• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مدرسه دینی پاکستان سند حدیث رهبر تحریک طالبان پاکستان را باطل اعلام کرد

۱۶ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۲:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)

مدرسه دینی «جامعه عربیه احسن العلوم» در شهر کراچی پاکستان اعلام کرده است که سند دوره حدیث نور ولی محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان، را باطل کرده است. معاون این مدرسه دینی گفت که این اقدام به درخواست مقامات نهادهای امنیتی پاکستان صورت گرفته است.

در اعلامیه مدرسه آمده است که نور ولی محسود در سال ۱۹۹۰ دوره حدیث را در این مدرسه دینی گذرانده و هم‌زمان در فعالیت‌های ضدمنافع پاکستان نیز دست داشته است.

این درحالی‌ست که بر اساس قوانین پاکستان، دانشجویان اجازه ندارند هم‌زمان با تحصیل در فعالیت‌های دیگر مشارکت کنند.

در اعلامیه مدرسه مذکور تصریح شده است که نور ولی محسود به دلیل نقض قوانین پاکستان، سندش باطل شده و دیگر شاگرد این مدرسه محسوب نمی‌شود.

مفتی نور محسود بعد از کشته شدن ملا فضل‌الله در ماه جون ۲۰۱۸، مسئولیت رهبری تحریک طالبان پاکستانی را به عهده گرفت.

ایالات متحده امریکا در سال ۲۰۱۹ محسود را به دلیل هدایت حملات مرگبار علیه پاکستان به عنوان یک تروریست جهانی معرفی کرد. شورای امنیت سازمان ملل نیز در سال ۲۰۲۰ نام او را در فهرست سیاه تحریم‌های خود شامل کرد.

باری نور ولی محسود در سفری به مناطق شمالی پاکستان گفت که تحریک طالبان شاخه‌ای از طالبان افغانستان است. او همچنین در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان گفته بود که نیروهایش به طالبان افغانستان کمک کرده‌اند که نیروهای امریکایی را از کشورشان بیرون برانند و در ازای این کمک، از طالبان افغانستان توقع دارند در جنگ با حکومت پاکستان به آن‌ها کمک کنند.

پاکستان به‌طور مکرر طالبان افغان را به پناه دادن طالبان پاکستانی متهم کرده است؛ ادعایی که طالبان رد و گزارش‌های مستند بین‌المللی تایید کرده است.

پیشتر نماینده پیشین پاکستان در گفت‌وگوی اختصاصی با رادیوی افغانستان اینترنشنال، طالبان افغانستان و تحریک طالبان پاکستانی را «پسران کاکای ایدئولوژیک» یکدیگر توصیف کرد و گفت در حال حاضر حدود پنج تا شش هزار جنگجوی طالبان پاکستان در افغانستان حضور دارند و شمار آن‌ها همراه با خانواده‌هایشان در مجموع به ده‌ها هزار نفر می‌رسد.

پربازدیدترین‌ها

جهانی به طالبان: اقوام را نسبت به پشتون‌ها بدبین کرده‌اید
۱

جهانی به طالبان: اقوام را نسبت به پشتون‌ها بدبین کرده‌اید

۲

هشدار درباره بارندگی شدید و خطر سیلاب در ۲۲ ولایت افغانستان

۳

هند قوانین شهروندی برای مهاجران افغانستان را سخت‌تر کرد

۴

حذف از نقشه جهان؛ پاکستان اظهارات رئیس ارتش هند را «جنون آمیز و جنگ‌افروزانه» خواند

۵

وزیر طالبان در دیدار با شیعیان: نظام ما به همه مذاهب احترام دارد

•
•
•

مطالب بیشتر

از ابتدای سال جاری حدود ۶۰ زندانی افغان در ایران اعدام شدند

۱۶ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۲:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان حقوق‌بشری هه‌نگاو اعلام کرده است که از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون هر هفته ۲۵ زندانی و مجموعا ۹۰۶ زندانی در زندان‌های مختلف جمهوری اسلامی اعدام شده‌اند. بر مبنای آمار این سازمان، در این میان ۵۹ شهروند افغانستان نیز شامل بوده‌اند.

سازمان حقوق‌بشری هه‌نگاو، روز شنبه اعلام کرد که در میان مجموع اعدام‌شدگان در سال جاری، ۲۶ زن و یک کودک و ۳۲ زندانی سیاسی و عقیدتی نیز شامل بوده‌اند.

پیشتر سایت حقوق‌ بشری هرانا گزارش داد که در ماه گذشته در هر پنج ساعت یک نفر در ایران اعدام شده است؛ آماری که نگرانی سازمان‌های حقوق‌بشری بین‌المللی را برانگیخته است.

در ماه عقرب ۱۴۰۳ سازمان حقوق‌ بشر ایران اعلام کرد که اعدام افغان‌ها در این کشور پس از تسلط طالبان افزایش یافته است.

با افزایش اعدام افغان‌ها، ۸۴ سازمان و نهاد حقوق بشری ایرانی و بین‌المللی با صدور فراخوانی خواستار واکنش جامعه جهانی و کنش‌گران سیاسی برای توقف اعدام شهروندان افغانستان در ایران شدند.

آنان در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به‌طور «غیرعادلانه» و اغلب بر مبنای «اعترافات اجباری» شهروندان افغان را اعدام می‌کند.

پیشتر کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل نیز خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی درخواست‌های متعدد برای لغو مجازات اعدام را نادیده گرفته است. این سازمان بار دیگر از حکومت ایران خواست که فورا اجرای حکم اعدام را متوقف کند.

در یک شبانه‌روز ۳ کودک دیگر به دلیل گرسنگی در غزه جان دادند

۱۶ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۱:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت بهداشت غزه روز یکشنبه اعلام کرد که در یک شبانه‌روز گذشته پنج فلسطینی به‌شمول سه کودک بر اثر گرسنگی جان باختند و مجموع تلفات ناشی از گرسنگی به ۳۸۷ تن به‌شمول ۱۳۸ کودک افزایش یافته است. هم‌زمان، حملات بی‌وقفه اسرائیل در غزه در روز یکشنبه، تاکنون ۱۷ کشته برجای گذاشته است.

آمار تلفات ناشی از گرسنگی و سوءتغذیه در غزه در حالی رو به افزایش است که پیشتر شبکه جهانی شاخص بحران غذایی، نسبت به قحطی فراگیر در غزه هشدار داد.

این شبکه گفت که بیش از ۵۱۴ هزار نفر، برابر با یک چهارم جمعیت غزه قحطی را تجربه کرده‌اند که تا پایان سپتامبر به ۶۴۱ هزار نفر افزایش خواهد یافت.

کودکان بیشترین آسیب را از تهاجم تمام‌عیار اسرائیل به غزه متحمل شده‌اند. پیشتر سازمان نجات کودکان اعلام کرد که از بدو تهاجم اسرائیل تاکنون به‌طور میانگین هر ساعت یک کودک فلسطینی کشته شده‌ است.

بر مبنای آمارهای سازمان نجات کودکان، از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون دست‌کم «۲۰ هزار» کودک که ۲ درصد کل جمعیت غزه را تشکیل می‌دهد، از سوی نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

از این میان، بیش از هزار کودک کشته‌شده کمتر از یک‌ سال سن داشتند و حدود نیمی از آنها در طول جنگ به دنیا آمده و جان باخته‌اند.

قیمت جهانی مواد غذایی به بالاترین حد خود در بیش از دو سال گذشته رسید

۱۶ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۰:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد «فائو» اعلام کرده است که قیمت جهانی مواد غذایی به‌شمول گوشت، روغن، جواری، و شکر به بالاترین سطح خود طی بیش از دو سال اخیر رسیده است. فائو پیش‌بینی کرده است که تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۵ به رقم بی‌سابقه ۲.۹۶۱ میلیارد تُن خواهد رسید.

قیمت روغن‌های نباتی در ماه آگست ۱.۴ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در بیش از سه سال اخیر رسید و قیمت جواری نیز به‌دنبال افزایش تقاضای امریکا برای خوراک دام‌ها افزایش یافته است.

شاخص قیمت گوشت نیز ۰.۶ درصد افزایش یافت و به رکوردی تازه رسید که ناشی از تقاضای زیاد برای گوشت گاو در ایالات متحده و چین بود.

قیمت گوشت گوسفند بالا رفت، گوشت خوک ثابت ماند و قیمت مرغ به دلیل عرضه فراوان از برزیل کاهش یافت. افزون بر آن، قیمت شکر نیز پس از پنج ماه کاهش، دوباره ۰.۲ درصد افزایش یافته است.

با این‌حال قیمت غلات برای پنجمین ماه متوالی کاهش یافت. بهای گندم به دلیل برداشت‌های گسترده در اتحادیه اروپا و روسیه پایین آمد. قیمت برنج نیز عمدتا به دلیل سقوط قیمت‌های هند به پایین‌ترین سطح سه‌ساله در پی تضعیف روپیه و رقابت شدید میان صادرکنندگان کاهش یافت.

قیمت لبنیات ۱.۳ درصد کاهش یافت زیرا نرخ‌های کره، پنیر و شیر خشک کامل به دلیل تقاضای ضعیف از بازارهای آسیایی پایین آمده است.

نماینده یک حزب سیاسی در هند به «رفتار طالبانی» متهم شد

۱۶ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۰:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)

یک نماینده حزب ترینامول کنگرس در هند پس از آن‌که در سخنرانی خود، رقیبان سیاسی را تهدید کرد «اسید بر دهانشان خواهد ریخت»، از سوی حزب بهاراتیا جاناتا به رفتار «شبیه طالبان» متهم شد.

این سخنان به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی توسط کاربران هندی دست‌به‌دست شد و واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشت. حزب بهاراتیا جاناتا، که حزب حاکم در این کشور است، این تهدید را «رفتار طالبانی» و نمونه‌ای از «خشونت سیاسی» دانسته و خواستار اقدام فوری کمیسیون انتخاباتی علیه این نماینده شد.

توشار کانتی گھوش، سخنگوی حزب بهاراتیا جاناتا گفته است: «چنین تهدیدهایی نشان می‌دهد که حزب ترینامول به زبان خشونت روی آورده است. ما به‌گونه دموکراتیک پاسخ خواهیم داد، اما مردم باید بدانند رقیب سیاسی ما چه ادبیاتی به کار می‌برد.»

قبلاً نیز در برخی کشورهای دیگر، رفتار خشونت‌آمیز برخی گروه‌ها یا نیروهای سیاسی با تعبیر «رفتار طالبانی» یا «به سبک طالبان» تشبیه شده است.

طالبان به‌خاطر نقض گسترده حقوق بشر، سرکوب زنان و محدود کردن آزادی‌ها، بی‌باوری به سازوکارهای انتخاباتی و حکمرانی مبتنی بر زور در سطح بین‌المللی شناخته شده‌ است.

نخست‌وزیر جاپان استعفا کرد

۱۶ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۰:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)

شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر جاپان، پس از فشارها از سوی حزبش روز یکشنبه اعلام کرد که از قدرت کنار می‌رود. ایشیبا، ۶۸ ساله، در یک نشست خبری گفت به حزب حاکم لیبرال دموکرات جاپان دستور داده برای گزینش رهبر جدید انتخابات فوق‌العاده برگزار کند.

او افزود تا زمان انتخاب جانشین خود به انجام وظایف نخست‌وزیری ادامه خواهد داد.

ائتلاف تحت رهبری شیگرو ایشیبا پس از به قدرت رسیدن او در سپتامبر سال گذشته،‌ اکثریت خود را در هر دو مجلس پارلمان در انتخابات از دست داد. هم‌زمان، خشم رای‌دهندگان از افزایش هزینه‌های زندگی رو به افزایش گذاشه است.

او در برابر درخواست حزب لیبرال دموکرات که دهه‌هاست در قدرت است، برای کناره‌گیری و پذیرش مسئولیت شکست در انتخابات مجلس اعلا در ماه جولای مقاومت کرده بود.

کناره‌گیری نخست‌وزیر جاپان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان را وارد دوره‌ای تازه از بی‌ثباتی سیاسی می‌کند.

گمانه‌زنی‌ها درباره کناره‌گیری نخست‌وزیر زمانی افزایش یافت که حزب لیبرال دموکرات اعلام کرد روز دوشنبه برای بررسی برگزاری انتخابات رهبری رای‌گیری می‌کند.