• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

واژگونی موتر حامل مهاجران افغان در ایران یک کشته و ۱۹ زخمی برجای گذاشت

۱۸ میزان ۱۴۰۴، ۱۵:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های ایران گزارش دادند که در پی واژگونی یک موتر حامل مهاجران افغان در شهرستان سراوان در سیستان و بلوچستان یک نفر کشته و ۱۹ نفر زخمی شدند. مسئولان در شفاخانه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان وضعیت ۸ نفر از زخمی‌ها را وخیم گزارش دادند.

حسن شه‌بخش، معاون بخش عاجل شفاخانه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت این رویداد پس از ظهر پنجشبه، ۱۷ میزان در منطقه کوهک شهرستان سراوان رخ داد. او افزود که لحظاتی پس از این رویداد ۴ امبولانس برای کمک به آسیب‌ دیده‌ها به محل حادثه اعزام شدند.

این مقام محلی افزود که زخمی‌ها پس از دریافت مراقبت‌های اولیه برای درمان به شفاخانه رازی سراوان منتقل شدند. به گفته او، این مهاجران افغان در یک موتر نوع تویتا از منطقه دهک به سمت کوهک شهرستان سراوان در حرکت بودند.

پربازدیدترین‌ها

سقوط بلخ؛ چگونه طالبان در مزارشریف زمینگیر شدند؟
۱

سقوط بلخ؛ چگونه طالبان در مزارشریف زمینگیر شدند؟

۲

منابع می‌گویند پسر الله‌گل مجاهد در حادثه تیراندازی کابل کشته شده است

۳

'تیراندازی' در سرای شهزاده کابل

۴

هبت‌الله آخندزاده؛ مردی برخاسته از ریگزاران قندهار

۵

جبهه آزادی می‌گوید کاروان تدارکاتی طالبان را در سروبی هدف قرار داده است

•
•
•

مطالب بیشتر

وزیر خارجه طالبان در دهلی: هرگز حضور نظامی خارجی را نمی‌پذیریم

۱۸ میزان ۱۴۰۴، ۱۴:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در یک نشست خبری در دهلی، گفت که حضور نظامی خارجی در افغانستان برای این گروه غیرقابل ‌قبول است. امیرخان متقی درباره احتمال بازگشت نیروهای امریکایی به پایگاه بگرام، گفت که افغان‌ها «هیچ‌گاه حضور نیروهای خارجی را نپذیرفته‌اند و نخواهند پذیرفت.»

امیرخان متقی روز جمعه، ۱۸ میزان، به خبرنگاران گفت: «افغانستان یک کشور آزاد و مستقل است و آزاد و مستقل باقی خواهد ماند.»

او افزود: «اگر کشورها خواهان رابط با افغانستان‌ هستند، می‌توانند از طریق ماموریت‌های دیپلوماتیک و همکاری‌های اقتصادی اقدام کنند، اما حضور نظامی یا ماموریت در پوشش نظامی برای ما پذیرفتنی نیست.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اخیرا خواستار بازگشت نیروهای امریکایی به پایگاه استراتژیک بگرام در ولایت پروان شد. ترامپ هشدار داد که اگر طالبان با این اقدام موافقت نکند، «اتفاقات بدی رخ خواهد داد.»

کشورهای منطقه از جمله روسیه، چین، ایران و پاکستان نیز نسبت به ایجاد دوباره پایگاه‌های نظامی امریکا در افغانستان هشدار داده‌اند و آن را «مخل صلح و ثبات منطقه» دانسته‌اند.

این کشورها در نشست اخیر «فرمت مسکو» مخالفت خود را با هرگونه حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان و منطقه اعلام کردند.

پوتین می‌گوید مشکلات زیادی در افغانستان است

۱۸ میزان ۱۴۰۴، ۱۳:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه ۱۸ میزان در یک نشست خبری در شهر دوشنبه تاجیکستان گفت که طالبان در افغانستان، تلاش خود را برای عادی‌سازی اوضاع در این کشور انجام می‌دهد، اما همچنان مشکلات زیادی است. ولادیمیر پوتین در عین حال بر تقویت امنیت مرز تاجیکستان با افغانستان تاکید کرد.

او گفت: «امنیت باید در مرز بین تاجیکستان و افغانستان برقرار باشد.»

به گفته رئیس‌جمهور روسیه، خود رهبری طالبان هم وجود مشکلات در افغانستان را تائید می‌کند.

نشست خبری پوتین پس از دیدار دوجانبه او با امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان و نشست روسیه-آسیای میانه در شهر دوشنبه برگزار شد.

آقای پوتین در نشست روسیه-آسیای میانه هم گفت که گروه‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان برای ترویج ایدئولوژی افراطی و فعالیت‌های جنایتکارانه استفاده می‌کنند.

شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور اوزبیکستان در این نشست پیشنهاد کرد که روسیه و کشورهای آسیای میانه در مورد افغانستان مشاوره‌هایی در سطح بالا داشته باشند. او گفت دستور کار این جلسات می‌تواند شامل موضوعات همکاری در زمینه امنیت باشد.



هند پنج آمبولانس به وزیر خارجه طالبان تحویل داد

۱۸ میزان ۱۴۰۴، ۱۲:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

سوبرامانیام جیشنکر، وزیر خارجه هند در دیدار با امیرخان متقی در دهلی، پنج آمبولانس را به او تحویل داد. جیشنکر گفت این بخشی از کمک‌های پزشکی هند به افغانستان است. او تاکید کرد که هند آماده همکاری در پروژه‌های توسعه‌ای، آموزشی و صحی افغانستان است.

وزارت خارجه هند روز جمعه اعلام کرد که به توسعه و پیشرفت افغانستان علاقمند است و همکاری‌های خود در پروژه‌های اجراشده و برنامه‌های توسعه‌ای آینده را ادامه می‌دهد.

در بیانیه این وزارت آمده است که هند با اجرای شش پروژه جدید، تحویل تجهیزات طبی از جمله ۲۰ آمبولانس و کمک به بازتوانی معتادان، حمایت خود از افغانستان را ادامه می‌دهد.

هند همچنین تاکید کرده است که علاقمند بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده در زلزله شرق افغانستان است و محموله دیگری از کمک‌های بشردوستانه این کشور روز جمعه به کابل تحویل داده خواهد شد.

ساخت مسکن برای مهاجران بازگشته به افغانستان، همکاری در زمینه مدیریت آب، تقویت تجارت و فراهم‌ کردن فرصت‌های تحصیلی برای جوانان افغان در هند از دیگر تعهدات دهلی است که در این بیانیه درج شده است.

در بیانیه وزارت خارجه هند آمده است که هر دو کشور با تهدید مشترک تروریسم مواجه‌اند و لازم است در مقابله با آن همکاری کنند.

دهلی نو پیشتر اعلام کرد که ماموریت دیپلوماتیک خود در کابل را در سطح سفارت ارتقا می‌دهد.

  • هند ماموریت دیپلوماتیک خود در کابل را در سطح سفارت ارتقا داد

    هند ماموریت دیپلوماتیک خود در کابل را در سطح سفارت ارتقا داد

اوزبیکستان پیشنهاد کرد روسیه و آسیای‌ میانه درباره افغانستان رایزنی کنند

۱۸ میزان ۱۴۰۴، ۰۹:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)

شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور اوزبیکستان پیشنهاد کرده است که روسیه و کشورهای آسیای میانه در مورد افغانستان مشاوره‌هایی در سطح بالا داشته باشند. او گفت دستور کار این جلسات می‌تواند شامل موضوعات همکاری در زمینه امنیت و اجرای پروژه‌های اقتصادی با هدف تضمین ثبات و توسعه باشد.

او هدف از این جلسات را برای تضمین امنیت منطقه مهم دانست.

رئیس‌جمهور اوزبیکستان گفت: «ما توسعه همکاری نزدیک بین سرویس‌های ویژه و سازمان‌های اجرای قانون در مبارزه با تروریسم، افراط‌گرایی، رادیکالیسم، جرایم سازمان‌یافته، قاچاق انسان و قاچاق مواد مخدر را مهم می‌دانیم. ما پیشنهاد می‌کنیم که به طور مشترک اقداماتی را برای مقابله با تهدیدات و چالش‌های سایبری جدید تدوین کنیم.»

شوکت میرضیایف در عین حال بر تعهد خود برای گسترش بیشتر همکاری‌های چندجانبه با روسیه در راستای تضمین امنیت، توسعه پایدار و رفاه برای همه کشورهای منطقه تاکید کرد.

او این اظهارات را در نشست مشترک روسیه و آسیای میانه که روز پنجشنبه در تاجیکستان برگزار شده بود، اظهار داشت.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه هم در این نشست گفت که گروه‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان برای ترویج ایدئولوژی افراطی و فعالیت‌های جنایتکارانه استفاده می‌کنند.


هند ماموریت دیپلوماتیک خود در کابل را در سطح سفارت ارتقا داد

۱۸ میزان ۱۴۰۴، ۰۷:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

اس. جی‌شنکر، وزیر خارجه هند در نشستی با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان اعلام کرد که دهلی نو ماموریت دیپلوماتیک خود در کابل را در سطح سفارت ارتقا می‌دهد. حضور دیپلوماتیک هند در کابل پس از بازگشت طالبان در سطح «ماموریت فنی» بود.

امیرخان متقی روز پنجشنبه، ۱۷ میزان، در نخستین سفرش به هند، وارد دهلی نو شد. جیشنکر سفر متقی به هند را « گامی مهم در پیشبرد روابط و تأیید دوستی پایدار بین هند و افغانستان» توصیف کرد.

وزیر خارجه هند گفت که تعهد مشترک دهلی نو و طالبان برای «رشد و شکوفایی» با تهدید تروریسم فرامرزی مواجه است. جیشنکر گفت: «ما باید تلاش‌ها را برای مقابله با تروریسم در تمامی اشکال و مظاهر آن هماهنگ کنیم.»

وزیر خارجه هند با اشاره به تماس تلفنی خود با متقی پس از حمله مرگبار پهلگام در ماه ثور، گفت: «از حساسیت شما نسبت به نگرانی‌های امنیتی هند قدردانی می‌کنیم.»

100%

وعده‌ کمک‌های بیشتر

او افزود که هند «تمایل عمیقی» به توسعه افغانستان دارد و مشارکت طولانی‌مدت این کشور در افغانستان همچنان تجدید می‌شود.

جیشنکر گفت که هند متعهد به اجرای شش پروژه جدید در افغانستان است که جزئيات آن پس از مذاکرات منتشر خواهد شد. به گفته او، این کمک‌ها شامل اهدای ۲۰ آمبولانس به شفاخانه‌های افغانستان می‌شود که پنج عراده در این سفر شخصا به وزیر خارجه طالبان تحویل داده خواهد شد. او همچنین گفت یک محموله غذایی نیز روز جمعه به افغانستان تحویل داده خواهد شد.

وزیر خارجه هند گفت که کشورش همچنین تجهیزات ام‌آر‌ای و ستی‌اسکن به شفاخانه‌های افغانستان ارائه خواهد کرد.

جیشنکر گفت که دهلی نو همچنین آماده همکاری در زمینه مدیریت آب‌ها با طالبان است.

وزیر خارجه هند در بخشی از سخنانش از «ظهور استعدادهای کریکت افغانستان» ستایش کرد و گفت که هند حمایت خود را از تیم ملی افغانستان را گسترش خواهد داد.