• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزیر اطلاع‌رسانی پاکستان می‌گوید اداره طالبان مسئول شکست مذاکرات استانبول است

۷ عقرب ۱۴۰۴، ۲۰:۲۳ (‎+۰ گرینویچ)

عطاءالله تارر، وزیر اطلاعات و رسانه‌های پاکستان، روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای گفت که 'رژیم طالبان' مسئول شکست مذاکرات چهار روزه استانبول است. طالبان این روایت از مذاکرات استانبول را رد کرده است.

تارر تاکید کرد که اگر از خاک افغانستان برای حملات علیه پاکستان استفاده شود، اسلام‌آباد حق دفاع از خود را دارد.

تارر در مصاحبه با جیونیوز بیان داشت که طرف طالبان پس از ارائه آن‌چه او «شواهد غیرقابل‌انکار» خواند، از قبول یک دستورکار واحد برای توقف حملات تروریستی و مسئولان آنها امتناع کرده و در نتیجه گفت‌وگوها به بن‌بست رسیده‌اند.

او خودداری نمایندگان طالبان از امضای متن کتبی توافق را «ریاکاری» توصیف کرد و پرسید «آیا این سندی نیست که آنها می‌خواهند از تروریست‌ها حمایت کنند؟»

وزیر اطلاعات پاکستان همچنین اعلام کرد که تجارت مرزی موقتاً بسته می‌ماند و «تصمیم نهایی در چند روز آینده اتخاذ خواهد شد.»

او گفت که در زمینه جنگ متعارف و حتی جنگ نیابتی، پاکستان برتری کامل بر افغانستان دارد.

از سوی دیگر، رسانه‌های نزدیک به طالبان برخلاف اظهارات تارر، هیئت پاکستانی را مسئول شکست مذاکرات معرفی کرده‌ اند و مدعی شده‌ اند که نمایندگان پاکستان پیش از امضای احتمالی توافق‌نامه بهانه‌تراشی کرده و نشست را ترک کرده‌ اند.

اداره طالبان همواره این اتهام را که خاک افغانستان برای فعالیت گروه‌های تروریستی مورد استفاده قرار می‌گیرد، رد کرده است.

تارر گفت که طالبان در توافق بر سر دستورکار واحد برای مقابله با حملات تروریستی و مجازات گروه‌های مسئول ناکام ماندند. او همچنین تاکید کرد که «امید برای تلاش‌های دیپلوماتیک همیشه باقی است»، اما در عین حال هشدار داد که اگر شواهد استفاده از خاک افغانستان ارائه شود، «پاکستان همیشه حق پاسخ برای دفاع از خود را دارد.»

مذاکرات استانبول، پس از امضای موافقت‌نامه میان وزیران دفاع پاکستان و طالبان در دوحه برگزار شد. در نشست دوحه، دو طرف در مورد آتش‌بس و کاهش درگیری و تنش موافقت کردند. اما جزییات و موارد فنی گفت‌وگوها را به نشست استانبول موکول کردند.

پاکستان از طالبان خواسته است که جلو حملات تحریک طالبان پاکستان را بگیرد. اسلام‌آباد همچنان خواستار ضمانت کتبی در خصوص جلوگیری از حملات شبه‌نظامیان شده است.

طالبان گفته است که حملات شبه نظامیان مشکل داخلی پاکستان است و این گروه با میانجی‌گری می‌تواند به اسلام آباد برای گفت‌وگو با تی‌تی‌پی برای پایان دادن به درگیری در خیبرپختونخوا کمک کند.

مقام‌های پاکستانی، از جمله وزیر دفاع، مذاکرات با طالبان پاکستانی را رد کرده و از اداره طالبان افغان خواسته است که جلو حملات این شبه نظامیان را بگیرد که به گفته اسلام آباد، در افغانستان پناهگاه دارند.

پربازدیدترین‌ها

طالبان اصولنامه جدایی زن و شوهر را منتشر کرد
۱

طالبان اصولنامه جدایی زن و شوهر را منتشر کرد

۲

پاکستان اظهارات طالبان درباره حمله مرگبار بنو را رد کرد

۳

زن متاهل در دایکندی می‌گوید طالبان می‌خواهد او را «به مرد دیگری نکاح کند»

۴

کتابی تازه رابطه رئیس‌جمهور فرانسه با گلشیفته فراهانی را دلیل سیلی در هواپیما مطرح کرد

۵

نگرانی کشاورزان از هجوم حشرات به مزارع گندم در هرات و بادغیس

•
•
•

مطالب بیشتر

سازمان ملل: امیدواریم درگیری میان طالبان و پاکستان آغاز نشود

۷ عقرب ۱۴۰۴، ۱۷:۲۵ (‎+۰ گرینویچ)

سازمان ملل متحد نسبت به شکست مذاکرات نمایندگان پاکستان و اداره طالبان در استانبول ابراز نگرانی کرد. استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، در نشست خبری خود در نیویارک ابراز امیدواری کرد که با وجود توقف گفت‌وگوها، درگیری میان دو کشور همسایه از سر گرفته نشود.

او در پاسخ به پرسشی درباره‌ نگرانی سازمان ملل از بن‌بست مذاکرات پس از چهار روز گفت: «بله، البته که نگران‌کننده است.»

مذاکرات چهار روزه‌ نمایندگان طالبان و پاکستان در استانبول که با میانجی‌گری قطر و ترکیه برگزار شد، بدون دستاورد بوده و به بن‌بست خورده است.

پس از شکست مذاکرات، وزیر دفاع پاکستان طالبان را تهدید به «نابودی» کرد و گفت که طالبان را دوباره به کوه‌های توره‌بوره خواهند فرستاد.

طالبان تاکنون به این اظهارات واکنش نشان نداده‌، اما معاون وزارت داخله‌ طالبان روز گذشته پس از ناکامی مذاکرات گفت: «پاکستان باید از سرنوشت شوروی، امریکا و بریتانیا در افغانستان درس بگیرد.»

طالبان دو پاکستانی را به اتهام سرقت بازداشت کرد

۷ عقرب ۱۴۰۴، ۱۶:۵۱ (‎+۰ گرینویچ)

پولیس در شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان، دو شهروند پاکستانی به شمول یک زن را به اتهام دزدی بازداشت کرد. وزارت داخله طالبان روز چهارشنبه، هفتم عقرب در خبرنامه‌ای اعلام کرد که این افراد در جریان سه روز گذشته از طلافروشی‌ها و صرافی‌ها در کابل، پروان و بغلان سرقت کرده بودند.

این وزارت افزود که اموال سرقت‌شده، شامل طلا به ارزش شش‌ هزار دالر امریکایی از کابل، ۱۵۰‌ هزار افغانی طلا از یک زرگری در پروان و ۳۰۰ دالر از یک صراف در پلخمری است.

فرماندهی امنیه طالبان در بغلان، گفته است که افراد بازداشت‌شده دزدان حرفه‌ای‌ اند و پیش از این نیز در کشورهای دیگر سرقت کرده بودند.

فرماندهی امنیه‌ طالبان در بغلان افزوده است که افراد مظنون در تحقیقات ابتدایی اعتراف کرده‌اند و تلاش‌ها برای شناسایی سایر اعضای این شبکه و بازیابی اموال سرقت‌شده همچنان ادامه دارد.

کریم خرم پاکستان را مسئول تشدید تنش‌ها در روابط با طالبان خواند

۷ عقرب ۱۴۰۴، ۱۶:۰۳ (‎+۰ گرینویچ)

وزیر پیشین اطلاعات و فرهنگ در واکنش به بی‌نتیجه ماندن مذاکرات طالبان و پاکستان گفت اسلام‌آباد که پیشتر برای منافع دیگران راه تخریب افغانستان را در پیش گرفته بود اکنون با تهدید می‌کوشد فشارها را افزایش دهد. کریم خرم گفت پیروزی در افغانستان با اتحاد داخلی و حمایت جهانی ممکن است.

آقای خرم در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس نوشت که با بی‌نتیجه ماندن مذاکرات طالبان و پاکستان «رجزخوانی» اسلام‌آباد افزایش یافته است. او تاکید کرد که جنگ به نفع افغانستان و پاکستان نیست.

این مقام حکومت پیشین با اشاره به گذشته روابط دو کشور گفته است که رهبران پاکستان همانند گذشته بار دیگر رویکرد جنگ‌طلبانه را در پیش گرفته‌‌اند.

آقای خرم در بخشی از پیام خود نوشته است: «افغانستان در یک مرحله حساس تاریخ خود قرار دارد. پیروز بیرون آمدن ازین مرحله مستلزم آنست که ما در درون متحد و همصدا باشیم.» او گفته است که حکومت باید توانایی این را پیدا کند که مردم آن را از خود بداند.

او به دیدار آینده رؤسای‌جمهور امریکا و چین در کوریای جنوبی اشاره کرد و گفت که این دیدار علاوه بر مسائل تجاری و اقتصادی بر ژئوپلیتیک منطقه و ثبات افغانستان نیز تاثیر خواهد داشت.

پولیس لندن یک مهاجر افغان مظنون به قتل را بازداشت کرد

۷ عقرب ۱۴۰۴، ۱۴:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

مقامات پولیس بریتانیا اعلام کردند که یک مهاجر ۲۲ ساله افغان به ظن قتل یک نفر با چاقو و زخمی کردن دو نفر دیگر در لندن بازداشت شده است. وزارت داخله نوشت این مهاجر افغان در سال ۲۰۲۰ در کامیونی وارد بریتانیا شد و در سال ۲۰۲۲ پناهندگی و اجازه اقامت گرفت.

وزارت داخله بریتانیا اعلام کرد که این مظنون نخست در یک اقدام احتیاطی توسط پولیس به شفاخانه منتقل و سپس بازداشت شد.

پولیس متروپولیتن اعلام کرد که این حمله در حال حاضر تروریستی تلقی نمی‌شود و کارآگاهان در تلاشند تا هرگونه رابطه‌ بین مظنون و سه قربانی را بررسی کنند.

بربنیاد گزارش‌ها، یک مرد ۴۹ ساله سگ‌گردان ساعت ۵ پس از ظهر دوشنبه در باغ‌های میدورست آکس‌بریج لندن مورد حمله با چاقو قرار گرفت. او در محل حادثه جان باخت.

به گزارش پولیس، در این رویداد یک مرد ۴۵ ساله به‌طور عمیق جراحت برداشت و یک کودک ۱۴ ساله نیز زخمی شد.

ویدیوهایی که از جریان بازداشت این مهاجر افغان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، مظنون را در حال قدم زدن در یک خیابان مسکونی نشان می‌دهد. دو افسر پولیس او را تعقیب می‌کنند و یکی از آنها شوکر را به سمت مظنون نشانه می‌رود. پولیس فریاد می‌زند: «چاقو را به زمین بگذار و تکان نخور.»

چی جیل هورسفال، مقام محلی به رسانه‌ها گفت این یک حمله «خشونت‌آمیز، تکان‌دهنده و بی‌معنا» بود که منجر به کشته شدن یک مرد و زخمی شدن دو نفر دیگر شد.

عصر سه‌شنبه، حدود ۱۰۰ نفر در اطراف محل حادثه یک دقیقه سکوت کردند. گروه بزرگی از مردان، زنان و کودکان در نزدیکی محل حادثه گل گذاشتند و شمع روشن کردند.

مسئولان همچنان در حال بررسی رویداد و تحقیقات از مظنون بازداشت شده قرار دارند. مقامات تاکنون جزئیات بیشتر و درباره این مهاجر افغان ارائه نکرده‌اند.

افسر آلمانی به دلیل عدم پیگیری پرونده مهاجم افغان به زندان و جریمه محکوم شد

۷ عقرب ۱۴۰۴، ۱۳:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

یک افسر پولیس در ایالت بایرن آلمان به دلیل کوتاهی در پیگیری پرونده یک مهاجر افغان به پنج ماه زندان تعلیقی و پرداخت سه‌هزار یورو جریمه نقدی محکوم شد. این مهاجر افغان در ماه جنوری سال جاری با چاقو دو نفر را در شهر آشافنبورگ کشت.

براساس تحقیقات دادستانی این مرد افغان تابستان سال گذشته با چاقو به دوست دختر اوکراینی‌اش حمله و او را زخمی کرده بود.

قاضی دادگاه منطقه‌ای الزناو گفته است که مأمور پولیس ۲۹ ساله پس از ثبت شکایت این زن اوکراینی هیچ تحقیقی در مورد حمله مهاجر افغان انجام نداده و پرونده را بدون پیگیری رها کرده است.

دادستان پرونده تأکید کرده است که شواهد کافی درباره استفاده از چاقو در این حمله وجود داشت، اما با وجود این افسر پولیس هیچ پرونده جنایی علیه مهاجم افغان باز نکرد.

پنج ماه پس از این حادثه، این مرد افغان در ماه جنوری سال جاری به گروهی از کودکان در پارک شونتال در شهر آشافنبورگ حمله کرد.
در نتیجه این حمله دو تن از جمله یک کودک کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

دادستان این پرونده گفته که هنوز معلوم نیست که اگر پرونده قبلی درست بررسی می‌شد، آیا امکان جلوگیری از حمله مرگبار وجود داشت یا خیر اما به گفته او این مسئله «توجیهی برای عدم انجام وظیفه پولیس» نیست.
این رویداد شوک بزرگی در آلمان ایجاد کرد و بحث‌های گسترده‌ای درباره روندهای امنیتی و سیاست‌های مهاجرتی به راه انداخت.

در حالی که دادستان پرونده برای این افسر پولیس درخواست ۱۸ ماه زندان کرده بود، اما دادگاه با توجه به نداشتن سابقه جرم، حکم زندان افسر را فعلا به حالت تعلیق درآورده است.

وکلای مدافع مهاجم ۲۸ ساله افغان ادعا دارند که او به اختلال روانی پارانویا مبتلا بوده و باید به جای زندان، در یک مرکز درمانی روان‌پزشکی بستری شود.
انتظار می‌رود حکم دادگاه او تا پایان ماه جاری اعلام شود.