• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

الجزیره: حماس پاسخ خود به طرح ترامپ را به میانجی‌ها سپرده است

۱۱ میزان ۱۴۰۴، ۲۱:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۳:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

شبکه الجزیره روز جمعه ۳ اکتوبر ۲۰۲۵ گزارش داد که گروه حماس پاسخ خود را به طرح غزه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، به میانجی‌ها تحویل داده است. این شبکه به نقل از یک منبع آگاه نوشت که پاسخ رسمی حماس به دست میانجی‌ها رسیده، اما جزئیات آن منتشر نشده است.

به‌گزارش الجزیره، این تحول در شرایطی صورت گرفته که ترامپ برای حماس ضرب‌الاجلی تعیین کرده و هشدار داده است که تا شام یکشنبه فرصت دارد درباره طرح او برای غزه تصمیم نهایی بگیرد. این طرح بخشی از ابتکار جدید ترامپ برای پایان دادن به جنگ جاری در نوار غزه خوانده شده است.

ترامپ روز جمعه در پیامی در شبکه‌ اجتماعی تروث‌سوشال نوشت: «توافق باید تا عصر یکشنبه ساعت شش بعدازظهر به وقت واشنگتن حاصل شود. همه کشورها آن را امضا کرده‌اند! اگر این توافق در آخرین فرصت تا آن زمان به نتیجه نرسد، جهنمی به پا خواهد شد که هیچ‌کس تاکنون مانند آن را ندیده است.»

الجزیره همچنین یادآور شده که این اقدام هم‌زمان با ادامه عملیات نظامی ارتش اسرائیل در مناطق مختلف نوار غزه رخ می‌دهد. در روزهای اخیر حملات هوایی و زمینی اسرائیل به‌ویژه در شهر غزه و مناطق مرکزی شدت گرفته و شمار قربانیان افزایش یافته است.

این شبکه افزود که تلاش‌های دیپلوماتیک در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی برای رسیدن به آتش‌بس ادامه دارد و تحویل پاسخ حماس به میانجی‌ها می‌تواند روند گفت‌وگوها را وارد مرحله تازه‌ای کند. با این حال، هنوز هیچ‌یک از میانجی‌ها یا مقام‌های اسرائیلی و امریکایی در مورد محتوای پاسخ حماس اظهارنظر نکرده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

سازمان ملل: بیش از ۵۶۰ امدادگر در جنگ غزه کشته شده‌اند

۱۱ میزان ۱۴۰۴، ۲۰:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان ملل متحد می‌گوید که در جریان جنگ غزه ۵۶۰ امدادگر جان خود را از دست داده‌اند و شمار زیادی از آنان از کارمندان این سازمان بوده‌اند.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، روز جمعه ۳ اکتوبر گفت از آغاز درگیری‌ها در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ تا کنون دست‌کم ۵۶۲ امدادگر کشته شده‌اند که ۳۷۶ تن آنان از کارکنان سازمان ملل بوده‌اند. به گفته او، یک روز پیش از این اعلام، در حمله اسرائیل به دیرالبلح یک کارمند سازمان پزشکان بدون مرز کشته و چهار تن دیگر به‌شدت زخمی شدند.

دوجاریک افزود این چهاردهمین کارمند پزشکان بدون مرز است که در جریان جنگ غزه جان باخته است. این نهاد قربانی را «عمر حایِک»، ۴۲ ساله و کارشناس توان‌بخشی معرفی کرده و گفته است او از سال ۲۰۱۸ با این سازمان همکاری می‌کرد.

پزشکان بدون مرز تأکید کرده است که همه اعضای تیم در زمان حمله جلیقه‌های مشخص بر تن داشتند که آنان را به‌عنوان امدادگران بشردوستانه نشان می‌داد.

سخنگوی سازمان ملل هشدار داد که اوضاع در شمال غزه به سرعت وخیم‌تر می‌شود و حملات گسترده به مناطق مسکونی شمار قربانیان را افزایش داده و شرایط زندگی را غیرقابل تحمل ساخته است.

بر اساس همین گزارش، ارتش اسرائیل از آغاز جنگ تاکنون بیش از ۶۶ هزار فلسطینی را در غزه کشته است که بیشتر آنان زنان و کودکان اند. در کنار آن، دادگاه کیفری بین‌المللی در نوامبر گذشته برای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین، به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت حکم بازداشت صادر کرد. افزون بر این، اسرائیل در دادگاه بین‌المللی دادگستری با پرونده نسل‌کشی نیز روبه‌رو است.

نیویارک‌تایمز: ارتش امریکا فرهنگ قانون‌شکنی را از جنگ افغانستان به داخل منتقل کرده است

۱۱ میزان ۱۴۰۴، ۲۰:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)

روزنامه نیویارک‌تایمز در یک گزارش تحقیقی امروز، جمعه ۳ اکتوبر نوشته است که نیروهای ویژه امریکا در جریان جنگ افغانستان به قانون‌شکنی و خشونت دچار شدند و این فرهنگ قانون‌شکنی تا امروز ادامه دارد.

به گزارش این روزنامه، این نیروها در پایگاه‌های دورافتاده افغانستان مقررات ارتش را زیر پا می‌گذاشتند، زندانیان را غیرقانونی نگه می‌داشتند و حتی سلاح‌های جعلی با خود داشتند تا روی اجساد بگذارند.

در این گزارش خود نوشته است که در سال ۲۰۱۲، نه زندانی در ولسوالی نرخ ناپدید شدند و اجساد آنان بعدتر بیرون یک پایگاه امریکایی پیدا شد. شاهدان محلی و همکاران افغان نیروهای ویژه اعتراف کردند که شکنجه و قتل صورت گرفته است، اما سه تحقیق رسمی ارتش امریکا هیچ‌کس را مسئول ندانسته است.

نیویارک‌تایمز همچنان ادامه داده که این فرهنگ بی‌قانونی پس از جنگ افغانستان به داخل امریکا منتقل شده است. بر اساس این گزارش، مواردی از قتل، قاچاق مواد مخدر، فساد و جرایم جنسی میان اعضای نیروهای ویژه، به‌ویژه در پایگاه فورت براگ، ثبت شده است.

نیویارک‌تایمز می‌نویسد دونالد ترامپ و وزیر دفاعش پیت هگست از این نیروها دفاع کرده و برخی متهمان به جنایت جنگی را عفو کرده‌اند.

تلاش دیپلوماتیک پاکستان برای آزادی سناتور سابق از بازداشت اسرائیل

۱۱ میزان ۱۴۰۴، ۲۰:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

وزیر خارجه پاکستان نوشت که رویداد مربوط به ناوگان صمود را از نزدیک دنبال کرده و تمام اقدامات برای اطمینان از امنیت شهروندان این کشور را انجام داده است. او گفت طبق آخرین اطلاعات، تنها مشتاق احمدخان، سناتور سابق پاکستان در بازداشت اسرائیل باقی مانده‌است.

اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان جمعه، ۱۱ میزان در یادداشتی در حساب کاربری اکس خود نوشت که در ۳۶ ساعت گذشته، به طور فعال در حال انجام اقدامات دیپلوماتیک برای اطمینان از امنیت و بازگشت زودهنگام شهروندان این کشور از بازداشت در اسرائیل بوده است. او بدون نام بردن از کشور خاصی گفت برخی از اقدامات دیپلوماتیک از طریق کشورهای دوست انجام شده است.

نیروهای اسرائیلی روز پنجشنبه به ناوگان جهانی صمود که در حال حمل کمک‌های بشردوستانه به غزه بود، حمله کرد. بر بنیاد گزارش‌ها، نیروهای اسرائیل ده‌ها سرنشین این ناوگان بشردوستانه را بازداشت کرده است.

وزارت امور خارجه اسرائیل پیشتر اعلام کرد چهار فعال ایتالیایی را که در این ناوگان بودند، آزاد کرده است. این وزارت افزود که در حال اخراج دیگر افراد بازداشت شده از اسرائیل است.

خبرگزاری فرانسه گزارش که «بیش از ۴۷۰ نفر از شرکت‌کنندگان در این ناوگان توسط نیروهای نظامی اسرائیل بازداشت و تحت بازرسی قرار گرفته‌اند.»

وزارت خارجه پاکستان پیشتر ایجاد مانع در مسیر ناوگان جهانی صلح‌آمیز صمود توسط اسرائیل را نکوهش کرد. این کشور حمله به ناوگان صمود را «ناجوانمردانه» خواند و خواستار آزادی فوری همه بازداشت شدگان شد.

وزارت خارجه اسرائیل ساعاتی پس از این رویداد اعلام کرد که همه سرنشینان این ناوگان در امان هستند. این وزارت گفت که افراد بازداشت شده را به اروپا تحویل می‌دهد.

اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان روز جمعه گفت که برای آزادی مشتاق احمدخان، سناتور سابق این کشور، با یک کشور اروپایی وارد مذاکره شده است.

پس از توقیف این ناوگان حامل کمک‌های بشردوستانه و سرنشینان آن توسط اسرائیل، شهروندان بسیاری از کشورها در اعتراض به این رویداد تظاهرات کردند. تظاهرات کنندگان در اروپا، استرالیا و امریکای جنوبی خواستار آزادی فوری سرنشینان این ناوگان شدند.

اردوغان به ترامپ: از تلاش‌های صلح حمایت می‌کنیم اما اسرائیل باید حملات خود را متوقف کند

۱۱ میزان ۱۴۰۴، ۱۹:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، در تماس تلفنی با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود گفت انقره از تلاش‌ها برای دستیابی به صلح در منطقه استقبال می‌کند اما اسرائیل باید حملات خود را متوقف کند تا این تلاش‌ها به نتیجه مطلوب برسند.

دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه جمعه، ۱۱ میزان در بیانیه‌ای اعلام کرد که رجب طیب اردوغان به درخواست امریکا با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده درباره روابط دوجانبه و تلاش‌های صلح در منطقه گفت‌وگو کرده است.

در این بیانیه آمده است که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌وگوی تلفونی با دونالد ترامپ، درباره وضعیت غزه بحث کرده است. بیانیه می‌افزاید که اردوغان تاکید کرده ترکیه برای دستیابی به صلح منطقه‌ای «سخت تلاش» می‌کند و از تلاش‌های رئیس‌جمهور امریکا برای پایان دادن به جنگ در غزه نیز حمایت می‌کند.

اردوغان و ترامپ ماه گذشته برای نخستین‌بار پس از شش سال در کاخ سفید دیدار کردند. به گفته رئیس‌جمهور ترکیه این دیدار به متحدان ناتو کمک کرد تا در طیف وسیعی از مسائل «پیشرفت معناداری» رخ دهد.

بربنیاد گزارش‌ها، رجب طیب اردوغان در گفت‌وگوی تلفونی با همتای امریکایی خود بر اهمیت تقویت همکاری‌های دفاعی دو کشور تاکید کرده است. اردوغان تصریح کرد که دیدار او با ترامپ، روابط دوجانبه را تقویت کرده است.

در بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه آمده است: «اردوغان تأکید کرد که ترکیه تماس‌های دیپلوماتیک خود را برای صلح منطقه‌ای افزایش داده است و به حمایت از طرح ترامپ برای صلح جهانی ادامه خواهد داد.»

ترکیه حملات اسرائیل به غزه را «نسل‌کشی» خوانده و روابط تجاری با این کشور را متوقف کرده است. همزمان این کشور از طرح ترامپ برای دستیابی به صلح در غزه اعلام حمایت کرده است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا پیشتر به گروه حماس تا روز یکشنبه مهلت داد تا طرح صلح پیشنهادی ایالات متحده برای غزه، که با هماهنگی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تدوین شده را بپذیرد. دونالد ترامپ هشدار داد که اگر حماس این طرح را نپذیرد، جهنمی بی‌سابقه برپا خواهد شد.

بر بنیاد طرح ترامپ، غزه تحت حکومت موقت انتقالی توسط یک کمیته فلسطینی تکنوکرات و غیرسیاسی اداره خواهد شد و همچنین طرح توسعه اقتصادی ترامپ برای بازسازی و تقویت غزه تدوین می‌شود.

کانادا به شهروندان فاقد جنسیت مرد یا زن در پاسپورت، درباره سفر به آمریکا هشدار داد

۱۱ میزان ۱۴۰۴، ۱۷:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)

دولت کانادا به شهروندان خود که شناسه جنسیت آنها در پاسپورت «x» درج شده، از سفر به امریکا هشدار داد. در بروزرسانی تازه هشدار سفر، تاکید شده که این افراد که جنسیت آن‌ها زن یا مرد درج نشده، ممکن است در ورود به برخی کشورها، از جمله امریکا با مشکل مواجه شوند.

دولت فدرال کانادا جمعه، ۱۱ میزان در بروزرسانی تازه هشدار سفر به شهروندانش نوشت که ممکن است برخی کشورها، از جمله ایالات متحده امریکا شناسه جنسیتی «اکس» را به رسمیت نشناسند. دولت کانادا افزود که ممکن است افرادی دارای گذرنامه‌ای با این شناسه جنسیتی برای ورود به قلمرو برخی کشورها با محدودیت‌هایی مواجه شوند.

در اطلاعیه دولت کانادا آمده است شهروندانی که شناسه جنسیتی آنها در پاسپورت «اکس» درج شده، قبل از سفر به امریکا، برای اطمینان از سفر خود به قونسلگری این کشور مراجعه کنند. اطلاعیه می‌افزاید احتمال دارد مسئولان در برخی کشورها هنگام ورود از این دسته شهروندان کانادایی بخواهند جنسیت خود را مرد یا زن معرفی کنند.

همزمان گفته شده که برخی از شهروندان کانادایی دارای پاسپورتی با شناسه جنسیتی «اکس» در اعتراض به قوانین امریکا تصمیم گرفته‌اند به این کشور سفر نکنند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در ماه دلو دستور اجرایی را صادر کرد که براساس آن دولت ایالات متحده فقط دو جنس (مرد و زن) را به رسمیت می‌شناسد. بر بنیاد این دستور اسناد رسمی، از جمله پاسپورت باید بر اساس جنسیت ثبت‌شده در زمان تولد افراد باشد که به عنوان «دسته‌بندی بیولوژیک تغییرناپذیر فرد» توصیف شده است. در این دستور اجرایی تاکید شده است که در مکاتبات رسمی، سیاست‌گذاری‌ها و اسناد دولتی اصطلاح جنس (sex) به جای جنسیت (gender) به کار برود و این جنس باید مرد یا زن باشد.

دستور ترامپ درباره محدودیت جنسیتی در امریکا واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است. رسانه‌های کانادایی در گزارش‌هایی درباره این هشدار سفر نوشته‌اند که برخی از دیگرباشان امریکایی‌ پس از دستور ترامپ به کانادا اقامت گزیده‌اند.