• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان ملل: خوشبختانه، میزان تخریب زمین‌لرزه در شمال افغانستان گسترده نیست

۱۲ عقرب ۱۴۰۴، ۲۰:۰۵ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۱:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)

ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد که ارزیابی اولیه این سازمان نشان می‌دهد که خوشبختانه میزان تخریب زمین‌لرزه یکشنبه شب در شمال افغانستان، به وسعت ویرانی گسترده زلزله ولایت کنر در ماه سنبله نیست.

سازمان ملل گفت که به کمک حکومت سوئیس، از طریق هوا مناطق زلزله‌زده را بررسی کرده است و «نشانه‌های ویرانی گسترده یا آوارگی جمعی مردم» در مناطق پرجمعیت را به دست نیاورده است.

ریچارد ترنچرد، سرپرست هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان، گفته است: «از مناطق اصلی و روستاهای آسیب‌دیده پرواز کردیم و خوشبختانه تخریب در مقایسه با زلزله ولایت کنر بسیار کمتر است.»

سازمان ملل گفته است که هیچ نشانه‌ای از جابه‌جایی گسترده مردم وجود ندارد، اما آسیب به مراکز صحی و کمبود کارکنان زن از چالش‌های اصلی در روند امدادرسانی است.

همزمان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفته است که این نهاد و سازمان های همکار آن از نزدیک وضعیت در مناطق زلزله‌زده را زیر نظر دارند و با اداره‌ طالبان برای ارزیابی خسارات و هماهنگی در رساندن کمک‌های فوری همکاری می‌کنند.

این سازمان همچنان گفته است که حتی پیش از این زلزله، مردم در مناطق شمالی افغانستان با خشکسالی، فقر مزمن و کمبود خدمات اساسی روبه‌رو بودند؛ وضعیتی که به گفته این نهاد، پس از بازگشت بیش از دو میلیون نفر به کشور در سال جاری، وخیم‌تر شده است.

سخنگوی دبیرکل تاکید کرده است که جامعه جهانی باید به افغانستان کمک کند. به گفته او، از بودجه ۲.۴ میلیارد دالری سازمان ملل برای رسیدگی به نیازهای بشری در افغانستان، تاکنون تنها حدود یک‌سوم آن تامین شده و بیش از ۱.۵ میلیارد دالر کسری باقی مانده است.

افغانستان در کمربند زلزله‌خیز قرار دارد و به گفته دفتر اسکان بشر سازمان ملل، مقاوم‌سازی خانه‌ها با استفاده از مصالح و شیوه‌های بومی، یکی از راه‌های اصلی برای کاهش تلفات در زمین‌لرزه‌های آینده است.

پربازدیدترین‌ها

مارشال دوستم: تغییرات اساسی و جدی در افغانستان محتمل است
۱

مارشال دوستم: تغییرات اساسی و جدی در افغانستان محتمل است

۲

انتظار در پیاده‌روهای کابل؛ کارگرانی که نمی‌دانند فردا نانی خواهند داشت یا نه

۳

تأکید سازمان ملل بر حمایت از مردم افغانستان در برابر بحران‌های انسانی و اقلیمی

۴

ریچارد بنت خواستار توقف اخراج افغان‌ها از اروپا شد

۵
گزارش ویژه

افغان‌ها در تنگنای محدودیت‌های ویزا؛ مسیرهای قانونی سفر یکی پس از دیگری بسته می‌شوند