• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

صادرات پاکستان به افغانستان ۶۰ درصد کاهش یافته است

۵ حوت ۱۴۰۴، ۱۵:۳۲ (‎+۰ گرینویچ)

داده‌های بانک دولتی پاکستان نشان می‌دهد که تجارت این کشور با افغانستان در هفت ماه گذشته حدود ۵۹.۰۷ درصد کاهش یافته و به ۲۲۸ میلیون و ۹۶ هزار دالر رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل ۵۵۹ میلیون و ۵۲ هزار دالر بود.

طبق این گزارش، واردات از افغانستان نیز در فاصله زمانی جولای ۲۰۲۵ تا ماه جنوری ۲۰۲۶ نیز ۵۸.۱۸ درصد کاهش یافته و به ۶ میلیون و ۳۶ هزار دالر در مقایسه با ۱۵ میلیون و ۲۱ هزار در زمان مشابه سال پیش از آن، رسیده است.

کاهش تجارت با افغانستان یکی از بزرگ‌ترین عوامل افت صادرات منطقه‌ای پاکستان عنوان شده است.

پس از درگیری‌ها میان نیروهای پاکستانی و طالبان در یازدهم اکتبر ۲۰۲۵، پاکستان هشت نقطه مرزی با افغانستان را مسدود کرد.

بسته شدن گذرگاه‌های مرزی در پی تنش‌های امنیتی، روند انتقال کالا و رفت‌وآمد تجاری را به شدت محدود ساخته است.

بر اساس گزارش‌ها، صادرکنندگان پاکستانی و بازرگانان افغان به دلیل بسته ماندن گذرگاه‌ها، ماهانه میلیون‌ها دالر ضرر متحمل می‌شوند.

این وضعیت نه تنها بر تجارت دوجانبه بلکه بر زنجیره تأمین و فعالیت‌های اقتصادی مناطق مرزی نیز تأثیر منفی گذاشته است.

وزارت امور خارجه پاکستان بارها اعلام کرده است که گذرگاه‌های مرزی تا زمانی که طالبان تضمین‌های معتبر و کتبی برای جلوگیری از حملات شبه‌نظامیان و اقدام عملی علیه گروه تحریک طالبان پاکستان ارائه نکند، بسته خواهند ماند.

تداوم این وضعیت، نگرانی‌ها درباره افزایش خسارات اقتصادی و تشدید فشار بر بازرگانان و ساکنان مناطق مرزی دو کشور را افزایش داده است.

پربازدیدترین‌ها

بازرگانان: بسته ماندن گذرگاه‌های پاکستان تجارت میوه خشک را فلج کرده است
۱

بازرگانان: بسته ماندن گذرگاه‌های پاکستان تجارت میوه خشک را فلج کرده است

۲

جبهه مقاومت و اداره طالبان کشته شدن فرمانده حسیب را تایید کردند

۳

برخورد تحقیرآمیز طالبان با اجساد مخالفان واکنش‌برانگیز شد

۴

واکنش‌ها به کشته‌شدن حسیب پنجشیری؛ «سنگر را خالی نمی‌گذاریم»

۵

رسانه استخبارات طالبان از کشته شدن یک فرمانده جبهه مقاومت ملی خبر داد