• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رهبران طالبان برخی فرما‌ن‌های هبت‌الله را نادیده می‌گیرند

۲۷ قوس ۱۴۰۴، ۰۶:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۱:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

شورای امنیت سازمان ملل در گزارش تازه‌ای گفت که فرمان‌های هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان در سرتاسر افغانستان به‌طور یکسان تطبیق نمی‌شود. طبق این گزارش، رهبران قدرتمند طالبان مانند اعضای شبکه حقانی می‌توانند هر کاری که دل‌شان بخواهد انجام دهند.

تبعیض قومی

کمیته نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل به شورای امنیت این سازمان گزارش داد که طالبان با شهروندان غیرپشتون رفتار نامناسب‌تری نسبت به پشتون‌ها می‌کند.

این شورا همچنین افزود که ثبات در افغانستان عمدتا به بهای نقض حقوق بشر و سرکوب داخلی به وجود آمده است.

100%

افغانستان روزانه یک میلیون دالر از مرز بسته پاکستان زیان می‌بیند

شورای امنیت ملل متحد می‌گوید با بسته شدن گذرگاه‌های مرزی در پی درگیری طالبان و پاکستان، افغانستان روزانه حدود یک میلیون دالر زیان می‌بیند.

در گزارش تازه این شورا هشدار داده شد که اگر به مسائل اساسی رسیدگی نشود، خطر تشدید رویارویی نظامی میان پاکستان و طالبان وجود دارد.

طالبان به دنبال رضایت مردمی نیست

گزارش تازه شورای امنیت سازمان ملل، در روز هشتم دسامبر منتشر شده است. در این گزارش آمده که طالبان معتقدند که سرنوشت‌ آن‌ها با حکمرانی گره خورده و به دنبال رضایت یا حمایت مردمی نیستند. گزارش افزود طالبان هرچند می‌خواهد به رسمیت شناخته شود اما به نگرانی‌ها و دیدگاه‌های جامعه جهانی پاسخ نمی‌دهد.

سازمان ملل گفت که طالبان به تحکیم سلطه خود ادامه داده‌اند و حاکمیت آنان تا حد زیادی بدون چالش باقی مانده است. طبق گزارش، سطحی از صلح و ثبات در داخل کشور وجود دارد که این وضعیت به همه بخش‌های جامعه نیست. طبق گزارش، زنان و دختران و برخی از اقلیت‌ها به طور قابل توجهی از حاکمیت طالبان آسیب دیده‌اند.

تروریست‌های خارجی در افغانستان فعالیت دارند

شورای امنیت ملل متحد در گزارش تازه‌ای ادعای طالبان مبنی‌بر این‌که هیچ گروه تروریستی در افغانستان حضور ندارد را «بی‌اعتبار» خواند.

کمیته نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل گفت طیف گسترده‌ای از کشورها به طور مداوم تایید می‌کنند که گروه‌های تروریستی در افغانستان فعال‌اند.

در این گزارش آمده است که کشورهای عضو گزارش می‌دهند که داعش خراسان، تحریک طالبان پاکستان، القاعده ، جنبش اسلامی ترکستان شرقی، جماعت انصارالله، اتحاد المجاهدین پاکستان و سایر گروه‌ها در افغانستان حضور دارند.

برپایه گزارش، تحریک طالبان پاکستانی حملات زیادی از خاک افغانستان علیه پاکستان راه‌اندازی کرده است.

اخراج بیش از ۴.۵ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان


شورای امنیت ملل متحد می‌گوید از اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۴.۵ میلیون مهاجر افغان عمدتا از ایران و پاکستان، «به طور اجباری» به افغانستان اخراج شده‌اند.

این شورا گفت که رسیدگی و حمایت جامعه جهانی از بازگشت‌کنندگان، به دلیل محدودیت‌های طالبان علیه زنان با موانع مواجه شده است.

100%

پربازدیدترین‌ها

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت
۱

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت

۲

سه زن افغان در انتخابات شوراهای محلی بریتانیا پیروز شدند

۳

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

۴

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند

۵

طالبان در پی درگیری در ولسوالی پریان پنجشیر چندین نفر را «بازداشت» کرد

•
•
•

مطالب بیشتر

وزیران صحت طالبان و هند درباره «تامین داروی» افغانستان گفت‌وگو کردند

۲۶ قوس ۱۴۰۴، ۲۰:۱۱ (‎+۰ گرینویچ)

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه طالبان، روز چهارشنبه در دهلی نو با جاگات پراکاش نادا، وزیر صحت عامه هند، دیدار کرد.

وزیر صحت عامه هند گفت که در این دیدار درباره «تامین درازمدت دارو» برای افغانستان گفت‌وگو شده است. او افزود که هند به ادامه کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های صحی با افغانستان متعهد است و دو طرف راه‌های تقویت این همکاری‌ها، به‌ویژه در بخش دارو، را بررسی کرده‌اند.

به گفته وزیر صحت عامه هند، در جریان این دیدار به‌گونه نمادین داروهای سرطان و واکسین‌ها به افغانستان تحویل داده شد. او همچنین گفت که یک محموله بزرگ‌تر شامل دارو، واکسین و یک دستگاه سی‌تی‌اسکن ۱۲۸ اسلایس نیز به زودی به افغانستان ارسال خواهد شد.

وزیر صحت عامه طالبان به‌منظور تسهیل واردات دارو به هند سفر کرده است. طالبان پیش از این واردات دارو از پاکستان را متوقف کرد و در تلاش‌ است تا داروهای هندی و ایرانی را جایگزین داروهای پاکستانی کنند.

این سومین سفر یک وزیر طالبان به دهلی نو در کمتر از دو ماه گذشته است. پیش از این، وزیران خارجه و تجارت طالبان نیز به هند سفر کرده بودند.

محمد محقق: شرق و غرب می‌گویند با طالبان جنگ نکنید

۲۶ قوس ۱۴۰۴، ۱۹:۳۳ (‎+۰ گرینویچ)

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان می‌گوید کشورها مخالف جنگ داخلی با طالبان‌اند. او از اداره طالبان خواست از سرسختی دست بکشد و به مذاکرات معقول تن دهد. آقای محقق اظهار داشت: «دنیا گفته جنگ نکنید. شرق و غرب می‌گویند جنگ نکنید. همسایه‌ها هم می‌گویند جنگ نکنید.»

آقای محقق این اظهارات را روز سه شنبه، ۲۵ قوس در محفل رونمایی از کتاب خاطراتش که به تازگی منتشر شده، بیان کرده است.

این رهبر سیاسی تاکید کرد که با وجود کمک‌های مالی برخی کشورها به طالبان، جامعه جهانی از نظر فکری از این گروه فاصله گرفته و کشورها حاکمیت این گروه را به رسمیت نمی‌شناسند.

محقق ادعا کرد که «طالبان ماندنی نیستند» و در این راستا، جریان‌های سیاسی و احزاب اخیراً «هم‌صدایی» کردند.

اخیراً برخی احزاب و جریان‌های سیاسی در بیانیه‌ای مشترک بر مذاکره و گفت‌وگو با طالبان تاکید کردند. ناظران معتقدند این بیانیه احتمالاً تحت فشار برخی کشورهای منطقه، از جمله ایران، صادر شده است. پس از این بیانیه، ایران میزبان نشستی با حضور نمایندگان کشورهای منطقه در مورد افغانستان بود، اما طالبان از شرکت در آن خودداری کرد.

محمد محقق بار دیگر تکرار کرد که هیچ‌کس طرفدار جنگ نیست.

او از طالبان خواست برای مذاکرات معقول و معنادار حاضر شوند و از جامعه جهانی درخواست کرد زمینه گفت‌وگوی طالبان و مخالفانش را فراهم کند.

محقق تاکید کرد که راه‌حل واقعی، مذاکره میان جریان‌های سیاسی عمده و طالبان است.

طالبان همواره اعلام کرده‌اند که بحران افغانستان پایان یافته، امنیت سراسری تامین شده و نیازی به گفت‌وگو نیست. این گروه خواستار بازگشت رهبران سیاسی به داخل کشور است، اما رهبران سیاسی در افغانستان اجازه فعالیت سیاسی و مردمی ندارند.

رسانه‌های نزدیک به طالبان از اجرای عملیات علیه عاملان حمله به چینی‌ها خبر دادند

۲۶ قوس ۱۴۰۴، ۱۸:۲۵ (‎+۰ گرینویچ)

رسانه‌های وابسته به طالبان از حمله نیروهای این گروه به «مخفیگاه‌های داعش در شهر فیض‌آباد بدخشان» خبر داده‌اند. این عملیات علیه افرادی انجام شده که به گفته این رسانه‌ها، در حملات به شهروندان چینی در نواحی مرزی تاجیکستان دست داشتند.

طالبان تا اکنون درباره این عملیات رسماً اطلاعاتی منتشر نکرده است.

وبسایت المرصاد، نزدیک به استخبارات طالبان، نوشته است: «نیروهای امنیتی در ولایت بدخشان مخفیگاه افراد مشکوکی را هدف قرار داده‌اند که به دست داشتن در حملات انجام‌شده از مناطق مرزی بدخشان علیه شهروندان چینی در خاک تاجیکستان مظنون بودند.»

المرصاد اعلام کرده که این عملیات شب سه‌شنبه، ۲۵ قوس در شهر فیض‌آباد انجام شده و در نتیجه آن، یک فرد تحت تعقیب همراه با سلاح و تجهیزات نظامی زنده بازداشت شده است. این رسانه مدعی است که حمله علیه شهروندان چینی در مرز تاجیکستان، از خارج افغانستان برنامه‌ریزی شده بود.

وزارت خارجه تاجیکستان در تاریخ ۶ قوس از کشته شدن سه شهروند چینی در ولایت ختلان خبر داد و گفت که این افراد در نتیجه حمله پهپادی از خاک افغانستان کشته شدند. پس از آن نیز حملات دیگری در مرز افغانستان و تاجیکستان منجر به کشته و زخمی شدن شماری از شهروندان چینی شد.

این حملات نگرانی گسترده‌ای در کشورهای منطقه ایجاد کرده و دولت‌های همسایه از طالبان خواسته‌اند که فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان را متوقف کند.

مقام سابق امریکایی: کشورها به علت سرکوب شدن زنان در افغانستان از کمک پرهیز می‌کنند

۲۶ قوس ۱۴۰۴، ۱۷:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

دیوید سیدنی، از معاونان سابق وزارت دفاع امریکا می‌گوید که در افغانستان «آپارتاید جنسیتی» حاکم است و زنان از تمام عرصه‌ها حذف شده‌اند. به گفته او، بسیاری از کشورها مایل نیستند مستقیماً به افغانستان کمک بشردوستانه بفرستند، زیرا سرکوب زنان ادامه دارد.

آقای سیدنی به شبکه الجزیره گفت که طالبان با ممانعت از حضور زنان در محل کار، به ویژه در دفاتر سازمان ملل و بخش‌های توزیع کمک‌های بشردوستانه، عملاً امکان ارائه کمک موثر به مردم را غیرممکن کرده‌ است.

سیدنی افزود که بخش بزرگی از توان فنی و اداری افغانستان پیش از به قدرت رسیدن طالبان متکی به زنان تحصیل‌کرده بود و با حذف آن‌ها، کشور با بحران شدید انسانی و کمبود نیروی متخصص مواجه شده است.

او که رئیس سابق دانشگاه امریکایی افغانستان نیز بود، تاکید کرد تا زمانی که زنان نتوانند نقش خود را در جامعه ایفا کنند، مردم افغانستان با خطر گرسنگی و محرومیت گسترده روبه‌رو خواهند بود.

پیش از این، نهادهای حقوق بشری نیز شرایط حاکم در افغانستان را «مصداق بارز آپارتاید جنسیتی» خوانده بودند. فعالان حقوق زنان از جامعه بین‌المللی خواسته است که آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به رسمیت بشناسند.

فعالان حقوق زنان می‌گویند که طالبان در راستای حذف زنان از حوزه عمومی، بیش از ۱۶۰ فرمان کتبی و شفاهی صادر کرده است.

طالبان از امضای توافق‌نامه‌های تجاری با قرغیزستان خبر داد

۲۶ قوس ۱۴۰۴، ۱۵:۵۹ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرد که در سفر بکیت صدیق‌یف وزیر اقتصاد قرغیزستان به کابل، تفاهم‌نامه‌های تجاری به ارزش ۱۶۵ میلیون دالر امضا شد. به گفته طالبان، این تفاهم‌نامه‌ها میان بخش‌های مختلف سکتور خصوصی افغانستان و قرغیزستان امضا شده‌اند.

وزارت صنعت و تجارت طالبان چهارشنبه، ۲۶ قوس در خبرنامه‌ای نوشت که در پی سفر هیئت اقتصادی قرغیزستان، نشستی را زیر عنوان «تواصل تجارتی» در کابل برگزار کرده است. به گفته این وزارت، در این نشست گفت‌وگوهای تجاری میان سکتور خصوصی دو کشور در بخش‌های طلا، دارو، مخابرات، معادن و انرژی، لوجستیک، ترانسپورت، بانکداری، زراعت و مالداری انجام شده است.

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان در این نشست، روابط اقتصادی با قرغیرستان را مهم توصیف کرد. او گفت: «دو کشور مکمل یکدیگرند؛ یکی دارای موقعیت استراتژیک در قلب اتصال جنوب و غرب آسیا و دیگری دروازه ورود به آسیای مرکزی و بازارهای اقتصادی یوروآسیا است.»

وزیر صنعت و تجارت طالبان امضای نقشه‌راه و تفاهم‌نامه‌ همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور را چارچوب عملیاتی روابط اقتصادی میان افغانستان و قرغیزستان دانست. او همچنین گشایش خانه تجارت قرغیزستان در کابل را پل ارتباطی میان اعضای سکتورخصوصی دو کشور عنوان کرد.

وزارت صنعت و تجارت طالبان پیشتر اعلام کرد که در جریان سفر هیئت قرغیزستانی به افغانستان، این کشور «خانه تجارت» خود را در کابل افتتاح کرده است. این وزارتخانه گفت این اقدام «گامی مهم در راستای تقویت و نهادینه‌سازی روابط تجاری و اقتصادی میان افغانستان و قرغیزستان به شمار می‌رود.»