• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

روت چپنگِتیچ با وجود محرومیت سه‌ساله، رکورد جهانی ماراتن زنان را حفظ کرد

۱ عقرب ۱۴۰۴، ۲۱:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

کمیته مبارزه با دوپینگ در اتلتیک (AIU) اعلام کرد که روت چپنگِتیچ، دونده کنیایی و دارنده رکورد جهانی ماراتن زنان، به دلیل نقض قوانین ضد دوپینگ برای سه سال محروم شده. با این حال، رکورد تاریخی او که پیش از نمونه‌گیری مثبت ثبت شده بود، همچنان به‌عنوان رکورد جهانی معتبر باقی می‌ماند.

به گزارش رویترز، چپنگِتیچ در ماه اکتوبر سال ۲۰۲۴ در مسابقات ماراتن شیکاگو با زمان ۲ساعت، ۹ دقیقه و ۵۶ ثانیه رکورد جهانی زنان را شکست؛ اما در ماه مارچ ۲۰۲۵ نمونه آزمایش او حاوی ماده ممنوعه هیدروکلروتیازید (HCTZ) تشخیص داده شد. این ماده معمولاً برای درمان فشار خون استفاده می‌شود؛ ولی ممکن است برای پنهان کردن مواد دیگر نیز مورد سوء‌استفاده قرار گیرد.

بر اساس گزارش AIU، میزان HCTZ در نمونه او ۳۸۰۰نانوگرام در میلی‌لیتر بوده که بسیار بالاتر از حد مجاز ۲۰نانوگرام در میلی‌لیتر است. در آغاز، این ورزشکار ۳۱ ساله هرگونه تخلف را رد کرد و نتوانست برای نتیجه مثبت توضیح قانع‌کننده‌ای ارائه کند. اما دو هفته پس از تعلیق موقت، در ۳۱ جولای، چپنگِتیچ گفت که به اشتباه داروی خدمتکارش را که حاوی HCTZ بوده مصرف کرده است.

کمیته مبارزه با دوپینگ توضیح او را ناکافی دانست و رفتار او را «بی‌احتیاط و غیرمستقیم عمدی» توصیف کرد. در ابتدا برایش محرومیت چهار‌ساله در نظر گرفته شد، اما به دلیل پذیرش زودهنگام تخلف، مدت محرومیت به سه سال کاهش یافت.

برت کلوتییر، رئیس AIU، گفت:

«دوسیه مربوط به آزمایش مثبت چپنگِتیچ بسته شده؛ اما تحقیقات درباره محتوای مشکوک در تلفون او برای کشف احتمال تخلفات دیگر ادامه خواهد یافت. در عین حال، تمام رکوردها و دستاوردهای او پیش از ۱۴ مارچ ۲۰۲۵ معتبر باقی می‌مانند.»

در سال‌های اخیر، رشته ماراتن با موجی از پرونده‌های دوپینگ در میان دونده‌های کنیایی روبه‌رو بوده است.

دولت کنیا وعده داده است که برای مبارزه با دوپینگ در دو و میدانی سالانه ۵میلیون دالر اختصاص دهد تا از بحران بیشتر در این رشته جلوگیری کند.

پربازدیدترین‌ها

فاتحه مردی که سوخت تا جامعه افغانستان را تکان دهد
۱

فاتحه مردی که سوخت تا جامعه افغانستان را تکان دهد

۲

پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه‌ای، خواستار تحریم رهبران طالبان شد

۳

انتقاد یوناما از فرمان کودک‌همسری طالبان

۴

طوفان گرد و خاک چند ولایت افغانستان را درنوردید

۵

دزدان مسلح یک مرکز تجارتی در نزدیکی فرماندهی امنیه طالبان در هرات را سرقت کردند

•
•
•

مطالب بیشتر

ورزشکاران روسیه و بلاروس از حضور در پارالمپیک ۲۰۲۶ محروم شدند

۱ عقرب ۱۴۰۴، ۲۱:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

کمیته بین‌المللی پارالمپیک (IPC) اعلام کرد که ورزشکاران روسیه و بلاروس اجازه نخواهند داشت حتی به‌عنوان ورزشکاران بی‌طرف در بازی‌های زمستانی پارالمپیک ۲۰۲۶ در میلان و کورتینا ایتالیا شرکت کنند. این تصمیم پس از مشوره با فدراسیون‌های جهانی رشته‌های مختلف گرفته شده است.

به گزارش رویترز، پس از حمله‌ روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، هر دو کشور از حضور در رقابت‌های پارالمپیکی محروم شدند. هرچند ماه گذشته اعضای IPC رأی به بازگرداندن عضویت کامل این دو کشور دادند؛ اما هنوز در بخش‌های رقابتی، ممنوعیت حضور پابرجاست. گفتنی است که بلاروس یکی از مناطق کلیدی پشتیبان حمله‌ روسیه به اوکراین به‌شمار می‌رود.

رییس کمیته بین‌المللی پارالمپیک، اندرو پارسنز، در بیانیه‌ای گفت:

«همان‌گونه که IPC به تصمیم مجمع عمومی مبنی بر لغو تعلیق جزئی روسیه و بلاروس احترام گذاشت، اکنون نیز به تصمیم فدراسیون‌های جهانی درباره‌ صلاحیت ورزشکاران برای رقابت در رشته‌های مختلف احترام کامل می‌گذارد.»

فدراسیون بین‌المللی اسکی و اسنوبورد (FIS) روز سه‌شنبه رأی داد که اجازه‌ شرکت ورزشکاران روس و بلاروسی را حتی به‌عنوان «ورزشکاران بی‌طرف فردی» در مسابقات مقدماتی بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۶ نخواهد داد.

همچنان، فدراسیون بین‌المللی بیاتلون (IBU) تأیید کرده است که فدراسیون‌های بیاتلون روسیه و بلاروس همچنان تعلیق باقی می‌مانند، و فدراسیون جهانی کرلینگ نیز در ماه جنوری تعلیق ورزشکاران این دو کشور را تا پایان فصل ۲۰۲۵–۲۰۲۴ تمدید کرده بود.

این تصمیم به آن معناست که هیچ‌یک از دو کشور نمی‌توانند برای حضور در پارالمپیک ۲۰۲۶ سهمیه بگیرند. روسیه و بلاروس تنها در رقابت‌های هاکی یخ پارا اجازه‌ شرکت دارند؛ اما هیچ‌یک از این کشورها در تورنمنت انتخابی ماه نوامبر حضور نخواهند داشت.

بازی‌های زمستانی پارالمپیک میلان–کورتینا ۲۰۲۶از تاریخ ۶تا ۱۵ مارچ ۲۰۲۶برگزار خواهد شد.

لیونل مسی قراردادش را با اینتر میامی تا سال ۲۰۲۸ تمدید کرد

۱ عقرب ۱۴۰۴، ۲۱:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

لیونل مسی، قرارداد خود را با باشگاه اینتر میامی تا سال ۲۰۲۸ تمدید کرد. این خبر روز پنج‌شنبه از سوی باشگاه اعلام شد و برای لیگ حرفه‌ای فوتبال امریکا (MLS) یک خبر بزرگ به شمار می‌رود؛ زیرا اسطوره‌ ارجنتاینی تصمیم گرفته است تا سه سال دیگر از دنیای فوتبال خداحافظی نکند.

به گزارش رویترز، مسی، برنده‌ هشت توپ طلا، پیش‌تر گفته بود که اینتر میامی آخرین باشگاه او خواهد بود؛ اما اکنون در ۳۸ سالگی هنوز هیچ نشانه‌ای از بازنشستگی بروز نداده و گفته است که سن برایش تعیین‌کننده نیست.

دیوید بکهام، مالک مشترک باشگاه، در بیانیه‌ای گفته است:

«دید ما از آغاز این بود که بهترین بازیکنان جهان را به اینتر میامی و به این شهر بیاوریم، و حالا به آن دست یافته‌ایم. مسی هنوز همان تعهد و اشتیاق همیشگی را دارد و همچنان می‌خواهد قهرمان شود.»

مسی در فصل جاری با زدن ۲۹گل، آقای گل لیگ شد و تیمش را تا مقام سوم در کنفرانس شرق رساند. اینتر میامی قرار است در دور نخست پلی‌آف جام MLS روز جمعه به مصاف نشویل SC برود. همچنان، مسی در میان پنج نامزد نهایی جایزه‌ «بهترین بازیکن فصل» نیز قرار گرفته است.

حضور مسی از سال ۲۰۲۳ در لیگ امریکا، نقطه‌ عطفی در فوتبال شمال امریکا بود؛ زیرا کانادا، مکزیکو و ایالات متحده در سال آینده میزبان جام جهانی ۲۰۲۶خواهند بود.

طبق گزارش مجله‌ فوربز، ارزش باشگاه اینتر میامی از سال ۲۰۲۲ تا کنون دو برابر شده و به ۱.۲میلیارد دالر رسیده است و در حال حاضر دومین باشگاه باارزش لیگ MLS به شمار می‌رود.

قرعه دشوار برای فوتسال افغانستان؛ جدال با ایران و مراکش در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی

۱ عقرب ۱۴۰۴، ۱۷:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

قرعه‌کشی مسابقات فوتسال بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی ۲۰۲۵برگزار و تیم ملی فوتسال افغانستان در گروه دوم این رقابت‌ها با تیم‌های ایران، مراکش و تاجیکستان هم‌گروه شد. این گروه به دلیل حضور تیم‌های قدرت‌مند، به گروه مرگ مشهور شده است.

در این مسابقات تیم‌های افغانستان، عربستان سعودی، ایران، تاجیکستان، اوزبیکستان، مراکش، لیبیا و آذربایجان حضور دارند. مسابقات از تاریخ ۱۲تا ۲۰ عقرب ۱۴۰۴ (۲ تا ۱۱ نوامبر ۲۰۲۵)در کشور عربستان سعودی برگزار می‌شود.

گروه‌بندی مسابقات:

  • گروه اول: عربستان، اوزبیکستان، لیبیا و آذربایجان
  • گروه دوم: ایران، مراکش، افغانستان و تاجیکستان

فهرست بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان:
رضا حسین‌پور، مهدی نوروزی، علی احمد محسنی، محمد جواد صفری، خداداد ابراهیمی، حمیدرضا حسینی، جواد حیدری، عباس حیدری، بهمن گرگیج، محمد مرادی، فرزاد محمودی، سید مرتضی حسینی، سید مجتبی حسینی، امید قنبری، اکبر کاظمی و سید حسین موسوی.

باید گفت که در آخرین رده‌بندی فیفا، تیم ایران در جایگاه پنجم، مراکش در رتبه ششم، افغانستان در پله سی‌وسوم و تاجیکستان در رده چهل‌وششم قرار دارد.

رویارویی با تیم‌های پنجم و ششم جهان که قهرمان آسیا و افریقا هستند، بدون شک آزمونی دشوار و چالش‌برانگیز برای شاگردان مجید مرتضایی خواهد بود.



تیم ملی والیبال افغانستان در دومین دیدار زون مرکز آسیا مالدیو را شکست داد

۱ عقرب ۱۴۰۴، ۱۶:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

تیم ملی والیبال افغانستان در دومین دیدار خود در رقابت‌های زون مرکز آسیا، با نتیجه‌ی ۰–۳ تیم مالدیو را شکست داد و نخستین پیروزی‌اش را در این رقابت‌ها ثبت کرد. ملی‌پوشان افغانستان در سه ست پیاپی با نتایج ۱۷–۲۵، ۲۳–۲۵ و ۱۲–۲۵ برنده شدند.

درخشان‌ترین چهره‌ی میدان، سباوون وردک بود که عنوان بهترین بازیکن دیدار را از آنِ خود کرد.

تیم ملی افغانستان در بازی نخست خود با نتیجه‌ی نزدیک ۲–۳در برابر سریلانکا شکست خورده بود؛ اما در دومین دیدار با بازی منظم و هماهنگ، توانست نماینده‌ی مالدیو را مغلوب سازد.

این رقابت‌ها در کشور بنگلادیش جریان دارد و شش تیم از کشورهای افغانستان، سریلانکا، بنگلادیش، ترکمنستان، مالدیو و نیپال در آن حضور دارند.

برنامه‌ی بازی‌های آینده‌ی تیم ملی والیبال افغانستان به شرح زیر است:

  • افغانستان – ترکمنستان (۲ عقرب ۱۴۰۴)، ساعت ۹:۳۰ صبح
  • افغانستان – نیپال (۴ عقرب ۱۴۰۴)، ساعت ۹:۳۰ صبح
  • افغانستان – بنگلادیش (۵ عقرب ۱۴۰۴)، ساعت ۱:۰۰ بعد از ظهر

همچنان، دیدارهای نهایی برای تعیین مقام‌های قهرمانی، سومی و پنجمی در روز ششم عقرب برگزار خواهد شد.

100%

پایان ششمین دوره‌ مسابقات پرورش‌اندام و فیتنس زون غرب کابل

۱ عقرب ۱۴۰۴، ۱۲:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)

فدراسیون پرورش اندام و فیتنس افغانستان، ششمین دور مسابقات انتخابی پاییزی فیتنس را با حضور ۲۰۷ ورزشکار از ۴۳ باشگاه زون غرب شهر کابل در سالون زورخانه‌ای برگزار کرد. این رقابت‌ها به مدت دو روز و در ده دسته‌ مختلف فیتنس از قد ۱۶۰ سانتی‌متر تا بیش از ۱۹۰ سانتی‌متر برگزار شد.

در پایان، از هر دسته پنج ورزشکار برتر برگزیده شدند و در مجموع ۵۰ورزشکار برای تیم منتخب بدن‌سازی و فیتنس زون غرب شهر کابل انتخاب شدند.

مراسم اختتامیه این مسابقات با حضور رئیس فدراسیون پرورش اندام و فیتنس افغانستان، مسئولان اداره‌ ورزش، ورزشکاران و علاقه‌مندان این رشته برگزار شد.