پت کانروی روز یکشنبه ۲۲ سرطان در مصاحبهای افزود: «استرالیا حاکمیت ملی خود را در اولویت قرار میدهد و وارد بحث درباره فرضیات نمیشود.»
او گفت: «تصمیم درباره اعزام نیروهای استرالیایی به یک درگیری، نه پیشاپیش، بلکه در زمان خودش و از سوی دولت وقت اتخاذ خواهد شد.»
روزنامه فایننشال تایمز روز شنبه ۲۱ سرطان گزارش داد البریج کالبی، معاون وزارت دفاع امریکا در امور سیاستگذاری، در ماههای اخیر با مقامهای دفاعی جاپان و استرالیا دیدار داشته و بر این متحدان خود در منطقه اقیانوس هند و آرام فشار آورده تا موضع خود را در قبال سناریوی درگیری در تایوان روشن کنند.
هرچند که به نظر میرسد امریکا در مقابل، تعهدی بیقید و شرط برای دفاع از تایوان ارائه نداده است.
کولبی در اکس نوشت وزارت دفاع امریکا در حال اجرای دستور کار «اول امریکا» دونالد ترامپ برای بازگرداندن بازدارندگی است.
این سیاست شامل «ترغیب متحدان به افزایش هزینههای دفاعی و دیگر تلاشهای مرتبط با دفاع جمعی امریکا» است.
چین، تایوان را بخشی از قلمروی خود میداند و بارها تهدید کرده در صورت لزوم، برای الحاق این جزیره به سرزمین خود به زور متوسل خواهد شد.
لای چینگته، رییسجمهور تایوان، ادعای حاکمیت چین را نمیپذیرد و میگوید تنها مردم تایوان میتوانند درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند.
آنتونی آلبانیز، نخستوزیر استرالیا، در آغاز سفر ششروزهاش به چین در شانگهای که انتظار میرود عمدتا بر امنیت و تجارت متمرکز باشد، گفت کانبرا خواهان هیچ تغییری در وضعیت موجود تایوان نیست.
وزیر صنایع دفاعی استرالیا نیز در مصاحبه جدید خود گفت این کشور نگران تقویت نیروهای هستهای و متعارف چین و خواستار «منطقهای متوازن» در هند-آرام است که هیچ کشوری در آن برتری و تسلط نداشته باشد.
کانروی گفت چین در پی احداث پایگاهی نظامی در اقیانوس آرام است که به نفع استرالیا نیست.