• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

روز جهانی رادیو؛ نهادهای حامی خبرنگاران از افزایش محدودیت بر رسانه‌ها ابراز نگرانی کردند

۲۴ دلو ۱۴۰۴، ۱۵:۰۱ (‎+۰ گرینویچ)

شماری از نهادهای حامی خبرنگاران، به مناسبت روز جهانی رادیو از افزایش محدودیت‌های طالبان بر رسانه‌ها در افغانستان ابراز نگرانی کردند. همزمان، وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان از رسانه‌ها خواست که از سیاست نشراتی این وزارت پیروی کنند.

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان جمعه ۲۴ دلو به مناسبت روز جهانی رادیو گفت که در حال حاضر ۲۲۸ رادیو در افغانستان فعالیت دارند. او گفته که طالبان در بیش از چهار سال گذشته برای ۴۰ رادیو جواز فعالیت صادر کرده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان در بیانیه‌ای نوشت که طالبان در بیش از چهار سال گذشته با دست‌کم ۲۴ فرمان و دستور کار، فعالیت رسانه‌ها را محدود کرده که تاثیر مستقیم بر نشرات رادیوها داشته است.

این مرکز افزود که محدودیت‌های طالبان شامل ممنوعیت فعالیت زنان در رسانه‌های دولتی، تفکیک جنیستی محیط کار، ممنوعیت مصاحبه زنان با مردان و برعکس، پوشش اجباری خبرنگاران زن، محدودیت بر حضور زنان در نشست‌های خبری و مواردی دیگر است.

این سازمان حامی خبرنگاران نوشت طالبان بارها مدیران رسانه‌ها و خبرنگاران را به دلیل‌ رعایت نکردن این محدودیت‌ها بازداشت و زندانی کرده‌ است. مرکز خبرنگاران افزود که در یک سال گذشته دست‌کم دو رادیوی محلی ویژه زنان از سوی طالبان تهدید شده‌اند.

سازمان حمایت از خبرنگاران هم به مناسبت این روز جهانی نوشت که در حال حاضر رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان در امر اطلاع‌رسانی با چالش‌ها و محدودیت‌های جدی روبه‌رو هستند. این سازمان افزود که اعمال فشار بر خبرنگاران و وضع محدودیت بر فعالیت‌های رسانه‌ای کار اطلاع‌رسانی حرفه‌ای را دشوار کرده و شهروندان را از حق دسترسی به به اطلاعات محروم کرده است.

از سویی هم اتحادیه خبرنگاران آزاد افغانستان در بیانیه‌ای نسبت به آینده رادیوها در افغانستان ابراز نگرانی کرده است. این اتحادیه نوشت که در حال حاضر نزدیک به ۳ هزار نفر در رادیوها در سراسر افغانستان کار می‌کنند.

این سازمان افزود که بیش از نصف کارمندان رادیوها حقوق ماهانه منظم دریافت نمی‌کنند و این امر پایداری فعالیت رادیوها را با نگرانی‌های جدی مواجه کرده است.

پربازدیدترین‌ها

متقی: هم جهان اسلام و هم غرب از ما می‌خواهند مکاتب دخترانه باز شوند
۱

متقی: هم جهان اسلام و هم غرب از ما می‌خواهند مکاتب دخترانه باز شوند

۲

سهم نامشخص زنان؛ طالبان روند استخدام حدود پنج هزار کارمند صحی را آغاز کرد

۳

افزایش گشت‌زنی پهپادها در کابل پس از نشر ویدیوی حمزه بن‌لادن

۴

برنامه ۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا برای حمایت از کشاورزان افغان

۵
اختصاصی

یک مقام ارشد سابق طالبان در قندهار 'بازداشت شد'