• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان می‌گوید پایگاه هوایی بگرام را هرگز به امریکا واگذار نمی‌کند

۱۴ میزان ۱۴۰۴، ۰۹:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

سخنگوی طالبان در گفت‌وگو با اسکای‌نیوز گفته است که این گروه با ایالات متحده درباره بازگشایی سفارت افغانستان در واشنگتن و سفارت امریکا در کابل گفت‌وگو کرده است. ذبیح‌الله مجاهد درباره بگرام گفت: «افغان‌ها هرگز اجازه نخواهند داد که سرزمین‌شان، تحت هیچ شرایطی، به کسی واگذار شود.»

به‌رسمیت‌شناختن طالبان

به‌رسمیت‌شناختن طالبان از دیگر مباحث مطروحه در این گفت‌وگو بوده است. مجاهد به اسکای نیوز گفت که این گروه با «مشکل مشروعیت» مواجه نیست، زیرا بسیاری از کشورها به‌طور خصوصی طالبان را به‌رسمیت‌شناخته‌اند.

مجاهد از کشور خاصی نام نبرده است. با این‌حال روسیه تنها کشوری در سطح جهان است که با گذشت چهارسال از حاکمیت طالبان، این گروه را به‌رسمیت‌شناخته است.

او افزود: «تنها روسیه نیست که به‌طور آشکار امارت اسلامی را به رسمیت شناخته است. کشورهای دیگری هم هستند که به‌صورت غیرعلنی، چنین شناختی را ابراز کرده‌اند.»

ممنوعیت آموزش دختران

مجاهد، که از نزدیکان رهبر طالبان است، در پاسخ به این پرسش که آیا دختران در آینده اجازه بازگشت به مکاتب را خواهند یافت، گفت: «در این باره نمی‌توانم هیچ وعده‌ای بدهم.»

سخنگوی طالبان گفت که افغانستان با چالش‌های متعدد روبه‌رو است که و باید طبق اولویت‌بندی به آن‌ها پرداخته شود. او گفت اداره طالبان گام‌هایی در این زمینه‌ها برداشته و امیدوار است که به راه‌حل‌های مناسب دست یابد.

این درحالی‌ست که وزارت معارف طالبان اعلام کرد که بسته‌بودن مکاتب موقتی است و وعده داد که پس از تنظیم سیاست‌هایی مطابق با «اصول شریعت اسلامی و فرهنگ افغانی»، مکاتب دوباره باز خواهند شد.

اما پس از گذشت چهار سال، هنوز هیچ برنامه‌ای برای بازگشایی درهای مکاتب به روی دختران و دانشگاه‌ها وجود ندارد.

قطع اینترنت و پاسخ‌گریزی طالبان

به‌تازگی افغانستان شاهد یک قطع ۴۸ ساعته اینترنت بود که موجب اختلال گسترده شد؛ بانک‌ها تعطیل شدند، شرکت‌های هواپیمایی از فعالیت بازماندند و مردم عادی از دسترسی به اینترنت و تلفن محروم شدند.

سخنگوی طالبان گفت که هنوز نمی‌داند دلیل این خاموشی چه بوده و درباره اینکه آیا اداره طالبان دستور این اقدام را داده است یا نه، اظهار نظر نکرد.

او گفت: «ما هیچ اطلاعیه رسمی از وزارت مخابرات دریافت نکرده‌ایم، بنابراین در موقعیتی نیستیم که در این باره نظر بدهیم.»

اما یکی از شرکت‌های خدمات اینترنتی در افغانستان در ایمیلی به مشتریان خود اعلام کرد که این خاموشی به دستور حکومت طالبان انجام شده است.

فعالان حقوق بشر این اقدام را نوعی سانسور دانسته‌اند که به مردم عادی آسیب رسانده است، از جمله زنانی که اکنون برای تحصیل به آموزش آنلاین وابسته‌اند. این خاموشی پس از محدودیت‌های پیشین بر دسترسی به اینترنت در برخی ولایات افغانستان اعمال شد؛ محدودیت‌هایی که به گفته مقام‌ها، هدف‌شان «جلوگیری از فساد اخلاقی» بوده است.

ممنوعیت آموزش زنان در رشته‌های صحی

زنان دیگر اجازه آموزش در رشته‌های پزشکی و پرستاری را ندارند. سازمان ملل این سیاست را «عمیقا تبعیض‌آمیز، کوته‌نظرانه و تهدیدکننده جان زنان و دختران از جنبه‌های گوناگون» توصیف کرده است. اما سخنگوی طالبان تاکید کرد که کشور «به اندازه کافی پزشک زن» دارد.

این موضع‌گیری بار دیگر شکاف میان سیاست‌های طالبان و دیدگاه جهانی را برجسته می‌کند. بااین‌حال، رهبران طالبان اطمینان دارند که کشور تحت حاکمیت آن‌ها پیشرفت کرده و در حال ایجاد روابط پایدار با سایر کشورها هستند.

مجاهد گفت: «ما علمای واجد صلاحیت اسلامی داریم که درباره این موضوع بحث خواهند کرد و راه‌حلی مناسب در چارچوب شریعت اسلامی خواهند یافت.»

پربازدیدترین‌ها

یاسین ضیا: برای فردای پسا‌طالبان برنامه‌ریزی می‌کنیم
۱

یاسین ضیا: برای فردای پسا‌طالبان برنامه‌ریزی می‌کنیم

۲

واکنش‌ها به درگیری در بدخشان؛ جمعه‌خان فاتح وارد «جنگ نابرابر» شده است

۳

ادامه درگیری‌ها در بدخشان؛ شنیده‌شدن شلیک‌های پراکنده در ولسوالی نسی

۴

جبهه مقاومت اعلام کرد شهردار طالبان در فیض‌آباد بدخشان «کشته شد»

۵

طالبان از مولانا فضل‌الرحمان برای شرکت در مراسم پنجمین سالروز بازگشت به قدرت دعوت کرد