• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تایمز: علی خامنه‌ای در صورت تشدید ناآرامی‌ها در ایران قصد فرار به مسکو را دارد

۱۵ جدی ۱۴۰۴، ۰۶:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

نشریه بریتانیایی تایمز گزارش داد که بر اساس یک ارزیابی اطلاعاتی، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در صورت تشدید ناآرامی‌های داخلی و ناتوانی نیروهای امنیتی در مهار اعتراضات، برنامه‌ای اضطراری برای خروج از ایران و انتقال به روسیه در نظر گرفته است.

به نوشته تایمز، این طرح جایگزین در شرایطی فعال می‌شود که رهبر جمهوری اسلامی احساس کند ارتش، سپاه یا دیگر نیروهای امنیتی دچار ریزش، نافرمانی یا ناتوانی در اجرای دستورات شده‌اند. بر اساس این گزارش، خامنه‌ای قصد دارد در چنین وضعیتی تهران را به همراه حلقه‌ای محدود شامل حدود ۲۰ نفر از اعضای خانواده و نزدیکانش، از جمله پسرش مجتبی خامنه‌ای، ترک کند.

منابع اطلاعاتی مورد استناد تایمز گفته‌اند مقصد احتمالی خامنه‌ای مسکو است؛ گزینه‌ای که به گفته این منابع، به دلیل نزدیکی سیاسی به ولادیمیر پوتین و نبود گزینه‌های امن دیگر انتخاب شده است. این برنامه به گفته تایمز، با الگوبرداری از فرار بشار اسد، رییس‌جمهوری پیشین سوریه، طراحی شده که پیش از سقوط دمشق در سال ۲۰۲۴ به روسیه گریخت.

در ادامه این گزارش آمده است که خامنه‌ای شبکه گسترده‌ای از دارایی‌ها در داخل و خارج از ایران در اختیار دارد که بخشی از آن‌ها از طریق نهادهایی مانند «ستاد اجرایی فرمان امام» مدیریت می‌شود. تایمز با اشاره به تحقیقات پیشین رویترز، ارزش این دارایی‌ها را ده‌ها میلیارد دالر برآورد کرده و نوشته است که جمع‌آوری نقدینگی و منابع مالی برای تسهیل خروج امن نیز بخشی از این سناریو است.

تایمز همچنین به ارزیابی یک نهاد اطلاعاتی غربی اشاره کرده که وضعیت جسمی و روانی رهبر جمهوری اسلامی را پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل «ضعیف‌تر» توصیف کرده است.

این ارزیابی خامنه‌ای را رهبری «پارانوئید» توصیف می‌کند؛ ویژگی‌ای که در شکل‌گیری طرح خروج او نقش داشته است. در گزارش آمده است: «او از یک سو به‌شدت ایدئولوژیک است و از سوی دیگر در محاسبات خود عمل‌گراست و مصالحه تاکتیکی را برای هدفی بزرگ‌تر و بلندمدت می‌پذیرد.»

این گزارش با اشاره به موضوع سوءقصدی که در سال ۱۳۶۰ علیه خامنه‌ای انجام شد اما او جان سالم به در برد آمده است: «سوءقصد سال ۱۹۸۱ در او این باور را تقویت کرد که مأموریتی الهی برای هدایت ایران، مقابله با اسرائیل و غرب و حفظ نظام به هر قیمت دارد.»

به نوشته این نشریه، خامنه‌ای خود را رهبر شیعیان جهان می‌داند و سرمایه‌گذاری در «محور مقاومت» شامل حزب‌الله لبنان، حماس در غزه و گروه‌ها و شبه‌نظامیان شیعه در عراق، سوریه و یمن را با همین نگاه توجیه می‌کند.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که اعتراضات سراسری در ایران وارد روزهای متوالی شده و فشارهای اقتصادی، تورم و نارضایتی اجتماعی به یکی از گسترده‌ترین موج‌های اعتراضی سال‌های اخیر انجامیده است.

اعتراضات سراسری در ایران در هشتمین روز نیز ادامه یافت؛ به گزارش هرانا، دامنه ناآرامی‌ها به ۲۲۲ نقطه در ۷۸ شهر از ۲۶ استان رسیده و همزمان شمار بازداشت‌شدگان به حدود هزار نفر و معترضان جان‌باخته به دست‌کم ۱۹ نفر افزایش یافته است.

پربازدیدترین‌ها

جاپان به دانشجویان افغان بورسیه می‌دهد
۱

جاپان به دانشجویان افغان بورسیه می‌دهد

۲
اختصاصی

طالبان اینترنت فایبر نوری شهروندان کابل را قطع می‌کند

۳

سازمان نی خواهان مداخله ملل متحد و اتحادیه اروپا برای آزادی خبرنگاران از بند طالبان شد

۴

اداره هواشناسی از احتمال بارندگی شدید و سرازیر شدن سیلاب در ۱۸ ولایت خبر داد

۵

همسایه‌های قنسولگری افغانستان در بن از حضور نماینده طالبان نگران شده‌اند

•
•
•

مطالب بیشتر

کوریای شمالی از آزمایش موفقیت‌آمیز موشک‌های مافوق صوت خبر داد

۱۵ جدی ۱۴۰۴، ۰۴:۵۴ (‎+۰ گرینویچ)

خبرگزاری رسمی کوریای شمالی از آزمایش «موفقیت‌آمیز» پرتاب موشک‌های مافوق صوت در این کشور خبر داد. طبق گزارش، موشک‌‌‌های مافوق صوت هزار کیلومتر را طی کردند و به اهداف تعیین‌شده در دریای شرقی اصابت کردند.

کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی که پرتاب موشک‌ها را نظارت کرده است، گفت نیروهای مسلح این کشور آمادگی کامل خود را نشان دادند.

درگزارش خبرگزاری رسمی کوریای شمالی آمده است که آزمایش موشک‌های مافوق صوت روز یکشنبه ۱۴ جدی انجام شد.

خبرگزاری دولتی کوریای شمالی هفته پیش گزارش داد که کیم جونگ اون از شرکت‌های بزرگ صنعت تسلیحاتی پیونگ‌یانگ بازدید کرده است.

این گزارش افزود کیم جونگ اون همچنین پیش‌نویس اسناد مربوط به نوسازی شرکت‌های بزرگ صنایع تسلیحاتی را امضا کرده است.

قرار است این اسناد به یک کنگره حزبی ارائه شد. این کنگره برنامه توسعه کوریای شمالی را برای پنج سال آینده تعیین خواهد کرد.

رهبر کوریای شمالی می‌گوید «بخش تولید موشک و گلوله کشور از اهمیت حیاتی در تقویت بازدارندگی جنگی برخوردار است.»

کوریای شمالی طی سال‌های اخیر توسعه موشک‌های هایپرسونیک را نیز که قادر به مانور دادن و عبور از سامانه‌های دفاع موشکی هستند، در اولویت برنامه‌های تسلیحاتی خود قرار داده است.





درخواست‌های پناهندگی در آلمان در سال ۲۰۲۵ به نصف کاهش یافت

۱۴ جدی ۱۴۰۴، ۲۳:۳۴ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت داخله آلمان اعلام کرد شمار افرادی که برای پناهندگی در این کشور درخواست می‌دهند رو به کاهش است و در سال ۲۰۲۵ بیش از ۱۱۳ هزار نفر برای اولین‌بار درخواست پناهندگی داده‌اند. این رقم نشان‌دهنده کاهش حدود ۵۰ درصدی درخواست‌های پناهندگی نسبت به سال ۲۰۲۴ است.

وزارت داخله آلمان در روز یکشنبه اعلام کرد که مجموع درخواست‌های پناهندگی شامل درخواست‌های اولیه و درخواست‌های مجدد پیگیری‌شده، به ۱۶۸ هزار و ۵۴۳ مورد رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ حدود ۳۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وزارت داخله آلمان دلیل کاهش این درخواست‌ها را نتیجه چرخش در سیاست مهاجرتی این کشور می‌داند.

کارشناسان تشدید کنترول‌ مرزی، سقوط حکومت بشار اسد و سخت‌گیرانه‌ شدن سیاست‌های مهاجرتی در ایتالیا را که مسیر ورود مهاجران به کشورهای دیگر اروپایی می‌شود، از عوامل کاهش ورود پناهجویان به آلمان می‌دانند.

الکساندر دوبرینت، وزیر داخله آلمان به روزنامه بیلد گفت رویکرد شفاف و منسجم در قبال مهاجرت در پیش گرفته است. او افزود: « «کسانی که حقی برای حمایت ندارند نباید بیایند و کسانی که مرتکب جرم می‌شوند باید کشور را ترک کنند.»

طبق اعلام وزارت داخله این کشور شمار اخراج‌ها در سال گذشته میلادی نیز حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.

پولیس از شناسایی نوجوانان در میان قربانیان آتش‌سوزی سوئیس خبر داد

۱۴ جدی ۱۴۰۴، ۲۳:۲۹ (‎+۰ گرینویچ)

مقامات سوئیس اعلام کردند که نوجوانانی ۱۴ و ۱۵ ساله در میان جان‌باختگان آتش‌سوزی یک بار یا میخانه یک محل تفریحی در شب سال نو در منطقه کران مونتانا شناسایی شده‌اند. پولیس این آتش‌سوزی را یکی از غم‌انگیزترین رویدادهای دهه‌های پسین سوئیس توصیف کرده است.

پولیس منطقه وله سوئیس یکشنبه، ۱۴ جدی اعلام کرد که دست‌کم ۱۶ قربانی دیگر این رویداد را شناسایی کرده است.

براساس اعلامیه پولیس، در میان قربانیان تازه شناسایی شده، ۱۰ نفر شهروند سوئیس، دو ایتالیایی، یک نفر اماراتی-ایتالیایی، یک فرانسوی و یک شهروند ترکیه حضور دارند.

در اطلاعیه پولیس آمده است که جوان‌ترین فرد شناسایی شده تاکنون یک دختر ۱۴ ساله سوئیسی است. اطلاعیه افزوده که تاکنون دست‌کم دو دختر ۱۵ ساله دیگر نیز در میان قربانیان این رویداد شناسایی شده‌اند.

دو نوجوان نوجوان ۱۶و ۱۸ ساله و دو مرد ۲۰ و ۳۱ ساله سوئیسی نیز در میان جان باختگان‌اند.

این آتش‌سوزی در شب سال نو در یک پیست اسکی در منطقه کران مونتانا سوئیس در میخانه محبوبی به نام «لو کنستلاسیون» رخ داد. مقامات اعلام کردند که در این رویداد دست‌کم ۴۰ نفر جان باختند و ۱۱۹ نفر زخمی شدند. پولیس گفته شماری از زخمی‌ها دچار سوختگی شدیدند.

مقامات گفتند ۳۵ بیمار از شفاخانه‌های سوئیس به شفاخانه‌های تخصصی در بلجیم، فرانسه، آلمان و ایتالیا منتقل شده‌اند.

دستکم ۳۰ تن در حمله افراد مسلح در نایجریا کشته شدند

۱۴ جدی ۱۴۰۴، ۱۵:۴۴ (‎+۰ گرینویچ)

پولیس نایجریا روز یکشنبه اعلام کرد که در پی یورش افراد مسلح و راهزن، دست‌کم ۳۰ تن از باشندگان یک قریه در شمال این کشور کشته و چند تن دیگر ربوده شده‌اند. به گفته پولیس، افراد مسلح پس از یورش به منطقه و تیرباران باشندگان، غرفه‌ها را به آتش کشیدند و مواد خوراکی را غارت کردند.

ساکنان منطقه کاسووان داجی، شمار کشته‌شدگان را ۳۷ نفر اعلام کرده و گفته‌اند که ممکن است این رقم بسیار بالاتر باشد، زیرا تا روز یک‌شنبه شماری از افراد همچنان ناپدید بودند.

ساکنان محل همچنین گفتند که نیروهای امنیتی هنوز به منطقه نرسیده‌اند؛ ادعایی که با گفته پولیس مبنی بر اعزام نیرو برای جست‌وجوی ربوده‌شدگان در تضاد است.

با این‌حال سخنگوی کلیسای کاتولیک حوزه کونتاگورا که این حمله در قلمرو آن رخ داده، به رسانه‌های محلی گفت افراد مسلح بیش از ۴۰ تن را کشته‌اند و برخی از ربوده‌شدگان کودکان بوده‌اند.

ساکنان محل می‌گویند افراد مسلح حدود یک هفته پیش از حمله در اطراف منطقه پرسه می‌زدند. اکنون بازماندگان آن‌قدر هراس دارند که نمی‌توانند برای انتقال اجساد بروند.

یکی از ساکنان محل به ای‌بی‌سی نیوز گفت که این حمله تا سه ساعت ادامه داشت.

این حمله چند هفته پس از آن صورت می‌گیرد که افراد مسلح بیش از ۳۰۰ کودک و کارمند یک مکتب کاتولیک را در این ایالتِ مرکزی نایجریا ربوده بودند. گروگان‌ها پس از نزدیک به یک ماه اسارت، آزاد شدند.

چنین راهزنی‌ها در سراسر شمال‌غرب و مرکز نایجریا افزایش یافته است؛ جایی که گروه‌های مسلح دست به کشتارهای جمعی و آدم‌ربایی در جوامع روستایی می‌زنند.

با وجود عملیات جاری، نیروهای امنیتی در مهار این خشونت‌ها با دشواری روبه‌رو بوده‌اند.

اسرائیل جواز فعالیت ۳۷ سازمان بین‌المللی کمکرسان به غزه را لغو می‌کند

۱۴ جدی ۱۴۰۴، ۱۳:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

اسرائیل روز یکشنبه روند لغو جواز فعالیت ۳۷ سازمان بین‌المللی را که کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه می‌رسانند، آغاز کرد. اسرائیل مدعی است که این سازمان‌ها بر اساس مقررات جدید ثبت‌نام، شرایط مورد نیاز را برآورده نکرده‌اند.

حکومت اسرائیل با ارسال اطلاعیه‌های رسمی به ده‌ها سازمان بین‌المللی، آن‌ها را از لغو جواز فعالیت‌شان از جنوری ۲۰۲۶ آگاه ساخت و از آن‌ها خواست تا فعالیت‌های خود را تا ماه مارچ سال جاری میلادی پایان دهند.

اسرائیل ادعا می‌کند که «این سازمان‌ها در مجموع کمتر از یک درصد از کل کمک‌های بشردوستانه در جریان جنگ را انتقال داده‌اند و این تصمیم بر میزان کمک‌ها تأثیری نخواهد گذاشت.»

بر مبنای گزارش رسانه اسرائیلی «کان»، بررسی‌های امنیتی نشان داده است برخی کارمندان سازمان داکتران بدون مرز در «فعالیت‌های تروریستی» دخیل بوده‌اند و ادعا کرده که در دو مورد اصلی، این سازمان اطلاعات کامل درباره هویت و نقش کارمندان خود را ارائه نکرده است.

اما به گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص، تصمیم اسرائیل در ماه نوامبر برای لغو جواز فعالیت سازمان‌های بین‌المللی امدادرسان، ریشه در دلایل صرفا سیاسی دارد.

اسرائیل پیش از این نیز اقدامات مشابهی را علیه اداره سازمان ملل متحد برای کمک به پناهندگان فلسطینی (آنروا) اتخاذ کرده بود.

در سال ۲۰۲۴، اسرائیل قانونی را تصویب کرد که فعالیت‌های این نهاد را در این کشور ممنوع می‌سازد؛ اقدامی که بر اساس ادعاهایی مبنی بر دخالت برخی کارمندان «آنروا» در رویدادهای ۷ اکتبر ۲۰۲۳ صورت گرفت.

این نهاد چنین ادعاهایی را رد کرده است. سازمان ملل متحد اعلام کرده که «آنروا» به معیارهای سخت‌گیرانه بی‌طرفی متعهد است.

پس از آن، مقام‌های اسرائیلی اقدامات خود علیه این نهاد را تشدید و قانونی را تصویب کردند که بر اساس آن، آب و برق تأسیسات آنروا قطع شد.