• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

قطع سرتاسری اینترنت در افغانستان خدمات اساسی را فلج کرده است

۷ میزان ۱۴۰۴، ۲۳:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۰:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

قطع کامل اینترنت و خدمات مخابراتی در افغانستان، فعالیت‌ تمام بخش‌های کشور، از جمله نهادهای حکومت طالبان را مختل کرده است. یک دیپلومات خارجی در کابل به نقل از طالبان به واشنگتن پست گفت که قطع اینترنت تا اطلاع ثانوی به حال خود باقی می‌ماند.

قطع اینترنت به طور ناگهانی انجام شده و طالبان هیچ برنامه‌ای برای نهادهای دولتی و خصوصی که فعالیت های شان به اینترنت بسته است، اعلام نکرده است.

در نبود اینترنت دوربین‌های امنیتی در شهرها از کار افتاده اند.برخی از مردم نگران اند که با از کار افتادن دوربین‌ها، امنیت مردم و مراکز تجاری تضعیف شود. بنا به آمار موجود، تنها در شهر کابل، ۶۲ هزار دوربین مداربسته امنیتی وجود دارند.

از عصر دوشنبه، ۷ میزان، تمامی شبکه‌های فایبرنوری و خدمات عادی مخابراتی در سراسر افغانستان متوقف شده اند. یکی از پیامدهای آن توقف خدمات اساسی چون خدمات پولی و هواپیمایی بوده است.

یکی از مسئولان شرکت هواپیمایی آریانا به افغانستان‌اینترنشنال گفت که تمام پروازها از میدان هوایی کابل لغو شده اند. این مسئول گفت که بدون ارتباطات مخابراتی و اینترنتی، مدیریت پروازها و هماهنگی میان برج مراقبت، خدمه و شرکت‌ها امکان‌پذیر نیست.

در همین حال، یکی از نمایندگان شرکت هواپیمایی کام‌ایر که در خارج از افغانستان به‌سر می‌برد، می‌گوید ارتباط با مسئولان این شرکت در کابل به‌کلی قطع شده است. او افزود: «در حالت سردرگمی قرار داریم؛ هیچ رهنمود مشخصی به ما نرسیده و نمی‌دانیم پروازها لغو می‌شوند یا خیر. واقعاً نمی‌دانیم چه کنیم.»

این شرکت پرواز بعد از ظهر دوشنبه خود را به استانبول لغو کرد. آریانا نیز پرواز کابل-استانبول خود را لغو کرد.

شبکه‌های تلویزیونی خصوصی نیز اعلام کردند که پخش برنامه‌های شان به دلیل قطع اینترنت فایبر نوری با اختلال روبه‌رو شده است.

یک مقام دیپلوماتیک در کابل از طریق تلفن ماهواره‌ای به روزنامه واشنگتن پست گفت که طالبان به سفارت‌های خارجی درباره قطع اینترنت اطلاع نداده بود. به گفته او، طالبان اعلام کرده‌ است که قطع اینترنت «تا اطلاع ثانوی» ادامه خواهد داشت.

دولت سابق افغانستان میلیون‌ها دالر روی گسترش اینترنت پرسرعت سرمایه‌گذاری کرده بود و بخش‌های بانکداری، گمرک و تجارت، صحت، آموزش، همچنین هوانوردی و حمل‌ونقل به اینترنت وابسته‌ اند.

به نظر می‌رسد که رهبر طالبان منافع و نیازهای مردم افغانستان را قربانی دیدگاه‌های مذهبی خود در مورد اینترنت و تلفن‌های هوشمند کرده است.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با ابراز خشم نوشتند که تماس خود را با اقارب شان از دست داده اند. آنها می گویند که ارتباط افغانستان با جهان بیرون قطع شده و کشور شان وارد دوره خاموشی و تاریکی عمیق شده است.

پربازدیدترین‌ها

نماینده مجلس ایران اظهارات خود درباره واگذاری زمین در چابهار به افغانستان را پس گرفت
۱

نماینده مجلس ایران اظهارات خود درباره واگذاری زمین در چابهار به افغانستان را پس گرفت

۲

نقش برنده جایزه صلح نوبل در حمایت از حقوق زنان در افغانستان

۳

طالبان ۲۲ شهرک در بلخ را دولتی اعلام کرد

۴

پاکستان: اختلاف با طالبان اساسی است

۵

گزارش سالانه وزارت خارجه امریکا: «کودک‌سربازی و بچه‌بازی» در حاکمیت طالبان ادامه دارد