زلنسکی می‌گوید روسیه ۵۰ هزار نیرو را برای حمله به شمال اوکراین بسیج کرده است

رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید که روسیه حدود ۵۰ هزار نیرو را برای حمله به این کشور در نزدیکی منطقه «سومی» در شمال اوکراین مستقر کرده است. ولودیمیر زلنسکی گفت که کی‌یف برای جلوگیری از حمله گسترده مسکو، اقدامات و آمادگی‌های لازم را انجام داده است.

ولودیمیر زلنسکی روز سه‌شنبه، ششم جوزا به خبرنگاران گفت: «بزرگترین و قوی‌ترین نیروهای آنها (روسیه) در حال حاضر در جبهه کورسک هستند».

او افزود که روسیه این نیروها را برای بیرون راندن نیروهای اوکراینی از منطقه کورسک و آماده‌سازی اقدامات تهاجمی در منطقه سومی جابه‌جا کرده است.

افزایش نیروهای روسی در این منطقه در حالی انجام می‌شود که گفته شده مسکو در حال آماده شدن برای یک حمله تابستانی در اوکراین است. همزمان کی‌یف منتظر ارائه یادداشتی است که شرایط مسکو را برای ادامه مذاکرات آتش‌بس مشخص می‌کند.

منطقه سومی در شمال اوکراین در مرز با منطقه کورسک روسیه قرار دارد، جایی که اوکراین قبلاً بخش کوچکی از خاک روسیه را تصرف کرده و ماه‌ها در اختیار داشت. نیروهای اوکراینی ماه گذشته به‌طور کامل از این منطقه بیرون رانده شدند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفته که خواهان یک «منطقه حائل» در امتداد مرز روسیه با اوکراین است. زلنسکی معتقد است روسیه خواستار یک منطقه حائل حدود ۱۰ کیلومتری در این منطقه است.

این در حالی است نمایندگان اوکراین و روسیه در مذاکرات مستقیم در استانبول به آتش‌بس پیشنهاد شده توسط ایالات متحده به توافق نرسیدند. این مذاکرات اما، توانست به رهایی هزار اسیر جنگی این دو کشور منجر شود.