• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نیروی قطعه خاص سابق افغانستان در ناروی ترور شد

۲۱ دلو ۱۴۰۴، ۰۷:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)

یک شهروند افغانستان شام یکشبنه، ۱۹ دلو، در شهر برگین ناروی به‌دست افراد ناشناس کشته و همسرش زخمی شد. دو عضو خانواده مقتول به افغانستان اینترنشنال گفتند او عضو قطعه ۲۲۲ سابق افغانستان بود.

ناروی در ماه حمل سال جاری سفارت افغانستان را به طالبان داد و از آن زمان شهروندان افغان ساکن این کشور اروپایی نگران اطلاعات محرمانه و امنیت خود شده‌اند.

تاکنون روشن نیست ترور این افسر دولت سابق افغانستان کار کی بوده است.

پولیس ناروی روز دوشنبه تایید کرد که یک شهروند افغان در یک رویداد خشونت‌آمیز در شهر برگین این کشور کشته شده و همسر او نیز در این حادثه زخم برداشته است.

اقارب مقتول به افغانستان اینترنشنال گفتند که این فرد و همسرش پس از سقوط دولت پیشین افغانستان به ناروی پناه برده بودند.

به گفته پولیس ناروی، شام یکشنبه، ۱۹ دلو، مرد جوانی در بیرون از محل سکونت خود در منطقه «آرنا» هدف حمله فیزیکی و خشونت‌بار قرار گرفت. او به دلیل شدت جراحات، در مسیر انتقال به شفاخانه جان باخته است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که عامل این حمله پیش از رسیدن نیروهای امنیتی از صحنه فرار کرده است.

پولیس ناروی برای شناسایی و بازداشت ضارب، عملیات گسترده‌ای را با استفاده از سگ‌های پولیس و پهپادها آغاز کرده و در بخش‌های مختلف شهر برگین ایست‌های بازرسی نیز ایجاد کرده است.

تا این لحظه هیچ فردی در پیوند به این رویداد بازداشت نشده است. پولیس با «عمدی» خواندن این قتل، اعلام کرد که جسد مقتول روز سه‌شنبه جهت بررسی‌های بیشتر به طب عدلی منتقل خواهد شد.

در همین حال یکی از اقارب این خانواده گفت که تا اکنون هیچ‌گونه اطلاعاتی در مورد هویت ضارب یا انگیزه این قتل از سوی پولیس در اختیارشان قرار نگرفته است.

پربازدیدترین‌ها

طالبان اصولنامه جدایی زن و شوهر را منتشر کرد
۱

طالبان اصولنامه جدایی زن و شوهر را منتشر کرد

۲

پاکستان اظهارات طالبان درباره حمله مرگبار بنو را رد کرد

۳

نگرانی کشاورزان از هجوم حشرات به مزارع گندم در هرات و بادغیس

۴

زن متاهل در دایکندی می‌گوید طالبان می‌خواهد او را «به مرد دیگری نکاح کند»

۵

نظامی بلندپایه امریکایی: رصد کردن تهدیدهای تروریستی در افغانستان اهمیت ویژه دارد

•
•
•

مطالب بیشتر

طالبان جواز فعالیت شرکت‌ها را با لوگوی جمهوریت صادر می‌کند

۲۱ دلو ۱۴۰۴، ۰۴:۲۸ (‎+۰ گرینویچ)

اسناد رسیده به افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد وزارت صنعت و تجارت طالبان هنوز تحت عنوان و لوگوی جمهوریت به شرکت‌ها جواز فعالیت صادر می‌کند. در بالای جوازهایی که از سوی وزارت صنعت و تجارت طالبان صادر شده، عبارت «جمهوری اسلامی افغانستان»‌ و نشان دولتی حکومت پیشین دیده می‌شود.

یک منبع گفت اگر وزارت صنعت طالبان جواز فعالیت شرکت‌ها را با لوگوی حکومت پیشین صادر نکند، این اسناد در خارج از افغانستان مدار اعتبار نخواهد بود.

اداره طالبان در بسیاری از نامه‌های رسمی خود از عبارت و لوگوی «امارت اسلامی افغانستان» استفاده می‌کند. با این حال، این گروه همچنان به دلیل عدم شناسایی بین‌المللی، پاسپورت را نیز با همان نسخه سابق و لوگوی جمهوری اسلامی صادر می‌کند.

حکومت طالبان را در سطح جهان تنها روسیه به رسمیت می‌شناسد. این گروه به دلیل عدم شناسایی بین‌المللی با موانع زیاد حقوقی، تجاری و بانکی روبه‌رو است.

راشد خان می‌گوید دوست دارد افغانستان تیم ملی کریکت زنان داشته باشد

۲۱ دلو ۱۴۰۴، ۰۳:۰۱ (‎+۰ گرینویچ)

راشد خان، ستاره کریکت، می‌گوید که مشتاق است افغانستان در آینده تیم ملی کریکت زنان خود را وارد میدان سبز کند.

این ستاره جهانی کریکت روز یکشنبه پیش از دیدار افتتاحیه جام جهانی ۲۰ آووره، در پاسخ به این سوال که آیا دوست دارد افغانستان تیمی متشکل از زنان به رقابت‌ها بفرستد، گفت: «بله، قطعا.»

خان همچنین افزود که داشتن تیم زنان، از جمله شرایط و معیارهای شورای جهانی کریکت برای پذیرفتن افغانستان به‌عنوان عضو کامل نیز هست.

او افزود: «شورای جهانی کریکت و هیئت کریکت افغانستان بهتر می‌دانند، اما ما دوست داریم هر کسی را که از افغانستان نمایندگی می‌کند، روی صحنه ببینیم.»

راشد خان در ادامه گفت که حضور زنان در کریکت به تصمیم هیئت کریکت افغانستان و شورای جهانی کریکت بستگی دارد.

آقای خان تاکید کرد که او به عنوان بازیکن، اختیارات زیادی ندارد و تنها به چیزهایی می‌اندیشد که «قابل کنترول‌اند». او گفت: «ما در وضعیتی قرار داریم که واقعا نمی‌توانی چندان نقش داشته باشی. با این حال، بله، حمایت همیشه بوده است. اما در نهایت افراد قدرتمندتر تصمیم می‌گیرند.»

اظهارات آقای خان با واکنش تند فیروزه افغان، بازیکن تیم ملی کریکت زنان افغانستان که اکنون از فعالیت بازمانده، روبه‌رو شده است.

خانم افغان در یادداشتی در اینستاگرام نوشت شورای جهانی کریکت در سال ۲۰۱۷ به طور آگاهانه با اعطای عضویت کامل به افغانستان بدون داشتن یک تیم کریکت زنان، مقررات بین‌المللی خود را نقض کرد.

او این تصمیم را ضربه‌ای مستقیم و ویرانگر به کریکت زنان در افغانستان توصیف کرد و افزود: «سپس هیئت کریکت افغانستان از این ناکامی بهره‌برداری کرد و این روایت را تقویت بخشید که فقط تیم مردان شایسته این دستاوردها بوده و وجود یک تیم زنان غیرضروری است.»

خانم افغان در ادامه خطاب به راشد خان با اشاره با این اقدامات نوشت که با تصمیمی به این اندازه «بی‌پروا و آسیب‌زا»، نمی‌توان ادعا کرد که شورای جهانی کریکت و هیئت کریکت افغانستان «بهتر می‌دانند».

او افزود: «اگر واقعاً چنین بود، کریکت زنان افغانستان به حاشیه رانده و خاموش نمی‌شد. به‌صورت نظام‌مند نادیده گرفته نمی‌شد. افغانستان از قبل یک تیم کریکت زنان دارد.»

طالبان پس از بازگشت به قدرت، در کنار محدودیت‌های دیگر، زنان و دختران را از ورزش منع و تمام تیم‌های ملی زنان را منحل کرد.

پیش از این راشد خان از حق آموزش زنان و دختران افغانستان حمایت کرده است. با این حال، رابطه نسبتا گرم او با برخی از چهره‌ها و مقام‌های طالبان، بارها در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌برانگیز شده است.

هیئت کریکت افغانستان در سال ۲۰۲۰ دارای ۲۵ بازیکن زن بود، اما پس از سقوط کابل، اکثر این بازیکنان اکنون در استرالیا، کانادا و بریتانیا در تبعید زندگی می‌کنند. شمار زیاد از اعضای تیم زنان کریکت افغانستان در شهرهای کانبرا و ملبورن مقیم شده‌اند و برای باشگاه‌های محلی بازی می‌کنند.

دادگاهی به اداره ترامپ دستور داد بررسی پرونده‌های اس‌‌آی‌وی پناهجویان افغان را از سر بگیرد

۲۱ دلو ۱۴۰۴، ۰۱:۲۷ (‎+۰ گرینویچ)

سازمان بین‌المللی کمک به پناهندگان اعلام کرد که دادگاهی در امریکا به اداره دونالد ترامپ دستور داده که بررسی درخواست‌های ویزای مهاجرتی ویژه (اس‌آی‌وی) پناهجویان افغان را از سر بگیرد.

تانیا چاتکان، قاضی در ناحیه کلمبیا (واشنگتن دی‌سی) در حکم خود نوشت ممنوعیت نامحدود رسیدگی به درخواست‌های ویزای مهاجرتی ویژه، تصمیم کانگرس و حکم موجود دادگاه را نقض می‌کند.

این حکم جمعه گذشته در پرونده‌ای تحت عنوان «هم‌پیمانان افغان و عراقی علیه روبیو» صادر شده است.

قاضی اداره دونالد ترامپ را موظف کرد که مطابق با یک برنامه مشخص، درخواست‌های ویزای مهاجرتی ویژه (SIV) را به گونه به موقع بررسی و فیصله کند.

هرچند طبق دستور سفربند دونالد ترامپ، ممنوعیت ورود شهروندان افغانستان به امریکا همچنان پابرجاست اما قاضی دستور داد که رسیدگی به پرونده‌های اس‌آی‌وی پناهجویان افغان فورا از سر گرفته شود.

قاضی چاتکان همچنین در حکم خود نوشت که مقام‌های اداره ترامپ «هیچ صلاحیت قانونی یا غیرقانونی ندارند که به‌صورت یک‌جانبه روندهایی را که کانگرس دستور داده تسریع شوند، متوقف کنند.»

این حکم از افغان‌هایی حمایت می‌کند که سال‌ها با نیروهای ایالات متحده در افغانستان کار کرده‌اند و درخواست‌های ویزای مهاجرتی ویژه آن‌ها طولانی‌تر از مدت تعیین‌شده معطل مانده است.

کیمبرلی گرانو، وکیل سازمان بین‌المللی کمک به پناهندگان گفت که حکم تازه دادگاه، ضربه‌ای است به تلاش‌های آشکار اداره ترامپ که نه‌تنها احکام دادگاه را نادیده می‌گیرد، بلکه افغان‌هایی را که هنوز از سوی طالبان در خطر اند، رها می‌کند.

او افزود: «شمار بسیار زیادی از هم‌پیمانان ما سال‌ها، و گاهی بیش از یک دهه، در انتظار رسیدگی به درخواست‌های‌شان بوده‌اند و این حکم یادآوری فوری این واقعیت است که حکومت ایالات متحده تعهد قانونی دارد به وعده خود برای محافظت از آن‌ها عمل کند.»

دادگاه همچنین نشستی را برای روز ۲۴ فبروری برنامه‌ریزی کرده و در آن حکومت امریکا ملزم خواهد بود توضیح دهد چگونه قصد دارد میزان پای‌بندی خود به دستور دادگاه برای تسریع روند بررسی درخواست‌ها را بهبود بخشد.

سبد مواد غذایی خانواده‌ها در کابل حدود ۳۵ درصد گران‌تر شده است

۲۰ دلو ۱۴۰۴، ۱۸:۲۶ (‎+۰ گرینویچ)

بررسی‌های افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که بهای سبد مواد غذایی یک خانواده در کابل طی چهار ماه گذشته حدود ۲۲۵۰ افغانی افزایش یافته است.

افغانستان اینترنشنال پس از گفت‌وگو با دکان‌داران و بررسی قیمت‌ها در بازارهای کابل دریافته است که هزینه تامین اقلام اساسی خوراکی یک خانواده حدود ۳۵ درصد افزایش داشته است.

پیش از بسته‌شدن مرزهای تجاری با پاکستان، یک خانواده در کابل می‌توانست یک سبد اقلام خوراکی اساسی شامل آرد، روغن، برنج، لوبیا و شکر را با ۶۴۷۰ افغانی تهیه کند. اکنون بهای همین سبد به ۸۷۲۰ افغانی رسیده است.

در این میان بهای شماری از کالاها مانند برنج، گوشت و روغن قیمت‌تر شده است.

این افزایش قیمت پس از چهار ماه قطع روابط تجارتی و بسته‌شدن گذرگاه‌های مرزی میان افغانستان و پاکستان رخ داده است.

100%

نرخ‌نامه طالبان در بازار رعایت نمی‌شود

قیمت‌های خرید و فروش مواد غذایی در بازار کابل، با قیمت تعیین‌شده در نرخ‌نامه شهرداری طالبان در کابل تفاوت دارد.

یک فروشنده مواد غذایی در کابل به افغانستان اینترنشنال گفت که برخی دکانداران برای جلوگیری از برخورد ماموران شهرداری طالبان، نرخ برخی اقلام را در نرخ‌نامه‌ها و شبکه‌های اجتماعی پایین‌تر درج می‌کنند، اما قیمت واقعی فروش در بازار بالاتر از این ارقام است.

قیمت یک پیپ ۱۶ کیلوگرام روغن از ۱۴۵۰ افغانی به ۱۹۶۰ افغانی افزایش یافته است.

بهای یک بوجی ۲۵ کیلویی برنج پاکستانی نیز از ۲۴۰۰ افغانی به ۳۹۰۰ افغانی رسیده است. یک دکاندار از کابل گفت پیدا کردن برنج پاکستانی بسیار سخت شده است.

قیمت یک بوجی آرد هفت سیر (۴۹ کیلوگرام) از ۱۶۸۰ افغانی به ۱۸۰۰ افغانی بالا رفته است.

همچنین بهای هفت کیلوگرام لوبیا از ۶۰۰ افغانی به ۷۰۰ افغانی و قیمت یک سیر شکر از ۳۴۰ افغانی به ۳۶۰ افغانی رسیده است.

در مقابل، قیمت هفت کیلوگرام ماش که از پاکستان وارد نمی‌شود، کاهش یافته و از ۶۰۰ افغانی به ۵۷۰ افغانی رسیده است.

گذرگاه‌های مرزی میان افغانستان و پاکستان در ماه میزان، پس از درگیری‌های خونین میان نظامیان پاکستانی و طالبان، به‌روی کاروان‌های بازرگانی بسته شد.

پس از آن، طالبان از بازرگانان خواست دادوستد تجاری با پاکستان را متوقف کنند.

به گفته بازرگانان، بسته‌بودن مرزها روزانه خسارات سنگینی به بازار وارد کرده و تاثیر مستقیم آن بر افزایش قیمت مواد خوراکی آشکار است.

طالبان اعلام کرده‌ است که مسیرهای تجاری با پاکستان تنها در صورتی باز می‌شود که اسلام‌آباد تضمین دهد از این گذرگاه‌ها به‌عنوان ابزار فشار سیاسی و اقتصادی استفاده نکند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، گفته است که افغانستان نیازهای غذایی خود را از کشورهای دیگر تامین می‌کند. او تاکید کرده که بازگشایی مسیرهای تجاری با پاکستان مشروط به دریافت «تضمین‌های قوی» از حکومت این کشور است.

در همین حال، طالبان تعاملات تجاری افغانستان را با کشورهای همسایه، به‌ویژه ایران و اوزبیکستان، افزایش داده‌ و گفته است که محصولات زراعتی افغانستان از مسیر هوایی اوزبیکستان به بازارهای منطقه و اروپا صادر خواهد شد.

با این حال، شماری از فروشندگان مواد غذایی در کابل می‌گویند که با وجود اعلام کاهش نرخ دالر در برابر افغانی، قیمت مواد خوراکی در بازارها کاهش نیافته است. بانک مرکزی افغانستان روز دوشنبه ۲۰ دلو، نرخ هر دالر امریکایی را ۶۳ افغانی اعلام کرد.

گوشت مرغ در چهار ماه ۹۰ افغانی قیمت‌تر شده است.

افزایش قیمت‌ها تنها به مواد خوراکی محدود نیست. پس از دستور طالبان برای قطع تجارت دارو با پاکستان، بهای دارو در کابل تا ۴۰ درصد افزایش یافته است.

  • نرخ دارو در کابل ۴۰ درصد افزایش یافته است

    نرخ دارو در کابل ۴۰ درصد افزایش یافته است

حکومت ابوظبی با شرکت حمدالله محب برای پرتاب ماهواره توافق‌نامه امضاء کرد

۲۰ دلو ۱۴۰۴، ۱۷:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

شرکت «اوربیت‌ورکس» به مدیریت حمدالله محب، مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان، در همکاری با شماری از شرکت‌های اماراتی، توافق‌نامه ساخت یک ماهواره را با حکومت ابوظبی امضا کرد.

به گفته آقای محب، این ماهواره به صندوق توسعه ابوظبی کمک می‌کند تا بر پیشرفت پروژه‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری‌اش به‌طور دقیق نظارت و پیگیری داشته باشد.

حمدالله محب که در سال ۱۴۰۳ با تاسیس یک شرکت فضایی وارد بازار تولید ستلایت‌های کوچک و متوسط در امارات متحده عربی شد، روز دوشنبه نوشت که از محصولات شرکت وی برای بررسی پیشرفت پروژه‌های صندوق توسعه ابوظبی در مناطق مختلف جهان کار گرفته می‌شود.

او گفت که این روش امکان مشاهده و ارزیابی وضعیت پروژه‌ها را از راه دور فراهم می‌سازد.

استفاده از این تکنولوژی به صندوق توسعه ابوظبی اجازه می‌دهد تا تعداد هیئت‌های اعزامی برای بازرسی میدانی پروژه‌ها را کاهش دهد، فرآیندی که پیش از این بسیار وقت‌گیر و پرهزینه بود.

این ماهواره‌ها به مسئولان صندوق امکان می‌دهند از فضا روند پیشرفت کار را زیر نظر داشته باشند و تطابق آن با نقشه‌های اجرایی را بررسی کنند.

  • حمدالله محب شرکت فضایی راه‌ انداخت

    حمدالله محب شرکت فضایی راه‌ انداخت

آقای محب بهره‌گیری از تکنولوژی فضایی در بخش توسعه و عمران را روشی نوآورانه و سودمند توصیف کرد که «به بهبود تصمیم‌گیری، ارتقای نظارت بر پروژه‌ها و کاهش مخاطرات کمک می‌کند».

این توافق‌نامه هفته گذشته در حاشیه «نشست جهانی دولت‌ها» به امضا رسید، اما در بیانیه‌های رسمی صندوق توسعه ابوظبی و شرکت اوربیت‌ورکس، جزئیاتی درباره ارزش مالی و مبلغ این قرارداد منتشر نشده است.

همچنین، مشخص نیست که شرکت اوربیت‌ورکس چه تعداد ماهواره برای صندوق مذکور می‌سازد و چه زمانی به بهره‌برداری سپرده خواهد شد.