• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بورل: نتانیاهو بزرگترین تامین‌کننده سلاح خود برای پاکسازی قومی را نامزد صلح نوبل کرده است

۱۸ سرطان ۱۴۰۴، ۱۳:۲۵ (‎+۱ گرینویچ)

جوزپ بورل، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که «یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب بین‌المللی» بزرگترین تامین‌کننده سلاح خود برای پاکسازی قومی را برای دریافت جایزه صلح پیشنهاد کرده است. پیشتر بنیامین نتانیاهو رئيس‌جمهور امریکا را برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز دوشنبه، ۱۶ سرطان در دیدار با دونالد ترامپ در کاخ سفید، نامه‌ این نامزدی را به رئیس‌جمهور ایالات متحده تحویل داد.

آقای بورل در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب دیوان بین‌المللی، بزر‌گترین تأمین‌کننده سلاح خود را که با کمک او بزرگترین پاکسازی قومی منطقه از زمان پایان جنگ جهانی دوم را انجام می‌دهد، برای جایزه صلح نوبل پیشنهاد کرده است.»

حکومت پاکستان نیز در جوزای امسال اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، را به عنوان نامزد جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۶ پیشنهاد کرده است.

اسلام‌آباد دلیل این تصمیم را نقش دونالد ترامپ در حل بحران نظامی میان پاکستان و هند عنوان کرده است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

ترکیه اکتشاف نفت و گاز در آب‌های پاکستان را آغاز می‌کند

۱۸ سرطان ۱۴۰۴، ۱۲:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که شرکت‌های این کشور بر اساس توافقی جدید، اکتشاف بیسابقه نفت و گاز را در آب‌های پاکستان آغاز خواهند کرد. این توافق در نشست مشترک وزیران خارجه دو کشور در اسلام‌آباد امضا شده است.

وزارت خارجه ترکیه روز چهارشنبه، ۱۸ سرطان اعلام کرد که شرکت‌های این کشور پس از امضای این توافق تاریخی انرژی، اکتشاف نفت و گاز طبیعی در سواحل پاکستان را آغاز خواهند کرد.

هاکان فیدان در یک نشست خبری مشترک، این توافق را «نقطه عطف راهبردی» توصیف کرد که به گفته او با سیاست کلان انقره برای گسترش حوزه انرژی همسوست. آقای فیدان گفت: «این نخستین پروژه از این دست برای شرکت‌های ما در منطقه فراساحلی پاکستان خواهد بود.»

وزیر خارجه ترکیه همچنین بر اهمیت همکاری سه‌جانبه میان ترکیه، پاکستان و جمهوری آذربایجان تأکید کرد و گفت که این سه کشور در تلاش‌اند صلح و گفت‌وگو را در منطقه در اولویت قرار دهند.

با این حال اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان گفت: «ترکیه همیشه در کنار پاکستان بوده، به‌ویژه در تنش‌های اخیر ما با هند. دوستی مستحکم ما اکنون به همکاری‌های عمیق‌تر تبدیل می‌شود.»

رهبر زندانی حزب کارگران کردستان پایان مبارزه مسلحانه با ترکیه را اعلام کرد

۱۸ سرطان ۱۴۰۴، ۱۱:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)

عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان، در پیام ویدیویی اعلام کرد که این گروه مبارزه مسلحانه علیه ترکیه را پایان داده است. او در نخستین پیام ویدیویی خود طی ۲۶ سال، از پارلمان ترکیه خواست کمیسیونی برای نظارت بر خلع سلاح این گروه و روند صلح تشکیل دهد.

رسانه‌های ترکیه روز چهارشنبه، ۱۸ سرطان، ویدیویی از رهبر زندانی حزب پ‌ک‌ک منتشر کردند که در آن از اعضای این گروه خواسته سلاح‌های خود را کنار بگذارند. 

عبدالله اوجالان در این ویدیو اعلام کرد که حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها در پارلمان ترکیه فعالیت می‌کند و همراه با دیگر احزاب، مسئولیت‌های خود را برای موفقیت این روند به‌عهده خواهد گرفت.

او گفت: «من به قدرت سیاست و صلح اجتماعی باور دارم، نه به اسلحه. از شما نیز می‌خواهم این اصل را به‌کار گیرید. تحولات اخیر منطقه اهمیت و فوریت این گام تاریخی را به وضوح نشان می‌دهد.»

آقای اوجالان همچنین از تهیه منشوری جدید خبر داد که جایگزین منشور قبلی حزب کارگران کردستان خواهد شد.

رهبر زندانی حزب کارگران کردستان که هم‌اکنون در جزیره امرالی زندانی است، تأکید کرد که روند تحویل سلاح‌ها باید داوطلبانه انجام شود و گفت: «می‌دانم گام‌های برداشته شده بی‌نتیجه نخواهد بود. صداقت را می‌بینم و به آن اعتماد دارم.» او افزود: «این یک شکست نیست، بلکه دستاوردی تاریخی است.» 

عبدالله اوجالان در سال ۱۹۹۹ میلادی دستگیر و به حبس ابد محکوم شد. او از آن زمان تاکنون در شرایط انزوا در زندان امرالی ترکیه نگهداری می‌شود. ترکیه و متحدان غربی آن، پ‌ک‌ک را یک گروه تروریستی می‌دانند.

عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان در ترکیه، در حوت سال گذشته خورشیدی نیز خواستار زمین گذاشتن سلاح و انحلال این گروه شده بود.

شش نفر در بلوچستان پاکستان توسط افراد مسلح کشته شدند

۱۸ سرطان ۱۴۰۴، ۰۹:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که دست‌کم شش نفر در حملات جداگانه افراد مسلح در بلوچستان کشته شده‌اند. بر بیناد گزارش‌ها، یک دختر نوجوان، یک سرباز و چهار مرد در تیراندازی‌های افراد مسلح در این ایالت کشته شده‌اند.

رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که این افراد سه‌شنبه، ۱۷ سرطان در حملات جداگانه افراد مسلح در مناطق بازار پیرکوه، منطقه زهری خضدار، شهرک صنعتی حب و پشتون‌آباد کویته کشته شدند.

مقامات بلوچستان گفتند یک مرد و یک دختر نوجوان در تیراندازی افراد مسلح ناشناس در شهرک صنعتی حب و یک سرباز در پی شلیک افراد مسلح در منطقه کلات جان باخته‌اند.

به گفته مقامات امنیتی دو مرد دیگر در این روز در منطقه زهری خضدار بلوچستان توسط مهاجمان مسلح کشته شده‌اند. پولیس بلوچستان هویت این دو نفر را عبدالحی و خیرمحمد معرفی کرده است.

پولیس بلوچستان همچنین تایید کرده است که یک نفر دیگر در منطقه پشتون‌آباد این ایالت توسط افراد مسلح به ضرب گلوله کشته شده است. پولیس گفته تحقیقات درباره قتل این افراد جریان دارد و تاکنون فردی در ارتباط با این رویدادها بازداشت نشده است.

پیش از این نیز در دهم سرطان در حمله مهاجمان مسلح به یک دفتر اداری در شهر مستونگ بلوچستان یک نفر کشته و هشت تن زخمی شده بودند. این مهاجمان سه موتر دولتی را نیز به آتش کشیدند.

اوکراین از بزرگترین حمله پهپادی و موشکی روسیه خبر داد

۱۸ سرطان ۱۴۰۴، ۰۸:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

اوکراین اعلام کرده است که روسیه بزرگترین حمله موشکی و پهپادی خود را روز چهارشنبه به قلمرو این کشور انجام داده است. نیروی هوایی اوکراین اعلام کرده است که روسیه ۷۲۸ پهپاد و ۱۳ موشک به‌سوی این کشور شلیک کرده است.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که سیستم پدافند هوایی اوکراین توانسته ۷۱۸ پهپاد و هفت موشک روسیه را رهگیری و منهدم کند. در مورد تلفات احتمالی ناشی از این حملات جزئیاتی در دست نیست.

رویترز نوشته است که این حمله روسیه رکورد جدید حمله موشکی و پهپادی را ثبت کرده است.

روسیه روز یکشنبه هفته گذشته هم بیش از ۵۰۰ موشک و پهپاد به سوی اوکراین شلیک کرده بود.

فردی با جعل صدای مارکو روبیو به کمک هوش مصنوعی، خود را وزیر خارجه امریکا جا زد

۱۸ سرطان ۱۴۰۴، ۰۵:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز با استناد به یک یادداشت دیپلوماتیک گزارش داد که فردی ماه گذشته با جعل صدای مارکو روبیو به کمک هوش مصنوعی، خود را به‌عنوان وزیر خارجه امریکا جا زد. طبق گزارش، این فرد با جعل صدای روبیو، با سه وزیر خارجه خارجی و دو نفر از مقام‌های امریکایی تماس گرفته بود.

این تماس‌ها شامل پیام‌های صوتی و کتبی می‌شوند که از طریق اپلیکیشن پیام‌رسان سیگنال ارسال شده‌‌اند.

در یادداشت وزارت خارجه امریکا در این باره آمده است: «به نظر می‌رسد این عامل با هدف دسترسی به اطلاعات یا حساب‌های افراد هدف، تلاش کرده است از متن‌ها و صداهای تولیدشده با هوش مصنوعی برای فریب‌دادن آنان استفاده کند.»

این یادداشت که تاریخ آن سوم جولای است، به تمامی نمایندگی‌های دیپلوماتیک و قنسولی امریکا ارسال شده و از کارکنان خواسته شده که درباره حساب‌های جعلی و جعل هویت، به شرکای خارجی هشدار دهند.

در این سند، هویت وزیران خارجه و مقام‌های امریکایی که فرد با آن‌ها تماس گرفته، فاش نشده است.

یک مقام وزارت خارجه امریکا گفت که این وزارتخانه از این موضوع مطلع است و آن را بررسی می‌کند.