• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان ملل خواستار حفاظت از غیرنظامیان در حملات پاکستان شد

۱۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۱:۱۴ (‎+۰ گرینویچ)

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل گفته است که حملات پاکستان به خاک افغانستان علاوه بر تلفات جانی، شفاخانه‌ها و خانه‌ها را تخریب کرده و «ده‌ها هزار» نفر را آواره کرده است.

اوچا، حفاظت از غیرنظامیان و اماکن غیرنظامی را تعهد قانونی دانسته و خواستار رعایت آن از جانب پاکستان شده است.

پیشتر دفتر نمایندگی ملل متحد در افغانستان اعلام کرد که در پنج روز درگیری‌های طالبان و پاکستان، دست‌کم ۴۲ غیرنظامی کشته و ۱۰۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند. به گفته یوناما، زنان و کودکان شامل قربانیان‌اند.

پربازدیدترین‌ها

روسیه 'استقرار تاسیسات امریکا و ناتو در افغانستان' را غیرقابل قبول خواند
۱

روسیه 'استقرار تاسیسات امریکا و ناتو در افغانستان' را غیرقابل قبول خواند

۲

ملا هبت‌الله در سخنرانی عید ۸۱ بار به وحدت، ۳۵ بار به اختلاف و ۱۲ بار به اطاعت پرداخت

۳

معامله در بروکسل؛ طالبان خواهان اعزام دیپلومات‌های بیشتر به اروپا هستند

۴

اشرف غنی به میدان سیاست باز‌می‌گردد؟

۵

حکمتیار می‌گوید رهبر افغانستان باید منتخب مردم باشد

•
•
•

مطالب بیشتر

گفت‌وگوی پاکستان و سوریه درباره افغانستان

۱۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۱:۰۷ (‎+۰ گرینویچ)

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، روز دوشنبه در تماس تلفنی با احمد شرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه درباره تشدید «خطرناک» تنش‌ها در منطقه گفت‌وگو کرد. تحولات اخیر در افغانستان نیز از دیگر مباحث این گفت‌وگو بوده است.

شهباز شریف و احمد شرع ضمن ابراز نگرانی نسبت به گسترش احتمالی دامنه جنگ ایران، اسرائیل و امریکا در کل منطقه، بر نیاز فوری به «خویشتن‌داری، کاهش تنش و گفت‌وگو» تاکید کرده‌اند.

نخست‌وزیر پاکستان گفته است که این کشور برای ایفای نقش سازنده در جهت بازگرداندن صلح و ثبات در منطقه آماده است.

آقای شریف در حالی بر کاهش تنش‌ها از طریق گفت‌وگو تأکید کرده است که پیشتر سخنگوی نخست‌وزیر پاکستان تصریح کرد که هیچ گفت‌وگو یا مذاکره‌ای با طالبان انجام نخواهد شد.

تشدید تنش‌ها میان طالبان و پاکستان باعث شده است که شماری از کشورهای منطقه از جمله قطر، عربستان سعودی، ایران و ترکیه تلاش‌های دیپلوماتیک برای کاهش تنش و بازگرداندن دو طرف به میز مذاکره را آغاز کنند.

با این‌حال، پیشتر سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان و اسعد شیبانی، وزیر خارجه سوریه نیز در یک تماس تلفنی بر ضرورت گفت‌وگو و تفاهم برای حل درگیری‌های جاری با پاکستان تأکید کردند.

با تداوم درگیری‌ها در ششمین روز، طالبان از جامعه جهانی خواسته است تا پاکستان را وادار به صلح کند.

روسیه می‌گوید هیچ مدرکی مبنی بر تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای وجود ندارد

۱۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۰:۵۷ (‎+۰ گرینویچ)

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه می‌گوید مسکو هنوز هیچ مدرکی را مبنی بر توسعه سلاح هسته‌ای توسط ایران ندیده است.

او روز سه‌شنبه، ۱۲ حوت هشدار داد که درگیری امریکا و اسرائیل با ایران، می‌تواند باعث گسترش سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه شود.

آقای لاوروف گفت: «جنگی که امریکا و اسرائیل علیه ایران آغاز کرده است می‌تواند نه تنها ایران بلکه همسایگان عرب آن را نیز به تلاش برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای سوق دهد.»

جایگاه زنان در جهان؛ افغانستان در میان ۱۸۱ کشور ۱۸۱م شد

۱۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۰:۲۷ (‎+۰ گرینویچ)

از میان ۱۸۱ کشوری که در «شاخص جهانی زنان، صلح و امنیت» انستیتوت جورج‌تاون مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند، دنمارک با بهترین عملکرد برای زنان در جایگاه نخست قرار گرفته است‌. در مقابل، افغانستان با بدترین عملکرد علیه زنان بار دیگر با کسب رتبه ۱۸۱، در قعر این فهرست جای گرفته است.

بر اساس این گزارش، در میان ۱۰ کشور به‌شمول افغانستان که از نظر وضعیت زنان و عملکرد در قبال حقوق آنان در پایین‌ترین سطوح قرار دارند، از هر پنج زن، یک نفر خشونت از سوی شریک زندگی خود را تجربه کرده است.

در این شاخص کشورهایی چون سودان جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو، سوریه، آفریقای مرکزی، یمن در رتبه‌های بالاتر از افغانستان قرار دارند.

این شاخص که داده‌ها را در ۱۳ معیار برای سنجش وضعیت زنان در کشورهای جهان تحلیل می‌کند، نشان داده که در کشورهای فوق به‌شمول افغانستان، بیش از نیمی از زنان گفته‌اند که در جوامع خود احساس امنیت نمی‌کنند.

افزون بر آن تقریبا سه زن از هر چهار زن در فاصله نزدیک درگیری‌های مسلحانه زندگی می‌کنند.

داده‌های تازه نشان می‌دهد که حدود یک نفر از هر شش نفر در جهان در معرض درگیری قرار دارد.

با این‌حال، عقب‌گرد و پس‌رفت در حقوق زنان با افزایش نگران‌کننده درگیری‌ها و خشونت هم‌زمان شده است.

در سال ۲۰۲۴، بیش از ۶۷۶ میلیون زن در سراسر جهان در نزدیکی درگیری زندگی می‌کردند؛ این رقم افزایش چشمگیر ۷۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۰ را نشان می‌دهد و بالاترین تعداد و نسبت زنان ثبت‌شده تاکنون است.

درگیری‌های مسلحانه تأثیر نامتناسبی بر زنان و گروه‌های آسیب‌پذیر دارد که با افزایش خشونت و عقب‌گرد در حقوق زنان تشدید می‌شود.

نزدیکی زنان به درگیری، تأثیر منفی بر رفاه آنان دارد. کشورها از جمله افغانستان که در این شاخص بدترین عملکرد را دارند، در چندین شاخص دیگر نیز عملکرد ضعیفی نشان می‌دهند.

این کشورها به‌شمول افغانستان، به‌طور میانگین در شاخص دسترسی به عدالت پایین‌ترین نمره را کسب کرده‌اند و نسبت مرگ‌ومیر مادران در آن‌ها به‌طور میانگین ۲۲۶ مرگ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده است که بدتر از میانگین جهانی می‌باشد.

افزون بر این، میزان خشونت سیاسی هدفمند علیه زنان در این کشورها به شمول افغانستان سه برابر میانگین جهانی است.

نیروهای لبنانی به دلیل تشدید حملات اسرائیل از مرز «عقب‌نشینی کردند»

۱۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۰:۱۸ (‎+۰ گرینویچ)

یک منبع نظامی لبنانی به الجزیره گفته است که ارتش این کشور برای تامین امنیت نیروهای خود در میان تشدید حملات اسرائیل، نیروهایش را از منطقه مرزی عقب کشیده است.

خبرگزاری دولتی لبنان اعلام کرده است که ارتش لبنان در حال تخلیه «مواضع پیشرفته» در امتداد مرز با اسرائیل است.

خبرگزاری رویترز به نقل از شاهدان گزارش داد که ارتش از دست‌کم هفت پایگاه عملیاتی در طول مرز عقب‌نشینی کرده است.

ایران صادرات تمام محصولات غذایی و کشاورزی را ممنوع کرد

۱۲ حوت ۱۴۰۴، ۰۹:۵۲ (‎+۰ گرینویچ)

ایران صادرات تمام محصولات غذایی و کشاورزی را تا اطلاع بعدی ممنوع کرد. این تصمیم در حالی اعلام شده که ایران در کنار پاکستان یکی از بزرگ‌ترین منابع واردات افغانستان بوده است.

رفت‌وآمد در گذرگاه تورخم با پاکستان نیز از ماه میزان متوقف شده است.

در متن منتشرشده از سوی خبرگزاری ایسنا آمده است این تصمیم با اجرای مصوبه دولت و با اولویت تامین کالاهای اساسی، حساس و ضروری مورد نیاز مردم، به دلیل شرایط کنونی ایران اتخاذ شده و تا اطلاع بعدی ادامه خواهد داشت.

بر پایه گزارش بانک جهانی، ایران در ۲۰۲۳ حدود ۲۳ درصد از کل واردات افغانستان را تامین کرده و در نیمه اول ۲۰۲۴ این سهم به ۳۰ درصد رسیده است. همان گزارش می‌گوید افغانستان در ۲۰۲۳ حدود ۱.۷ میلیارد دالر مواد غذایی وارد کرده و در هفت ماه نخست ۲۰۲۴ نیز واردات غذا ۱۸ درصد افزایش یافته است.

بانک جهانی پیش از این گفته بود که با افزایش محدودیت‌های تجاری و تعرفه‌ها در مسیر پاکستان، افغانستان بخشی از مسیرهای تجاری خود را به سوی ایران منتقل کرده است.