• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

منابع محلی: جمهوری اسلامی مانع خروج افغان‌ها از تهران می‌شود

۲۷ جوزا ۱۴۰۴، ۱۰:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)

شاهدان به افغانستان اینترنشنال گفته‌اند دفتر کفالت که مسئول صدور مجوز سفر از یک شهر به شهر دیگر برای شهروندان افغان است، در پنج روز گذشته به افغان‌ها مجوز خروج نداده است. منابع می‌گویند در حالی که ساکنان تهران این شهر را ترک می‌کنند، افغان‌ها به عنوان کاگر در خانه‌ها مانده‌اند.

یک شهروند افغان ساکن تهران می‌گوید با تشدید حملات اسرائیل بر تهران، یکی از بستگان او و خانواده‌اش خواستار خروج فوری از تهران و بازگشت به افغانستان شده‌‌اند، اما به آنها اجازه خروج داده نشده است.

این منبع به‌شرط حفظ هویتش افزود که بستگانش حتی حاضرند بدون دریافت پولشان از بانک دولتی، ایران را ترک کنند، اما طبق قوانین جمهوری اسلامی، آنان حق جابه‌جایی آزادانه از شهری به شهر دیگر را ندارند.

به گفته او، آنان ناگزیرند برای خروج از کشور ابتدا از تهران به مشهد سفر کنند؛ آن‌هم تنها در صورتی که موفق به دریافت مجوز لازم از دفتر کفالت شوند.

پیشتر، سمیع سادات، از فرماندهان ارتش دولت پیشین افغانستان، ضمن هشدار درباره احتمال استفاده از تسلیحات سنگین در تهران، از افغان‌ها خواست که این شهر را ترک کنند.

یک شاهد عینی به افغانستان اینترنشنال گفت که اکثریت ساکنان تهران این شهر را ترک کرده‌اند، اما شماری از افغان‌ها را به عنوان نگهبان خانه‌هایشان نگه داشته‌اند. این شاهد عینی می‌گوید که اسرائیل معمولا مناطقی را هدف قرار می‌دهد که محل استقرار مقامات جمهوری اسلامی است. در این مناطق حساس، بیشتر افرادی که در خدمات نگهبانی و صفاکاری مشغول‌اند، شهروندان افغان هستند.

به‌گفته‌ی او، هرچند این مناطق تخلیه شده‌اند، اما بسیاری از افغان‌ها ناگزیر در آنجا به‌سر می‌برند.

از آغاز درگیری اسرائیل و جمهوری اسلامی، گزارش‌های غیررسمی مبنی بر کشته شدن شماری از افغان‌ها در ایران نیز منتشر شده است.

بر مبنای گزارش‌ها، حفیظ بوستانی، شهروند ۴۵ ساله افغانستان، در تهران کشته شده است. یکی از بستگان او به افغانستان اینترنشنال گفت که جمهوری اسلامی ایران تاکنون جنازه را تحویل نداده است.

پربازدیدترین‌ها

مارشال دوستم: تغییرات اساسی و جدی در افغانستان محتمل است
۱

مارشال دوستم: تغییرات اساسی و جدی در افغانستان محتمل است

۲

تأکید سازمان ملل بر حمایت از مردم افغانستان در برابر بحران‌های انسانی و اقلیمی

۳
گزارش ویژه

افغان‌ها در تنگنای محدودیت‌های ویزا؛ مسیرهای قانونی سفر یکی پس از دیگری بسته می‌شوند

۴
اختصاصی

تحصیل دانشجویان افغان زیر فشار ناامنی و هزینه‌های سنگین در ایران

۵

والی طالبان در بدخشان مانع برگزاری مراسم تجلیل از روز ملی زبان اوزبیکی شد