• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سه دانشجوی دختر افغان در آستانه اخراج از قطر، به کانادا منتقل شدند

۲۱ عقرب ۱۴۰۴، ۰۱:۵۷ (‎+۰ گرینویچ)

سه داشنجوی دختر افغان در قطر که پس از قطع کمک‌های امریکا در معرض اخراج قرار گرفتند، برای ادامه تحصیل در دانشگاهی به شهر رجینای کانادا منتقل شدند. آن‌ها نخستین گروه از ۲۵ تا ۳۰ نفر از دختران افغان هستند که با دریافت بورسیه دانشگاه رجینا، به کانادا منتقل می‌شوند.

رسانه‌ای دولتی کانادایی سی‌بی‌سی روز سه‌شنبه گزارش داد که دانشگاه رجینای کانادا با همکاری بنیاد «رهبران زن فردا» برای انتقال ۳۰ دختر دانشجوی افغان که پس از قطع کمک‌های مالی امریکا در قطر گرفتار مانده‌اند، اقدام کرده است.

سپوژمی هاشمی، یکی از این دانشجویان، گفت هنگام رسیدن به فرودگاه رجینا نسیم خنک کانادا او را به یاد افغانستان که کشوری سردی است، انداخت. او افزود اکنون احساس امنیت می‌کند و در جایی است که حقوق و آزادی‌ها رعایت می‌شود.

نیلوفر نادری و تهمینه خالقی، دو تن دیگر از این دانشجویان هستند.

این دانشجویان تحصیل خود را در دانشگاه امریکایی کابل آغاز کرده بودند، اما پس از سقوط افغانستان در سال ۲۰۲۱ و ممنوعیت آموزش دختران توسط طالبان، برای ادامه تحصیل به قطر رفتند. با توقف کمک‌های مالی امریکا، برنامه‌ تحصیلی آنان نیز متوقف شد و خطر بازگرداندن شان به افغانستان وجود داشت.

خانم هاشمی و دو دانشجوی دیگر در فرودگاه رجینا با استقبال فریبا رضایی، بنیان‌گذار بنیاد «رهبران زن فردا»، و کارکنان دانشگاه روبه‌رو شدند. قرار است آن‌ها از ماه جنوری تحصیل خود را در دانشگاه رجینا از سر بگیرند.

رضایی گفت که انتقال این دانشجویان به دلیل موانع اداری بسیار دشوار بود و افزود که تاکنون ۸۱۵ هزار دالر برای انتقال حدود ۳۰ زن افغان از قطر جمع‌آوری شده است. او تأکید کرد: «کانادا آخرین امید این زنان است؛ دنیا آن‌ها را تنها گذاشته است.»

پربازدیدترین‌ها

یک فرمانده ارشد جبهه مقاومت 'وارد افغانستان شد'
۱

یک فرمانده ارشد جبهه مقاومت 'وارد افغانستان شد'

۲

ریگستانی فرمانده عمومی عملیاتی ستاد نظامی جبهه مقاومت شد

۳

ترکیه به‌دلیل تخلفات در روند اخذ تابعیت، شهروندی بیش از شش هزار نفر را لغو کرد

۴

پنج سال محرومیت؛ دو دختر افغان که آموزش را در تاشکند ادامه دادند

۵

کارشناسان و فعالان: کاهش جنگ در افغانستان به معنای صلح نیست