• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

فعال حقوق بشر: توقف ویزای تحصیلی بریتانیا برای افغان‌ها مثل منع آموزش توسط طالبان است

۱۴ حوت ۱۴۰۴، ۱۴:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

رئیس کمیسیون حقوق بشر دولت پیشین افغانستان به اظهارات نماینده ویژه بریتانیا درباره توقف صدور ویزای تحصیلی و کاری برای افغان‌ها اعتراض کرد. شهرزاد اکبر از نماینده بریتانیا پرسید: «این توقف شبیه ممنوعیت موقت آموزش دختران توسط طالبان است که ۵ سال طول کشیده است؟»

شهرزاد اکبر در یادداشتی به اظهارات ریچارد لینزی، نماینده ویژه بریتانیا در امور افغانستنان واکنش نشان داد.

فرستاده ویژه بریتانیا گفته کشورش صدور ویزای کار و تحصیل به افغان‌ها را به‌دلیل سوءاستفاده از آن برای ارائه درخواست پناهندگی موقتا متوقف کرده است.

ریچارد لینزی تاکید کرده که بریتانیا همچنان متعهد به حمایت از نیازمندان واقعی است. او افزود: «این امر از حمایت بریتانیا از حقوق و آزادی‌های افغان‌ها نمی‌کاهد.»

خانم شهرزاد در پاسخ آقای لینزی نوشت چرا دولت بریتانیا حمایت از جنگ‌ها، پشت کردن به تعهدات خود نسبت به پناهجویان و سیاست‌های راست‌گرایانه در مورد پناهندگان را موقتا متوقف نمی‌کند.

دولت بریتانیا روز سه‌شنبه اعلام کرد که صدور ویزای تحصیلی را برای شهروندان افغانستان، کامرون، میانمار و سودان متوقف می‌کند. همچنین، شهروندان افغانستان از دریافت ویزای کاری نیز، محروم می‌شوند.

وزارت داخله بریتانیا گفت: «در پی افزایش درخواست‌های پناهندگی از مسیرهای قانونی، برای نخستین بار صدور ویزا برای شهروندان چهار کشور متوقف می‌شود.»

توقف صدور ویزای کاری و تحصیلی بریتانیا برای افغان‌ها، واکنش‌های زیادی فعالان مدنی و اجتماعی را برانگیخته است.

خوشحال نبی‌زاده یکی از مستفید شوندگان برنامه تحصیلی چیونینگ بریتانیا به افغانستان اینترنشنال گفت محروم کردن دانشجویان از تحصیل صرف به دلیل ملیت، تبعیض است. او افزود که تحصیل به دور از تبعیض حق همه است و دانشگاه‌های بریتانیا برای پذیرش معیارهای مشخصی دارند، با این حال صرف نظر از محل تولد باید زمینه تحصیل برای افرادی که این معیارها را تکمیل می‌کنند، فراهم شود.

این در حالی است که دختران و زنان بالاتر از صنف ششم در افغانستان تحت تسلط طالبان از آموزش محروم شده‌اند. این گروه نصاب تعلیمی کشور را به سلیقه خود تغییر داده و علوم دینی را جایگزین مضامین ساینسی کرده است.

بسیاری از جوانان افغان پس از محودیت‌های آموزشی طالبان تلاش کرده‌اند برای ادامه تحصیل به بریتانیا و دیگر کشورهای غربی درخواست دهند. ناظران می‌گویند ممنوعیت صدور ویزای بریتانیا دانشجویان افغان را ناامید کرده است.

پربازدیدترین‌ها

نتایج نظرسنجی کانال ۱۲ اسرائیل؛ ائتلاف نتانیاهو از مخالفان پیشی گرفت
۱

نتایج نظرسنجی کانال ۱۲ اسرائیل؛ ائتلاف نتانیاهو از مخالفان پیشی گرفت

۲

چهره‌های اصلی انتخابات اسرائیل چه کسانی‌اند و آیزنکوت چه تفاوتی با نتانیاهو دارد؟

۳

مشارکت در انتخابات اسرائیل به «بالاترین سطح در ۴۵ سال گذشته رسید»

۴

انتخابات پارلمانی اسرائیل رسما آغاز شد

۵

ائتلاف نتانیاهو با شمارش ۸۴.۵ درصد آرا، ۵۴ کرسی پارلمان اسرائیل را به دست آورد