موج گرمای کم‌سابقه؛ دمای هوا در برخی مناطق اروپا به ۴۰ درجه رسید

هم‌زمان با رسیدن دمای هوا به بالاترین سطح در سال جاری، موج گرمای شدید بخش‌هایی از اروپا را فراگرفته است؛ رویدادی که به مرگ دست‌کم دو نفر در اسپانیا و مختل‌شدن شماری از فعالیت‌های عمومی در کشورهای مختلف انجامیده است.

رسانه‌های اسپانیایی به نقل مقامات آتش‌نشانی این کشور گزارش داده‌اند که آتش‌سوزی در منطقه لِیدا در ایالت کاتالونیا، جان دو دهقان را گرفته است. بنابر گزارش‌ها، این آتش‌سوزی بیش از شش‌هزار هکتار زمین را دربر گرفته و نیروهای آتش‌نشانی برای مهار آن از بالگرد و تانکرهای ویژه استفاده کرده‌اند.

در فرانسه، مقام‌های دولتی اعلام کرده‌اند که در پی گرمای شدید، طبقه‌ی بالای برج ایفل بسته شده و هشدارهای سطح سرخ در بخش‌هایی از کشور به اجرا درآمده است. دمای هوا در برخی مناطق فرانسه به بیش از ۴۰ درجه‌ی سانتی‌گراد رسیده است.

در بریتانیا، اداره‌ی هواشناسی از ثبت دمای ۳۳.۶ درجه در جنوب کشور خبر داده و این میزان را «بی‌سابقه برای آغاز جولای» توصیف کرده است. در همین حال، مسابقات تنیس ویمبلدون، که هم‌زمان با این موج گرما آغاز شده، تحت تأثیر دمای بالا قرار گرفته و برگزارکنندگان تدابیر احتیاطی برای بازیکنان و تماشاگران در نظر گرفته‌اند.

در ایتالیا نیز بنابر گزارش رسانه‌های محلی، سه مورد مرگ مشکوک به گرما ثبت شده و برخی بخش‌های شبکه‌ برق در فلورانس با اختلال مواجه شده‌اند. دولت این کشور نسبت به خطر تداوم موج گرما هشدار داده و از شهروندان خواسته است تا از حضور در فضای باز در ساعات گرم روز خودداری کنند.

در آلمان، اداره‌ی هواشناسی این کشور نسبت به دمای بی‌سابقه در شرق و جنوب کشور هشدار داده و اعلام کرده است که دما در برخی مناطق به نزدیکی ۴۰ درجه سانتی‌گراد رسیده است. در ایالت برندنبورگ آلمان، دست‌کم دو مورد آتش‌سوزی جنگلی گزارش شده که به گفته مقام‌ها، با تلاش نیروهای آتش‌نشانی تا حدی مهار شده‌اند.

سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در واکنش به موج گرمای اخیر اعلام کرده که این وضعیت «در پیوند مستقیم با تغییرات اقلیمی جهانی» است. به گفته‌ی این سازمان، فرکانس و شدت چنین امواجی در سال‌های آینده افزایش خواهد یافت.

هم‌زمان، کمیسیون اروپا اعلام کرده است که طرحی برای کاهش ۹۰ درصدی گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۴۰ ارائه داده و از کشورهای عضو خواسته است تا آمادگی بیشتری برای مقابله با بحران‌های اقلیمی آینده داشته باشند.