• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان پیمان امنیت جمعی: تهدیدهای تروریستی فراملی و افراط‌گرایی افزایش یافته است

۲۹ قوس ۱۴۰۴، ۱۳:۵۴ (‎+۰ گرینویچ)

ایمانگالی تاسماگامبتوف، دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرد که تهدیدهای ناشی از تروریسم فراملی، افراط‌گرایی مذهبی و درگیری‌ها بر سر منابع در منطقه تحت مسئولیت این سازمان افزایش یافته است.

او در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس گفت که کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، سازمان همکاری شانگهای و کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در مورد ابتکار ایجاد «کمربند امنیتی» پیرامون افغانستان دیدگاه مشترک دارند.

تاسماگامبتوف با اشاره به تشدید تهدیدهای امنیتی افزود که در سال گذشته، نظام واکنش به بحران‌ها تقویت و برنامه بین‌دولتی هدفمندی برای تحکیم مرز تاجیکستان و افغانستان تصویب شده است. به گفته او، اعضای سازمان اقدامات مشخصی را برای تأمین امنیت بخش جنوبی (افغانستان) منطقه تحت مسئولیت سازمان پیمان امنیت جمعی در دستور کار قرار داده‌اند.

کشورهای آسیای مرکزی، به‌ویژه تاجیکستان، هر از گاهی شاهد حملات شبه‌نظامیان از خاک افغانستان هستند. شهروندان چین شاغل در معادن طلا در ختلان و بدخشان تاجیکستان، هدف عمده حملات بوده‌اند. در اوایل ماه قوس پنج شهروند چین در حملات مرزی از افغانستان کشته و پنج نفر دیگر زخمی شده‌اند.

وزارت خارجه تاجیکستان گفت که این حملات با استفاده از پهپاد و از خاک افغانستان صورت گرفته است.

دفتر مطبوعاتی ریاست‌جمهوری تاجیکستان گفت که امام‌علی رحمان «اقدامات غیرقانونی و تحریک‌آمیز شهروندان افغانستان را قویا محکوم کرده و دستور داده است که اقدامات مؤثر برای حل مشکل و جلوگیری از تکرار چنین حوادثی انجام شود.»

دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی با اشاره به دوره ماموریت خود گفت که وضعیت بین‌المللی در سال‌های اخیر رو به وخامت گذاشته و این شرایط، سازمان را ناگزیر کرده است تا به‌طور مداوم خود را با تحولات جدید تطبیق دهد.

او همچنین از دستاوردهای این سازمان در مبارزه با تروریسم، قاچاق مواد مخدر و مهاجرت غیرقانونی خبر داد و افزود: «تنها در سال ۲۰۲۵ بیش از هشت تُن مواد مخدر و مواد روان‌گردان کشف و ضبط شده است.»

تاسماگامبتوف تاکید کرد که دامنه چالش‌ها و تهدیدهای امنیتی در منطقه تحت مسئولیت سازمان پیمان امنیت جمعی به‌طور قابل‌توجهی گسترش یافته و مقابله با آن‌ها مستلزم همکاری نزدیک منطقه‌ای و بین‌المللی است.

سازمان پیمان امنیت جمعی یک ائتلاف نظامی–امنیتی منطقه‌ای است که پس از فروپاشی اتحاد شوروی شکل گرفت. روسیه، بلاروس، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان عضو این سازمان هستند.

سازمان پیمان امنیت جمعی مرزهای افغانستان را منبع بالقوه تهدید برای امنیت آسیای مرکزی می‌داند، زیرا نگران سرایت تروریسم و افراط‌گرایی، بی‌ثباتی مرزی، قاچاق مواد مخدر و موج‌های مهاجرت غیررسمی از افغانستان به کشورهای عضو، به‌ویژه تاجیکستان است. این نگرانی‌ها باعث شده این سازمان افغانستان را یکی از اولویت‌های اصلی امنیتی خود تلقی کند.

پربازدیدترین‌ها

طالبان اصولنامه جدایی زن و شوهر را منتشر کرد
۱

طالبان اصولنامه جدایی زن و شوهر را منتشر کرد

۲

پاکستان اظهارات طالبان درباره حمله مرگبار بنو را رد کرد

۳

زن متاهل در دایکندی می‌گوید طالبان می‌خواهد او را «به مرد دیگری نکاح کند»

۴

نگرانی کشاورزان از هجوم حشرات به مزارع گندم در هرات و بادغیس

۵

نظامی بلندپایه امریکایی: رصد کردن تهدیدهای تروریستی در افغانستان اهمیت ویژه دارد

•
•
•

مطالب بیشتر

کرزی: افغانستان برای خودکفایی به صدها هزار زن متخصص نیاز دارد

۲۹ قوس ۱۴۰۴، ۱۳:۰۱ (‎+۰ گرینویچ)

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان به مناسبت پایان سال تعلیمی نوشت افغانستان برای دستیابی به خودکفایی به صدها هزار زن و مرد متخصص نیاز دارد. آقای کرزی از دانش‌آموزان خواست تلاش بیشتر به خرج دهند تا به درجه‌های عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسند.

حامد کرزی، رئیس‌جمهور حکومت پیشین افغانستان روز شنبه ۲۹ قوس در یادداشتی به مناسبت پایان سال تعلیمی و آمادگی دانش‌آموزان به آزمون کانکور نوشت آموزش ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است. کرزی تاکید کرد که افغانستان به زنان و مردان پزشک، مهندس، اقتصاددان و متخصصان تکنولوژی و دیگر رشته‌های علمی نیاز دارد.

رئیس‌جمهور پیشین بار دیگر ابراز امیدواری کرد که برای «آینده روشن افغانستان» مکاتب و دانشگاه‌ها به‌روی دختران افغان باز شوند.

طالبان پس از به قدرت رسیدن در اسد ۱۴۰۰ در افغانستان دروازه مکاتب لیسه و دانشگاه‌ها را به روی زنان افغان بست. با وجود اعتراض‌های گسترده داخلی و بین‌المللی هنوز طالبان آماده نشده است دوباره دروازه‌های مکتب‌ها و دانشگاه‌ها را به‌روی دختران باز کند.

فرار ناکام از فقر و نقض حقوق بشر؛ طالبان صدها جوان را در مرز ایران بازداشت کرد

۲۹ قوس ۱۴۰۴، ۱۱:۵۱ (‎+۰ گرینویچ)

قول اردوی طالبان در غرب افغانستان اعلام کرد که در دو روز گذشته تعدادی از افغان‌ها را در مناطق مرزی هنگام ورود به ایران بازداشت کرده است. در خبرنامه طالبان آمار بازداشت‌شدگان مشخص نشده است اما رسانه ایرانی «ایرنا» شمار بازداشت‌شدگان را ۵۳۰ نفر نوشت.

قول اردوی ۲۰۷ الفاروق طالبان روز شنبه ۲۹ قوس در خبرنامه‌ای نوشت که قاچاقچیان قصد داشتند تعدادی از افغان‌ها را به ایران منتقل کنند. این قول‌اردو همچنین خبر جان باختن چهار افغان بر اثر سرما در مناطق مرزی ایران را تایید کرد. همچنین اضافه کرد که اجساد این افراد به هرات منتقل شدند.

بربنیاد گزارش‌ها، این افراد تلاش داشتند از مناطق مختلف ولسوالی کهسان هرات با استفاده از سردی هوا و کاهش نظارت‌های مرزی وارد ایران شوند.

هفته گذشته نیز مقام‌های طالبان در هرات اعلام کردند که ۳۹۸ نفر را هنگام عبور از مرز ایران بازداشت کرده‌اند.

افغانستان اینترنشنال روز جمعه به نقل از منابع خود از جان‌باختن شماری از مهاجرین افغان در مرز ایران خبر داد. سپس دفتر طالبان در هرات تایید کرد که در این رویداد سه نفر جان باخته‌اند.

  • مرگ مهاجران افغان در مرز ایران

    مرگ مهاجران افغان در مرز ایران

طالبان از اظهارات پزشکیان درباره تعامل سریع‌تر ایران و افغانستان استقبال کرد

۲۹ قوس ۱۴۰۴، ۱۱:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

معاون سخنگوی طالبان روز شنبه از اظهارات رئیس‌جمهور ایران درباره «تسریع تعامل با افغانستان» استقبال کرد و گفت که برای ایجاد فضای اعتماد با تهران تلاش می‌کند. حمدالله فطرت اظهارات مسعود پزشکیان را مثبت خواند و گفت که طالبان در تمام عرصه‌ها در پی ایجاد فضای اعتماد است. 

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران می‌گوید که این کشور همه تلاش خود را برای «تقویت و تسریع تعاملات با افغانستان» در مناطق مرزی به‌کار خواهد گرفت. او این سخنان را در پایان سفرش به استان خراسان جنوبی، هم‌مرز با افغانستان، بیان کرده است.

رئیس‌جمهور ایران گفت که استاندار خراسان جنوبی اختیار یافته است تا روند تعامل با افغانستان را سرعت ببخشد.

ایران تلاش می‌کند همزمان با بسته‌شدن مرزهای پاکستان و افغانستان، صدور کالا به افغانستان را بیشتر سازد. حجم روابط تجاری دو طرف به حدود چهار میلیارد دالر رسیده است. انتظار می‌رود پس از برهم‌خوردن روابط بازرگانی افغانستان با پاکستان، حجم روابط با ایران افزایش یابد. طالبان تلاش دارد بنادر چابهار و بندرعباس را جای‌گزین بنادر پاکستان کند.

این اظهارات درحالی صورت می‌گیرد که ایران هفته گذشته میزبان نشستی در تهران با حضور نمایندگان کشورهای همسایه افغانستان و روسیه بود. طالبان حاضر نشد نماینده‌ای به این نشست بفرستد. در پی نشست، دستیار ویژه رئیس‌جمهور ایران به کابل آمد و از وزیر خارجه ایران دعوت کرد به ایران سفر کند.

برق وارداتی هرات به‌دلیل برف و یخبندان قطع شد

۲۹ قوس ۱۴۰۴، ۱۰:۵۱ (‎+۰ گرینویچ)

دفتر والی طالبان در هرات روز شنبه ۲۹ قوس اعلام کرد که خط وارداتی برق ترکمنستان ‏به‌دلیل برف‌باری و یخ‌بندان ‏شدید در بندر بغرچر ولسوالی رباط سنگی قطع شده است.‏ این دفتر گفت که کارمندان فنی ریاست برشنا برای رفع مشکل و وصل مجدد جریان برق به منطقه اعزام شده‌‌اند.

براساس اطلاعات ارائه‌شده، برق وارداتی ترکمنستان به هرات حوالی ساعت دو و نیم بامداد روز شنبه ۲۹ قوس قطع شد.

دفتر والی طالبان در هرات پیشتر در خبرنامه‌ای اعلام کرده بود که به‌دلیل ریزش برف ‏و مناسب نبودن وضعیت آب‌وهوا، تردد وسایط نقلیه بزرگ در مسیر هرات-تورغندی، به‌ویژه در قسمت بندر بغرچر، مساعد نیست.‏

بیشتر از هفتاد درصد برق افغانستان وارداتی است و برق مورد نیاز از کشورهای تاجیکستان، اوزبیکستان، ترکمنستان و ایران تأمین می‌شود.

سازمان ملل: امسال ۲.۸ میلیون افغان از ایران و پاکستان اخراج شدند

۲۹ قوس ۱۴۰۴، ۱۰:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که در سال ۲۰۲۵، دست‌کم ۲.۸ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشتند. براساس این گزارش، ۱.۸ میلیون افغان از ایران و ۹۳۰ هزار مهاجر از پاکستان اخراج شده‌اند.

کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان جمعه، ۲۸ قوس در گزارش سالانه خود نوشت ۶۷ درصد از مهاجران به‌طور اجباری از ایران و پاکستان اخراج شدند. به گزارش این سازمان، میزان اخراج مهاجران افغان از این دو کشور نسبت به پارسال ۶۲ درصد افزایش یافت.

بیشترین تعداد بازگشت‌کنندگان در ماه جولای، در اوج اخراج‌ها از ایران ثبت شد. در این ماه حدود ۳۷۳ هزار مهاجر اخراج شدند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بار دیگر ابراز نگرانی کرد که بسیاری از بازگشت‌کنندگان افغان به ویژه زنان و دختران با توجه به وضعیت فعلی حقوق بشری در افغانستان تحت تسلط طالبان، با «خطرات جدی حفاظتی» روبه‌رو اند.

گزارش می‌افزاید که به‌رغم نگرانی‌های حفاظتی، روند اخراج افغان‌ها از تاجیکستان نیز امسال ادامه یافت و دست‌کم هزار و ۷۰۰ مهاجر از این کشور اخراج شدند.