• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

زلزله در شرق افغانستان بیش از ۱۲ هزار نفر را تحت تاثیر قرار داده است

۱۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۹:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان بهداشت جهانی گزارش داد که زلزله مرگبار در شرق افغانستان بیش از ۱۲ هزار نفر را در ولایت‌های کنر، ننگرهار و لغمان مستقیما تحت تاثیر قرار داده است. این سازمان نسبت به تشدید خطرات بهداشتی در مناطق زلزله هشدار داد و گفت که خطر شیوع بیماری‌های واگیردار بالاست.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که بزرگراه‌های اصلی از جمله بخش‌هایی از جلال‌آباد به کنر و راه‌های دسترسی به ولسوالی‌های آسیب‌دیده نورگل و چوکای، آسیب دیده و یا مسدود شده‌اند.

این سازمان همچنین نسبت به آسیب‌های تروماتیک هشدار داده و گفته است که حدود ۸۰۰ نفر در سه شفاخانه بستری شده و دستکم ۲۴۰ نفر در وضعیت بحرانی قرار دارند.

فشار روانی شدید بر جمعیت و ترومای ناشی از زلزله، از دیگر مواردی است که سازمان بهداشت جهانی به آن اشاره کرده و خواستار ارائه کمک‌های روانی فوری برای آسیب‌دیدگان شده است.

سازمان بهداشت جهانی تاکنون بیش از «۲۳ تُن» دارو و تجهیزات پزشکی را به عنوان پاسخ فوری به مناطق زلزله‌زده ارسال کرده و سه تیم سیار صحی این سازمان نیز در محل حضور دارند.

سازمان مذکور از دشواری راه‌ها، پس‌لرزه‌های مداوم و دورافتادگی مناطق زلزله‌زده به عنوان چالش‌هایی یاد کرده است که کمک‌رسانی را دشوار کرده است.

این سازمان خواستار تأمین فوری و قابل توجه بودجه برای گسترش دامنه پاسخگویی به نیازهای فوری و ضروری آسیب‌دیدگان شده است.

پربازدیدترین‌ها

سقوط بلخ؛ چگونه طالبان در مزارشریف زمینگیر شدند؟
۱

سقوط بلخ؛ چگونه طالبان در مزارشریف زمینگیر شدند؟

۲

منابع می‌گویند پسر الله‌گل مجاهد در حادثه تیراندازی کابل کشته شده است

۳

'تیراندازی' در سرای شهزاده کابل

۴

هبت‌الله آخندزاده؛ مردی برخاسته از ریگزاران قندهار

۵

جبهه آزادی می‌گوید کاروان تدارکاتی طالبان را در سروبی هدف قرار داده است

•
•
•

مطالب بیشتر

مقام قطری به وزیر طالبان: آماده کمک فوری به زلزله‌زدگان هستیم

۱۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۸:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)

مریم بنت علی بن ناصر المسند، معاون وزارت امور همکاری‌های بین‌المللی قطر در تماس تلفنی با وزیر انکشاف دهات طالبان، با خانواده‌های قربانیان زلزله اخیر ابراز همدردی و بر حمایت از مردم افغانستان تاکید کرد. قطر اعلام کرد آماده کمک‌رسانی فوری به آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه افغانستان است.

محمد یونس آخندزاده، وزیر انکشاف دهات طالبان مسئول کمیته هماهنگی کمک‌ها به زلزله‌زدگان است.

خانم المسند در این تماس تلفنی تاکید کرده که رهبری قطر دستور داده است تا کمک‌های فوری و لازم برای کاهش پیامدهای این فاجعه انسانی در اختیار آسیب‌دیدگان قرار گیرد.

شورای پناهندگان ناروی: کمک‌کنندگانی که از افغانستان رفتند، باید بازگردند

۱۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۸:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس شورای پناهندگان ناروی با اشاره به زلزله ویرانگر در شرق افغانستان، از کمک‌کنندگانی که از این کشور روی برگردانده‌اند، خواست دوباره به این کشور بازگردند. یان اگلند گفت که تیم این سازمان در محل حضور دارد تا پس از تکمیل ارزیابی‌ها، کمک‌های فوری و اضطراری را ارائه کند.

آقای اگلند روز سه‌شنبه در صفحه اکس خود هشدار داد که خانواده‌ها در مناطق زلزله‌زده بیش از این نمی‌توانند منتظر بمانند و «هیچ بودجه واقعی نیز وجود ندارد.»

او گفت که «تقریبا هر خانه‌ای آسیب دیده و یا ویران شده است و بازماندگان تقریبا همه چیز خود را از دست داده‌اند.»

رئیس شورای پناهندگان ناروی افزود: «وعده‌های که اعضای ناتو برای حمایت از دختران و پسران افغان داده بودند، باید علمی کنند.»

پوتین از شی جین‌پینگ، «دوست عزیز» خود، قدردانی کرد

۱۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۵:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، گفت از شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین و «دوست عزیز» خود، بابت استقبال گرم در جریان سفرش به چین سپاس‌گزار است.

او سه‌شنبه در دیدار با شی جین‌پینگ در بزرگ‌ترین نشست سازمان همکاری شانگهای از زمان تاسیس آن، گفت: «دوست عزیز، هم من و هم کل هیئت روسیه از دیدار دوباره با دوستان و همکاران چینی خود خوشحالیم.»

پوتین افزود: «ارتباط نزدیک ما بازتاب‌دهنده ماهیت راهبردی روابط روسیه و چین است، که در سطحی بی‌سابقه قرار دارد.»

رئیس‌جمهور چین هم روابط بیجینگ و مسکو را الگویی برای رابطه میان دو قدرت بزرگ عنوان کرد.

سناتور افغان‌تبار استرالیا از حکومت این کشور خواست به زلزله‌زدگان افغانستان کمک ارسال کند

۱۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۵:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

فاطمه پیمان، سناتور افغان‌تبار استرالیا، از دولت این کشور خواست که به آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه در افغانستان فورا کمک‌های بشردوستانه ارسال کند. خانم پیمان در یادداشتی در شبکه‌های اجتماعی نوشت مردم افغانستان نباید در این تراژدی فراموش شوند و باید به هر شیوه ممکن از آن‌ها حمایت کرد.

خانم پیمان همچنین با خانواده‌های قربانیان زمین‌لرزه در شرق افغانستان ابراز همدردی کرده است.

100%

رانش زمین در غرب سودان جان بیش از هزار نفر را گرفت

۱۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۴:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

ارتش آزادی‌بخش سودان اعلام کرد که بیش از هزار نفر در پی رانش زمین در روستایی در غرب این کشور جان باختند. این نیرو که کنترول این بخش دارفور را به‌دست دارد، گفت رانش زمین در روز ۳۱ آگست، یک روستا را در منطقه کوه‌های مارا در غرب سودان به خاک یکسان کرد.

ارتش آزادی‌بخش سودان روز دوشنبه در بیانیه‌ای نوشت که از این حادثه تنها یک بازمانده برجای مانده است.

طبق بیانیه، رانش زمین پس از چند روز باران شدید رخ داده است.

ارتش/جنبش آزادی‌بخش سودان که تحت رهبری عبدالواحد محمد نور فعالیت می‌کند، از سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی خواست برای بیرون کشیدن اجساد قربانیان کمک کنند.

به گفته این نیرو، قربانیان شامل زنان و کودکان هستند.

ساکنان این روستا از درگیری‌های شدید میان ارتش سودان و نیروهای شبه‌نظامی حمایت سریع به منطقه کوه‌های مارا پناه برده بودند. این منطقه با کمبود غذا، خدمات بهداشتی و دارو مواجه است.

جنگ داخلی سودان که از دو سال به این‌سو ادامه دارد، بیش از نیمی از جمعیت این کشور را با سطوح بحرانی گرسنگی درگیر و میلیون‌ها نفر را از خانه‌های‌شان آواره کرده است. با این حال، شهر الفاشر، پایتخت ایالت دارفور شمالی همچنان در آتش‌ جنگ می‌سوزد.