• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

کارزار تازه واکسین فلج اطفال در زون شرق راه‌اندازی می‌شود

۴ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۸:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت صحت عامه طالبان می‌گوید که کمپاین تازه واکسین فلج اطفال روز شنبه، ۸ سنبله، در بخش‌هایی از زون شرق افغانستان اجرا خواهد شد.

به گفته این وزارت، این برنامه در ولسوالی‌های سرخرود، بهسود، خوگیانی و بتی‌کوت ننگرهار و همچنان در شهرهای جلال‌آباد، مهترلام و اسعدآباد عملی می‌شود.

کودکان در این کمپاین هر دو نوع واکسین فلج اطفال، قطره‌ای و تزریقی را دریافت می‌کنند تا سیستم ایمنی بدن آنان تقویت شود و از گسترش ویروس جلوگیری گردد.

افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی‌اند که هنوز بیماری فلج اطفال در آن‌ها به طور کامل از میان نرفته است. سازمان جهانی صحت می‌گوید موارد این بیماری در سال‌های اخیر کاهش یافته، اما ویروس همچنان در برخی مناطق افغانستان فعال است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

دادستانی پاریس درباره بدرفتاری پولیس با دو پناهجوی افغان تحقیق می‌کند

۴ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۸:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

دادستانی پاریس اعلام کرده است که در پی شکایت دو پناهجوی افغان، تحقیقاتی رسمی درباره بدرفتاری پولیس در یک مرکز بازداشت آغاز شده است. این پرونده پس از انتشار گزارشی تحقیقی در رسانه فرانسوی «مدیاپارت» به جریان افتاد.

وکیل این افراد گفته است مأموران بر سرشان سطل زباله گذاشته، آنان را با مشت و لگد زده‌اند و مجبورشان کرده‌اند، خون ریخته‌شده را پاک کنند.

به گزارش فرانس۲۴، دادستانی پاریس اعلام کرده است که این پرونده برای بررسی به اداره بازرسی پولیس سپرده شده و اتهام‌های اعمال خشونت، تخریب اموال و توهین نژادپرستانه را در بر می‌گیرد.

انجمن پزشکان جهان که پس از آزادی این دو نفر را معاینه کرده، گفته است آنان به شدت ترسیده و دچار آسیب روانی شده‌اند. به گفته وکیل‌شان، یکی از این مهاجران پناهنده سیاسی است و دیگری درخواست پناهندگی داده است.

پولیس پاریس اتهام‌ها را رد کرده و گفته است عملیات در محل وقوع این رخداد، تنها برای پاک‌سازی بوده و نیروهای پولیس خود هدف حمله قرار گرفته‌اند.

یک هیئت طالبان به تاتارستان سفر کرد

۴ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۷:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)

ریاست شرکت‌های دولتی تحت کنترول طالبان اعلام کرد که یک هیئت این گروه روز سه‌شنبه به جمهوری تاتارستان سفر کرد. این اداره در خبرنامه‌ای نوشت که هدایت‌الله بدری، وزیر معادن طالبان نیز در ترکیب این هیئت حضور دارد.

طالبان گفته که مقام‌های این گروه قرار است در یک نشست دو روزه درباره صنعت نفت و گاز در شهر کازان شرکت کنند.

در خبرنامه‌ها آمده که قرار است این هیئت با مقام‌های تاتارستان نیز درباره همکاری‌های صنعتی گفت‌وگو کند.

طالبان گفته است رهبری این هیئت را احمد جان بلال، رئیس اداره شرکت‌های دولتی تحت کنترول این گروه به عهده دارد.

تاتارستان از جمهوری‌های خودمختار روسیه است که طالبان روابط نزدیکی با آن دارد.

ترامپ چهارمین سال کشته شدن نیروهای امریکایی در میدان هوایی کابل را گرامی داشت

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۲۲:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، ۲۶ اگست ۲۰۲۵ را روز یادبود کشته شدن سربازان امریکایی در میدان هوایی کابل اعلام کرد. در این حمله انتحاری داعش، ۱۳ سرباز امریکایی و دستکم ۱۷۰ افغان کشته شدند. او در بیانیه‌ای گفت که این رویداد «قلب ملت امریکا را شکست.»

دونالد ترامپ در این اعلامیه‌ این روز را «لحظه‌ای که دروازه‌های جهنم باز شد»، توصیف کرده و گفته است که یاد قربانیان آن رویداد برای همیشه زنده خواهد ماند.

ترامپ در این اعلامیه، بار دیگر از نحوه خروج امریکا از افغانستان در زمان ریاست‌جمهوری جو بایدن به شدت انتقاد کرده است. او گفت که تصمیم بایدن برای ترک میدان هوایی بگرام در ماه جولای ۲۰۲۱ بدون اطلاع نیروهای افغان، سربازان امریکایی را بدون پایگاه دفاعی رها کرد و زمینه آزادی هزاران زندانی از سوی طالبان را فراهم ساخت. به گفته ترامپ، عامل حمله ابی‌گیت نیز از جمله زندانیانی بود که در آن زمان آزاد شده بود.

او در این اعلامیه همچنان صحنه بازگشت پیکر قربانیان به امریکا را یادآوری کرده و گفته است که «نگاه کردن بایدن به ساعتش در جریان آن مراسم»، «لحظه‌ای شرم‌آور و اندوه‌بار» بود که به باور او در حافظه جمعی امریکا باقی خواهد ماند.

به گفته ترامپ، پیامدهای خروج امریکا از افغانستان فاجعه‌بار بود و پس از آن حمله، میلیاردها دالر تجهیزات نظامی امریکا به دست «دشمن» افتاد. به باور او، این وضعیت «شرم‌آورترین نمایش سیاست خارجی امریکا» بوده است.

به گفته او، عامل حمله ابی‌گیت بازداشت شده و برای «رویارو شدن با عدالت» به ایالات متحده منتقل شده است.

این حمله درست یازده روز پس از سقوط کابل به دست طالبان رخ داد؛ زمانی که هزاران افغان در چهار اطراف میدان هوایی کابل که در آن زمان میدان هوایی حامد کرزی نام داشت، برای خروج از کشور و سوارشدن به پروازهای تخلیه تجمع کرده بودند.

مستوفیت طالبان از شفاخانه دولتی بامیان می‌خواهد که از بیماران پول بگیرد

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۲۱:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

بر بنیاد یک نامه رسمی طالبان در بامیان، پولی‌شدن خدمات شفاخانه دولتی بامیان در دستور کار این گروه قرار دارد. در این نامه که به دست افغانستان اینترنشنال رسیده، آمده است که مستوفیت طالبان بارها از ریاست صحت عامه به‌گونه شفاهی خواسته است از بیماران «فیس» یا پول درمان بگیرد.

در نامه‌ای که با امضای جواد رحیمی، رئيس صحت عامه در بامیان صادر شده، آمده است «موضوع اخذ فیس شفاخانه ولایتی بامیان بارها توسط ریاست مستوفیت بامیان به‌صورت شفاهی مطرح گردیده است.»

100%

در ادامه این نامه آمده که این موضوع «در جلسه سه‌جانبه بین مقام محترم ولایت، ریاست صحت عامه و ریاست محترم مستوفیت» نیز مطرح شده است. رئيس صحت عامه اما از ریاست مستوفیت طالبان خواسته است که این درخواست را به‌صورت کتبی مطرح کند تا در شفاخانه ولایتی بامیان اجرا شود.

تاکنون سخنگویان طالبان به‌طور رسمی در این مورد ابراز نظر نکرده‌اند.

شفاخانه‌های دولتی در سرتاسر افغانستان بدون دریافت پول به ارائه خدمات صحی به نیازمندان می‌پردازد. طبق مقررات وزارت صحت عامه، خدمات پایه و اولیه در شفاخانه‌های دولتی رایگان است و شفاخانه‌های دولتی نباید از بیماران پولی بگیرند.

  • یونیسف: بیش از نیمی از خانواده‌ها در افغانستان به امکانات اولیه بهداشتی دسترسی ندارند

    یونیسف: بیش از نیمی از خانواده‌ها در افغانستان به امکانات اولیه بهداشتی دسترسی ندارند

سازمان ملل می‌گوید که بیش از نیمی از خانواده‌ها در افغانستان به امکانات اولیه بهداشتی دسترسی ندارند. پولی شدن خدمات درمانی عمومی، دسترسی مردم به ویژه در ولایت فقییری چون بامیان را بیشتر کاهش می‌دهد.

ترامپ می‌خواهد با رهبر کوریای شمالی دیدار کند

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۹:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز دوشنبه هنگام دیدار با «لی جائه میونگ»، رئیس‌جمهور تازه‌کوریای جنوبی، در کاخ سفید گفت که مایل است با کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی ملاقات کند.

به گزارش رویترز، ترامپ در جمع خبرنگاران در دفتر کار خود گفت: «مشتاق دیدار با کیم جونگ اون در فرصت مناسب در آینده هستم.»

ترامپ در دوره پیشین ریاست‌جمهوری خود سه بار با کیم جونگ اون دیدار کرده بود؛ نخست در سنگاپور در سال ۲۰۱۸، سپس در هانوی در فبروری ۲۰۱۹، و بار سوم در منطقه غیرنظامی در مرز دو کوریا در جون ۲۰۱۹، جایی که او به‌عنوان نخستین رئیس‌جمهور امریکا پا به خاک کوریای شمالی گذاشت.

دیدارهای آن زمان به کاهش موقت تنش‌ها میان امریکا و کوریای شمالی انجامید، اما مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای پیونگ‌یانگ در نهایت بی‌نتیجه ماند. پس از پایان دور نخست ریاست‌جمهوری ترامپ، گفت‌وگوها متوقف شد و روابط امریکا و کوریای شمالی دوباره به سردی گرایید.

تنش میان دو کشور همواره بر سر برنامه هسته‌ای و آزمایش‌های موشکی کوریای شمالی متمرکز بوده است. امریکا و متحدانش این برنامه را تهدیدی مستقیم می‌دانند، در حالی که پیونگ‌یانگ آن را تضمین بقای حکومت خود عنوان می‌کند.