• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مقام سازمان ملل می‌گوید مهاجران افغان در پاکستان با محدودیت‌های حقوقی مواجه‌اند

۱۹ دلو ۱۴۰۴، ۱۰:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در پاکستان با اشاره به چالش‌های سد راه پناهجویان و مهاجران افغان در پاکستان، بر نیاز فوری حفاظت از آنان تاکید کرده است. خانم فیلیپا کندلر گفته است که افغان‌ها در پاکستان با چالش‌های اساسی حقوقی، امنیتی و اجتماعی مواجه‌اند.

نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در پاکستان، این اظهارات را در کنفرانسی که تحت عنوان «زوال حقوق اساسی و مقاومت فرامرزی» در شهر لاهور برگزار شد، مطرح کرده است.

خانم فیلیپا بر حمایت حقوقی و حفظ کرامت انسانی مهاجران افغان در پاکستان تاکید کرد و گفت که این نهاد، با همکاری شرکای خود در تلاش است تا از حقوق پناهجویان و مهاجران افغان حمایت کند.

این مقام سازمان ملل در حالی خواستار حمایت فوری از افغان‌های ساکن پاکستان شده است که حکومت این کشور عملیات بازداشت و اخراج مهاجران افغان را بیش از پیش تشدید کرده است.

پیشتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کرد که در سال ۲۰۲۵، دست‌کم ۲.۸ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشتند. براساس این گزارش، ۱.۸ میلیون افغان از ایران و ۹۳۰ هزار مهاجر از پاکستان اخراج شده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

طالبان اصولنامه جدایی زن و شوهر را منتشر کرد
۱

طالبان اصولنامه جدایی زن و شوهر را منتشر کرد

۲

پاکستان اظهارات طالبان درباره حمله مرگبار بنو را رد کرد

۳

نگرانی کشاورزان از هجوم حشرات به مزارع گندم در هرات و بادغیس

۴

زن متاهل در دایکندی می‌گوید طالبان می‌خواهد او را «به مرد دیگری نکاح کند»

۵

نظامی بلندپایه امریکایی: رصد کردن تهدیدهای تروریستی در افغانستان اهمیت ویژه دارد

•
•
•

مطالب بیشتر

یک فرمانده پیشین ارتش افغانستان در بادغیس بازداشت شده است

۱۹ دلو ۱۴۰۴، ۰۹:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال می‌گویند که طالبان یک فرمانده پیشین ارتش افغانستان و فرزند او را در ولایت بادغیس بازداشت کرده است. دگروال عبدالسلام در زمان جمهوریت فرمانده کندک اول لوای ۳ قول اردوی ۲۰۷ ظفر بود.

به گفته منابع، طالبان روز ۱۸ دلو عبدالسلام را بازداشت کرد. این منابع می‌گویند زمانی که اقارب او در جست‌وجوی پدر خانواده بودند، فرزند او عبدالمتین نیز در شهر قلعه‌نو مرکز ولایت بادعیس بازداشت شد.

شاهدان گفته‌اند که افراد مسلح، عبدالمتین را در داخل بازار شهر قلعه‌نو نقاب پوشاندند و او را با خود به محل نامعلومی انتقال دادند.

طالبان تا اکنون تایید نکرده که این افراد را بازداشت کرده است.

منابعی که با افغانستان اینترنشنال صحبت کرده‌اند می‌گویند که عبدالسلام در هرات زندگی می‌کرد و اخیرا برای فروش یک قطعه زمین به ولایت بادغیس سفر کرده بود.

بازداشت سربازان و افسران حکومت جمهوری در چند سال گذشته توسط طالبان، نگرانی سازمان‌های حقوق بشری و نهادهای وابسته به سازمان ملل را در پی داشته است.

این نهادها هشدار داده‌اند که چنین بازداشت‌هایی، در کنار گزارش‌هایی از شکنجه، ناپدیدسازی اجباری و قتل‌های هدفمند، با ادعای عفو عمومی طالبان در تضاد قرار دارد.

سال گذشته میلادی '۱۷ درگیری مسلحانه' در مرز تاجیکستان و افغانستان رخ داد

۱۹ دلو ۱۴۰۴، ۰۳:۳۲ (‎+۰ گرینویچ)

ظفر صمد، رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر تاجیکستان می‌گوید در سال ۲۰۲۵ نیروهای امنیتی - نظامی این کشور ۱۷ درگیری مسلحانه در مرز افغانستان داشتند. او گفت این درگیری‌ها با قاچاقچیان مواد مخدر افغان بود.

ظفر صمد افزود: در جریان این درگیری‌های مسلحانه دو نفر از نیروهای امنیتی تاجیکستان و ده شهروند افغانستان کشته شدند.

طبق اظهارات این مقام، درگیری‌های مسلحانه در مرز افغانستان در سال ۲۰۲۵ افزایش یافت.

رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر تاجیکستان در یک نشست خبری گفت، در سال ۲۰۲۴، شش درگیری مسلحانه در مرز تاجیکستان و افغانستان رخ داد. او گفت در سال ۲۰۲۴ سه قاچاقچی افغان کشته شدند.

ظفر صمد می‌گوید حجم مواد مخدر کشف و ضبط شده در مرز تاجیکستان و افغانستان نیز در سال ۲۰۲۵ افزایش یافت و به ۲۷۴۲ کیلو رسید.

او گفت در سال ۲۰۲۴، ۱۸۲۴ کیلو مواد مخدر افغانستان کشف و ضبط شد.

رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر تاجیکستان با مقایسه این ارقام اعلام کرد که کشف مواد مخدر افغانستان در مرز تاجیکستان در سال ۲۰۲۵ نشان دهنده افزایش تقریباً یک تُن است.

این مقام ارشد تاجیکستان در عین حال خبر داد که «قاچاق مواد مخدر افغانستان از طریق تاجیکستان به کشورهای دیگر ادامه دارد.»

طالبان می‌گوید شش دکان را در ننگرهار به‌دلیل استفاده از روپیه پاکستانی بسته است

۱۸ دلو ۱۴۰۴، ۲۱:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

طالبان می‌گوید که در ولسوالی مهمنددره ننگرهار در شرق افغانستان، شش دکان را به‌دلیل استفاده از روپیه پاکستانی در معاملات تجاری روزمره شان بسته است. طالبان استفاده از ارز خارجی در بازارهای افغانستان را ممنوع کرده است.

سید طیب حماد، سخنگوی فرماندهی پولیس طالبان در ننگرهار، روز شنبه (۱۸ دلو) گفت که کمیته منع استفاده از روپیه پاکستانی، در جریان نظارت از بازار ولسوالی مهمنددره، چهار دکان عمده‌فروشی، یک دکان موبایل‌فروشی و یک نانوایی را به‌دلیل استفاده از روپیه پاکستانی مسدود و مهر و لاک کرده است.

او ضمن تاکید بر ممنوعیت استفاده از واحد پولی پاکستان در معاملات روزمره افغانستان، هشدار داد که با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

در اواخر ماه حوت سال گذشته، معاون فرماندهی امنیه طالبان در ننگرهار اعلام کرد که برحسب دستور رئیس‌الوزرای این گروه، کمیته‌ای برای ممنوعیت استفاده از واحد پول پاکستان و ترویج پول افغانی در این ولایت تشکیل شده است.

طالبان در اوایل حاکمیت خود در ماه اسد ۱۴۰۰، در اعلامیه‌ای از مردم، مغازه‌داران و بازرگانان خواست تا همه معاملات‌شان را با پول افغانی انجام دهند.

دولت پیشین افغانستان نیز ممنوعیت جدی بر استفاده از روپیه پاکستانی در ولایت‌های همجوار با پاکستان از جمله ننگرهار وضع کرده بود.

پولیس ترکیه بیش از ۳۰ پناهجوی افغان را در دو شهر بازداشت کرد

۱۸ دلو ۱۴۰۴، ۲۱:۰۸ (‎+۰ گرینویچ)

پولیس شهر ساکاریای ترکیه، ۱۹ پناهجوی افغان را که در داخل یک لاری پنهان شده بودند بازداشت و پس از طی مراحل قانونی از کشور اخراج کرد. پولیس شهر بینگول نیز از بازداشت ۱۲ پناهجوی افغان در جریان عملیات مقابله با قاچاق انسان خبر داده است.

رسانه‌های ترکیه روز شنبه، ۱۸ دلو گزارش دادند که در عملیات نیروهای پولیس این کشور در شهرهای ساکاریا و بینگول ۳۲ پناهجوی بدون مدرک به‌شمول یک پاکستانی شناسایی و بازداشت شده‌اند.

طبق این گزارش‌ها، ۲۰ پناهجوی بازداشت‌ شده در ساکاریا پس از طی مراحل قانونی از ترکیه اخراج شده‌اند و ۱۲ پناهجوی دیگر نیز به مراکز اخراج اتباع خارجی منتقل خواهند شد.

در پیوند به این عملیات‌ها، روند قضایی علیه شش مظنون به اتهام قاچاق انسان آغاز شده و برای آنان جریمه‌های اداری نیز در نظر گرفته شده است.

روند بازداشت و اخراج پناهجویان افغان در شهرهای مختلف ترکیه همچنان ادامه دارد.

در وب‌سایت اداره مهاجرت ترکیه آمده است که در یک ماه اول سال جاری میلادی سه هزار و ۵۳ پناهجوی افغان در سراسر این کشور شناسایی و بازداشت شده‌اند.

طبق آمار این اداره، افغان‌ها در صدر فهرست پناهجویان بازداشت‌شده قرار دارند.

والی طالبان در هرات عاملان فساد اداری را به «مرگ» تهدید کرد

۱۸ دلو ۱۴۰۴، ۲۱:۰۳ (‎+۰ گرینویچ)

والی طالبان در هرات گفت که با فساد اداری مبارزه می‌کند و «به مفسد اداری به چشم «اختطافچی» می‌بیند. نوراحمد اسلام‌جار هشدار داد در صورت مجاز بودن مرگ عاملان فساد اداری، حکم قتل آنها را صادر می‌کرد. اسلام‌جار گفت: «قانون دست ما را بسته و ما مفسد را برکنار، گم و زندانی می‌کنیم.»

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت طالبان در هرات، روز شنبه (۱۸ دلو)، سخنرانی صوتی اسلام‌جار را درباره «مبارزه جدی علیه فساد اداری» منتشر کرده است.

والی طالبان در هرات تصریح کرده است که با عاملان فساد اداری بر بنیاد احکام شریعت اسلامی، برخوردی سخت‌گیرانه و قاطع خواهد داشت.

این مقام طالبان در حالی مدعی مبارزه جدی با فساد اداری است که سازمان شفافیت بین‌الملل در ماه دلو سال گذشته، با انتشار گزارشی اعلام کرد که افغانستان در رده‌بندی مبارزه با فساد از میان ۱۸۰ کشور در جایگاه ۱۶۵ قرار گرفته است.

بر مبنای این رده‌بندی، اداره طالبان سه درجه نسبت به سال قبل‌تر از آن، فاسدتر شده است.

  • گزارش جدید: اداره طالبان سه درجه نسبت به پارسال فاسدتر شده و به جایگاه ۱۶۵ سقوط کرده است

    گزارش جدید: اداره طالبان سه درجه نسبت به پارسال فاسدتر شده و به جایگاه ۱۶۵ سقوط کرده است