• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان ملل روسیه را به ارتکاب «جنایات جنگی» در اوکراین متهم کرده است

۶ عقرب ۱۴۰۴، ۱۱:۲۳ (‎+۰ گرینویچ)

کمیسیون بین‌المللی تحقیق سازمان ملل در امور اوکراین در گزارش تازه‌اش با اشاره به حملات پهپادی روسیه به غیرنظامیان، زیرساخت‌های ملکی اوکراین و آوارگی اجباری مردم، این کشور را به ارتکاب «جنایات جنگی» متهم کرده است. روسیه اما بارها اتهام هدف قرار دادن غیرنظامیان را رد کرده است.

به گفته سازمان ملل، حملات پهپادی بررسی‌شده توسط کمیسیون، خانه‌های غیرنظامیان و زیرساخت‌هایی چون شفاخانه‌ها، مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه، تأسیسات برق و حتی یک مکتب را هدف قرار داده‌اند.

در این گزارش آمده است که این حملات «عامدانه و بخشی از سیاست برنامه‌ریزی‌شده برای وادار کردن غیرنظامیان به ترک مناطق هدف» بوده است.

کمیسیون مذکور نتیجه گرفته است که این حملات «ترس و وحشت را در میان مردم گسترش داده و زندگی غیرنظامیان را غیرقابل‌تحمل کرده‌است.» بسیاری از ساکنان مناطق تحت حمله، این مناطق را ترک کرده‌اند و برخی از مناطق «تقریبا به‌طور کامل خالی از سکنه» شده‌اند.

کمیسیون هیچ فرد مشخصی را مسئول این جنایات ندانسته، اما مسئولیت کلی را متوجه «نیروهای مسلح روسیه» و «مقامات روسی» کرده است.

گزارش سازمان ملل همچنین می‌گوید روسیه با اخراج غیرقانونی غیرنظامیان از مناطق اشغالی اوکراین به‌ویژه در جنوب شرق این کشور، مرتکب جنایات جنگی شده است.

بر اساس گزارش، این انتقال‌ها اغلب بدون هیچ اطلاعیه قبلی انجام شده و مردم فرصت جمع‌آوری وسایل یا تماس با خانواده‌هایشان را پیش از انتقال اجباری نداشته‌اند.

پیش از انتقال اجباری، مواردی از بازداشت، شکنجه، تفتیش، مصادره اموال و مدارک نیز در این گزارش مطرح است.

مسکو از مدت‌ها پیش به انتقال اجباری کودکان اوکراینی از مناطق اشغالی به روسیه متهم است.

در ماه مارچ ۲۰۲۳، دیوان کیفری بین‌المللی برای ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، حکم بازداشت صادر کرد؛ زیرا پوتین به سازمان‌دهی انتقال اجباری کودکان اوکراینی به روسیه متهم شد؛ اقدامی که مصداق جنایت جنگی است.

کرملین در آن زمان این حکم را «غیرقابل‌قبول و شرم‌آور» خواند و تأکید کرد که روسیه صلاحیت دیوان بین‌المللی کیفری را به رسمیت نمی‌شناسد.

پربازدیدترین‌ها

جهانی به طالبان: اقوام را نسبت به پشتون‌ها بدبین کرده‌اید
۱

جهانی به طالبان: اقوام را نسبت به پشتون‌ها بدبین کرده‌اید

۲

هشدار درباره بارندگی شدید و خطر سیلاب در ۲۲ ولایت افغانستان

۳

حذف از نقشه جهان؛ پاکستان اظهارات رئیس ارتش هند را «جنون آمیز و جنگ‌افروزانه» خواند

۴

هند قوانین شهروندی برای مهاجران افغانستان را سخت‌تر کرد

۵

والی طالبان منتقدان را به محاکمه نظامی تهدید کرد

•
•
•

مطالب بیشتر

چهارمین اجلاس وزیران کشورهای عضو اکو در ایران آغاز شد

۶ عقرب ۱۴۰۴، ۱۰:۳۲ (‎+۰ گرینویچ)

پس از ۱۵ سال وقفه، چهارمین اجلاس وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) روز سه‌شنبه با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در سالن اجلاس سران در تهران آغاز شد. وزیران و مقامات ارشد کشورهای مختلف به‌شمول هیئت طالبان نیز در این اجلاس حضور دارند.

کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرغیزستان، اوزبیکستان، تاجیکستان و ترکمنستان‌ عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) هستند.

پیشتر وزارت داخله طالبان اعلام کرد که هیئتی به رهبری ابراهیم صدر، معین امنیتی این وزارت‌خانه، برای شرکت در چهارمین نشست وزیران داخله سازمان همکاری اقتصادی به تهران سفر کرده است.

پیش‌نشست معاونان وزیران کشورهای عضو اکو روز دوشنبه، ۵ عقرب، در تهران برگزار شد. مدیریت مؤثر مرزها، توسعه تجارت مرزی، مبارزه با قاچاق و تقویت همکاری‌های انتظامی از مهم‌ترین موضوعات مطرح در این نشست بوده است.

قرار است نتایج و توافقات این نشست در جلسه وزیران کشورهای عضو اکو که روز سه‌شنبه با حضور رئیس‌جمهور ایران آغاز شده است، مورد بررسی و تصویب نهایی قرار گیرد.

به‌گزارش رسانه‌های ایرانی، در اجلاس وزیران کشورهای عضو اکو قرار است موضوعات امنیتی، انتظامی، دیپلوماسی مرزی، اقتصادی نیز مورد بحث قرار گیرد؛ خواهرخواندگی شهرها و تقویت مبادلات همه‌جانبه نیز از دیگر مواردی است که در این نشست مورد بحث قرار خواهد گرفت.

مذاکرات طالبان و پاکستان در استانبول 'بی‌نتیجه پایان یافت'

۶ عقرب ۱۴۰۴، ۰۶:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

رسانه‌های نزدیک به طالبان گزارش دادند که گفت‌وگوهای میان پاکستان و طالبان افغان در استانبول برای دستیابی به آتش‌بس بلندمدت بدون رسیدن به توافق پایان یافته است. یک منبع امنیتی پاکستانی به رویترز نیز خبر پایان مذاکرات را تایید کرده است.

با این حال، هنوز سخنگویان رسمی اسلام‌آباد و طالبان در این مورد ابراز نظر نکرده‌اند.

هیئت‌های طالبان و پاکستان با میانجی‌گری قطر و ترکیه سه روز پی‌هم برای ساعات طولانی در استانبول مذاکره کردند.

رویترز به نقل از منابع خود از افغانستان و پاکستان نوشت که دو طرف هم‌دیگر مقصر شکست مذاکرات می‌دانند.

یک منبع امنیتی پاکستانی گفت طالبان حاضر نشد متعهد شود که فعالیت‌های طالبان پاکستانی را مهار کند. یک منبع افغان آگاه از مذاکرات گفت گفت‌وگوها پس از «بحث‌های پرتنش» در همین مورد متوقف شد و افزود که طالبان گفته است هیچ کنترولی بر طالبان پاکستانی ندارد.

در این مذاکرات، هیئت شش نفری طالبان را رحمت‌الله نجیب معاون وزارت داخله، سهیل شاهین نماینده طالبان در قطر، انس حقانی عضو شناخته‌شده طالبان، نوراحمد نور رئیس اول سیاسی وزارت خارجه، نورالرحمن نصرت رئیس اپراسیون وزارت دفاع و عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان تشکیل می‌دادند.

هیئت هفت نفری پاکستان متشکل از دیپلومات‌ها و اعضای سازمان استخبارات این کشور است.

دور اول این مذاکرات، در سطح وزیران دفاع و روسای استخبارات پاکستان و طالبان در قطر برگزار شد که به توقف درگیری‌های مرزی انجامید. هنوز جزئيات این توافقنامه که پاکستان آن را «محرمانه» عنوان کرده بود، منتشر نشده است. طالبان افغان گفته بود که جزئیات توافقنامه پس از پایان مذاکرات منتشر خواهد شد.

مذاکرات طالبان و پاکستان پس از درگیری‌های مرزی مرگبار دو طرف و حملات هوایی اسلام‌آباد به اهدافی در کابل، قندهار و پکتیکا آغاز شد.

پیشتر یک منبع از وزارت خارجه طالبان به افغانستان اینترنشنال گفت که پاکستان در مذاکرات استانبول از طالبان خواسته است که علیه تی‌تی‌پی عملیات آغاز و این گروه را سازمان تروریستی اعلام کند.

  • پاکستان از طالبان می‌خواهد 'تی‌تی‌پی را گروه تروریستی اعلام کند'

    پاکستان از طالبان می‌خواهد 'تی‌تی‌پی را گروه تروریستی اعلام کند'

به گفته منبع، اسلام‌آباد تهدید کرده که اگر طالبان این کار را نکند، پاکستان نیز حق دارد که در صورت حملات تی‌تی‌پی در این کشور، علیه «تحرکات مشکوک آن در افغانستان» حملات هوایی انجام دهد.

این منبع گفت که موضع رسمی طالبان افغان اما این است که طالبان پاکستانی را به‌عنوان یک گروه «مسئول»‌ نمی‌داند و این مشکل را به‌عنوان «مسئله داخلی» پاکستان می‌بیند.

او گفت که طالبان همچنین تاکید می‌کند که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان به کشوری آسیب برسد.

این منبع در کابل، گفت که پاکستان تلاش می‌کند که مذاکرات کنونی در استانبول را «ناکام»‌ سازد. با این حال، او تصریح کرد که اداره طالبان به هیئت اعزامی تاکید کرده که از موضع خود عقب‌نشینی نکند.

همچنین روز دوشنبه نیز، نرگس هورخش، خبرنگار افغانستان اینترنشنال در استانبول، گفت که طالبان در مذاکرات با پاکستان حضور نیروهای تی‌تی‌پی و گروه‌های تروریستی در افغانستان را نپذیرفته است.

  • مذاکرات استانبول؛ طالبان نمی‌پذیرد که تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان است

    مذاکرات استانبول؛ طالبان نمی‌پذیرد که تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان است

او براساس اظهارات منابع مطلع از جریان مذاکرات استانبول گفت که هیئت طالبان در روز دوم گفت‌وگوها حضور نیروهای طالبان پاکستانی در خاک افغانستان را انکار کرد.

بنابر اطلاعات رسیده، هیئت پاکستانی در پاسخ به انکار حضور نیروهای تی‌تی‌پی در افغانستان، تصاویری از اجساد افراد کشته‌شده دارای شناسنامه افغانستان و مدارک بازگرداندن پیکر برخی از آنان به افغانستان را ارائه کرد.

اسلام‌آباد پیوسته می‌گوید که نیروهای طالبان پاکستانی از خاک افغانستان و تحت حمایت طالبان علیه پاکستان فعالیت می‌کنند. گزارش‌های شورای امنیت سازمان ملل نیز حضور گسترده فرماندهان و نیروهای تی‌تی‌پی در خاک افغانستان را تایید می‌کند. با این حال، طالبان افغان همواره این موضوع را تکذیب کرده‌اند.

حماس جسد یک گروگان کشته‌شده دیگر را به اسرائیل تحویل داد

۶ عقرب ۱۴۰۴، ۰۲:۳۶ (‎+۰ گرینویچ)

ارتش اسرائیل اعلام کرد تابوتی که ظاهرا پیکر یکی از گروگان‌های کشته‌شده را در خود دارد، از نوار غزه دریافت کرده است. صلیب سرخ این تابوت را از حماس در شهر غزه دریافت و به ارتش اسرائیل منتقل کرده است.

رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که این پیکر برای شناسایی به پزشکی قانونی در تل‌آویو منتقل خواهد شد و روند شناسایی ممکن است تا دو روز طول بکشد.

حماس هویت پیکر تحویل‌داده‌شده را اعلام نکرده است. در صورت تایید هویت، شمار پیکرهای گروگان‌های کشته‌شده که هنوز در غزه باقی مانده‌اند، به ۱۲ نفر خواهد رسید.

رئیس ستاد ارتش اسرائیل گفت که جنگ علیه حماس تا زمانی که جنازه‌های همه گروگان‌های کشته‌شده بازگردانده نشوند، پایان نیافته است.

کانال ۱۳ اسرائیل اعلام کرد که تخمین زده می‌شود حماس از محل دفن جنازه‌های ۱۰ گروگان مطلع است.

خلیل الحیه، مقام ارشد حماس، گفت که برخی از افرادی که گروگان‌های کشته شده را دفن کرده‌اند، در طول جنگ کشته شده‌اند.

نخست‌وزیر جاپان: ترامپ را نامزد دریافت جایزه صلح نوبل می‎‌کنیم

۶ عقرب ۱۴۰۴، ۰۲:۲۷ (‎+۰ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، سه‌شنبه ششم عقرب در توکیو با سانائه تاکائیچی، نخست‌وزیر جدید جاپان، دیدار و گفت‌وگو کرد؛ دیداری که محور اصلی آن روابط تجاری، همکاری‌های امنیتی و افزایش هزینه نظامی جاپان بود. نخست‌وزیر جاپان گفت قصد دارد ترامپ را نامزد جایزه صلح نوبل کند.

ترامپ در این دیدار ضمن تمجید از نخستین زن تاریخ جاپان در مقام نخست‌وزیر، از تصمیم او برای تسریع در روند تقویت ارتش این کشور استقبال کرد.

رویترز به‌نقل از منابع آگاه گزارش داد که تاکائیچی قصد دارد در جریان این دیدار از بسته‌ای سرمایه‌گذاری به ارزش ۵۵۰ میلیارد دالر پرده بردارد که شامل پروژه‌های مشترک کشتی‌سازی و افزایش واردات سویا، گاز طبیعی و وانت‌بار از امریکا است.

او همچنین بنا دارد ترامپ را برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد کند؛ اقدامی که به گزارش شبکه ان‌تی‌وی از سوی برخی رهبران دیگر نیز پیش‌تر مطرح شده و مورد علاقه دیرینه ترامپ بوده است.

چنین اقداماتی می‌تواند موجب نرم‌تر شدن موضع ترامپ در برابر درخواست‌های احتمالی او برای افزایش سهم جاپان در تامین هزینه‌های دفاع از جزایر مورد مناقشه با چین شود.

تاکائیچی هفته گذشته وعده داده بود بودجه دفاعی کشورش را تا دو درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهد.

ترامپ پس از عکس یادگاری با نخست‌وزیر، برای مراسم تشریفاتی گارد افتخار به تالار اصلی راهنمایی شد.

دو طرف در گفت‌وگوهای غیررسمی خود یاد و خاطره شینزو آبه، نخست‌وزیر پیشین جاپان را گرامی داشتند که در سال ۲۰۲۲ ترور شد.

ترامپ با اشاره به دوستی‌اش با آبه گفت: «بر اساس چیزهایی که از شینزو و دیگران شنیده‌ام، شما یکی از نخست‌وزیران بزرگ خواهید بود. همچنین به شما بابت اینکه نخستین زن در این سمت هستید تبریک می‌گویم. این دستاورد مهمی است.»

ترامپ از افزایش توان نظامی جاپان و خرید تجهیزات دفاعی امریکایی تمجید کرد. در مقابل، تاکائیچی نیز نقش ترامپ را در برقراری آتش‌بس میان کامبوج و تایلند و همچنین میان اسرائیل و گروه‌های فلسطینی «بی‌سابقه» خواند.

ترامپ آخرین بار در سال ۲۰۱۹ برای دیدار با شینزو آبه به کاخ آکاساکا رفته بود. او دوشنبه شب پس از ورود به توکیو، با امپراتور ناروهیتو نیز در کاخ سلطنتی دیدار کرده بود.

در حرکتی نمادین، تاکائیچی قصد دارد یکی از چوب‌های گلف شخصی شینزو آبه را به ترامپ هدیه دهد تا پیوند دوستی نزدیک او با آبه را زنده کند.

رویترز به‌نقل از یک منبع آگاه نوشت این هدیه با هدف تقویت رابطه‌ای صمیمانه میان دو رهبر طراحی شده است؛ رابطه‌ای که می‌تواند موقعیت سیاسی شکننده تاکائیچی در داخل جاپان را تحکیم بخشد. ائتلاف حاکم او هنوز دو کرسی تا اکثریت در مجلس نمایندگان فاصله دارد.

قرار است ترامپ و تاکائیچی از پایگاه نیروی دریایی امریکا در یوکوسوکا بازدید کنند؛ جایی که ناو هواپیمابر یواس‌اس جورج واشنگتن مستقر است.

امضای توافق برای تامین مواد معدنی کمیاب

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد دونالد ترامپ و سانائه تاکایچی سه‌شنبه توافق‌نامه‌ای چارچوبی برای تامین مواد معدنی حیاتی و کمیاب از طریق استخراج و فرآوری امضا کردند.

در این بیانیه آمده است دو کشور قصد دارند با استفاده از ابزارهای سیاست اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های هماهنگ، توسعه بازارهای متنوع، پویا و منصفانه برای مواد معدنی حیاتی و کمیاب را تسریع کنند.

ترامپ در ادامه سفر آسیایی خود، قرار است با رهبران اقتصادی جاپان دیدار کند و سپس چهارشنبه به کوریای جنوبی برود. او در آنجا با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، دیدار خواهد کرد و به گفته کاخ سفید، امیدوار است در این نشست توافقی برای پایان دادن به جنگ تجاری میان واشنگتن و بیچینگ حاصل شود.

شاه بریتانیا درباره روابط برادرش با جفری اپستین مورد پرسش‌های ملامت‌بار یک معترض قرار گرفت

۵ عقرب ۱۴۰۴، ۲۳:۳۲ (‎+۰ گرینویچ)

چارلز سوم، پادشاه بریتانیا روز دوشنبه در جریان بازدید از یک کلیسا، با پرسش‌های اعتراضی مردی روبه‌رو شد که از او درباره رابطه شاهزاده اندرو با جفری اپستین، متهم به جرایم جنسی، پرس‌وجو می‌کرد.

او از پادشاه پرسید که چه مدت از ارتباط برادرش با اپستین آگاه بوده و آیا از پولیس خواسته بود در قضیه اندور پنهانکاری کند یا نه.

جفری اپستین، سرمایه‌گذار سرشناس متهم به قاچاق جنسی و تجاوز به دختران نوجوان در سال ۲۰۱۹ در سلول زندانی در منهتن امریکا در حالی که در انتظار محاکمه بود، خودکشی کرد.

بی‌بی‌سی نیوز نوشت که گروهی از حاضران به پرسش‌های مرد معترض واکنشی تند نشان دادند. از جمله، زنی به او گفت: «خفه شو» و گروهی دیگر نیز با صدای بلند شعار دادند: «زنده‌باد پادشاه!»

در هفته‌های اخیر، روابط شاهزاده اندرو با اپستین زیر ذره‌بین رسانه‌ها قرار گرفته است. افشای جزییات این روابط باعث شد که برادر چارلز سوم اوایل این ماه از تمام القاب سلطنتی خود دست بکشد. او پیش از این هرگونه تخلف یا رفتار نادرست را قاطعانه رد کرده بود.

انبوهی از هواداران پادشاه بریتانیا برای دیدار با او که از کلیسای جامع لیچفیلد بازدید می‌کرد، در محل گرد آمده بودند.

پادشاه به پرسش‌های مرد معترض پاسخی نداد و به احوال پرسی با هواداران ادامه داد. چند نفر از حاضران بیرون کلیسا آشکارا از رفتار معترض ناراحت بودند.

رسوایی مربوط به روابط شاهزاده اندرو با جفری اپستین، پس از انتشار خاطرات ویرجینیا جفری، زنی که پیش‌تر از اندرو شکایت کرده بود، دوباره شعله‌ور شده است. خانم جفری در کتابش ادعا کرد که سه بار با اندرو رابطه جنسی داشته که از جمله یک بار آن در حضور اپستین و «هشت دختر جوان دیگر» اتفاق افتاده بود.

اپستین در سال ۲۰۰۸ به جرم فحشا در فلوریدا محکوم شد و تنها ۱۳ ماه زندان کشید. اما در سال ۲۰۱۹، وزارت دادگستری امریکا او را به قاچاق جنسی دختران نوجوان متهم کرد. او این اتهامات را نپذیرفت و پیش از برگزاری دادگاه، در سلول زندان در منهتن جان باخت. کالبدشکافی علت مرگ را «خودکشی از طریق حلق‌آویز کردن» اعلام کرد.

مرگ اپستین و ارتباطاتش با چهره‌های ثروتمند و بانفوذ، موجب شکل‌گیری تئوری‌های توطئه شده است.