرانه‌ای بر سر موضوع غنی سازی اورانیوم ایران اتخاذ کرده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا روز یکشنبه گفت که مذاکره کنندگان امریکایی در آخر هفته گفت‌وگوهای «بسیار خوبی» با هیئت ایرانی داشته‌اند.

ترامپ می‌خواهد توانایی تهران برای تولید سلاح هسته‌ای را که می‌تواند به مسابقه تسلیحات هسته‌ای منطقه‌ای منجر شود، محدود کند. ایران به نوبه خود، برنامه هسته‌ای خود را منحصراً برای اهداف غیرنظامی می‌داند و در همان حال می‌خواهد از تحریم‌های ویرانگر بر اقتصاد مبتنی بر نفت خود خلاص شود.