• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

عربستان سعودی از جدایی‌طلبان جنوب یمن خواست به تنش‌ها پایان دهند

۷ جدی ۱۴۰۴، ۰۳:۴۱ (‎+۰ گرینویچ)

خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی از گروه اصلی جدایی‌طلبان جنوب یمن، موسوم به «شورای انتقالی جنوب»، خواست به تلاش‌های میانجی‌گرانه ریاض و ابوظبی پاسخ دهند و از تشدید درگیری‌ها خودداری کنند.

وزیر دفاع عربستان سعودی شنبه ششم جدی در پیامی در شبکه اجتماعی اکس بار دیگر خواستار عقب‌نشینی نیروهای شورای انتقالی جنوب از اردوگاه‌ها در مناطق حضرموت و المهره در یمن شد.

همزمان، ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در یمن شنبه اعلام کرد هرگونه اقدام نظامی از سوی این گروه اصلی جدایی‌طلبان جنوب یمن در حضرموت که تلاش‌ها را برای کاهش تنش تضعیف کند، برای حفاظت از غیرنظامیان، با پاسخ روبه‌رو خواهد شد.

بیانیه ترکی المالکی، سخنگوی این ائتلاف که از سوی خبرگزاری دولتی عربستان سعودی منتشر شد، پس از آن صادر شد که رشاد العلیمی، رییس شورای ریاست‌جمهوری یمن، از این ائتلاف درخواست تدابیر فوری کرد.

لعلیمی خواستار اتخاذ تدابیر فوری برای حفاظت از غیرنظامیان در حضرموت در برابر «تخلفاتی که از سوی گروه‌های مسلح وابسته به شورای انتقالی جنوب انجام می‌شود»، شده بود.

گروه اصلی جدایی‌طلبان جنوب یمن جمعه درخواست قبلی عربستان سعودی را برای عقب‌نشینی نیروهایش از مناطقی که اوایل ماه دسامبر تصرف کرده، رد و اعلام کرد به تامین امنیت حضرموت و المهره ادامه خواهد داد.

این گروه در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی اکس اعلام کرد عملیات نظامی‌اش در این دو منطقه «با هدف مقابله با تهدیدات امنیتی» انجام می‌شود؛ از جمله «قطع مسیرهای تامین تدارکاتی» حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی که کنترول شمال کشور را در دست دارند.

یمن که همسایه عربستان سعودی است و در حاشیه دریای سرخ واقع شده، تا سال ۱۹۹۰ به دو کشور شمالی و جنوبی تقسیم شده بود.

بیرون راندن دولت قانونی یمن از عدن

شورای انتقالی جنوب که از حمایت امارات متحده عربی برخوردار است، طی هفته‌های اخیر دولت مورد حمایت ریاض و به رسمیت شناخته شده از سوی جامعه بین‌المللی را از مقر خود در عدن بیرون راند و مدعی کنترول گسترده بر سراسر جنوب یمن شد.

خبرگزاری رویترز ۱۷ قوس به نقل از شورای انتقالی جنوب یمن نوشت مقام‌های ارشد دولت مورد تایید جامعه جهانی، عدن را ترک کردند.

دولت رسمی یمن از سال ۲۰۱۴ و پس از سقوط صنعا به دست حوثی‌ها، عدن را به‌عنوان پایتخت موقت برگزیده بود.

وزیر دفاع عربستان سعودی در پیام خود خواست تا اختلافات از راه اجماع حل‌وفصل شود.

او نوشت: «زمان آن رسیده است که شورای انتقالی جنوب به تلاش‌های میانجی‌گرانه عربستان سعودی و امارات متحده عربی با پایان دادن به تشدید تنش‌ها، عقب‌نشینی نیروها از اردوگاه‌ها در حضرموت و المهره و تحویل مسالمت‌آمیز آن‌ها به مقامات محلی، پاسخ دهد.»

خالد بن سلمان تاکید کرد: «مسئله جنوب در هرگونه راه‌حل سیاسی جامع همچنان مطرح خواهد بود و باید از طریق اجماع، پایبندی به تعهدات و اعتمادسازی میان همه یمنی‌ها حل‌وفصل شود، نه از طریق ماجراجویی‌هایی که تنها به دشمنِ همگان خدمت می‌کند.»

او روشن نکرد که منظورش از «دشمن همگان» چه افراد یا گروه‌هایی هستند.

پربازدیدترین‌ها

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد
۱

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد

۲

تیراندازی نزدیک کاخ سفید؛ مظنون قبلا خود را «عیسی مسیح» خوانده بود

۳

چهار زن عضو کابینه ترامپ که کناره‌گیری کردند

۴

'تیراندازی' در سرای شهزاده کابل

۵

رهبر طالبان در پیام عید قربان: مسئولان از ظلم به مردم خودداری کنند

•
•
•

مطالب بیشتر

اتحادیه عرب پیامدهای تصمیم اسرائیل برای به رسمیت شناختن سومالی‌لند را بررسی می‌کند

۷ جدی ۱۴۰۴، ۰۱:۵۶ (‎+۰ گرینویچ)

شورای اتحادیه عرب نشستی اضطراری را در قاهره، مقر دبیرخانه کل، برای بررسی «خطرات» به رسمیت شناختن سومالی‌لند به‌عنوان یک دولت مستقل از سوی اسرائیل برگزار می‌کند.

این نشست در پاسخ به درخواست نماینده دائم سومالیا در اتحادیه عرب و در چارچوب اقدام مشترک کشورهای عربی برای مقابله با تصمیم بی‌سابقه اسرائیل برگزار خواهد شد.

سومالیا اقدام اسرائیل را «تعرضی آشکار» به حاکمیت و تمامیت ارضی خود دانسته و نسبت به پیامدهای آن بر ثبات منطقه شاخ آفریقا و دریای سرخ هشدار داده است.

به گزارش شبکه العربیه، قرار است در این نشست راه‌های واکنش به این اقدام بررسی شود؛ از جمله هماهنگی با سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و تاکید بر موضع ثابت جهان عرب در حمایت از وحدت سومالیا و تمامیت ارضی آن و رد هرگونه «اقدامات یک‌جانبه‌ای» که می‌تواند «ثبات منطقه‌ای را تضعیف کند».

داوود اویس جامع، وزیر اطلاع‌رسانی سومالیا، در گفت‌وگو با شبکه العربیه تاکید کرد اقدام اسرائیل «تعرضی آشکار» به حاکمیت جمهوری فدرال سومالیا است و «خطری برای منطقه و صلح و امنیت بین‌المللی» به‌ شمار می‌رود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پنجم جدی اعلام کرد این کشور به‌طور رسمی «جمهوری سومالی‌لند» را به‌عنوان کشوری مستقل و دارای حاکمیت به رسمیت شناخته و با عبدالرحمن محمد عبدالله، رییس‌جمهور سومالی‌لند، در این زمینه یک بیانیه مشترک امضا کرده است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا، پیش‌تر در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهاد رییس‌جمهور سومالی‌لند برای پیوستن به پیمان ابراهیم و ارائه زمین به ایالات متحده برای ساخت یک پایگاه نظامی در ساحل دریای سرخ اعلام کرد این موضوع را مورد بررسی قرار خواهد داد.

ترامپ گفت امریکا هنوز آمادگی به رسمیت شناختن سومالی‌لند را ندارد، اما «من چیزهای زیادی را بررسی می‌کنم و همیشه تصمیم‌های بزرگی می‌گیرم که در نهایت هم درست از آب درمی‌آیند.»

در بیانیه مشترک نتانیاهو و عبدالله آمده بود به رسمیت شناختن سومالی‌لند در راستای «روح توافق‌های ابراهیم» انجام شده؛ پیمانی که به ابتکار ترامپ در دوره نخست حضور او در کاخ سفید شکل گرفت.

کانادا بیش از ۲ میلیارد دالر برای اوکراین اختصاص داد

۶ جدی ۱۴۰۴، ۲۳:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در آستانه سفر مهمش به واشنگتن، روز شنبه در جریان یک توقف کوتاه در شهر هالیفکس کانادا، با مارک کارنی، نخست‌وزیر این کشور دیدار کرد. آقای کارنی در این دیدار از اختصاص دو‌ونیم میلیارد دالر کمک اقتصادی به اوکراین خبر داد.

نخست‌وزیر کانادا به حمایت از اوکراین اشاره کرده و بر ضرورت حفظ فشار بر روسیه برای مذاکره تأکید کرده است.

قرار است زلنسکی روز یکشنبه، ۷ جدی در دیدار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، درباره طرح ۲۰ ماده‌ای ترامپ برای آتش‌بس و ارائه تضمین‌های امنیتی به اوکراین بحث خواهد کرد.

او افزود که در این دیدار، یک «توافق اقتصادی» نیز بررسی خواهد شد و طرف اوکراینی همچنین «مسائل ارضی» را مورد بحث قرار خواهد داد.

مسکو اصرار دارد که اوکراین از سرزمین‌های باقی‌مانده‌ که هنوز در منطقه دونباس در شرق اوکراین در اختیار دارد، صرف‌نظر کند، درخواستی که اوکراین آن را رد کرده است.

روسیه بخش اعظمی از منطقه لوهانسک و حدود ۷۰ درصد دونتسک را، دو منطقه‌ای که دونباس را تشکیل می‌دهند، تصرف کرده است.

زلنسکی اوایل این هفته گفت که حاضر است به‌عنوان بخشی از یک طرح صلح، نیروهای اوکراینی را از مناطق صنعتی در شرق این کشور خارج کند؛ اما تنها در صورتی که روسیه نیز عقب‌نشینی کند و این منطقه به یک منطقه غیرنظامی‌ تبدیل شود که زیر نظارت نیروهای بین‌المللی قرار گیرد.

زلنسکی روز جمعه گفت که یک توافق احتمالی میان ایالات متحده و اوکراین «۹۰ درصد آماده» است و اذعان کرد که مسائل ارضی بزرگ‌ترین مانع در این گفت‌وگوهای صلح بوده است. او گفت: «هدف ما این است که همه چیز را به ۱۰۰ درصد برسانیم و این کار آسانی نیست.»

در همین حال، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز جمعه به خبرنگاران گفت که پس از دیدار اخیر نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه با نمایندگان امریکایی «توافق شد که گفت‌وگوها ادامه یابد.»

قطع برق سان‌فرانسیسکو تردید درباره کارایی تکسی‌های خودران در وضعیت بحرانی را افزایش داد

۶ جدی ۱۴۰۴، ۲۳:۴۶ (‎+۰ گرینویچ)

هفته گذشته، قطع گسترده برق در شهر سان‌فرانسیسکو در امریکا باعث توقف تکسی‌های بدون راننده ویمو، متعلق به شرکت گوگل، در خیابان‌ها شد و در تردد موترها اختلال ایجاد کرد. این وضعیت به نگرانی در مورد کارکرد موترهای خودران در وضعیت‌های اضطراری مثل زلزله و سیل دامن زده است.

تکسی‌های بدون راننده ویمو که در جاده‌‌های سان‌فرانسیسکو زیاد دیده می‌شوند، در ۲۹ قوس پس از آتش‌سوزی در محل تولید برق و قطع چراغ‌های ترافیک، در چهارراهی‌ها گیر کردند و متوقف شدند. فعالیت آن‌ها یک روز بعد از سر گرفته شد.

درحالی که شرکت‌های چون تسلا و زوکس که متعلق به آمازون است، در تلاش‌اند تا خدمات تکسی‌های بدون راننده خود را گسترش دهند، این رویداد بار دیگر درخواست‌ها برای رعایت مقررات سختگیرانه‌تر در این صنعت نوپا اما روبه رشد را مطرح کرده است تا از وقوع رویداد مشابه جلوگیری شود.

کمپنی ویمو روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت که تکسی‌های بدون راننده این شرکت وقتی چراغ راهنمایی ترافیک خراب باشد، قابل استفاده‌اند و قانون توقف در چارراهی و اولویت دادن به عبور موترهای دیگر را رعایت می‌کنند. با این حال، برخی از این موترها نیازمند کسب اجازه از اپراتور انسانی برای حرکت در این موقعیت‌ها هستند.

ویمو افزود که روز ۲۹ قوس موترهای خودران‌ این شرکت توانستند از بیش از هفت هزار چراغ راهنمایی از کار افتاده عبور کنند اما این خاموشی باعث شد تعداد درخواست‌های دریافت تایید از اپراتور به‌طور ناگهانی زیاد شده و منجر به تاخیر در پاسخگویی و در نتیجه توقف تکسی‌های خودران چارراه‌ها شد.

به نقل از رویترز، کارمندان شرکت‌های تکسی‌ خودران یا تکسی‌های ربوتیک به سیستم دسترسی دارند تا تکسی‌ها را بررسی و کنترول کنند. شرکت ویمو تیمی از کارمندان را به عنوان اپراتور پاسخگو گماشته است تا در صورت نیاز به درخواست‌های تکسی خودران پاسخ بدهند.

اما، این تیم اپراتورها نیز محدودیت دارند و سرگردانی و توقف موترهای ویمو در وضعیت قطع برق در سان فرانسیسکو این موضوع را برجسته کرد. این در حالیست که به علت گسترش استفاده از تکسی‌های خودران صنعت نقل و انتقالات دستخوش تحول خواهد شد و بروز چنین مشکلاتی زیاد خواهد شد که نیازمند چاره اندیشی است.

100%

در این مورد، میسی کامینگز، مدیر مرکز رباتیک دانشگاه جرج میسون گفت که هدف از تعیین تیمی از کارمندان، رسیدگی به درخواست تکسی‌های خودران در وضعیت‌های اضطراری است و نهادهای ناظر باید طوری مقررات را طرح کنند که حتا در صورت بروز واقعه طبیعی یا انسانی، پشتیبانی از این تکسی‌ها وجود داشته باشد.

اداره وسایل نقلیه موتوری کالیفرنیا و کمیسیون خدمات عمومی این ایالت که مسئول صدور مجوز برای آزمایش و بهره‌برداری تجاری تکسی‌های بدون راننده هستند، اعلام کردند که درحال بررسی این رویداد اند.

مقام نظامی سوئیس می‌گوید این کشور برای مقابله با حمله‌ «تمام‌عیار» آماده نیست

۶ جدی ۱۴۰۴، ۲۲:۴۲ (‎+۰ گرینویچ)

توماس زوسلی، رئیس نیروهای مسلح سوئیس می‌گوید این کشور در برابر یک حمله تمام عیار توانایی دفاع از خود را ندارد و با توجه به تهدیدات روسیه باید هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهد. او گفت ارتش سوئیس با کمبود جدی تجهیزات نظامی مواجه است.

آقای زوسلی روز شنبه، ششم جدی در مصاحبه با یکی از رسانه‌های سوئیسی گفت کشورش برای مقابله با «بازیگران غیردولتی» علیه زیرساخت‌های حیاتی و حملات سایبری آماده است اما همچنان از توانایی نظامی کافی برخوردار نیست.

رئیس نیروهای مسلح سوئیس که در پایان سال از سمت خود کناره‌گیری می‌کند گفت: «آنچه ما قادر به انجامش نیستیم، دفاع در برابر تهدیدات از راه دور یا حتی یک حمله تمام‌عیار به کشورمان است.»

او افزود: «این واقعیت که در یک شرایط اضطراری واقعی فقط یک‌سوم سربازان به طور کامل مجهز خواهند بود، نگران‌کننده است.»

سوئیس در حال افزایش هزینه‌های دفاعی، نوسازی توپخانه و سیستم‌های زمینی و جایگزینی جت‌های جنگنده قدیمی با لاکهید مارتین اف-۳۵ است. اما این طرح با افزایش هزینه روبروست و منتقدان نیز هزینه‌های توپخانه و مهمات را زیر سوال می‌برند.

توماس زوسلی گفت نگرش‌ها نسبت به ارتش با وجود جنگ در اوکراین و تلاش‌های روسیه برای بی‌ثبات کردن اروپا تغییر نکرده است. او دوری سوئیس از درگیری، فقدان تجربه جنگی و این دیدگاه که بی‌طرفی محافظت ایجاد می‌کند را سرزنش کرد.

این مقام سوئیسی گفت: «این نگاه از نظر تاریخی نادرست است. چندین کشور بی‌طرف که مسلح نبودند به جنگ کشیده شدند. بی‌طرفی فقط زمانی ارزشمند است که بتوان آن را با سلاح دفاع کرد.»

سوئیس متعهد شده است هزینه‌های دفاعی خود را تا سال ۲۰۳۲ به‌تدریج به یک درصد تولید ناخالص داخلی برساند. این رقم اکنون حدود هفت درصد است و بسیار کمتر از سطح مورد توافق کشورهای ناتو محسوب می‌شود.

با اجرای این برنامه، ارتش سوئیس تا حدود سال ۲۰۵۰ به طور کامل آماده خواهد شد. آقای زوسلی گفت: «با توجه به تهدیدات موجود، این زمان خیلی طولانی است.»

پزشکیان: در یک جنگ تمام‌عیار با امریکا، اروپا و اسرائیل قرار داریم

۶ جدی ۱۴۰۴، ۲۲:۳۸ (‎+۰ گرینویچ)

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، روز شنبه از فشارهای اقتصادی، سیاسی، امنیتی، نظامی و تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی یاد کرد و گفت در جنگ «تمام‌عیار» با امریکا، اروپا و اسرائیل قرار دارند. او این وضعیت را «پیچیده‌تر و سخت‌تر» از جنگ هشت ساله ایران و عراق خواند.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، روز شنبه (۶ جدی) در گفت‌وگو با یک رسانه داخلی گفت: «در جنگ با عراق، وضعیت معلوم بود، او موشک می‌زد، برای من هم معلوم بود کجا را بزنم.»

او با اشاره به امریکا، اروپا و اسرائیل گفت که این کشورها از هر لحاظ جمهوری اسلامی را محاصره کرده، این کشور را در مضیقه و تنگنا قرار می‌دهند و از نظر معیشتی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی مشکل ایجاد می‌کنند.

پزشکیان همچنین از «افزایش سطح توقعات جامعه» نیز به عنوان یکی دیگر از چالش‌هایی یاد کرد که از سوی کشورهای مذکور سد راه حکومت ایران قرار گرفته است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، پیشتر در پیامی گفت آنچه موجب خشم رهبران کشورهای غربی از جمهوری اسلامی شده، نه پرونده هسته‌ای، بلکه طرح «یک نظم اسلامی ملی و بین‌المللی» از سوی حکومت ایران است.

پزشکیان در این گفت‌وگو با اشاره به بحران‌های موجود از جمله کمبود سوخت در ایران گفت که جمهوری اسلامی اکنون با «۳۰ هزار مگاوات کسر انرژی» مواجه است و حکومت برای مواجهه با بحران کمبود سوخت، سیاست «کاهش یا کنترول هزینه و مصرف» را در پیش گرفته است.

رئیس‌جمهور ایران همچنین روابط با کشورهای همسایه از جمله افغانستان را رو به بهبود توصیف کرد و گفت به‌رغم همه چالش‌های موجود، ارتباطات بین‌المللی جمهوری اسلامی افزایش پیدا کرده است.