• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

عربستان می‌گوید اسرائیل به‌دنبال صلح نیست

۱۲ جوزا ۱۴۰۴، ۰۳:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، از اقدام اسرائیل در جلوگیری از سفر هیاتی بلندپایه از کشورهای عربی به کرانه باختری انتقاد کرد و گفت این تصمیم نشان می‌دهد اسرائیل در پی تحقق صلح نیست.

بن فرحان روز یکشنبه ۱۱ جوزا با وزیران خارجه اردن، مصر و بحرین و دبیرکل اتحادیه عرب در امان دیدار کرد و در یک نشست خبری مشترک حضور یافت.

این مقام‌ها قرار بود در چارچوب گروه تماس کشورهای عربی، با سفر به رام‌الله با محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، دیدار کنند، اما اسرائیل با این سفر مخالفت کرد.

یک مقام ارشد دولت اسرائیل ۹ جوزا در مصاحبه با پایگاه خبری تایمز اسرائیل اعلام کرد تشکیلات خودگردان فلسطین «قصد داشت از این سفر برای پیشبرد روند تشکیل کشور مستقل فلسطین استفاده کند».

او تاکید کرد اسرائیل با هیچ حرکتی که هدفش «ضربه زدن به اسرائیل و امنیت آن باشد، همکاری نمی‌کند».

وزیر خارجه عربستان سعودی با انتقاد از این تصمیم گفت: «مخالفت اسرائیل با سفر این کمیته به کرانه باختری، نماد افراط‌گرایی [این کشور] و رد هرگونه تلاش جدی برای مسیر صلح است.»

بن فرحان افزود: «این اقدام عزم ما را برای تقویت تلاش‌های دیپلوماتیک در سطح جامعه بین‌المللی به‌منظور مقابله با این رفتار متکبرانه دوچندان می‌کند.»

در صورت انجام این سفر، بن فرحان به نخستین مقام بلندپایه سعودی تبدیل می‌شد که در سال‌های اخیر از کرانه باختری دیدار کرده است.

یک مقام اسرائیلی ۱۱ جوزا به خبرگزاری رویترز گفت نمایندگان کشورهای عربی قصد داشتند در «نشستی تحریک‌آمیز» در رام‌الله درباره تشکیل کشور فلسطین شرکت کنند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

دو سناتور ارشد امریکا: پوتین برای تهاجم نظامی جدید در اوکراین آماده می‌شود

۱۲ جوزا ۱۴۰۴، ۰۱:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

دو سناتور ارشد امریکا هشدار دادند ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، هم‌زمان که در مذاکرات صلح تعلل می‌کند، برای یک تهاجم نظامی جدید در اوکراین آماده می‌شود.

لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه، و ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات، پس از دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفتند آینده جنگ می‌تواند در دو هفته پیش رو شکل گیرد.

این دو سناتور که برای گفت‌وگو با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در پاریس بودند، گفتند مکرون در خصوص این جنگ «صد درصد» با آنها هم‌نظر است و هشدار دادند که فرصت برای جلوگیری از حمله‌ای دوباره در حال از دست رفتن است.

همزمان رئیس ستاد ارتش آلمان روز یکشنبه گفت که کشورهای غربی عضو ناتو باید آمادگی این را داشته باشند که روسیه احتمالا در چهار سال آینده یا زودتر به شرق اروپا حمله خواهد کرد.

جنرال کارستن برویر با اشاره به تولید صدها تانک و گلوله توپ در روسیه گفت که بسیاری از این تسلیحات می‌توانند تا سال ۲۰۲۹ یا حتی زودتر برای حمله به کشورهای عضو ناتو در حوزه بالتیک استفاده شوند.

روسیه در سه سال گذشته به سختی توانسته است در جنگ اوکراین مناطقی را تسخیر کند و بهای آن کشته شدن صدها هزار عسکر روسی، صرف میلیون‌ها دالر و تحریم‌های گسترده اروپا و امریکا بوده است.

برخی ناظران باور دارند که تجربه جنگ اوکراین احتمالا روسیه را از حمله به اعضای ناتو برحذر خواهد داشت. زیرا، درگیر شدن با بلوک کشورهای اروپایی و امریکا احتمالا در توان ارتش متعارف روسیه نخواهد بود.

استقبال گرم از شرع؛ رئیس‌جمهور سوریه در سفر رسمی به کویت با امیر این کشور دیدار کرد

۱۱ جوزا ۱۴۰۴، ۲۳:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، در جریان سفر رسمی به کویت با شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت، دیدار و گفت‌وگو کرد. دو طرف در این دیدار بر تقویت روابط دوجانبه، حمایت از وحدت و حاکمیت سوریه تاکید کردند.

رئیس‌جمهور سوریه به دعوت رسمی امیر کویت روز یکشنبه وارد این کشور شد و با استقبال گرم روبرو گردید.

سنا خبرگزاری دولتی سوریه گزارش داد که احمد شرع در کاخ البیان در پایتخت کویت مورد استقبال شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت قرار گرفته است.

الشرع با امیر و دیگر مقامات کویت، راه‌های توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف را مورد بررسی قرار داد.

امیر کویت در این دیدار بر حمایت قاطع کشورش از وحدت ملی و حاکمیت سوریه تاکید کرد.

این نخستین سفر رئیس‌جمهور سوریه به کویت است.

سفر احمد الشرع بخشی از تلاش‌های دولت سوریه برای تقویت روابط دیپلوماتیک با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس محسوب می‌شود.

روابط رسمی میان سوریه و کویت سال گذشته از سر گرفته شد و با سفر وزیر امور خارجه کویت، به دمشق در تاریخ ۳۰ دسمبر سال گذشته، وارد مرحله جدیدی شد.

در پی آن سفر، دولت کویت نخستین پروازهای پل هوایی بشردوستانه به مقصد سوریه را آغاز کرد.

کویت نیز مانند دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس، بر حمایت مداوم خود از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه تاکید کرده است.

پیش از این، رئیس‌جمهور سوریه در چارچوب سفر منطقه‌ای خود به عربستان سعودی، قطر، بحرین و امارات متحده عربی نیز سفر کرده بود.

روسای جمهور امریکا و چین احتمالاً به‌زودی درباره مناقشه تجاری گفت‌وگو خواهند کرد

۱۱ جوزا ۱۴۰۴، ۲۳:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، روز یکشنبه اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، به‌زودی برای حل مسائل تجاری، از جمله اختلاف بر سر مواد معدنی کمیاب، گفت‌وگو خواهند کرد.

ترامپ روز جمعه چین را متهم کرد که توافق با امریکا برای کاهش متقابل تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری برسر صادرات مواد معدنی کمیاب را نقض کرده است، موادی حساس برای صنایع امریکا که چین بزرگترین صادرکننده آن است.

بسنت به شبکه سی‌بی‌اس گفت: «کاری که چین انجام می‌دهد این است که جلوی صادرات محصولاتی را می‌گیرد که برای صنایع هند و اروپا حیاتی هستند. این کاری نیست که یک شریک قابل اعتماد انجام دهد.»

او افزود: «من اطمینان دارم که این مسئله وقتی رئیس‌جمهور ترامپ و رئیس‌جمهور شی صحبت تلفنی کنند، حل‌وفصل خواهد شد. آنها صدور محصولاتی را که در موافقتنامه دوجانبه روی آزادی آن توافق شده بود، هنوز اجرا نکرده اند. شاید مشکلی در سیستم چین باشد، شاید هم عمدی است. بعد از تماس رئیس‌جمهور با رئیس حزب کمونیست چین واقعیت این موضوع را خواهیم دانست.»

وقتی از بسنت پرسیده شد که آیا گفت‌وگو با شی در برنامه ترامپ هست، پاسخ داد: «فکر می‌کنم خیلی زود شاهد چنین تماسی خواهیم بود.»

کوین هَسِت، مشاور اقتصادی کاخ سفید، نیز گفت که هنوز تاریخ مشخصی برای این گفت‌وگو تعیین نشده، اما بحث‌هایی صورت گرفته که نشان می‌دهد رهبران دو کشور درباره توافق ماه گذشته در ژنو در خصوص برخی اختلافات تعرفه‌ای گفت‌وگو خواهند کرد.

هَسِت گفت: «انتظار داریم رئیس‌جمهور ترامپ این هفته گفت‌وگوی خوبی درباره مذاکرات تجاری با رئیس‌جمهور شی داشته باشد. این انتظار ماست.»


حمله اوکراین به اعماق روسیه؛ ۴۱ بمب‌افکن هسته‌ای روس به ارزش ۷ میلیارد دالر منهدم شد

۱۱ جوزا ۱۴۰۴، ۲۲:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

حمله پهپادی اوکراین به چهار پایگاه هسته‌ای روسیه به انهدام دستکم ۴۱ بمب‌افکن هسته‌ای روسیه به ارزش بیش از هفت میلیارد دالر منجر شد. این حمله بزرگ‌ترین عملیات با بیشترین دوربُرد علیه روسیه از ابتدای جنگ میان دو کشور اعلام شده است.

بنابر گزارش‌ها، اوکراین پیش از حملات پهپادی یکشنبه ۱۱ جوزا به پایگاه‌های هوایی روسیه، ایالات متحده را در جریان قرار نداده بود. ولودیمیر زلسنکی نیز پس از این حمله در پستی در تلگرام نتیجه این حمله را «درخشان و حاصل تلاش‌های کاملا مستقل اوکراین» توصیف کرد.

زلنسکی در این پست نوشت که عملیات پس از یک سال و نیم برنامه‌ریزی انجام شد. پایگاه خبری اکسیوس به نقل از یک مقام اوکراینی گزارش داد که کی‌یف بدون هماهنگی یا اطلاع‌رسانی قبلی به دولت دونالد ترامپ، این عملیات را به اجرا درآورد.

سرویس امنیتی اوکراین مسئولیت حمله‌ها به چهار پایگاه نظامی روسیه را بر عهده گرفت و اعلام کرد در مجموع ۴۱ هواپیمای روسی هدف قرار گرفته‌اند.

به گفته این نهاد امنیتی، ارزش تقریبی هواپیماهای آسیب‌دیده در این حملات پهپادی بالغ بر هفت میلیارد دالر برآورد می‌شود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، حمله به پایگاه‌های هوایی روسیه را یک «عملیات درخشان» خواند و گفت این حمله «دوربردترین عملیات نیروهای اوکراینی» تا به امروز بوده است.

او افزود در این حمله ۱۱۷ پهپاد به کار گرفته شدند و روسیه متحمل «خساراتی بسیار ملموس» شد.

روزنامه تلگراف گزارش داد این حمله هماهنگ، چهار پایگاه هوایی را در عمق خاک روسیه هدف قرار داد و می‌تواند یکی از ویرانگرترین حملات پهپادی در طول سه سال جنگ اوکراین محسوب شود.

روزنامه تلگراف به نقل از منابع امنیتی اوکراین نوشت عملیات پهپادی اخیر که با نام رمز «تار» شناخته می‌شود، بیش از ۱۸ ماه در دست طراحی بوده و با نظارت مستقیم زلنسکی اجرا شده است.

خبرگزاری رویترز گزارش داد سرویس امنیت داخلی این کشور با استفاده از شیوه‌ای ابتکاری، موفق به انجام حمله پهپادی به هواپیماهای بمب‌افکن راهبردی روسیه شد.

رویترز به نقل از یک مقام امنیتی اوکراینی و با استناد به تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، نوشت پهپادهای انتحاری حامل مواد منفجره در سقف انبارهای چوبی پنهان شده بودند.

این انبارها در پشت لاری‌ها بارگیری و تا نزدیکی محوطه پایگاه‌های هوایی روسیه منتقل شدند.

به گفته این مقام امنیتی، با فعال‌سازی از راه دور، سقف این سازه‌ها باز شدند و پهپادها مستقیما از داخل آن‌ها به‌سوی اهداف نظامی روسیه پرواز کردند.

این اهداف شامل بمب‌افکن‌های راهبردی تی‌یو-۹۵ و تی‌یو-۲۲ بودند که روسیه از آن‌ها برای شلیک موشک‌های دوربرد به سمت اوکراین استفاده می‌کند.

از میان چهار پایگاه هوایی که هدف حمله قرار گرفتند، یکی در منطقه سایبریا و دیگری در نزدیکی مرز فنلند واقع شده است.

ایگور کوبزف، فرماندار استان ایرکوتسک در سیبری روسیه، تایید کرد حمله‌ای پهپادی به یک واحد نظامی در نزدیکی روستای سِرِدنی در ناحیه اوسولسکی روی داده است، اما اشاره‌ای به آسیب دیدن هواپیماهای راهبردی ارتش روسیه نکرد.

پایگاه هوایی بلایا که با نام سِرِدنی نیز شناخته می‌شود، در نزدیکی همین روستا قرار دارد و طبق داده‌های ارتش روسیه، میزبان بمب‌افکن‌های راهبردی مافوق صوت توپولف تی‌یو-۲۲ است.

فرمانده ارشد آلمانی: روسیه احتمالا در چهار سال آینده به ناتو حمله می‌کند

۱۱ جوزا ۱۴۰۴، ۲۰:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس ستاد ارتش آلمان روز یکشنبه گفت که کشورهای غربی عضو ناتو باید آمادگی این را داشته باشند که روسیه احتمالا در چهار سال آینده یا زودتر به شرق اروپا حمله خواهد کرد.

ژنرال کارستن برویر با اشاره به تولید صدها تانک و گلوله توپ در روسیه گفت که بسیاری از این تسلیحات می‌توانند تا سال ۲۰۲۹ یا حتی زودتر برای حمله به کشورهای عضو ناتو در حوزه بالتیک استفاده شوند.

جنرال برویر در گفت‌وگو با بخش انگلیسی بی‌بی‌سی هشدار داد که ناتو با «تهدیدی بسیار جدی» از سوی روسیه روبه‌رو است که در ۴۰ گذشته بی‌سابقه بوده است.

به گفته او، روسیه در حال حاضر با سرعتی فراوان در حال تقویت نیروهایش است و هر سال حدود ۱۵۰۰ تانک جنگی تولید می‌کند.

او گفت: «همه این تانک‌ها به جبهات جنگ اوکراین اعزام نمی‌شوند، بلکه در انبارها انباشته می‌شوند و در ساختارهای جدید نظامی‌ای قرار می‌گیرند که آماج شان همواره غرب خواهد بود.»

برویر همچنان افزود که روسیه در سال ۲۰۲۴ چهار میلیون گلوله توپ ۱۵۲ میلی‌متری نیز تولید کرده که از تمام آن در جنگ اوکراین استفاده نکرده است.

او افزود که نیت روسیه از تولید و ذخیره انبوه این تسلیحات استفاده از آنان برای حمله احتمالی به کشورهای بالتیک عضو ناتو در شرق اروپا است. این کشورها قبلا جز اتحاد شوروی سابق بودند.

برویر گفت: «تحلیلگران بر این باورند که این حمله ممکن است در سال ۲۰۲۹ رخ دهد. بنابراین باید تا آن زمان آماده باشیم... اگر از من بپرسید تضمینی وجود دارد که این حمله زودتر از ۲۰۲۹ اتفاق نیفتد؟ پاسخ این من این است که نه، چنین تضمینی وجود ندارد. پس ما باید از همین حالا برای جنگ آماده شویم.»

از نظر این فرمانده ارشد آلمانی، مناطق همجوار روسیه و بلاروس با لیتوانیا و پولند جز مناطق بسیارپذیر هستند. او گفت که کشورهای بالتیک خود را زیر تهدید روسیه احساس می‌کنند.

روسیه در سه سال گذشته به سختی توانسته است در جنگ اوکراین مناطقی را تسخیر کند و بهای آن کشته شدن صدها هزار عسکر روسی، صرف میلیون‌ها دالر و تحریم‌های گسترده اروپا و امریکا بوده است.

برخی ناظران باور دارند که تجربه جنگ اوکراین احتمالا روسیه را از حمله به اعضای ناتو برحذر خواهد داشت. زیرا، درگیر شدن با بلوک کشورهای اروپایی و امریکا احتمالا در توان ارتش متعارف روسیه نخواهد بود.

با این حال، برویر گفت که از دید مسکو، جنگ اوکراین بخشی از یک درگیری بزرگتر با ناتو است و روسیه به دنبال نفوذ در خطوط دفاعی ناتو خواهد بود.

او به حملات اخیر به کیبل‌های زیردریایی در دریای بالتیک، حملات سایبری به سیستم حمل‌ونقل عمومی اروپا و پرواز پهپادهای ناشناس بر فراز نیروگاه‌های برق و زیرساخت‌های آلمان اشاره کرد.

ژنرال برویر تاکید کرد که اعضای ناتو باید دوباره ارتش‌ خود را تقویت کنند. او گفت: «کاری که اکنون باید انجام دهیم این است که واقعاً دست به کار شویم و به همه بگوییم که سطح آمادگی خود را بالا ببرید... همین برای بازدارندگی هم لازم است.»

اظهارات جنرال برویر یکی دیگر از نشانه‌های تغییر اساسی نگرش در آلمان نسبت به دفاع نظامی و تهدید روسیه است. آلمان مانند بسیاری از کشورهای غربی، از جمله بریتانیا، سرمایه‌گذاری در ارتش خود را در سال‌های گذشته کاهش داده بود. برلین همچنان روابط اقتصادی و صنعتی خود را با روسیه بهبود بخشیده بود.