• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بلاول بوتو: طالبان با نقض تعهدات توافق‌نامه دوحه، ثبات منطقه را تهدید می‌کند

۱۱ سرطان ۱۴۰۴، ۰۹:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

بلاول بوتو زرداری، رئیس حزب مردم پاکستان، گفته است که نقض مکرر تعهدات از سوی طالبان، به بی‌ثباتی در منطقه دامن زده و از اداره طالبان خواسته است که به تعهدات خود در چارچوب توافق‌نامه دوحه پایبند بماند.

او این سخنان را در سمیناری در اسلام‌آباد با عنوان «پاکستان؛ سدی در برابر تروریزم» بیان کرده و گفته است که تروریزم یک تهدید جهانی است و پاکستان در مبارزه با آن بهای سنگین «جانی و اقتصادی» پرداخته است.

بلاول بوتو هشدار داد که وعده‌های نادیده‌گرفته‌شده از سوی طالبان، منجر به بی ثباتی در منطقه خواهد شد. او خطاب به رهبران طالبان گفته است که وفاداری به تعهدات دوحه مانع این بی ثباتی خواهد شد.

طالبان در این سند تعهد کردند که به گروه‌هایی چون القاعده و داعش اجازه نخواهند داد از خاک افغانستان علیه منافع امریکا استفاده کنند.

طالبان بارها اعلام کرده‌اند که خاک افغانستان به هیچ گروهی برای اقدام علیه کشورهای همسایه واگذار نخواهد شد. با این حال، مقام‌های پاکستانی این ادعا را رد کرده و طالبان را به پناه دادن به اعضای تحریک طالبان پاکستانی متهم می‌کنند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

هفتمین نشست فرمت مسکو درباره افغانستان برگزار می‌شود

۱۱ سرطان ۱۴۰۴، ۰۸:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)

روسیه اعلام کرد که نشست بعدی فرمت مسکو در مورد افغانستان در سپتامبر یا اکتوبر ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد. ضمیر کابلوف، نماینده رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان گفته است که نماینده طالبان نیز در نشست پیش رو شرکت خواهد داشت.

او افزود: «تاریخ هنوز مشخص نشده است، اما به طور سنتی ما قطعا نشستی را در ماه سپتامبر - اکتوبر برگزار خواهیم کرد.»

ضمیر کابلوف روز سه‌شنبه ۱۰ سرطان به خبرگزاری تاس، بدون نام بردن از مقامی گفت: «نماینده طالبان هم در نشست فرمت مسکو درباره افغانستان شرکت خواهد کرد.»

به گفته وی، روسیه درباره برگزاری نشست فرمت مسکو با کشورهای منطقه نیز گفت‌وگو کرده است.

ششمین نشست فرمت مسکو درباره افغانستان، ۴ اکتوبر ۲۰۲۴، با حضور نمایندگان ویژه و مقامات ارشد روسیه، هند، ایران، قزاقستان، قرغیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان و اوزبیکستان در مسکو برگزار شد. از اداره طالبان، امیرخان متقی وزیر خارجه این گروه به عنوان «مهمان» حضور داشت.

دادگاه عالی روسیه ۱۷ آپریل امسال طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی این کشور تعلیق کرد.

به دنبال آن وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که با این تصمیم دادگاه عالی روسیه، راه برای ایجاد یک همکاری تمام عیار در راستای منافع دو طرف باز می‌شود.

طالبان برای نصب دوربین‌های امنیتی در مزار شریف 'از مردم پول می‌گیرد'

۱۱ سرطان ۱۴۰۴، ۰۶:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند که طالبان برای نصب دوربین‌های امنیتی در بخش‌هایی از مزار شریف، از مردم محل پول جمع‌آوری می‌کند. به گفته منابع، طالبان از هر خانه حدود ۶۰۰ افغانی گرفته و در نظر دارد که در هر کوچه چهار دوربین امنیتی نصب کنند.

منابع گفتند که طالبان پرداخت پول برای نصب دوربین‌های امنیتی را بر مردم «الزامی» کرده است.

شهروندان می‌گویند این اقدام طالبان از سویی حریم خصوصی مردم را محدودتر می‌کند و از سوی دیگر بسیاری از خانواده‌ها توان پرداخت پول نصب دوربین امنیتی را ندارند.

یک منبع از مزارشریف همچنین گفت که طالبان در بخش‌هایی از این شهر، از وکیل منطقه خواسته خانه‌ای را مشخص کند که در آن نمایشگرهای دوربین‌های امنیتی نصب و در مواقع ضرورت بررسی شوند.

یک باشنده مزارشریف به افغانستان اینترنشنال گفت: «در حالی که مردم نان خوردن خود را ندارند و افراد دارای معلولیت و خانواده‌های شهدا حقوق شش ماهه خود را دریافت نکرده‌اند، طالبان به فکر جمع‌آوری پول و فشار مضاعف بر مردم است.»

پیش از این در کابل نیز شهروندان گزارش دادند که طالبان در مناطق مختلف پایتخت، از مردم برای نصب دوربین‌های امنیتی پول جمع کرده است.

طالبان در حالی به بهانه‌های مختلف از مردم پول می‌گیرد که بنابر گزارش سازمان ملل، تقریبا نیمی از مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند و بیش از ۲۲ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

طالبان پس بازگشت به قدرت، در شهرهای مختلف برای کنترول و نظارت بر زندگی مردم به‌ بهانه نگرانی‌های امنیتی دوربین نصب کرده است.

عفو بین‌الملل در سنبله ۱۴۰۲ هشدار داد که عفو بین‌الملل هشدار داده است که طالبان با نصب این کمره‌های نظارتی به بهانه تامین امنیت، آزادی‌ها و حریم خصوصی مردم، به خصوص زنان را نقض می‌کنند.

گل حسن، سفیر طالبان 'وارد مسکو شد'

۱۱ سرطان ۱۴۰۴، ۰۱:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های دولتی روسیه خبر دادند که سفیر تازه گماشته شده طالبان در روسیه، روز سه‌شنبه، دهم سرطان، وارد مسکو شده است. خبرگزاری تاس نوشت که گل‌حسن به‌زودی ماموریت دیپلوماتیک خود را به‌عنوان سفیر طالبان در روسیه آغاز خواهد کرد.

یک مقام سفارت افغانستان در مسکو نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که قرار بود سفیر طالبان در روسیه روز سه‌شنه وارد مسکو شود.

گل‌حسن بلندپایه‌ترین دیپلومات طالبان است که پس از به قدرت رسیدن این گروه، در سفارت افغانستان در مسکو گماشته می‌شود.

او پیش از این به عنوان قنسول طالبان در کویته پاکستان کار کرده است.

وزارت خارجه طالبان یک ماه پیش اعلام کرد که روسیه به‌طور رسمی با انتصاب سفیر پیشنهادی این گروه در مسکو موافقت کرده است.

دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل ماه گذشته با وزیر خارجه طالبان دیدار کرد و نامه پذیرش سفیر طالبان در این کشور را به او تحویل داد.

مسکو پس از حذف طالبان از فهرست گروه‌های ممنوعه، اعلام کرده بود که سطح روابط دیپلوماتیک خود با طالبان را ارتقا خواهد بخشید.

روسیه هرچند مثل دیگر کشورها حکومت طالبان را به‌رسمیت نمی‌شناسد اما روابط اقتصادی و دیپلوماتیک گسترده‌ای با این گروه ایجاد کرده است.

دولت بریتانیا برنامه‌های پذیرش افغان‌ها را متوقف کرد

۱۰ سرطان ۱۴۰۴، ۲۳:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

دولت بریتانیا به‌طور ناگهانی و بدون اطلاع‌رسانی قبلی، برنامه‌های اسکان مجدد همکاران سابق خود در افغانستان را متوقف کرده است. این تصمیم بی‌سروصدا و از طریق یک یادداشت توضیحی مقررات جدید مهاجرتی وزارت داخله بریتانیا اعلام شده است.

برنامه وزارت دفاع بریتانیا تحت عنوان «برنامه انتقال و کمک به افغان‌ها»، برای اسکان افغان‌هایی که با نیروهای بریتانیا همکاری کرده‌اند، از ساعت سه بعد از ظهر سه‌شنبه، دهم سرطان، به‌روی درخواست‌های جدید بسته شد.

طبق قوانین جدید، افغان‌ها باید درخواست خود را در بازه زمانی اول اپریل ۲۰۲۱ تا پیش از ساعت سه بعد از ظهر اول جولای ۲۰۲۵ ارائه کرده باشند تا واجد شرایط شناخته شوند.

همچنین برنامه وزارت داخله برای پذیرش پناهندگان آسیب‌پذیر و افغان‌های همکار بریتانیا نیز بسته شده و دیگر هیچ درخواست جدیدی برای انتقال به این کشور پذیرفته نمی‌شود.

نهادهای حامی مهاجران این اقدام را به‌شدت محکوم کرده و گفته‌اند این تصمیم به‌معنای «بستن راه نجات» هزاران افغان در معرض خطر است.

گونش کالکان، رئیس یک موسسه خیریه حمایت از مهاجران، هشدار داد: «این اقدام، کودکان و خانواده‌هایی را که ما از آنان حمایت می‌کنیم، در شرایط خطرناک و بدون امید نجات باقی می‌گذارد. دولت به‌جای بستن مسیرهای امن، باید راه‌های بیشتری برای رسیدن افغان‌ها به امنیت و خانواده‌هایشان باز کند.»

دکتر سارا د یونگ، استاد دانشگاه و فعال حقوق پناهجویان، گفت: «بسته شدن ناگهانی تمام مسیرهای امن برای افغان‌ها، از جمله مترجمان و کارمندان محلی، غافلگیرکننده بود. حتی نیم ساعت قبل از پایان مهلت، هیچ هشداری در صفحات این برنامه‌ها منتشر نشده بود.»

او افزود: «سرنوشت متقاضیانی که درخواست بازنگری در پرونده‌های ردشده خود را ارائه داده‌اند یا می‌خواستند ارائه کنند، چه می‌شود؟ بسیاری از آنان ماه‌ها و حتی سال‌ها در انتظار بودند.»

به گفته او، دولت بریتانیا در سال ۲۰۲۱ وعده داده بود تا ۲۰ هزار افغان در معرض خطر را بپذیرد، اما تاکنون فقط ۶۵ درصد این هدف محقق شده است؛ در حالی‌که وضعیت این افراد، به‌ویژه کسانی که برای دموکراسی و حقوق زنان مبارزه کردند، همچنان وخیم است.

بر اساس آمار رسمی، تا پایان می ۲۰۲۵ بیش از ۲۱ هزار افغان از طریق این برنامه به بریتانیا منتقل شده‌اند.

وزیر نیروهای مسلح بریتانیا گفته است تمام درخواست‌هایی که تاکنون دریافت شده‌اند، بررسی خواهند شد.

با این حال، عملکرد این برنامه به دلیل اشتباهات گسترده در بررسی پرونده‌ها که منجر به رد صدها متقاضی واجد شرایط و رها شدن آنان در معرض تهدید طالبان شد، به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.

دادگاه عالی بریتانیا پیشتر روند بررسی پرونده نیروهای ویژه افغان را «چنان فاجعه‌بار توصیف کرده بود که می‌توان آن را به صحنه جرم تشبیه کرد.»

با وجود توقف پذیرش درخواست‌های جدید، کسانی که قبلا واجد شرایط شناخته شده‌اند، همچنان می‌توانند برای آوردن اعضای خانواده‌شان درخواست دهند.

وزارت فرهنگ طالبان سمیناری درباره قانون هبت‌الله برای مشاعره برگزار کرد

۱۰ سرطان ۱۴۰۴، ۲۲:۳۹ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان سمیناری درباره «قانون مشاعره» برگزار کرد. این قانون به تازگی از سوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه توشیح شده است. وزارت فرهنگ طالبان اعلام کرد که سمینار تشریح دستورات هبت‌الله برای مشاعره تا فردا چهارشنبه ادامه خواهد یافت.

هبت‌الله به وزارت‌های فرهنگ و امر به معروف دستور داده بود که برای «انسجام شاعران و ترانه‌سرایان» قانون شعرگویی و ترانه‌سرایی تهیه کنند.

به نقل از خبرگزاری باختر، وزارت فرهنگ طالبان گفته است که قانون جدید، شاعران را محدود نخواهد کرد. این وزارت گزارش‌ها درباره محدود کردن مجالس مشاعره را رد کرد. اما گفت که تلاش شده که «این فعالیت‌ها در چارچوب اصول اسلامی تنظیم و حمایت شود.»

پیش از این منابع آگاه به افغانستان اینترنشنال گفته بودند که طالبان مجالس سنتی شعرخوانی مانند برنامه گل نارنج در ننگرهار و برنامه شعر گل ارغوان در پروان را به علت نگرانی از محتوای انتقادی شان لغو کرده است.

سمینار سه روزه تشریح قانون مشاعره برای روسای ادارات وزارت فرهنگ طالبان در مرکز و ولایات برگزار شده است.

این نخستین‌بار است که طالبان از دستورات جدید رهبر خود برای شعرگویی و ترانه‌خوانی در افغانستان خبر می‌دهد. این گروه تا هنوز درباره این قانون توضیحی نداده است.

این وزارت پیش از این کمیسیونی برای بررسی و سانسور کتاب‌ها نیز تشکیل داده که به طور مرتب درباره ممنوعیت یا چاپ کتاب‌ها تصمیم می‌گیرد.

طالبان اعلام کرده است کتاب‌های مخالف دستورات این گروه اجازه چاپ نخواهد یافت.