وی تاکید کرد: «جامعه جهانی باید از تلاشهای حیاتی دیوان کیفری بینالمللی در افغانستان و سایر مناطق جهان حمایت کرده و برای اجرای این احکام بازداشت، اقداماتی هماهنگ انجام دهد.»
این سازمان با اشاره به تحویل رودریگو دوترته، رئیسجمهور پیشین فیلیپین، به دیوان کیفری بینالمللی به اتهام قتلهای فراقضایی، افزود: «اگر عدالت تقویت شود، قربانیان میتوانند روزی صدای خود را در دادگاه به گوش جهانیان برسانند.»
اونسن خاطر نشان کرد که دفتر دادستان دیوان باید تحقیقات خود را ادامه دهد تا عدالت برای قربانیان نقض حقوق بشر توسط طالبان، داعش شاخه خراسان، نیروهای امنیتی پیشین افغانستان و نیروهای ایالات متحده نیز تامین شود.
دیدهبان حقوق بشر تاکید کرد که پایان دادن به چرخه خشونت و مصونیت از مجازات در افغانستان نیازمند دسترسی برابر همه قربانیان به عدالت است. اونسن افزود که این اقدام دیوان کیفری بینالمللی باید بار دیگر ظلم طالبان علیه زنان، دختران و افراد با هویتهای جنسیتی متنوع را در کانون توجه جامعه جهانی قرار دهد.
طالبان با ممنوعیت آموزش، تحصیل و کار زنان، بازداشت گسترده و خودسرانه زنان، و شکنجه دختران، به ارتکاب آپارتاید جنسیتی متهم شدهاست. دیدهبان حقوق بشر در سپتامبر ۲۰۲۳ اعلام کرد که مقامات طالبان مرتکب جنایت علیه بشریت در قالب آزار و اذیت جنسیتی علیه زنان و دختران افغان شدهاند.
به گفته این نهاد، طالبان بیش از ۱۰۰ فرمان و دستورالعمل کتبی یا شفاهی صادر کردهاست که حقوق زنان و دختران، از جمله آزادی حرکت، بیان و تجمع، را به شدت محدود میکند.