• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

یوناما تایید کرد که در حمله پاکستان به ننگرهار غیرنظامیان کشته شده‌اند

۴ حوت ۱۴۰۴، ۱۲:۵۷ (گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۱۱ (گرینویچ)

دفتر نمایندگی ملل متحد در افغانستان اعلام کرد در حملات شنبه‌شب پاکستان به ولسوالی‌های بهسود و خوگیانی ننگرهار دست‌کم ۱۳ غیرنظامی کشته و ۷ نفر دیگر، از جمله زنان و کودکان، زخمی شدند. با این حال، سازمان ملل گفته است که در حملات پکتیکا گزارشی از تلفات غیرنظامیان وجود ندارد.

دفتر نمایندگی سازمان ملل اعلام کرد که حمله هوایی پاکستان در ولسوالی برمل پکتیکا، یک مدرسه دینی را هدف قرار داده و یک مسجد در نزدیکی آن به گونه جزئی تخریب شده است.

یوناما گفت حمله دیگر پاکستان در ارگون پکتیکا، یک خانه شخصی را هدف قرار داد و به گونه جزئی تخریب کرد.

این حملات حوالی ساعت ۱۱:۳۰ شنبه‌شب انجام شده‌اند.

ملل متحد افزود که هیچ گزارشی از تلفات غیرنظامیان در حمله پاکستان به پکتیکا نرسیده است.

سازمان ملل از همه طرف‌ها خواست که برای حفاظت از جان غیرنظامیان و جلوگیری از تلفات بیشتر، به خصومت‌ها پایان دهند.

این سازمان همچنین تاکید کرد که طرف‌ها مکلف‌اند براساس حقوق بین‌الملل به اصول اساسی تفکیک، تناسب و احتیاط برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان پایبند باشند.

ارتش پاکستان شنبه‌شب بر هفت نقطه در ولایت‌های ننگرهار و پکتیکا حمله کرد.

وزارت اطلاعات و رسانه‌های این کشور اعلام کرد که در این حملات اردوگاه‌ها و مخفیگاه‌های گروه‌های تروریستی مخالف پاکستان به شمول تی‌تی‌پی و داعش هدف قرار گرفته است.

مقام‌های اسلام‌آباد گفته‌اند که در این حملات دست‌کم «۷۰ تروریست» کشته‌ شده‌اند که عمدتا شهروندان پاکستانی بوده‌اند.

طالبان در واکنش به این حملات اعلام کرد که ارتش پاکستان خانه‌های غیرنظامیان و مراکز دینی را هدف قرار داده است.

بر اساس آمار طالبان، در ولایت ننگرهار دست‌کم ۱۸ نفر، شامل ۱۱ کودک کشته و پنج نفر دیگر زخمی شده‌اند.

هیچ کشوری به جز هند، تاکنون حملات هوایی پاکستان به ننگرهار و پکتیکا را محکوم نکرده است.

با این حال حملات هوایی ارتش پاکستان به ننگرهار و پکتیکا واکنش شمار زیادی از چهره‌های سیاسی، نظامیان سابق و مقام‌های طالبان را به دنبال داشت.

حامد کرزی رئیس‌جمهور پیشین، عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی صلح در حکومت پیشین، نصیراحمد فایق، نماینده افغانستان در سازمان ملل، وزرا و والیان سابق این حملات را نکوهش کرده و نقض حاکمیت ملی افغانستان دانستند.

پیشتر نماینده افغانستان در سازمان ملل گفت که شکایت خود علیه پاکستان را به شورای امنیت ملل متحد ارائه کرده است.

پربازدیدترین‌ها

نیویارک تایمز: خامنه‌ای برای پس از کشته شدن، تدابیر گرفته است
۱

نیویارک تایمز: خامنه‌ای برای پس از کشته شدن، تدابیر گرفته است

۲

دو تاجر افغان پس از ۲۵ روز اسارت در چاهی در تهران رها شدند

۳
اختصاصی

بسته ماندن مرز پاکستان جان بیماران نیازمند همودیالیز را به خطر انداخته است

۴

حزب اصلاحات بریتانیا طرح ممنوعیت صدور ویزا برای شهروندان افغانستان را بررسی می‌کند

۵

مقام ایرانی: دور جدید مذاکرات با امریکا یک هفته دیگر برگزار می‌شود

انتخاب سردبیر

  • زلزله در جزیره؛ جفری اپستین تاریخ پادشاهی بریتانیا را دگرگون کرد

    زلزله در جزیره؛ جفری اپستین تاریخ پادشاهی بریتانیا را دگرگون کرد

  • عملکرد جمهوری اسلامی چگونه به بی‌اعتمادی دینی در ایران انجامید

    عملکرد جمهوری اسلامی چگونه به بی‌اعتمادی دینی در ایران انجامید

  • سازمان ملل: رهبران شاخه شبه‌قاره هند القاعده در کابل به سر می‌برند

    سازمان ملل: رهبران شاخه شبه‌قاره هند القاعده در کابل به سر می‌برند

  • «جِی‌میل» شخصی و بایگانی عکس‌های اپستین را ببینید

    «جِی‌میل» شخصی و بایگانی عکس‌های اپستین را ببینید

  • کوماندوی‌ افغان را چه کسی در ناروی ترور‌ کرد؟

    کوماندوی‌ افغان را چه کسی در ناروی ترور‌ کرد؟

  • مژگان کجاست؟؛ سرنوشت مرموز همسر ناپدید‌شده دیپلومات سابق افغان در سازمان ملل
    اختصاصی

    مژگان کجاست؟؛ سرنوشت مرموز همسر ناپدید‌شده دیپلومات سابق افغان در سازمان ملل

•
•
•

مطالب بیشتر

جمهوری اسلامی می‌گوید تصمیم به‌رسمیت‌شناختن طالبان نهایی نشده است

۴ حوت ۱۴۰۴، ۱۰:۵۲ (گرینویچ)

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران می‌گوید جمهوری اسلامی تاکنون تصمیم نهایی درباره به‌رسمیت‌شناسی اداره طالبان نگرفته است. او گفت که این تصمیم «موضوع حاکمیتی و سیاسی است و بر پایه منافع ملی ایران بررسی می‌شود.»

پیش‌ از این، علی‌رضا بیکدلی، سفیر ایران در کابل گفته بود که مانعی برای به‌رسمیت‌شناختن اداره طالبان وجود ندارد و گفت‌وگوها در این زمینه ادامه دارد. او به تاریخ ۲۱ دلو گفته بود تهران به‌زودی طالبان را به رسمیت خواهد شناخت.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز دوشنبه چهارم حوت در نشست خبری هفتگی خود تأکید کرد که روابط ایران و افغانستان بر پایه احترام متقابل و منافع مشترک استوار است و تماس‌ها در سطح مطلوبی ادامه دارد.

او به‌رسمیت‌شناختن اداره طالبان را موضوعی حاکمیتی و سیاسی خواند و گفت هر زمان تصمیم نهایی اتخاذ شود، از طریق مجاری رسمی اعلام خواهد شد.

آقای بقایی همچنین با اشاره به چالش‌های مشترک از جمله ناامنی‌های مرزی و قاچاق مواد مخدر، بر ضرورت همکاری نزدیک برای مهار این تهدیدها تأکید کرد.

او درباره حملات هوایی پاکستان به افغانستان نیز گفت تهران از تشدید تنش‌ها عمیقاً نگران است، زیرا گسترش خشونت می‌تواند پیامدهایی فراتر از مرزهای دو کشور داشته باشد.

با این حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران از محکوم کردن حمله پاکستان به خاک افغانستان خودداری کرد.

او گفت ایران همواره حل اختلافات از راه گفت‌وگو و دیپلماسی را توصیه کرده و آماده ایفای نقش سازنده در کاهش تنش‌ها است.

پیش‌بینی آب‌وهوای «خشک» در یک هفته پیش‌رو در افغانستان

۴ حوت ۱۴۰۴، ۰۸:۵۲ (گرینویچ)

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) پیش‌بینی کرده که در یک هفته آینده افغانستان عمدتا دارای آب‌وهوای خشک خواهد بود. این سازمان گفت تنها در بخش‌هایی از شمال و شمال‌شرق بارندگی خفیف پیش‌بینی می‌شود و میزان بارش در بیشتر مناطق افغانستان کمتر از حد میانگین خواهد بود.

به گفته فائو، شراط گرم‌تر از حد عادی، ذخایر برف برای آبیاری در اواخر فصل بهار را نیز کاهش خواهد داد.

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد روز دوشنبه، چهارم حوت، پیش‌بینی کرده است که طی یک هفته آینده دمای هوا بین ۰.۲۵ تا ۴ درجه سانتی‌گراد در نقاط مختلف افغانستان خواهد بود.

این وضعیت برای بازه زمانی ۲۳ فبروری تا اول مارچ پیش‌بینی شده است.

این سازمان همچنین گفته است که حداقل دما در ارتفاعات شمال‌شرق‌، شرق و مناطق مرکزی خطر یخبندان محلی را در پی خواهد داشت.

فائو با اشاره به تداوم شرایط خشکی هوا هشدار داده است که این وضعیت خطر کمبود رطوبت در کمربند زراعتی للمی (دیمی) شمالی را نیز افزایش خواهد داد.

این در حالی است که ملل متحد پیش از این در ۲۸ دلو از افزایش خطر سیلاب‌های محلی در ولایت‌های غربی و جنوبی افغانستان خبر داده بود.

این سازمان گفته بود که بارندگی‌های شدید همراه با افزایش دما می‌تواند خطر وقوع سیلاب‌ها در این مناطق را افزایش دهد.

سکوت جهان؛ هیچ کشوری به جز هند حملات پاکستان در افغانستان را محکوم نکرده است

۴ حوت ۱۴۰۴، ۰۸:۰۶ (گرینویچ)

سازمان ملل و هیچ کشوری به جز هند، تاکنون حملات هوایی پاکستان به ننگرهار و پکتیکا را محکوم نکرده‌اند. رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند با محکومیت حملات پاکستان گفته است که دهلی از حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان حمایت می‌کند.

پیش از این اما در پی درگیری‌ها بین طالبان و پاکستان، برخی کشورها از جمله روسیه، ایران، قطر، عربستان سعودی و ترکیه خواهان خویشتن‌داری شده بودند.

عربستان سعودی در ماه میزان سال جاری پس از درگیری‌های مرزی بین طالبان و پاکستان، بر حل اختلافات از طریق گفت‌وگو تاکید کرد و گفت که این رویکرد موجب کاهش تنش و حفظ امنیت در منطقه خواهد شد. در همان زمان ترکیه و ایران هم از طالبان و پاکستان خواستند که خویشتنداری کنند.

در ماه جدی پارسال هم با تشدید تنش در مرز پاکستان و افغانستان، روسیه خواهان خویشتن‌داری شده بود.

اما با دور جدید حملات پاکستان به مناطقی از افغانستان، حتی روسیه که تنها کشوری است اداره طالبان را به رسمیت می‌شناسد، سکوت اختیار کرده است.

طالبان حملات پاکستان را «نقض ‌آشکار حریم ملی افغانستان، تخطی صریح از قوانین بین‌المللی، اصول همجواری و نقض ارزش‌های اسلامی» خوانده و تعداد تلفات را ۱۸ نفر اعلام کرده است.

پاکستان اما گفته است که در این حملات حدود ۷۰ شبه‌نظامی را کشته‌ است.

پاکستان بارها هند را به حمایت از شورشیان بلوچ متهم کرده و گفته است که طالبان افغان با هند با همکاری می‌کند.

روسیه: حدود ۲۳ هزار تروریست در افغانستان حضور دارند

۴ حوت ۱۴۰۴، ۰۶:۳۴ (گرینویچ)

وزارت خارجه روسیه در گزارشی درباره وضعیت نظامی-سیاسی در افغانستان نوشته است که تعداد کل جنگجویان سازمان‌های تروریستی بین‌المللی در این کشور بین ۲۰ تا ۲۳ هزار نفر تخمین زده می‌شود. این وزارت گفت که بیش از نیمی از آنها خارجی هستند.

بر اساس اطلاعاتی که در وب‌سایت وزارت خارجه روسیه منتشر شده، بزرگترین گروه تروریستی در افغانستان داعش است که سه هزار عضو دارد.

در این گزارش گفته شده که تحریک طالبان پاکستان پنج تا هفت هزار عضو، القاعده ۴۰۰ تا ۱۵۰۰ عضو، جنبش اسلامی ترکستان شرقی ۳۰۰ تا ۱۲۰۰ عضو، جنبش اسلامی اوزبیکستان که به حزب اسلامی ترکستان تغییر نام داده ۱۵۰ تا ۵۰۰ عضو و جماعت انصارالله ۱۵۰ تا ۲۵۰ عضو در افغانستان دارند.

طبق گزارش، تنها گروه تروریستی که علیه رژیم طالبان فعالیت می‌کند، شاخه خراسان داعش است که اردوگاه‌های آموزشی، پایگاه‌ها و شبکه‌ای از سلول‌های خفته را در این کشور حفظ کرده است.

وزارت خارجه روسیه می‌گوید شاخه خراسان داعش عمدتا در شرق، شمال و شمال شرقی افغانستان مستقر است و هدف بلندمدت آن نفوذ به آسیای مرکزی برای ایجاد یک "خلافت" اسلامی است.

با این حال گفته شده که بر اساس شدت و دامنه حملات، این گروه زیرزمینی تروریستی - شاخه خراسان داعش هیچ تهدیدی برای رژیم طالبان ایجاد نمی‌کند.

روسیه می‌گوید هدف داعش تضعیف اعتماد به نفس در توانایی دولت طالبان برای تامین ثبات و نظم عمومی است.

در بخشی دیگر از گزارش آمده است که القاعده، دومین سازمان تروریستی مهم در افغانستان است که از خاک این کشور عمدتا برای میزبانی اردوگاه‌های آموزشی و ایجاد ارتباط با گروه‌های مختلف تروریستی و افراطی برای گسترش نفوذ خود در منطقه استفاده می‌کند.

گفته شده گزارش‌هایی از وجود تاسیسات زیرساختی القاعده در ولایت‌های غزنی، لغمان، کنر، ننگرهار، نورستان، پروان و ارزگان منتشر شده است.

وزارت خارجه روسیه افزوده است که مخالفان مسلح افغانستان کوچک، پراکنده و ناهماهنگ هستند و این گروه‌ها تهدیدی برای رژیم طالبان ایجاد نمی‌کنند.

بر اساس این گزارش، آماده‌ترین گروه‌ها برای جنگ، جبهه مقاومت ملی افغانستان و جبهه آزادی افغانستان هستند که به ترتیب توسط احمد مسعود و یاسین ضیا رهبری می‌شوند.

در گزارش آمده است که مخالفان مسلح طالبان به حملات هدفمند و حملات غافلگیرانه و به دنبال آن عقب‌نشینی متکی هستند؛ دامنه جغرافیایی مخالفان مسلح محدود است و نیروهای اصلی جبهه مقاومت ملی افغانستان توسط طالبان در پنجشیر، بدخشان و بغلان محاصره شده‌اند.

افغانستان تولیدکننده مواد مخدر

در بخشی دیگر از گزارش وزارت خارجه روسیه نوشته شده است که افغانستان با وجود اقداماتی که طالبان برای ریشه‌کن کردن تهدید مواد مخدر انجام داده، همچنان یک کشور تولیدکننده مواد مخدر است.

همچنین گفته شده که در بحبوحه کاهش تولید مواد مخدر سنتی، گسترش مواد مخدر مصنوعی در افغانستان نگران کننده است.

روسیه با استناد به گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد گفت کشفیات مت‌آمفتامین در افغانستان و کشورهای همسایه تا پایان سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، ۵۰ درصد افزایش یافت.

وزارت خارجه روسیه می‌گوید مت‌آمفتامین در حال حاضر بیشترین ماده مخدر کشف شده افغانستان در خارج از کشور است.

وضعیت پیچیده افغانستان

روسیه می‌گوید وضعیت نظامی-سیاسی در افغانستان همچنان پیچیده است و دلیل اصلی آن فعالیت گروه‌های تروریستی زیرزمینی است.

همچنین گفته شده که وضعیت اجتماعی-اقتصادی افغانستان، بلایای طبیعی و سیاست طالبان برای ریشه‌کن کردن محصولات خشخاش در غیاب جایگزین‌های سودآور می‌تواند وضعیت اجتماعی-سیاسی کشور را بی‌ثبات کند.

مشاور وزارت داخله سابق: هر مقام جمهوریت به هر بهانه‌ای که از طالبان حمایت می‌کند، خاین است

۳ حوت ۱۴۰۴، ۲۲:۴۷ (گرینویچ)

ادریس ستانکزی، مشاور سابق وزارت داخله افغانستان به حملات پاکستان واکنش نشان داد و گفت هر مقام دوره جمهوریت که به بهانه‌های مختلف از طالبان حمایت کند «خاین» است. او از فرد خاصی نام نگرفته است، اما حملات پاکستان بر اهدافی در افغانستان رهبران سیاسی را دو پارچه‌ کرده است.

حملات هوایی شنبه شب ارتش پاکستان به ننگرهار و پکتیکا واکنش شمار زیادی از چهره‌های سیاسی، نظامیان سابق و مقام‌های طالبان را به دنبال داشته است و بیشتر سیاسیون این اقدامات را محکوم کرده‌اند.

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، عبدالله عبدالله، رئیس سابق شورای عالی مصالحه، کریم خرم، وزیر اطلاعات و فرهنگ سابق و برخی از نمایندگان پارلمان این حملات را محکوم کرده و شماری هم مشروعیت طالبان را زیر سوال برده‌اند.

برخی چهره‌های دیگر اما بدون نام بردن مستقیم از طالبان از اداره حاکم حمایت کرده و «افغان‌ها» را به دفاع از حاکمیت و پاسخ‌گویی در برابر این حملات تشویق کرده‌اند.

ادریس ستانکزی، مشاور پیشین وزارت داخله افغانستان در واکنش به این دیدگاه‌ها در شبکه اکس نوشت: «هر مقام یا کارمند جمهوریت که به هر بهانه‌ای از طالبان دفاع یا حمایت کند، خاین است.»

خوشحال سعادت و عاطف مشعل از چهره‌هایی‌اند که این حملات را «تجاوز» خوانده و از طالبان حمایت کرده‌اند.

پیشتر عمر داوودزی،وزیر داخله افغانستان در حکومت پیشین نیز رهبری ارتش پاکستان را «بی‌کفایت» خوانده و گفت که اداره پاکستان باید بداند مردم افغانستان تجاوز بیگانگان را نمی‌پذیرند و در برابر متجاوز همواره متحد مانده‌اند.

خوشحال سعادت، معاون وزارت داخله در حکومت پیشین هم این حملات را «تجاوز آشکار» خوانده و تاکید کرده است که «افغان‌ها باید به این حملات پاسخ دهند.» او پیشتر نیز از طالبان حمایت کرده بود.

عاطف مشعل، سفیر سابق افغانستان در پاکستان نیز گفته است که افغان‌ها چنین اقدامات «تجاوزکارانه» پاکستان را فراموش نمی‌کنند.

طالبان حملات پاکستان را «نقض ‌آشکار حریم ملی افغانستان، تخطی صریح از قوانین بین‌المللی، اصول همجواری و نقض ارزش‌های اسلامی» خواند و تعداد تلفات را ۱۸ نفر اعلام کرده است. پاکستان اما گفته است که در این حملات حدود ۷۰ شبه‌نظامی را کشته‌ است.

در این میان برخی دیگر طالبان را مقصر کشاندن خشونت به خاک افغانستان دانسته‌اند.

فضل‌احمد معنوی،‌ وزیر عدلیه سابق افغانستان می‌گوید ریشه بسیاری از مشکلات خود طالبان است.

آقای معنوی روز یکشنبه در حساب کاربری خود در اکس نوشت که مهار تحریک طالبان پاکستان بخشی از یک معادله پیچیده امنیتی در منطقه است و رویکرد صرفا نظامی، به‌ویژه زمانی که جان غیرنظامیان در خطر باشد، راه‌حل پایدار نخواهد بود.

او هشدار داد چنین اقداماتی می‌تواند به گسترش کینه و پیامدهای زیان‌بار برای همه طرف‌ها منجر شود.

وزیر عدلیه سابق افغانستان همچنین تاکید کرد که مقابله با ظلم اگر عادلانه و مسئولانه باشد قابل درک است، اما نباید هزینه آن را مردم بی‌گناه بپردازند. او هشدار داد که نباید حاکمیت و حرمت خاک افغانستان نقض شود.

اسماعیل میاخیل، رئیس پیشین تلویزیون ملی افغانستان هم می‌گوید پاکستان و طالبان هر دو مسئول این فاجعه‌اند.

او افزود از زمانی که پاکستان «نیروهای نیابتی» خود را در قالب طالبان بر افغانستان تحمیل کرده است، این ششمین حمله بر خاک کشور به‌شمار می‌رود.

به گفته او، مردم افغانستان نه تجاوز خارجی را می‌پذیرند نه افراط‌گرایی داخلی را، - و مداخله پاکستان و طالبانِ «اجیر» از عوامل اصلی این فاجعه به شمار می‌روند.