پیستوریوس دوشنبه پس از گفتوگو با پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، در واشنگتن گفت که گفتوگوها در سطح کارشناسی ادامه خواهد داشت تا جزئیات توافق، از جمله تعداد پرتابگرها و موشکهای همراه، نهایی شود.
در حالی که اوکراین در هفتههای اخیر تحت شدیدترین حملات روسیه از آغاز جنگ تا کنون بوده، آلمان پیشنهاد داده است که سامانههای پاتریوت امریکایی را خریداری و به اوکراین منتقل کند.
وزیر دفاع آلمان گفت که در صورت دستیابی به توافق، نخستین سامانه پاتریوت میتواند طی چند ماه آینده به اوکراین ارسال شود.
پیستوریوس از اظهار نظر درباره اینکه آیا گفتوگوها شامل تسلیحات تهاجمی نیز میشود خودداری کرد.
آلمان تاکنون سه سامانه پاتریوت خود را به اوکراین اهدا کرده و اکنون تنها ۹ سامانه در اختیار دارد؛ بسیار کمتر از ۳۶ سامانهای که این کشور در اوج جنگ سرد در اختیار داشت.
استقبال گرم واشنگتن از پیستوریوس بازتابی از نقش رو به گسترش آلمان بهعنوان یکی از مشارکتکنندگان اصلی در بزرگترین تقویت نظامی ناتو از زمان پایان جنگ سرد است؛ کشوری که تا پیش از این دههها در هزینهکرد دفاعی عقبمانده محسوب میشد.
با افزایش نگرانی مقامات اروپایی از حمله احتمالی آینده روسیه و چشمانداز کاهش حضور نظامی امریکا در اروپا، آلمان با لغو محدودیتهای مالی مندرج در قانون اساسی خود، متعهد شده است تا سال ۲۰۲۹ به هدف جدید ناتو برای اختصاص ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی به هزینههای نظامی دست یابد.
این اقدام موجب افزایش بودجه دفاعی آلمان از ۹۵ میلیارد یورو در بودجه پیشنهادی سال ۲۰۲۵ به ۱۶۲ میلیارد یورو (۱۸۹ میلیارد دلار) در سال ۲۰۲۹ خواهد شد.
درخواست آلمان برای خرید پرتابگرهای موشکی تایفون از امریکا
پیستوریوس همچنین اعلام کرد که آلمان درخواستی رسمی به ایالات متحده برای خرید سامانه پرتاب موشک تایفون ارسال کرده و تصمیم نهایی درباره ثبت سفارش در آینده اتخاذ خواهد شد.
او این سامانه را «راهحلی موقت» توصیف کرد که میتواند تا زمان توسعه تسلیحات دوربرد زمینی اروپا، خلاء موجود را پر کند.
پیستوریوس گفت: «ما به همراه بریتانیا و دیگر شرکا در حال توسعه سامانههای زمینی دوربرد هستیم، اما این پروژه به هفت تا ۱۰ سال زمان نیاز دارد. به همین دلیل است که به یک راهحل موقت نیاز داریم.»
سامانه تایفون که قادر به پرتاب موشکهایی با برد تقریبی دو هزار کیلومتر است، میتواند تا زمان استقرار موشکهای دوربرد آمریکا در آلمان که از سال ۲۰۲۶ برنامهریزی شده، این شکاف را پوشش دهد.
با این حال، پیستوریوس هنوز نتوانسته است اطمینان حاصل کند که آیا امریکا به تعهد خود برای استقرار موقت موشکهای دوربرد در آلمان بر اساس توافق انجامشده در دوران جو بایدن، رئیسجمهور پیشین امریکا، پایبند خواهد ماند یا نه.
او گفت: «من به تداوم اعتبار این توافق اطمینان دارم، اما همچنان منتظر تصمیم نهایی هستیم. این استقرار در حال بررسی است.»
بر اساس این توافق، قرار است سامانههایی مانند موشکهای کروز تاماهاوک با برد ۱,۸۰۰ کیلومتر و سلاح هایپرسونیک در حال توسعه «دارک ایگل» با برد تقریبی سه هزار کیلومتر در آلمان مستقر شوند.
روسیه این برنامهها را تهدیدی جدی برای امنیت ملی خود میداند و نگرانیهای ناتو درباره احتمال حمله روسیه به یکی از اعضای این پیمان را رد کرده است.
بازنگری در آرایش نیروهای امریکایی
یکی دیگر از موضوعات کلیدی در گفتوگوهای پیستوریوس در واشنگتن، بررسی مستمر آرایش جهانی نیروهای امریکا بود؛ این بازنگری ممکن است به کاهش تعداد نیروهای مستقر در اروپا منجر شود. هماکنون حدود ۸۰ هزار سرباز امریکایی در اروپا حضور دارند، که نزدیک به ۴۰ هزار نفر از آنها در آلمان مستقرند.
کشورهای اروپایی از امریکا خواستهاند که هرگونه کاهش نیرو را بهطور هماهنگ و شفاف انجام دهد تا از ایجاد خلاء دفاعی که میتواند موجب آسیبپذیری در برابر تجاوز احتمالی روسیه شود، جلوگیری شود.
پیستوریوس گفت که وزیر دفاع امریکا موافقت کرده است که در صورت هرگونه کاهش نیرو، این اقدام به صورت هماهنگ و شفاف انجام شود.