• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

منابع: طالبان در قندهار بیش از ۲۰ نفر را به دلیل پخش تصویر پرچم ملی بازداشت کرد

۸ اسد ۱۴۰۴، ۱۵:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۷:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

منابع آگاه گفتند که محتسبان امر به معروف طالبان در قندهار دست‌کم ۲۴ جوان را به دلیل نشر و پخش پرچم ملی در شبکه‌های اجتماعی بازداشت کرده‌اند. به گفته منابع، این افراد در دو روز گذشته بازداشت شده و برخی از آنها با سپردن تعهد کتبی آزاد شده‌اند.

منابع آگاه در قندهار چهارشنبه، هشتم اسد گفتند که محتسبان امر به معروف طالبان این افراد را در دو روز گذشته از سراسر قندهار بازداشت کرده‌اند. به گفته منابع این افراد تصاویر پرچم سه رنگ افغانستان را به مناسبت روز ملی پرچم عمدتا در شبکه اجتماعی فیس‌بوک منتشر کرده‌ بودند.

یکی از باشندگان شهر قندهار که نخواست نامش فاش شود، به افغانستان اینترنشنال گفت: «ماموران ریاست امر به معروف در نیمه‌روز با من تماس گرفتند و دستور دادند که فورا به این اداره حاضر شوم». او گفت در مرحله نخست با این تصور که دوستانش با او شوخی کرده، به ریاست امر به معروف طالبان مراجعه نکرده است. این جوان قندهاری افزود که حدود یک ساعت بعد محتسبان دنبالش آمده و او را از خانه‌اش بازداشت کردند.

این باشنده قندهار می‌گوید که حدود ۲۴ ساعت در بازداشت ریاست امر به معروف بوده و پس از ارائه تعهد کتبی و ضمانت‌ آزاد شده است.

حکومت پیشین هفتم اسد را روز ملی پرچم افغانستان اعلام کرده بود. این روز همه ساله از سوی دولت و شهروندان گرامی داشته می‌شد. طالبان اما، نشر، پخش، حمل و برافراشتن پرچم ملی سه‌رنگ کشور را منع کرده است.

یکی دیگر از باشندگان قندهار گفت مأموران امر به معروف، صبح روز سه‌شنبه، برادر جوانش را به دلیل نشر تصویر پرچم ملی افغانستان با خود برده‌ و تاکنون آزاد نکرده‌اند.

او افزود: «برادرم محصل دانشکده اقتصاد دانشگاه قندهار است. روز گذشته طالبان به کورس آمدند و او را همراه با دو هم‌صنفی‌اش با خود بردند. تمام تصاویر و پست‌های مربوط به پرچم ملی از فیسبوک‌ آنها حذف شده است». او می‌گوید که دوبار به ریاست امر به معروف طالبان مراجعه کرده اما برادرش تاکنون آزاد نشده است.

منابع می‌گویند که یک گروه مشترک از اداره استخبارات، اطلاعات و فرهنگ و ریاست امر به معروف طالبان، همچنان کاربران شبکه‌های اجتماعی را زیر نظر دارند و کسانی را که تصاویر پرجم ملی را نشر کنند، بازداشت می‌کنند.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۵

غیبت افغانستان در استراتژی مبارزه با تروریسم دونالد ترامپ

•
•
•

مطالب بیشتر

متقاضیان کار: طالبان با عنوان اعزام کارگر به قطر برای خود منبع درآمد ایجاد کرده است

۸ اسد ۱۴۰۴، ۱۵:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)

متقاضیان کار در کابل به افغانستان اینترنشنال گفتند طالبان زیر عنوان ثبت‌نام کارگران برای اعزام به قطر، از هر نفر ۲۰۰ افغانی دریافت کرده و این روند را به منبع درآمدی برای خود تبدیل کرده‌ است. به گفته آنها، تنها در یک مرکز در کابل روزانه دو هزار نفر برای نام‌نویسی مراجعه می‌کنند.

با آغاز روند ثبت‌نام کارگران متقاضی اعزام به قطر در روز سه‌شنبه، صدها نفر به مراکز مختلفی که طالبان معرفی کرده، مراجعه کرده‌اند. طالبان گفته‌ است که تنها ۷۰۰ نفر پذیرفته خواهند شد.

منبعی در کابل می‌گوید طالبان فورم‌های ثبت‌نام را به قیمت ۲۰۰ افغانی می‌فروشد و روزانه صدها هزار افغانی درآمد کسب می‌کند. در لوحه‌ای نصب‌شده نزدیک یکی از مراکز ثبت‌نام نیز قیمت فرم ۲۰۰ افغانی درج شده است.

وزارت کار و امور اجتماعی طالبان پیشتر ۲۰ آدرس را در زون‌های مختلف برای روند نام‌نویسی متقاضیان تعیین کرده بود.

یکی از باشندگان کابل به افغانستان اینترنشنال گفت که نسبت به شفافیت این روند تردید دارد و افزود که طالبان از مردم پول می‌گیرد اما افراد نزدیک به خود را برای کار به قطر اعزام می‌کند.

این منبع همچنین تاکید کرد که در مرکز ثبت‌نام واقع در چمن حضوری کابل، اعضای طالبان در صف جداگانه‌ای قرار داده شده و درخواست‌هایشان به‌طور جداگانه بررسی می‌شود.

بر اساس سندی که افغانستان اینترنشنال از وزارت کار طالبان به دست آورده، بیشتر فرصت‌های شغلی برای کارگران افغان در قطر غیرتخصصی است اما شرایط دشواری از جمله الزام به داشتن مدرک دانشگاهی برای استخدام تعیین شده است.

صادرات پاکستان به افغانستان در سال مالی ۲۰۲۵ حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است

۸ اسد ۱۴۰۴، ۱۵:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

بر اساس آمارهای رسمی بانک مرکزی پاکستان، صادرات این کشور به افغانستان در سال مالی ۲۰۲۵ با افزایش چشمگیر ۳۸.۶۸ درصدی نسبت به سال گذشته، به ۷۷۳.۸۹۲ میلیون دالر رسیده است. این در حالی‌ است که در سال مالی پیشین، صادرات پاکستان به افغانستان ۵۵۸ میلیون دالر بوده است.

از سوی دیگر، واردات پاکستان از افغانستان نیز رشد چشمگیری را تجربه کرده و با افزایش ۱۱۶ درصدی از حدود ۱۲ میلیون دالر در سال گذشته به ۲۵.۸۹ میلیون دلار در سال جاری رسیده است.

با این حال، داده‌های ماهانه نشان می‌دهد که هم صادرات و هم واردات در ماه جون با کاهش، نسبت به ماه می روبرو بوده‌ است.

بخش بزرگی از این صادرات شامل مواد غذایی، مصالح ساختمانی، دارو و محصولات صنعتی است که به دلیل شرایط تحریمی و محدودیت‌های داخلی در افغانستان با تقاضای بالایی روبرو هستند.

معمولا اقلامی چون مواد غذایی، دارو، تجهیزات پزشکی، مصالح ساختمانی و سایر کالاهای مصرفی در صدر صادرات پاکستان به افغانستان قرار دارند.

با این حال، رشد صادارات از پاکستان به افغانستان در حالی صورت می‌گیرد که با حاکمیت طالبان افغانستان همچنان با محدودیت‌های شدید بانکی، رکود مصرف داخلی و فشارهای ناشی از محدودیت‌های طالبان بر فعالیت‌های اقتصادی، به‌ویژه زنان، مواجه است.

روابط تجاری میان پاکستان و افغانستان همچنان در معرض عواملی چون تعرفه‌های محلی، بسته بودن گذرگاه‌های مرزی، مالیات‌های وضع شده از سوی پاکستان همچون تعرفه توسعه زیرساخت در خیبرپختونخوا و بی‌ثباتی سیاسی قرار دارد.

همچنین محدودیت‌های طالبان برای اشتغال و تحصیل زنان ممکن است در بلندمدت مانع توسعه بخش خدمات و کاهش فرصت‌های اقتصادی شده و تقاضا برای واردات از پاکستان را محدود کند.

ایران در سه ماه «یک میلیون و ۸۰۰ هزار» مهاجر افغان را اخراج کرده است

۸ اسد ۱۴۰۴، ۱۴:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران در سه ماه گذشته دست‌کم یک میلیون و ۸۰۰ هزار مهاجر افغان را اخراج کرده است. به گفته طالبان، در جریان سال جاری ۱۸۴ هزار و ۴۵۹ افغان نیز از پاکستان به‌طور اجباری به کشور بازگردانده شده‌اند.

عبدالرحمن راشد، معین مسلکی وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان چهارشنبه، هشتم اسد در برنامه گزارش‌دهی از فعالیت‌های یک ساله این وزارت گفت امسال ۵ هزار و ۱۳۴ مهاجر افغان از ترکیه به‌طور اجباری به بازگردانده شدند.

این مقام طالبان در نشست خبری در مرکز رسانه‌های این گروه گفت در حال حاضر حدود شش میلیون مهاجر افغان در کشورهای میزبان حضور دارند. او افزود که شمار بی‌جا شدگان داخلی به ۲.۵ میلیون نفر می‌رسد.

معین مسلکی وزارت مهاجرین طالبان ادعا کرد که دست‌کم ۳۸ شهرک در ۲۹ ولایت برای مهاجران بازگشت‌کننده ایجاد شده است. او افزود که کار سروی ۲۹ شهرک تکمیل و از ۹ شهرک دیگر در حال انجام است.

این در حالی است که روند اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران همچنان جریان دارد. به گزارش کمیسیون عالی طالبان برای رسیدگی به مشکلات مهاجران، ایران اخیرا روزانه حدود ۱۰ هزار افغان را اخراج می‌کند.

گزارش‌ها حاکی است که دولت پاکستان نیز بار دیگر روند بازداشت و اخراج مهاجران افغان را در مناطق مختلف اسلام‌آباد آغاز کرده است. سازمان‌های بین‌المللی پیشتر هشدار دادند که افغانستان تحت تسلط طالبان ظرفیت مدیریت بازگشت گسترده مهاجران را ندارد.

والی سابق بامیان خواستار توقف فوری کوچ اجباری ساکنان رشک شد

۸ اسد ۱۴۰۴، ۱۴:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

در پی نشر گزارش‌ها درباره کوچ اجباری باشندگان روستای رشک در ولسوالی پنجاب بامیان، طاهر زهیر، والی سابق این ولایت از طالبان خواست فورا اقدام کرده و ساکنان متواری شده را به خانه‌های‌شان بازگردانند. او گفت این رفتارها ظلم آشکار است و باید عاملان آن پاسخگو شوند.

آقای زهیر در یادداشتی در صفحه فیسبوک خود نوشت که کوچ اجباری ساکنان روستای رشک «زورگویانه و تحریک‌آمیز» است.

او افزود: «کوچی‌ها که مالکیت ساکنان رشک را غصب کرده‌اند، نباید به‌ خاطر اعمال غیرقانونی و مجرمانه‌شان معافیت داشته باشند.»

این مقام حکومت پیشین همچنین مدعی شد که کوچی‌ها روز سه‌شنبه یک جوان هزاره را به قتل رسانده‌اند اما این ادعا هنوز به‌طور رسمی تایید نشده است.

طاهر زهیر نوشت: «با کوچ دادن، قتل و جنایت هیچ‌کس و هیچ گروهی به مقصد نمی‌رسد. به جای مماشات با این نوع رویکرد، باید هر مجرمی پاسخگو شود.»

او در حالی از این وضعیت ابراز نگرانی کرده است که پیشتر منابع محلی در بامیان به افغانستان اینترنشنال گفته بودند طالبان پس از صدور یک فیصله حقوقی به نفع کوچی‌ها، ساکنان روستای رشک در این ولسوالی را به کوچ اجباری وادار کرده‌اند.

به گفته منابع، طالبان همراه با کوچی‌ها ۲۵ خانه در این روستا را قفل کرده و ساکنان آن را بیرون کرده‌اند.

یاور بیست ساله حقانی: با زور حکومت نمی‌شود

۸ اسد ۱۴۰۴، ۱۲:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

عبدالله ریحان، یاور سابق سراج‌الدین حقانی در یادداشتی نوشت که با زور نمی‌شود دل مردم را به دست آرود و بر آن‌ها حکومت کرد. او خطاب به مقامات طالبان گفت: «ما باید آنچه می‌خواهیم را انجام دهیم، اما به مردم اجازه و آزادی داده شود که درباره حاکمیت داوری کنند.»

عبدالله ریحان که بیش از بیست سال به عنوان یاور و یکی از نزدیک‌ترین افراد به سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان کار کرده است، چهارشنبه، هشتم اسد در یادداشتی از شیوه حکومت‌داری این گروه انتقاد کرده است.

این عضو پیشین طالبان که اکنون خودش را خبرنگار معرفی می‌کند، خطاب به مقامات طالبان نوشت: «اهداف ما بزرگتر است، کارهای کوچک نباید ما را از دست‌یابی به اهداف بزرگ باز دارد».

عبدالله ریحان در این یادداشت تاکید کرد که اگر امروزه شماری از مردم افغانستان دل‌بستهٔ پرچم دیگری هستند، به معنای «خیانت» این افراد نیست. او گفت: «شاید ما هنوز عملکردی را که شایسته وطن و ملت است، با صداقت و فداکاری لازم انجام نداده‌ایم».

این عضو کهنه‌کار طالبان افزود که مردم افغانستان از یک قرن به این‌سو زحمت کشیده و تلاش کرده‌اند، همه مسائل در چهار سال نمی‌تواند مدیریت شود. باید به مردم فرصت داده شود و حاکمیت نیز از این زمان برای بهبود وضعیت خود بهره‌ ببرد.

خالد زدران، سخنگوی فرماندهی پولیس طالبان در کابل در کتاب خاطرات بیست سال جنگ خود زیر نام «۱۵ دقیقه»، عبدالله ریحان را یکی از افراد بسیار نزدیک به حقانی در جریان جنگ معرفی کرده است.

زدران دراین کتاب از عبدالله ریحان به عنوان «یار فدایی» حقانی نام برده و نوشته است که او در زمان جنگ با حکومت پیشین، مسئول استدیوی منبع‌الجهاد بوده است. فیلم‌های «کاروان غازیان» و لشکر بدری» توسط عبدالله ریحان در وصف جنگجویان طالبان ساخته شده است.

با این حال، عبدالله ریحان در این یادداشت خود نوشت: «برای من مهم نیست که چه کسی طرفدار کدام پرچم است و چرا از آن حمایت می‌کند. برای من مهم این است که پیام حق و عدالت پرچم سفید به دل مردم کشور راه پیدا کند». او افزود مهم‌تر این است که ملت تکه‌تکه شده و زمین‌خورده افغانستان زیر یک پرچم گرد آمده و با سربلندی زندگی کنند.»

یادداشت این عضو طالبان مقامات این گروه را به آموختن از تجارب و اشتباهات گذشته ترغیب کرده است. او نوشت: « زمانی که باور خود را در میدان عمل ثابت و ستون‌های نظام را تحکیم کنیم، دیگر کشور سقوط نخواهد کرد». عبدالله ریحان تاکید کرد که انجام همه این‌ها، تلاش، فداکاری و همت می‌طلبد.

عبدالله ریحان این اظهارات را یک روز پس از روز ملی بیرق سه‌رنگ کشور مطرح کرده است. طالبان در چهارسال گذشته بارها شماری از شهروندان کشور را به دلیل طرفداری از بیرق ملی کشور بازداشت و شکنجه کرده است.