• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سریلانکا پیکر ۸۴ ملوان ایرانی کشته‌شده در حمله امریکا را به ایران بازمی‌گرداند

۲۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۲:۱۱ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت خارجه سریلانکا اعلام کرد که این کشور پیکر ۸۴ ملوان ایرانی را که ۹ روز پیش در اثر حمله زیردریایی ایالات متحده، هنگام حرکت در آب‌های بین‌المللی غرق شدند، به ایران بازمی‌گرداند.

توشارا رودریگو، سخنگوی این وزار خارجه سریلانکا به رسانه‌ها گفت اجساد ملوان‌های ایرانی با یک پرواز هواپیمای چارتر ارسالی از سوی جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.

خبرگزاری رویترز نوشت سفارت ایران در سریلانکا تأیید کرده که اجساد قرار است بازگردانده شوند.

این ملوانان در چهارم مارچ در پی حمله امریکا در سواحل سریلانکا کشته شدند؛ اقدامی که جنگ جاری خاورمیانه را به اقیانوس هند گسترش داد و به عنوان نقض قوانین بین‌المللی مورد انتقاد قرار گرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه سریلانکا گفت: «۳۲ ملوانی که توسط نیروی دریایی ما نجات یافتند، در سریلانکا خواهند ماند.»

او افزود که با کمیته بین‌المللی صلیب سرخ درباره ملوان‌های زخمی تماس گرفته شد، اما آنها در بازگرداندن اجساد نقشی نداشته‌اند.

پربازدیدترین‌ها

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد
۱

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد

۲

وزیران داخله عربستان سعودی و پاکستان درباره همکاری‌های امنیتی گفت‌وگو کردند

۳

هفت مرد افغان در بریتانیا به «تجاوز و سوء‌استفاده جنسی» از کودکان متهم شدند

۴

دهمین سالگرد کشته‌شدن دومین رهبر طالبان؛ اختر منصور چگونه طالبان را به ایران نزدیک کرد؟

۵

کمک مالی آلمان نتوانسته افغان‌ها را به بازگشت به افغانستان تشویق کند

•
•
•

مطالب بیشتر

احمد مسعود: طالبان افغانستان را قربانی بازی‌های ژئوپولیتیک و امنیتی کرده است

۲۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۲:۰۲ (‎+۰ گرینویچ)

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، با اشاره به حملات ارتش پاکستان به خاک افغانستان، گفت که وضعیت کنونی نتیجه اقدامات «نابخردانه» طالبان و حمایت این گروه از سازمان‌های تروریستی است.

او روز جمعه در سی‌و یکمین سالگرد کشته‌شدن عبدالعلی مزاری، رهبر فقید حزب وحدت اسلامی افغانستان، گفت که طالبان با فراهم کردن پناهگاه برای گروه‌هایی مانند القاعده، تحریک طالبان پاکستانی، جیش‌العدل، انصارالله و دیگر گروه‌های تروریستی، افغانستان را به میدان بازی‌های امنیتی و ژئوپولیتیک تبدیل کرده‌ است.

آقای مسعود که به طور مجازی در این نشست شرکت کرده بود، افزود که تلاش طالبان برای بسیج مردم در برابر حملات پاکستان، بدون برخورداری از مشروعیت داخلی و بین‌المللی و در شرایطی که مردم از ساختار قدرت حذف شده‌اند، نمی‌تواند به دفاع از کشور منجر شود.

او با اشاره به تحولات اخیر تأکید کرد هرگونه «آزادی» در افغانستان باید به دست مردم این کشور صورت گیرد.

رهبر جبهه مقاومت ملی همچنین نسبت به هرگونه «معامله» یا «مداخله» در شرایط کنونی هشدار داد و گفت آزادی باید به دست مردم افغانستان به دست آید.

به گفته او، هرگونه معامله بدون رجوع به مردم نادرست است و نفی رأی و نظر مردم نمی‌تواند راه‌حل بحران‌های جاری افغانستان باشد.

احمد مسعود همچنین از رهبران سیاسی خواست از فرصتی که برای آزادی افغانستان فراهم شده استفاده کنند، مشروط بر آن‌که «هماهنگ، منظم و یک‌دست عمل کنند.»

او در بخش دیگری از سخنانش نسبت به پیامدهای جنگ‌های خاورمیانه بر وضعیت اقتصادی افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت قیمت کالاهای اساسی و ضروری روزبه‌روز افزایش می‌یابد و مردم در ناامیدی و بی‌سرنوشتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

آقای مسعود تأکید کرد که امروز بیش از هر زمان دیگری، «تفکر عدالت‌خواهانه عبدالعلی مزاری» اهمیت یافته است.

شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان روز جمعه، سی‌و یکمین سالیاد ترور عبدالعلی مزاری را با حضور برخی از سیاست‌مداران به طور مجازی برگزار کرد.

چاپ‌اندازان تیم ملی بزکشی افغانستان راهی رقابت‌های بین‌المللی قزاقستان می‌شوند

۲۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۲:۰۲ (‎+۰ گرینویچ)

فدراسیون بزکشی افغانستان اعلام کرده است که چاپ‌اندازان تیم ملی بزکشی کشور در مسابقات بین‌المللی بزکشی که به میزبانی قزاقستان برگزار می‌شود، اشتراک خواهند کرد. بر اساس اعلام فدراسیون، این مسابقات پس از ۹سال وقفه دوباره برگزار می‌شود و چاپ‌اندازان از ۹ کشور در آن حضور خواهند داشت.

قرار است ورزشکاران افغانستان از روز یک‌شنبه ۲۴ حوت ۱۴۰۴ تا روز شنبه اول حمل ۱۴۰۵ در شهر ترکستان قزاقستان به میدان بروند و با رقیبان خود رقابت کنند.

در این دوره از مسابقات، تیم‌های افغانستان، چین، قزاقستان، مجارستان، مغولستان، اوزبیکستان، روسیه، تاجیکستان و ترکیه حضور دارند و برای کسب عنوان قهرمانی با یکدیگر رقابت خواهند کرد.

بزکشی یکی از کهن‌ترین و محبوب‌ترین ورزش‌های سنتی در افغانستان و شماری از کشورهای آسیای مرکزی به شمار می‌رود و حضور تیم افغانستان در این رقابت‌ها می‌تواند فرصت مهمی برای نمایش توانایی چاپ‌اندازان کشور در سطح بین‌المللی باشد.

امارات مراکز وابسته به جمهوری اسلامی ایران را تعطیل کرد

۲۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۱:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

امارات متحده عربی دستور داده است فعالیت چند مرکز وابسته به جمهوری اسلامی در دبی، از جمله بیمارستان ایرانیان، مکاتب ایرانی و «باشگاه ایرانیان» متوقف شود و نیروهای اعزامی شاغل در این مجموعه‌ها خاک امارات را ترک کنند.

بر اساس این دستورالعمل، بیمارستان ایرانیان در دبی نیز موظف شده است حداکثر تا یک ماه آینده فعالیت خود را متوقف کند.

باشگاه ایرانیان در دبی که زیر نظر جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند، در بیانیه‌ای اعلام کرد همه فعالیت‌های این مجموعه از ۲۵ حوت متوقف خواهد شد.

در حال حاضر دست‌کم پنج مکتب ایرانی در امارات فعال هستند و اعلام شده است دانش‌آموزان این مکاتب باید به مکاتب دیگر منتقل شوند.

همچنین مقام‌های اماراتی به قنسولگری جمهوری اسلامی در دبی دستور داده‌اند تعداد نیروهای خود را کاهش دهد.

بر اساس این دستورالعمل، فعالیت قنسولگری با تعداد محدودی از نیروهای محلی ادامه خواهد یافت.

نماینده افغانستان در سازمان ملل حمله هوایی پاکستان به افغانستان را محکوم کرد

۲۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۱:۴۸ (‎+۰ گرینویچ)

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل، حملات هوایی پاکستان به خاک افغانستان را به‌شدت محکوم کرد.

آقای فایق در اکس نوشت: «کشتن غیرنظامیان بی‌گناه، از جمله زنان و کودکان، یک جنایت جنگی است.»

او خواهان توقف حملات پاکستان شد و از جامعه بین‌المللی خواست پاکستان را پاسخگو کند.

اعلام برندگان جوایز ‌کریک‌اینفو؛ ابراهیم زدران ملی‌پوش افغانستان بهترین توپ‌زن سال ۲۰۲۵ شد

۲۲ حوت ۱۴۰۴، ۱۱:۴۰ (‎+۰ گرینویچ)

رسانه معتبر کریک‌اینفو (ESPN cricinfo) برندگان جوایز سالانه ۲۰۲۵ خود را معرفی کرد؛ جوایزی که برای بهترین عملکردهای انفرادی در کریکت جهان اهدا می‌شود. در این فهرست، ابراهیم زدران، ستاره تیم ملی کریکت افغانستان، به عنوان بهترین توپ‌زن سال در بخش پنجاه‌آوره (ODI) برگزیده شد.

این جایزه پس از درخشش چشمگیر ابراهیم زدران در رقابت‌های جام قهرمانان کریکت که به میزبانی پاکستان برگزار شد، به او اهدا گردید. او در دیدار برابر انگلستان در ورزشگاه شهر لاهور با به‌دست آوردن ۱۷۷ دوش از ۱۴۶ توپ، بالاترین امتیاز تاریخ این رقابت‌ها را به نام خود ثبت کرد.

در آن مسابقه، ببرهای آبی افغانستان در آغاز بازی سه بازیکن خود را تنها با ۱۴ دوش از دست داده بودند؛ اما با ورود زدران، جریان بازی دگرگون شد و او با یک نمایش درخشان، تیمش را به سوی پیروزی هدایت کرد. زدران در حال حاضر کاپیتان تیم ملی کریکت افغانستان در بخش بیست‌آوره نیز است.

در مجموع، هشت بازیکن از هند، سه بازیکن از استرالیا، دو بازیکن از افریقای جنوبی و یک بازیکن از افغانستان و بنگلا‌دیش موفق به دریافت جوایز سال ۲۰۲۵ کریک‌اینفو شدند.

در بخش‌های دیگر کریکت مردان، ایدن مارکرم از افریقای جنوبی برای صد امتیازی سرنوشت‌ساز خود در فینال قهرمانی تست جهان برابر استرالیا به عنوان بهترین توپ‌زن تست انتخاب شد. جایزه بهترین توپ‌انداز تست نیز به میچل استارک از استرالیا رسید که با ۷ ویکت در مسابقه‌ای از سریز مسابقات «اشز» مقابل انگلستان درخشید.

در کریکت بیست‌آوره ملی، فیل سالت از انگلستان با ۱۴۱ دوش در برابر افریقای جنوبی عنوان بهترین توپ‌زن را به دست آورد؛ در حالی که کولدیپ یاداو از هند با ۴ویکت مقابل پاکستان به عنوان بهترین توپ‌انداز این بخش معرفی شد.

در بخش زنان، بازیکنان هند تقریباً همه جوایز را از آن خود کردند. جمیما رودریگز برای ۱۲۷ دوش در برابر استرالیا در جام جهانی زنان به عنوان بهترین توپ‌زن یک‌روزه انتخاب شد. همچنین دیپتی شرما با ۵ ویکت در فینال مقابل افریقای جنوبی، جایزه بهترین توپ‌انداز یک‌روزه را دریافت کرد.

از سوی دیگر، هارمانپریت کائور، کاپیتان تیم زنان هند، علاوه بر قهرمانی در جام جهانی، عنوان بهترین کاپیتان سال را نیز به دست آورد.

در بخش‌های دیگر، تسکین احمد از بنگلا‌دیش برای کسب ۷ ویکت در لیگ برتر بنگلا‌دیش و میچل اوون از استرالیا برای ثبت یک صد امتیاز در لیگ بیگ‌بش لیگ مورد تقدیر قرار گرفتند.

جوایز سالانه کریک‌اینفو هر سال با رأی هیأتی از کارشناسان و چهره‌های سرشناس کریکت جهان، از جمله بازیکنان پیشین مانند دیل استین و ورنون فیلندر، به بهترین عملکردهای سال در کریکت جهانی اهدا می‌شود.