سازمان ملل: مرکز ترک اعتیاد امید تحت کنترول وزارت داخله طالبان بود

دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به افغانستان اینترنشنال گفت که از شفاخانه امید که در حمله هوایی پاکستان تخریب شد، حمایت نمیکرد. پوللیک اوک سری، نماینده این سازمان در افغانستان گفت دلیل عدم حمایت این بود که شفاخانه امید تحت کنترول وزارت داخله طالبان بود.
آقای اوک سری گفت دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل معتقد است که مراکز ترک اعتیاد باید توسط وزارت صحت عامه مدیریت شوند و روند ترک اعتیاد باید داوطلبانه و بدون زور و فشار انجام شود.
در حملات دوشنبهشب پاکستان به کابل و ننگرهار دستکم سه بمب به مرکز ترک اعتیاد امید در شرق کابل اصابت کرد. طالبان گفت ۴۰۰ نفر در این رویداد جان باختند و ۲۵۰ نفر دیگر زخمی شدند. یک منبع دیپلوماتیک از کابل به افغانستان اینترنشنال تایید کرد که آمار قربانیان ممکن است به صدها نفر برسد.
مرکز ترک اعتیاد امید در مقر سابق پایگاه ناتو در شرق کابل موقعیت دارد. این مرکز توسط وزارت امور داخله طالبان مدیریت میشد و گزارش شده که در نزدیکی تاسیسات نظامی طالبان موقعیت دارد.
پوللیک اوک سری، نماینده دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل در افغانستان گفت که براساس قوانین بینالملل بشردوستانه، مراکز درمانی باید از اهداف نظامی دور نگه داشته شوند. همچنین، طرفهای درگیر در منازعه باید از حمله به اهداف غیرنظامی، از جمله شفاخانهها، خودداری کنند.
