• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

شمار کشته‌شدگان غزه بر اثر حملات اسرائیل از ۷۰ هزار نفر فراتر رفت

۸ قوس ۱۴۰۴، ۲۱:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت بهداشت غزه تحت کنترول حماس اعلام کرد که شمار تلفات فلسطینی‌ها از آغاز جنگ اسرائیل و حماس به ۷۰ هزار و ۱۰۰ نفر رسیده است. همزمان شفاخانه ناصر از کشته شدن دو کودک در حملات اسرائیل در جنوب غزه خبر داد.

پس از اجرای آتش‌بس اخیر در دهم اکتبر، همچنان گزارش‌هایی از کشته‌شده فلسطینی‌ها در حملات اسرئیل منتشر می‌شود. اسرائیل مدعی است که این حملات در پاسخ به «نقض آتش‌بس» از سوی حماس انجام می‌شود.

جنگ با حمله حماس به جنوب اسرائیل در هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ آغاز شد که حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته شدند و جنگجویان حماس ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفتند. اکنون تقریبا همه گروگان‌ها یا اجساد آنان بازگردانده شده‌اند.

کارکنان شفاخانه ناصر که اجساد کودکان در جنوب غزه را دریافت کردند اعلام کردند که این اجساد مربوط به دو برادر هشت و ۱۱ است که هنگام حمله یک پهپاد اسرائیلی در نزدیکی یک اردوگاه آوارگان جان باختند.

ارتش اسرائیل می‌گوید دو نفر را که وارد منطقه تحت کنترول شده و «فعالیت‌های مشکوک» انجام داده بودند، کشته است. در بیانیه ارتش به کودک بودن این افراد اشاره نشده است.

اسرائیل همچنین از کشته شدن یک نفر دیگر در رویداد دیگری در جنوب غزه خبر داده است.

پس از آغاز آتش‌بس بین حماس و اسرائیل در هفتم اکتبر، دست‌کم ۳۵۲ فلسطینی در نوار غزه کشته شدند. دو طرف یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم می‌کنند و حماس روز شنبه از میانجی‌ها خواست تا اسرائیل را برای توقف حملات تحت فشار قرار دهند.

پربازدیدترین‌ها

جنگ طلا؛ رهبر طالبان فرمانی درباره زرشویی صادر کرد
۱
اختصاصی

جنگ طلا؛ رهبر طالبان فرمانی درباره زرشویی صادر کرد

۲

سازمان کردستانی: یک مقام طالبان در سرپل 'مادر و دختر کُرد ایرانی را کشته است'

۳

یک نظامی پیشین در غور ترور شد

۴

سخنگوی طالبان می‌گوید به پرونده مرد زخمی در حادثه با مقام محلی قندوز رسیدگی شده است

۵

هبت‌الله استفاده از موبایل‌های هوشمند را برای کارمندان دولتی ممنوع کرد

•
•
•

مطالب بیشتر

پاکستان برای اعزام نیروهای صلح به غزه اعلام آمادگی کرد

۸ قوس ۱۴۰۴، ۱۷:۳۶ (‎+۰ گرینویچ)
پاکستان برای اعزام نیروهای صلح به غزه اعلام آمادگی کرد
100%

وزیر خارجه پاکستان اعلام کرد که کشورش آماده اعزام نیرو برای تأمین صلح در غزه است، اما در خلع سلاح حماس نقشی نخواهد داشت. اسحاق‌دار در مورد خلع سلاح حماس گفته است «این کار ما نیست بلکه وظیفه نهادهای تطبیق قانون فلسطین است. کار ما تامین صلح است و نه تحمیل صلح.»

یکی از بخش‌های اساسی توافق صلح غزه که با میانجی‌گری ایالات متحده تدوین شده است، تشکیل یک نیروی چندملیتی تحت نام نیروی بین‌المللی ثبات است که عمدتا از نیروهای کشورهای مسلمان‌نشین تشکیل می‌شود.

اخیرا شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده را برای پایان جنگ غزه تصویب کرد. دستکم ۱۳ عضو شورای امنیت سازمان ملل به‌شمول پاکستان به این قطعنامه رأی مثبت داده‌اند، اما حماس با رد این قطعنامه، تشکیل نیروی بین‌المللی ثبات را محکوم کرد.

یکی از ماموریت‌های نیروی بین‌المللی ثبات، خلع سلاح گروه‌های مقاومت فلسطینی در غزه است.

موضوع نقش احتمالی پاکستان در خلع‌سلاح حماس ماه گذشته خشم خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان را برانگیخته بود؛ او اظهارات جنجالی دانیال چودری، سخنگوی حکومت، را که گفته بود مأموریت این نیرو شامل خلع‌سلاح حماس است، رد و به‌شدت محکوم کرده بود.

نماینده دایمی پاکستان در سازمان ملل نیز هنگام رأی‌گیری شورای امنیت درباره قطعنامه صلح غزه گفته بود که خلع‌سلاح حماس باید از طریق روند سیاسی مذاکره‌شده زیر چتر یک «اداره ملی واحد فلسطینی» انجام شود.

ترامپ: آسمان ونزوئلا بسته خواهد شد

۸ قوس ۱۴۰۴، ۱۳:۳۷ (‎+۰ گرینویچ)
ترامپ: آسمان ونزوئلا بسته خواهد شد
100%

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، اعلام کرد که حریم هوایی ونزوئلا و اطراف آن را به‌طور کامل بسته در نظر بگیرید. پیش از این اداره هوانوردی فدرال امریکا روز جمعه به شرکت‌های هواپیمایی درباره «وضعیت بالقوه خطرناک» هنگام پرواز بر فراز ونزوئلا هشدار داده بود.

آقای ترامپ روز شنبه هشتم قوس در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» نوشت:
«خطاب به همه شرکت‌های هواپیمایی، خلبانان، قاچاقچیان مواد مخدر و قاچاقچیان انسان: لطفاً حریم هوایی بر فراز و اطراف ونزوئلا را به‌طور کامل بسته‌شده در نظر بگیرید.»

ارتش امریکا بزرگترین ناو هواپیمابر جهان را به همراه ناوگانی از کشتی‌های جنگی و جت‌های جنگنده به کارائیب اعزام کرده است تا عملیات مبارزه با مواد مخدر را به دستور دونالد ترامپ انجام دهد.

در هفته‌های اخیر و هم‌زمان با استقرار نیروهای امریکایی در منطقه کارائیب و وخامت روابط واشنگتن و کاراکاس، گزارش‌های متعددی درباره احتمال اقدام نظامی یا امنیتی جدید منتشر شده است.

پیش‌تر انجمن شرکت‌های هواپیمایی ونزوئلا اعلام کرده بود شش شرکت هواپیمایی بین‌المللی، از جمله شرکت‌هایی از کلمبیا، پرتگال و اسپانیا، پس از هشدار امریکا درباره افزایش فعالیت نظامی، پروازهای خود به ونزوئلا را لغو کردند.

بر اساس گزارش‌ها، تجمع نیروهای نظامی امریکا در کارائیب ماه‌هاست ادامه دارد و ترامپ پیش‌تر مجوز اجرای عملیات مخفی توسط سازمان سیا در ونزوئلا را صادر کرده است.

مادورو که از سال ۲۰۱۳ در قدرت است، گفته است دولت ترامپ در پی برکناری اوست و اعلام کرده مردم و ارتش ونزوئلا با هرگونه اقدام در این جهت مقابله خواهند کرد.

در پی افزایش تنش‌های لفظی میان مقامات دو کشور، بر اساس گزارش رویترز، دولت ترامپ قصد دارد روز دوشنبه یک کارتل مواد مخدر را که گفته می‌شود به رهبری نیکولاس مادورو فعالیت دارد، یک سازمان «تروریستی» معرفی کند.

رئیس دفتر زلنسکی و ارشدترین مذاکره‌کننده صلح اوکراین استعفا داد

۸ قوس ۱۴۰۴، ۰۷:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)
رئیس دفتر زلنسکی و ارشدترین مذاکره‌کننده صلح اوکراین استعفا داد
100%

آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین که هیئت مذاکره‌کننده اوکراین را در گفت‌وگوهای صلح مورد حمایت امریکا هدایت می‌کرد، از مقام خود کناره‌گیری کرد. این استعفا پس از آن صورت گرفت که ماموران اداره ضد فساد اوکراین خانه‌ او را بازرسی کردند.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌ها، یرماک جمعه هفتم قوس ضمن تایید این‌که آپارتمانش مورد بازرسی قرار گرفته، گفت کاملا با مقامات همکاری می‌کند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که شنبه درباره جایگزین یرماک تصمیم خواهد گرفت.

کناره‌گیری یرماک در شرایطی رخ می‌دهد که تحقیقات درباره فساد گسترده در میان مقام‌های ارشد اوکراین به جریان افتاده است.

پیشتر در ۲۴ عقرب فایننشال‌تایمز گزارش داده بود نیروهای مجری قانون اوکراین ده‌ها بازرسی در کی‌یف انجام داده‌اند؛ آن‌ها در این بازرسی‌ها از جمله به آپارتمانی رفته‌اند که توالت طلا دارد. تصاویری هم از کیف‌های پر از پول نقد، همراه با فایل‌های صوتی مقاماتی که درباره پول‌شویی گفت‌وگو می‌کنند، منتشر شده است.

این موارد در چند هفته اخیر موجی از خشم عمومی ایجاد و دولت زلنسکی را درگیر بزرگ‌ترین رسوایی فساد از زمان آغاز ریاست‌جمهوری‌اش کرد.

زلنسکی جمعه در یک پیام ویدیویی گفت: «روسیه خیلی دنبال این است اوکراین مرتکب اشتباه شود. از جانب ما هیچ اشتباهی رخ نخواهد داد. کار ما ادامه دارد.»

یرماک؛ دوستی چندین ساله با زلنسکی

یرماک، ۵۴ ساله، از همان روزهای فعالیت زلنسکی به عنوان بازیگر تلویزیونی، دوست نزدیک او بود و در هدایت کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۹ زلنسکی نقش داشت.

او هنوز به چیزی متهم نشده است، اما در میانه بزرگترین بحران سیاسی این کشور از زمان آغاز جنگ، نمایندگان مخالف دولت در پارلمان اوکراین و برخی اعضای حزب خود زلنسکی، خواستار برکناری او شده بودند.

اداره ملی مبارزه با فساد اوکراین و دادستانی ویژه مبارزه با فساد اعلام کردند که این بازرسی‌ها «مجاز» بوده و در چارچوب تحقیقات قضائی انجام می‌شود.

اوایل همین ماه، این دو نهاد ضد فساد نتایج یک تحقیق گسترده را درباره طرح رشوه ۱۰۰ میلیون دالری در شرکت دولتی انرژی هسته‌ای منتشر کردند؛ تحقیقی که پای مقام‌های سابق ارشد و یکی از شرکای تجاری سابق زلنسکی را به میان کشید.

حزب «همبستگی اروپایی» که مخالف دولت کی‌یف است، جمعه در بیانیه‌ای خواستار برکناری یرماک و کنار گذاشتن او از تیم مذاکره‌کننده، همچنین تشکیل یک دولت ائتلافی جدید و گفت‌وگو با زلنسکی شده بود.

در این بیانیه آمده است: «مسئله صلح و سرنوشت اوکراینی‌ها نمی‌تواند وابسته به آسیب‌پذیری‌های شخصی و اعتبار خدشه‌دار سیاستمدارانی باشد که در یک رسوایی فساد دخیل‌اند.»

فشار امریکا برای پیشبرد صلح در حالی دنبال می‌شود که نیروهای روسیه در چند بخش از جبهه وسیع جنگ در حال پیشروی هستند.

مسکو اعلام کرد که نیروهایش در حال تصرف شهر پکروفسک در شرق اوکراین هستند که در صورت تصرف آن، این بزرگترین دستاورد روسیه در دو سال اخیر خواهد بود.

پنجشنبه، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه گفت که یک طرح ۲۸ ماده‌ای صلح امریکا که هفته گذشته علنی شد می‌تواند «پایه‌ای برای توافقات آینده» باشد. او از کی‌یف خواست نیروهایش را از سرزمین‌های شرق اوکراین که در اختیار دارد خارج کند تا مسکو جنگ را متوقف کند.

یرماک این هفته در گفت‌وگو با نشریه آتلانتیک گفته بود: «هیچ‌کس نباید روی این حساب کند که ما از خاک خود دست بکشیم.»

مبارزه با فساد برای پیوستن به اتحادیه اروپا

نشان دادن پیشرفت در مبارزه با فساد بخشی از تلاش‌های اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپاست؛ عضویتی که مقام‌های اوکراینی آن را برای رهایی از حوزه نفوذ روسیه حیاتی می‌دانند.

سخنگوی کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای پیش از اعلام استعفای یرماک گفت بروکسل «به نظارت دقیق بر وضعیت ادامه خواهد داد.»

این دو نهاد ضد فساد در اوکراین، در دوران تهاجم روسیه به این کشور تلاش‌های خود را افزایش داده‌اند، اما گفته‌اند که با فشار مواجه هستند.

زلنسکی سال گذشته استقلال این دو نهاد را برای مدت کوتاهی محدود کرد، اما پس از اعتراض عمومی و انتقاد شرکای خارجی این محدودیت را لغو کرد.

پوتین خواستار تجهیز نیروهای پیمان امنیت جمعی با سلاح‌های روسی شد

۸ قوس ۱۴۰۴، ۰۵:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)
پوتین خواستار تجهیز نیروهای پیمان امنیت جمعی با سلاح‌های روسی شد
100%

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه پیشنهاد کرد تا نیروهای سازمان پیمان امنیت جمعی به سلاح‌های مدرن روسی تجهیز شوند. پوتین گفت که روسیه بر افزایش آمادگی نیروهای سازمان پیمان امنیت جمعی متمرکز خواهد بود. روسیه در سال ۲۰۲۶ ریاست سازمان پیمان امنیت جمعی را بر عهده خواهد داشت.

او در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی که روز پنجشنبه در بیشکک برگزار شده بود، گفت که این سازمان «امنیت و ثبات در فضای اوراسیا را تضمین می‌کند.»

رئیس‌جمهور روسیه افزود: «با توجه به تنش‌های ژئوپلیتیکی کاملا منطقی است که وظیفه ارتقای منافع و ابتکارات جمعی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در صحنه جهانی در اولویت قرار گیرد.»

ولادیمیر پوتین وعده داد که در طول ریاست روسیه «با متحدان در مورد همه مسائل مربوط به تقویت پتانسیل نظامی سازمان پیمان امنیت جمعی از نزدیک همکاری کند.»

رهبر روسیه در عین حال گفت که تسلیحات مدرن روسیه برای تجهیز نیروهای سازمان پیمان امنیت جمعی، اثربخشی خود را در جنگ ثابت کرده‌اند.

پوتین ادامه داد: «ما تلاش خواهیم کرد تا هر کاری که لازم است برای مقابله‌ قاطعانه‌تر با افراط‌گرایی انجام دهیم.»

به گفته وی، یکی دیگر از اولویت‌های ریاست روسیه در سال ۲۰۲۶، امنیت اطلاعات خواهد بود. او خاطرنشان کرد: روسیه متعهد به همکاری نزدیک با متحدان خود برای جلوگیری از گسترش ایده‌های رادیکال در بین جوانان است.

آقای پوتین در حاشیه این نشست دیدار جداگانه‌ای با امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان داشت.

پوتین به رحمان گفت که روسیه از وضعیت مرزهای تاجیکستان آگاه است.

او در این مورد جزئیاتی ارائه نکرد، اما تاجیکستان تائید کرده است که اخیرا در حمله‌ای از خاک افغانستان به تاجیکستان سه شهروند چینی کشته شده‌اند.

سران پیمان امنیت جمعی در نشست خود در بیشکک، خواهان افغانستان «عاری از تروریسم» نیز شدند. در این اجلاس روسای جمهور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان حضور داشتند.



پولیس امریکا از تیراندازی در یک مرکز خرید در کالیفرنیا خبر داد

۸ قوس ۱۴۰۴، ۰۴:۴۴ (‎+۰ گرینویچ)
پولیس امریکا از تیراندازی در یک مرکز خرید در کالیفرنیا خبر داد
100%

پولیس کالیفرنیا تائید کرد که روز جمعه در یک مرکز خرید در شهر سن‌خوزه تیراندازی شده است. بر اساس اطلاعات ارائه شده، دو نفر در این حادثه زخمی شدند. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت هر دو نفر با جراحات ناشی از گلوله به بیمارستان منتقل شدند.

هویت مهاجم تاکنون اعلام نشده است.

اداره پولیس شهر سن‌خوزه گفته است که ماموران، مرکز خرید را تخلیه و پاکسازی کردند تا هیچ تهدیدی برای امنیت عمومی نباشد.

مت ماهان، شهردار سن خوزه گفت: «دعاهای من با این قربانیان است و می‌دانم که ماموران ما تمام تلاش خود را می‌کنند تا فرد مسئول را پیدا و او را پاسخگو کنند.»

او افزود در حال حاضر هیچ تهدیدی وجود ندارد، اما مردم باید از منطقه دوری کنند.

این حادثه دو روز پس از تیراندازی به دو عضو گارد ملی امریکا در واشنگتن رخ داده است.