• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

برگزاری مراسم معارفه سرمربی جدید تیم ملی فوتبال افغانستان در کابل

۱ حوت ۱۴۰۴، ۱۲:۲۴ (‎+۰ گرینویچ)

فدراسیون فوتبال افغانستان اعلام کرد که مراسم معارفه و امضای قرارداد سرمربی جدید تیم ملی فوتبال کشور، فردا شنبه ٢حوت ١٤٠٤ در کابل برگزار می‌شود. هرچند تا حالا نام سرمربی اعلام نشده؛ اما منابع تأیید کرده‌اند که خوزه آنتونیو نوگیرا، مربی ۶۰ساله برازیلی، مربی شیران خراسان خواهد شد.

قرار است این مراسم پیش از چاشت فردا برگزار شود و قرارداد رسمی میان فدراسیون و این مربی برازیلی به امضا برسد.

نوگیرا اگرچه در زمره مربیان طراز اول و شناخته‌شده فوتبال جهان قرار ندارد؛ اما از تجربه قابل توجهی، به‌ویژه در کشورهای آسیایی و خاورمیانه، برخوردار است. او طی سه دهه گذشته هدایت تیم‌های متعددی را در سطوح ملی و باشگاهی بر عهده داشته که بخش قابل توجهی از آن‌ها تیم‌های در حال رشد بوده‌اند.

از جمله سوابق ملی او می‌توان به هدایت تیم ملی پاکستان در فاصله سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ اشاره کرد. وی همچنین سابقه همکاری با تیم‌های ملی سیرالئون و گینه بیسائو را در کارنامه دارد.

در سطح باشگاهی، مهم‌ترین تیم‌هایی که نوگیرا هدایت کرده عبارت‌اند از:

  • الاهلی عربستان (۲۰۰۷–۲۰۰۸)
  • ناسیونال اس‌پی برازیل (۱۹۹۱–۱۹۹۴ و ۲۰۲۶)
  • امِلِک اکوادور (۱۹۹۹–۲۰۰۰)
  • کاپیتال برازیل (۲۰۲۰–۲۰۲۲)
100%

وی همچنین در دانشگاه ناگویا گاگوین جاپان فعالیت مربیگری داشته و هدایت تیم زیر ۱۵ سال باشگاه مطرح سائوپائولو برازیل را نیز در مقطعی بر عهده داشته است.

بررسی سوابق حرفه‌ای نوگیرا نشان می‌دهد که میانگین حضور او در تیم‌های مختلف طی سال‌های گذشته حدود ۱.۰۳ سال بوده است؛ موضوعی که بیانگر فقدان ثبات بلندمدت در پروژه‌های مربیگری اوست. وی در پاکستان نیز قرارداد سه‌ساله امضا کرده بود؛ اما به‌دلیل اختلافات مالی با فدراسیون فوتبال آن کشور، همکاری‌اش پیش از موعد پایان یافت. نوگیرا پس از این اختلاف، علیه فدراسیون فوتبال پاکستان به فیفا شکایت کرد و در سال ۲۰۲۰ رأی به سود او صادر شد.

براساس تحلیل وب‌سایت‌های تخصصی فوتبال، سیستم مورد علاقه این مربی آرایش ۴-۲-۳-۱ است؛ سیستمی که بر تعادل میان ساختار دفاعی و ظرفیت‌های تهاجمی تأکید دارد و امکان بهره‌گیری از وینگرهای سرعتی و هافبک‌های خلاق را فراهم می‌کند.

انتخاب نوگیرا در شرایطی صورت می‌گیرد که فوتبال افغانستان نیازمند ثبات مدیریتی، برنامه‌ریزی بلندمدت و بازسازی ساختاری در رده‌های پایه است. موفقیت این مربی در افغانستان تا حد زیادی به میزان حمایت مردم از فوتبال و حمایت فدراسیون از این مربی، شفافیت قرارداد، برنامه‌ریزی برای بازی‌های تدارکاتی بین‌المللی و نظارت بر استعدادها و بازیکنان افغانستان در داخل و خارج از کشور خواهد بود.

اکنون باید دید که آیا این انتخاب می‌تواند نقطه آغازی برای شکل‌گیری یک پروژه پایدار در فوتبال ملی افغانستان باشد یا همچون دوره‌های پیشین، با تغییرات کوتاه‌مدت و ناپایدار همراه خواهد شد.

100%

پربازدیدترین‌ها

گزارش سیا: ملا عمر فرمانده مخالف حضور بن‌لادن در افغانستان را اعدام کرده بود
۱

گزارش سیا: ملا عمر فرمانده مخالف حضور بن‌لادن در افغانستان را اعدام کرده بود

۲

امریکا از شرکت‌های خصوصی خواست در معامله با طالبان با نهایت احتیاط عمل کنند

۳

افزایش گشت‌زنی پهپادها در کابل پس از نشر ویدیوی حمزه بن‌لادن

۴

برنامه ۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا برای حمایت از کشاورزان افغان

۵

کارشناسان می‌گویند قوانین طالبان جان زنان و کودکان را گرفته است