• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مقام سابق پاکستان بر ضرورت حمایت از «مخالفان غیرپشتون‌ افغانستان» تاکید کرد

۱ قوس ۱۴۰۴، ۲۳:۳۲ (‎+۰ گرینویچ)

جان اچکزی، وزیر پیشین اطلاعات ایالت بلوچستان پاکستان بر ضرورت حمایت این کشور از «اپوزیسیون غیرپشتون‌ افغانستان» تاکید کرد. او معتقد است که این حمایت می‌تواند امنیت پاکستان را تضمین و از پناهگاه دادن به گروه‌های مسلح ضدپاکستانی جلوگیری کند.

او روز شنبه، اول قوس در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس، شش دلیل برای ضرورت حمایت پاکستان از مخالفان غیرپشتون افغانستان مطرح کرد. جان اچکزی گفت کابل تحت نفوذ اپوزیسیون غیرپشتون تهدیدی برای پاکستان ایجاد نخواهد کرد.

به باور این مقام پیشین پاکستانی، مخالفان غیرپشتون افغانستان ادعاهای ملی‌گرایانه پشتون‌ها را رد می‌کنند و به اصول دولت-ملت‌های مدرن و احترام به مرزهای بین‌المللی پایبند هستند.

او در این یادداشت تصاویر احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان و یاسین ضیا رهبر جبهه آزادی جبهه آزادی را منتشر کرده است.

آقای اچکزی نوشت: «آنها آماده هستند تا به شبه‌نظامیان ضد پاکستان از جمله تحریک طالبان پاکستانی پناه ندهند.»

او نوشت «اپوزیسیون غیرپشتون از برنامه‌های ملی‌گرایانه پشتون، مانند مفهوم «لر او بر» که به دنبال ادعای سرزمین‌هایی مانند بلوچستان و خیبر پختونخوا به عنوان بخشی از میهن بزرگ پشتون است، حمایت نمی‌کند.»

وزیر پیشین اطلاعات ایالت بلوچستان پاکستان به موارد دیگری چون نیاز حداقلی مخالفان غیرپشتون به حمایت نظامی پاکستان اشاره کرده است. او همچنین ایجاد یک منطقه حائل ۳۰ کیلومتری در مرز را برای جلوگیری از نفوذ و حملات مرزی ضروری دانسته است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که روابط پاکستان و طالبان در ماه‌‌های اخیر پرتنش است و طالبان با فاصله گرفتن از اسلام‌آباد به‌دنبال گسترش روابط خود با کشورهای منطقه از جمله هند، رقیب دیرینه پاکستان برآمده است.

اسلام‌آباد در ماه میزان امسال همچنین میزبان نشستی با حضور فعالان و گروه‌های سیاسی مخالف طالبان بود. نشستی که با واکنش تند طالبان مواجه شد و به تیره‌تر شدن روابط این گروه با پاکستان انجامید.

پربازدیدترین‌ها

بازتاب قتل و مُثله کردن زن ایرانی «به دست برادر و با همکاری همسرش»
۱

بازتاب قتل و مُثله کردن زن ایرانی «به دست برادر و با همکاری همسرش»

۲

نمایش موشک قاره‌پیمای کوریای شمالی هم‌زمان با طرح دیدار احتمالی ترامپ و کیم جونگ اونگ

۳

افشای صدها مورد ازدواج کودکان در آلمان؛ دختر ۱۱ ساله به ازدواج وادار شده است

۴

روایت قتل دختر ۱۵ ساله افغان؛ همسرش می‌گوید «انتظار نداشتم عکسش را برای دیگران بفرستد»

۵

بازرگانان افغان با قزاقستان قراردادهای به ارزش ۵۵ میلیون دالر امضا کردند

  • نشست جریان‌های سیاسی افغانستان در اسلام‌آباد آغاز شد

    نشست جریان‌های سیاسی افغانستان در اسلام‌آباد آغاز شد