• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بریتانیا ۷ هزار پناهجوی افغان را می‌پذیرد

۱۲ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۲۱:۲۵ (‎+۱ گرینویچ)

حکومت بریتانیا تصمیم گرفته است ۷ هزار پناهجوی افغان را که در گذشته به‌عنوان همکاران محلی این کشور در افغانستان فعالیت داشته‌اند، بپذیرد. با این حال، مقام‌های بریتانیایی هنوز به جمع‌بندی نهایی درباره هزینه‌های پذیرش این افراد نرسیده‌اند.

این تصمیم در اوایل سال گذشته و بدون اطلاع عموم گرفته شد. ماجرا پس از آن آغاز شد که یک کارمند وزارت دفاع بریتانیا اطلاعات شخصی ۱۹ هزار افغان متقاضی ویزای بریتانیا را که بسیاری از آنان همکاران پیشین نیروهای این کشور بودند، فاش کرد. افشای اطلاعات جان هزاران نفر را به خطر انداخت.

در آن زمان، حکومت بریتانیا برنامه انتقال ۱۶ هزار افغان و خانواده‌های آنان را روی دست داشت. اما پس از افشای اطلاعات، یک برنامه محرمانه دیگر نیز ایجاد شد که براساس آن برای ۷ هزار نفر ویزای پذیرش صادر می‌شود.

اکنون وزارت دفاع بریتانیا سرگرم انتقال همکاران محلی پیشین است؛ بسیاری از این افراد در پاکستان منتظر تصمیم نهایی به‌سر می‌برند.

یک سخنگوی این وزارتخانه گفت: «بریتانیا در حال عمل به تعهد اخلاقی خود است؛ تعهد نسبت به کسانی که در کنار سربازان ما ایستادند و جان خود را در این ماموریت به خطر انداختند.»

براساس برآورد وزارت دفاع، مجموع روند انتقال حدود یک میلیارد یورو هزینه در بر خواهد داشت. با این حال، ناظران انتقاد می‌کنند که در این محاسبات، هزینه‌های احتمالی برای غرامت یا دعاوی حقوقی در نظر گرفته نشده است.

سر جفری کلیفتون براون، رئیس کمیته بودجه در مجلس عوام و عضو حزب محافظه‌کار، به روزنامه گاردین گفته است که «ابهام زیادی وجود دارد درباره این‌که تاکنون چند میلیون یورو هزینه شده و چه مقدار دیگر برای اسکان‌های آینده نیاز خواهد بود.»

او افزود که کمیته پارلمانی در هفته آینده این موضوع را بررسی خواهد کرد تا شفافیت بیشتری ایجاد شود.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

یک فرمانده جبهه مقاومت در نبرد با طالبان کشته شد

۱۲ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۹:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)

جبهه مقاومت ملی کشته‌شدن یکی از فرماندهان خود در ولسوالی نهرین بغلان را تایید کرد. احمد مسعود، رهبر جبهه، روز چهارشنبه گفت که قیوم کهگدای در «سنگر» کشته شده است. پیشتر منابع گفته بودند که طالبان با نیروهای جبهه مقاومت ملی در نهرین درگیر شدند.

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی روز چهارشنبه در پیامی بدون اشاره به درگیری در بغلان اظهار داشت: «فرمانده قیوم تا آخرین لحظه در سنگر ایستاد و جان خود را در دفاع از مردم و کشورش فدا کرد.»

منابع به افغانستان اینترنشنال گفتند که طالبان ناوقت سه‌شنبه با نیروهای جبهه مقاومت ملی در نهرین بغلان درگیر شدند. به گفته منابع، این درگیری یک ساعت ادامه داشت.

سال پیش نیز درگیری‌هایی بین جبهه مقاومت ملی و طالبان در نهرین رخ داده بود. در این درگیری‌ها، دو فرمانده جبهه مقاومت به‌نام‌های عبدالصمد کهگدای و خیرالله کشته شده بودند.

جبهه مقاومت ملی به‌گونه پراکنده در شماری از ولایات شمالی با طالبان درگیر است. با این حال، طالبان حضور و فعالیت جبهه مقاومت ملی را انکار می‌کند.

درخواست پناهندگی وزیر پیشین صحت‌عامه افغانستان در بریتانیا رد شد

۱۲ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۹:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

حکومت بریتانیا درخواست پناهندگی فیروزالدین فیروز، وزیر پیشین صحت عامه افغانستان را نپذیرفته است. آقای فیروز به روزنامه دیلی‌میل گفت که به این حکم اداره مهاجرت اعتراض کرده و خواهان تجدیدنظر شده است.

این روزنامه چاپ بریتانیا روز چهارشنبه ۱۲ سنبله، نوشت که فیروز پس از خروج از افغانستان به دنبال تسلط طالبان، در یک هوتل مهاجران در بریتانیا زندگی می‌کند. او از راه ترکیه به بریتانیا رفته بود.

آقای فیروز در افغانستان به‌مدت نه سال به‌عنوان جراح کار کرد، سپس از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ وزیر صحت‌عامه بود.

او در سال ۲۰۱۹ در هفتمین نشست سازمان سران حکومت‌های جهان در دبی به عنوان بهترین وزیر بهداشت جهان انتخاب شد.

100%

آقای فیروز ابراز امیدواری کرده است که در صورت دریافت ویزا، دانش و تجربه‌اش را «در خدمت نظام سلامت بریتانیا، شوراهای محلی و نهادهای خیریه‌ای که به بی‌خانمان‌ها رسیدگی می‌کنند»، قرار دهد.

او این روزها در فعالیت‌های اجتماعی و کمک به سازمان‌های محلی که به افراد بی‌خانمان یاری می‌رسانند، سهم می‌گیرد.او معتقد است که پناهجویان باید در جامعه مشارکت داشته باشند تا بتوانند با فرهنگ و ارزش‌های بریتانیا آشنا شوند.

با این که حکومت بریتانیا به دهها هزار پناهجوی افغان که از افغانستان خارج کرده بود، پناهندگی داده است، اما آقای فیروز چانس بهره گرفتن از برنامه دولتی تخلیه همکاران سابق بریتانیا و افغان‌هایی در معرض خطر را نداشته است.

حکومت بریتانیا زیر فشار رای دهندگان مخالف ورود مهاجران، به خصوص از مسیرهای غیرقانونی مانند کانال مانش قرار دارد.

هوتلی که آقای فیروز در آن به سر می‌برد محل صحنه‌های اعتراض‌های هفتگی معترضان ضد مهاجران است. او به دیلی‌میل گفت که معترضان بیرون هوتل او را «شیطان» خطاب می‌کنند و به او می‌گویند کشور را ترک کند.

این نارضایتی باعث شده است که حکومت بریتانیا در پذیرش این مهاجران سختگیر باشد. البته، روشن نیست که چرا حکومت بریتانیا درخواست پناهندگی این وزیر سرشناس دولت پیشین را رد کرده است.

سفیر ایران: استخراج معادن افغانستان فرصت مناسبی برای همکاری دوجانبه است

۱۲ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۹:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت معادن و پترولیم طالبان اعلام کرد که هدایت‌الله بدری با علیرضا بیکدلی، سفیر ایران در کابل دیدار کرده است. آقای بیکدلی معادن افغانستان را فرصت همکاری خوانده و بر سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی در این بخش تاکید کرده است.

وزارت معادن و پترولیم طالبان روز چهارشنبه ۱۲ سنبله، با نشر خبرنامه‌ای نوشت که در این دیدار هر دو طرف روی گسترش همکاری‌های اقتصادی و تقویت روابط دو‌جانبه به‌ویژه روی اکتشاف و استخراج نفت و گاز و سرمایه‌گذاری بالای معادن کشور بحث و تبادل نظرکردند.

اوایل هفته جاری نیز نورالدین عزیزی وزیر صنعت و تجارت طالبان با علی‌رضا بیکدلی سفیر ایران در کابل دیدار و گفت‌وگو کرد.
آقای بیکدلی گفته بود که «تهران آماده سرمایه‌گذاری در معادن بزرگ افغانستان است» و ظرفیت‌های اقتصادی موجود میان دو کشور می‌تواند زمینه‌ساز ارتقای همکاری‌های تجاری شود.

طبق آخرین آمار وزارت معادن طالبان، ایران طی چند سال گذشته ۲.۳ میلیارد دالر در معادن افغانستان سرمایه گذاری کرده است.

بربنیاد گزارش‌ها، تنها قرارداد همکاری ایران و افغانستان در استخراج معادن سنگ سالانه ۱.۲ میلیارد دالر برای ایران سود دارد.

روابط ایران و افغانستان تحت حاکمیت طالبان در نزدیک به چهار سال گذشته به‌طور قابل‌توجهی گسترش یافته است. تمرکز جمهوری اسلامی ایران بر تقویت روابط با طالبان، حجم تجارت دوجانبه را به حدود چهار میلیارد دالر در سال رسانده است.

براساس آمار رسمی گمرک ایران، افغانستان در حال حاضر پنجمین مقصد کالاهای صادراتی ایران محسوب می‌شود.

امریکا به زلزله‌زدگان شرق افغانستان کمک نکرد

۱۲ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۶:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

در پی زلزله مرگبار در شرق افغانستان، شماری از کشورها به این منطقه کمک‌های نجات و اضطراری فرستادند و برخی کشورها برای کمک اعلام آمادگی کرده‌اند. با این حال، وزارت خارجه امریکا اما به ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان این رویداد اکتفا کرده و تاکنون وعده ارسال کمک نداده است.

پس از زلزله مرگبار در شرق افغانستان که به گزارش طالبان هزار و ۴۵۰ کشته و بیش ۳ هزار و ۳۰۰ زخمی برجای گذاشت، کشورهای زیادی برای کمک به آسیب دیدگان اعلام آمادگی کردند. هند، ترکیه، امارات، کوریای جنوبی، ایران و عربستان سودی از کشورهایی‌اند که عملا کمک‌هایی را به آسیب‌دیدگان این زلزله اختصاص دادند.

چین، کانادا، قطر، چاپان، پاکستان، اتحادیه جهان اسلام و شماری از کشورهای دیگر برای ارسال کمک به زلزله‌زدگان اعلام آمادگی کرده‌اند. اتحادیه اروپا نیز یک میلیون یورو برای آسیب‌دیدگان این زلزله اختصاص داد.

وزارت خارجه ایالات متحده امریکا به یک پیام تسلیت دیپلوماتیک اکتفا کرد و تاکنون هیچ وعده‌ای برای کمک به آسیب‌دیدگان نداده است. این وزارت در پیامی نوشت: «با اندوه فراوان خبر زلزله مرگباری را شنیدیم که در ۳۱ اگست در شرق افغانستان رخ داد و تلفات زیادی بر جای گذاشت. در این زمان دشوار، همدردی‌ خود را با مردم افغانستان ابراز می‌کنیم.»

پیش از این، آژانس توسعه بین‌المللی امریکا در مواقع بحرانی مثل سیلاب و زمین‌لرزه کمک‌های بشردوستانه‌ای به آسیب‌دیدگان اختصاص می‌داد.

دونالد ترامپ، در آغاز ماموریت خود به عنوان رئیس‌جمهور امریکا، آژانس توسعه بین‌الملللی ایالات متحده را منحل و کمک‌های خارجی این کشور را متوقف کرد.

این تصمیم صدها نهاد بشردوستانه در سراسر جهان را با کمبود منابع مواجه کرده و بر عملیات‌های بشردوستانه تاثیر منفی گذاشته است.

پس از زلزله مرگبار در ماه میزان سال گذشته در هرات، ایالات متحده از طریق آژانس توسعه بین‌المللی (یواس‌اید) دست‌کم ۱۲ میلیون دالر را «برای رفع نیازهای فوری« زلزله‌زدگان اختصاص داد. وزیر خارجه امریکا در آن زمان بلافاصله اعلام کرد که کشورش «با دقت تاثیرات زمین‌لرزه در شمال‌غرب افغانستان را زیر نظر دارد.» او اعلام کرد که سازمان‌های همکار امریکا کمک‌های فوری را برای حمایت از مردم افغانستان ارائه می‌کنند.

تام وست، نماینده پیشین ایالات متحد برای افغانستان پس از زلزله هرات نوشت: «ما در ترس از تلفات انسانی در زلزله شریک استیم و تا زمانی که مردم افغانستان از بحران بیرون می‌آیند، قاطعانه در کنار آنها ایستاده ایم.»

کرن دکر، کاردار پیشین سفارت امریکا برای افغانستان پس از زلزله هرات اعلام کرده بود که کشورش کمک‌هایی را در زمینه حمایت از آواربرداری، ارسال تیم‌های پزشکی و توزیع خیمه ارائه می‌دهد.

به گزارش طالبان، زلزله‌ هرات حدود ۲ هزار و ۴۰۰ نفر کشته و بیش ۲ هزار زخمی و ده‌ها ناپدید برجای گذاشته بود. زلزله شرق افغانستان نیز به لحاظ بزرگی، تلفات و خسارات به‌جا مانده، تقریبا به وسعت بزرگی زمین‌لرز هرات بوده است. اما ایالات متحده امریکا با گذشت سه روز از این رویداد مرگبار، هیچ‌گونه اعلام حمایتی از بازماندگان و قربانیان این رویداد نکرده است.

این در حالی است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و برخی از نهادهای بین‌المللی خواستار «تخصیص منابع بیشتر» برای ارائه کمک فوری به آسیب‌دیدگان زلزله در شرق افغانستان شده‌اند.

کارشناسان می‌گویند که تحریم و انزوای طالبان سبب افزایش شمار قربانیان و عدم رسیدگی به موقع سازمان‌های بین‌المللی مددرسان به زلزله‌زدگان شرق افغانستان شده است. به باور آنها، سر باز زدن طالبان از خواست‌های جامعه جهانی سبب شده است که کشورها و نهادهای بین‌المللی ناگزیر شوند در فاجعه انسانی بزرگ در شرق افغانستان از مردم افغانستان نیز حمایت نکنند.

روسیه از سیاست پاکستان و چین در قبال افغانستان حمایت می‌کند

۱۲ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۴:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)

نماینده روسیه در امور افغانستان اعلام کرد که این کشور از سیاست پاکستان و چین در قبال افغانستان و نگرانی‌شان از تهدیدات امنیتی حمایت می‌کند. ضمیر کابلوف گفت: «ما اطلاعاتی داریم که پاکستان و چین مرتبا از تحریک طالبان پاکستان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی به طالبان شکایت می‌کنند.»

او گفته است که گروه‌های شبه‌نظامی تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) برای پاکستان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی برای چین، خطری جدی برای منطقه محسوب می‌شوند.

نماینده روسیه در امور افغانستان به اکسپرس تریبون گفت مسکو با پاکستان و چین در این زمینه که تهدید این گروه‌ها نباید دست کم گرفته شود و باید از بین بروند، هم‌نظر است.

ضمیر کابلوف می‌گوید این گروه‌ها می‌توانند به روابط دیپلوماتیک طالبان با بیجینگ و اسلام‌آباد آسیب برسانند.

کابلوف در عین حال پیشنهاد کرد که پاکستان و چین باید مسائل را به صورت دوجانبه حل کنند.

نماینده روسیه در امور افغانستان افزود برای مهار تهدیدات تروریستی، باید به اندازه کافی به طالبان کمک شود.

او تهدیدات تروریستی از افغانستان را برای پاکستان و چین «آزاردهنده» خواند. کابلوف گفت: اداره طالبان «باید به چنین مسائل آزاردهنده‌ای با کشورهای همسایه خود دوستانه رسیدگی کند.»

طالبان همواره تهدیدات تروریستی از افغانستان برای کشورهای دیگر را رد کرده است.

ضمیر کابلوف به سخنان سرگئی شایگو، دبیر شورای امنیت روسیه درباره حضور ۲۳ هزار تروریست خارجی در خاک افغانستان اشاره کرد و آن را نگران‌کننده است.

نماینده ویژه روسیه اظهار داشت که اقدام روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان نه تنها بر اساس ملاحظات اقتصادی یا سیاسی، بلکه شامل ملاحظات امنیتی نیز بوده است، زیرا مسکو معتقد بود که تقویت این رژیم به ریشه‌کنی تروریسم از خاک افغانستان کمک خواهد کرد.

ایجاد محیطی امن برای سرمایه‌گذاران روس در افغانستان هم از جمله دلایل دیگری است که به گفته ضمیر کابلوف روسیه طالبان را به رسمیت شناخت.

آقای کابلوف اما گفت که به رسمیت شناختن رژیم طالبان توسط سایر کشورها آسان نخواهد بود.

روسیه ماه سرطان سال جاری اداره طالبان را به رسمیت شناخت.