• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مقام امریکایی: آزادی حبیبی و اووربی هدف بعدی است

۴ حمل ۱۴۰۵، ۱۴:۵۰ (‎+۰ گرینویچ)

سباستین گورکا، معاون دستیار رئیس‌جمهور امریکا و مدیر ارشد مبارزه با تروریسم در شورای امنیت ملی امریکا می‌گوید پس از آزادی دنیس کوئیل از بازداشت طالبان در افغانستان، تلاش‌ برای بازگرداندن محمود حبیبی و پل اووربی ادامه دارد و این تلاش امریکا تا آزادی همه شهروندانش متوقف نخواهد شد.

او می‌گوید دونالد ترامپ به خواهران دنیس کوئیل وعده داده بود که او را به خانه بازمی‌گرداند و اکنون این وعده عملی شده است.

گورکا همچنین می‌گوید مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، در اوایل این ماه طالبان را به‌عنوان «حامی بازداشت غیرقانونی» معرفی کرده و این اقدام بخشی از روندی بوده که در نهایت به آزادی کوئیل انجامیده است.

همزمان نیویارک تایمز در گزارش مفصلی نوشته که سرنوشت محمودشاه حبیبی شهروند افغان - امریکایی در افغانستان همچنان نامعلوم است.

مردان مسلح در تابستان ۲۰۲۲ حبیبی را در یکی از جاده‌های کابل با چشمان بسته بازداشت کرده و با موتر خودش به مکان نامعلومی منتقل کردند. شاهدان می‌گویند این افراد خود را وابسته به استخبارات طالبان معرفی کرده بودند.

نیویارک روند بازداشت حبیبی را توضیح داده و گفته در آن روز نیروهای استخباراتی وارد آپارتمان او شده و لپ‌تاپ، کتاب‌ها و اسنادش را با خود بردند. از آن زمان تاکنون، هیچ‌گونه اطلاعاتی درباره محل نگهداری یا وضعیت او منتشر نشده است.

طالبان بارها گفته که چنین فردی را در اختیار ندارد و از سرنوشت او مطلع نیست.

نیوریارک تایمز نوشته اما اطلاعات و شهادت‌هایی که با مقام‌های امریکایی نیز شریک شده، نشان می‌دهد که او دست‌کم در زمان بازداشت توسط استخبارات طالبان نگهداری می‌شد.

برای اولین بار نیویارک تایمز نوشته که مشخص نیست حبیبی زنده است یا نه. برادر حبیبی بارها با رسانه‌ها گفت‌وگو کرده و گفته که مطمئن است محمودشاه حبیبی زنده است و در استخبارات طالبان به سر می‌برد.

پربازدیدترین‌ها

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت
۱

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت

۲

چرخش بزرگ؛ عشق مصلحتی هند و طالبان

۳

امریکا پاسپورت والدینی را که نفقه فرزند نمی‌دهند، لغو می‌کند

۴

موج ترور ملاها در پاکستان

۵

سه زن افغان در انتخابات شوراهای محلی بریتانیا پیروز شدند

•
•
•

مطالب بیشتر

اوزبیکستان ۷۲ کیلو حشیش افغانستان را که به شکل کچالو جاسازی شده بود کشف و ضبط کرد

۴ حمل ۱۴۰۵، ۱۳:۵۰ (‎+۰ گرینویچ)

نیروهای مرزی اوزبیکستان ۷۲.۳ کیلوگرام حشیش را که به شکل کچالو در یک کامیون جاسازی شده بود، روز سه‌شنبه در مرز با افغانستان کشف و ضبط کردند. بر اساس گزارش سرویس امنیت دولتی اوزبیکستان، این محموله قرار بوده که به روسیه منتقل شود.

بازرسی اولیه نشان می‌داد که کامیون کچالو حمل می‌کند، اما بررسی دقیق‌تر مشخص کرد که محموله شامل ۲۲۲ بسته حشیش بوده که در قالب کچالو پنهان شده‌اند.

این حادثه مشابه یک مورد سال گذشته است که در همان منطقه ۶۱۲ کیلوگرم حشیش میان ۱۳.۵ تن جارو کشف شده بود.

بررسی‌ نیروهای مرزی امنیت دولتی و مقامات گمرکی نشان داد که که راننده آن از اهالی ترمذ در منطقه سرخندریا و متولد سال ۲۰۰۱ است.

مقامات اوزبیکستان اعلام کرده‌اند که کنترول و بازرسی‌های مرزی برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همچنان تشدید خواهد شد.

هبت‌الله صدای مادر امریکایی را شنید، از مادر افغان را نه

۴ حمل ۱۴۰۵، ۱۳:۱۹ (‎+۰ گرینویچ)

طالبان اعلام کرد دنیس کوئیل، گروگان امریکایی با فرمان هبت‌الله آزاد شده است و دادگاه عالی این گروه مدت حبس او را کافی دانسته است. وزارت خارجه طالبان گفت که خانواده این زندانی، به‌ویژه مادرش به رهبر طالبان نامه نوشته بود و خواهان عفو فرزندنش به مناسبت عید فطر شده بود.

این درحالی است که میلیون‌ها زن افغان طی بیش از چهار سال گذشته بارها خواهان بازگشایی مکاتب دخترانه به روی دانش‌آموزان بالاتر از صنف ششم شده‌اند؛ درخواستی که تاکنون از سوی رهبر طالبان نادیده گرفته شده است.

همزمان، جنبش زنان پنجره امید در پیوند با آغاز سال تعلیمی جدید بدون حضور دختران بیانیه منتشر کرد.

این جنبش با اشاره به محرومیت آموزشی زنان تاکید کرده است که طالبان به‌طور سیستماتیک و مستمر حقوق بنیادی زنان و دختران افغان را نقض می‌کنند.

به گفته این جنبش، این سیاست‌ها با ماده ۲۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر، ماده ۱۰ کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان و ماده ۱۳ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ICESCR) مغایرت دارد و نمونه‌ای از تبعیض جنسیتی سیستماتیک و سرکوبگر است.

کارشناسان ملل متحد حملات پاکستان به افغانستان را غیرقانونی خواندند

۴ حمل ۱۴۰۵، ۱۳:۱۰ (‎+۰ گرینویچ)

کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند که حملات اخیر پاکستان به افغانستان مطابق با قوانین بین‌المللی غیرقانونی است و نقض حق حیات غیرنظامیان به شمار می‌آید. این کارشناسان از پاکستان و مقام‌های طالبان خواستند تا آتش‌بس دائمی اعلام کنند و با حل علل ریشه‌ای درگیری، به توافق صلح دست یابند.

کارشناسان سازمان ملل تأکید کردند که حمله پاکستان به افغانستان طبق ماده ۲ منشور سازمان ملل و قوانین بین‌الملل، غیرقانونی است و هیچ حقی برای دفاع مشروع وجود ندارد مگر اینکه طالبان ابتدا به پاکستان حمله کرده یا تحریک طالبان را برای حمله به پاکستان فرستاده باشد.

در بیانیه کارشناسان سازمان ملل آمده است که پاکستان همچنین شواهد معتبر منتشر نکرده است که نشان دهد حملات تحریک طالبان پاکستان داخل خاکش توسط مقام‌های طالبان هدایت شده‌اند.

آن‌ها با ضروری خواندن حل مسالمت‌آمیز اختلافات برای حفظ امنیتی بین‌المللی یادآور شدند: «اگرچه دولت‌ها وظیفه دارند جمعیت خود را از تهدیدات تروریستی محافظت کنند، اما باید این کار به‌طور کامل مطابق با قانون بین‌الملل انجام شود.»

بر اساس آمار سازمان ملل، از آغاز درگیری‌ها در هفتم حوت میان پاکستان و طالبان، دست‌کم ۲۸۹ غیرنظامی در افغانستان کشته یا زخمی شده و بیش از ۱۱۵ هزار نفر آواره شده‌اند.

سازمان ملل می‌گوید که در نتیجه این تنش‌ها، مکاتب و مرزها بسته و فعالیت‌های تجاری متوقف شده است.

همچنین براساس ارزیابی سازمان ملل در نتیجه درگیری‌‌ها، زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله مراکز درمانی، خانه‌ها، بازارها و محل‌های اسکان آوارگان آسیب دیده‌اند.

کارشناسان سازمان ملل همچنین حمله هوایی پاکستان در ۲۵ حوت به مرکز ترک اعتیاد در افغانستان را که صدها کشته و زخمی بر جای گذاشت، محکوم کردند.

این کارشناسان تأکید کردند که طرفین باید قوانین بین‌المللی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه را رعایت کنند، از غیرنظامیان محافظت کنند و تحقیقات مستقل درباره نقض‌ها را برای پاسخگو ساختن عاملان انجام بدهند.

آن‌ها همچنین تأکید کردند «تمام مقامات، از جمله طالبان، باید مانع از تهدید حق حیات انسان‌ها توسط گروه‌های تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان شوند، حتی خارج از مرزهای خود.»

بیانیه افزوده: «قانون بین‌الملل ایجاب می‌کند که تمامی مقامات از پناه دادن و حمایت از فعالیت‌های تروریستی در قلمرو خود که علیه سایر کشورها انجام می‌شود خودداری کنند، زیرا این اقدامات مداخله یا استفاده غیرمجاز از زور به شمار می‌روند.»

کارشناسان افزودند که استفاده غیرقانونی از زور باعث نقض حق حیات افراد کشته‌شده شده و برخی حملات که منجر به تلفات غیرنظامیان شده‌اند ممکن است قوانین بشردوستانه بین‌المللی را نیز نقض کرده باشند.

طالبان یک گروگان امریکایی را آزاد کرد

۴ حمل ۱۴۰۵، ۱۲:۰۱ (‎+۰ گرینویچ)

طالبان روز سه‌شنبه دنیس کوئیل، گروگان امریکایی را آزاد کرد. امیرخان متقی در دیدار با زلمی خلیلزاد گفت خانواده به ویژه مادر این گروگان در نامه‌ای به رهبر طالبان خواهان آزادی او شده بود. طالبان می‌گوید مدت حبس دنیس کوئیل تمام شده و او با تایید دادگاه عالی این گروه آزاد شده است.

پیشتر، افغانستان اینترنشنال گزارش داد که پس از هشدارهای اداره دونالد ترامپ، طالبان یک شهروند امریکایی را از زندان آزاد می‌کند.

منابع گفته بودند که یک هیئت امریکایی برای کمک به آزادی این گروگان به کابل سفر کرده است.

وزارت خارجه طالبان گفت امیرخان متقی روز سه‌شنبه با زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین ایالات متحده امریکا برای افغانستان، سیف الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و لی، یکی از اعضای خانواده اسیر امریکایی دنیس کوئیل، دیدار کرده است.

وزارت خارجه طالبان در خبرنامه‌ای نوشت که ادنیس کوئیل براساس فرمان ملا هبت الله به مناسبت عید فطر آزاد شده است.

متقی گفت که پس از آن‌که نامه خانواده این زندانی به‌ویژه نامه مادرش به رهبر طالبان رسید که در آن خواسته شده بود فرزندش به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر مورد عفو قرار گرفته و آزاد شود.

منابع به افغانستان‌اینترنشنال گفته‌اند که این هیئت امریکایی، ارتباط نزدیکی با اداره طالبان دارد و گفت‌وگوها با مقامات این گروه در سطح بالا ادامه دارد.

100%

پس از آزادی این شهروند امریکایی، سه گروگان دیگر در زندان‌های طالبان باقی خواهد ماند.

ایالات متحده امریکا، اداره طالبان را به‌عنوان «کشور حامی بازداشت ناعادلانه» معرفی کرده است.
مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا اعلام کرده بود که طالبان برای گرفتن امتیازات سیاسی، از تاکتیک‌های تروریستی استفاده می‌کند. آقای روبیو تاکید کرده بود که این روش در برابر امریکا نتیجه نخواهد داد.

  • امریکا اداره طالبان را در فهرست دولت‌های حامی اقدامات نادرست قرار داد

    امریکا اداره طالبان را در فهرست دولت‌های حامی اقدامات نادرست قرار داد

اخیرا اداره ترامپ به طالبان هشدار داد که اگر همه امریکایی‌ها را آزاد نکند، با پیامدهای جدی روبرو خواهد شد. ایالات متحده امریکا اخطار داده است که دونالد ترامپ تا آزادی همه امریکایی‌ها از زندان طالبان آرام نخواهد گرفت.

امیرخان متقی گفت که اداره طالبان هیچ شهروندی از کشورهای دیگر را برای دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده، بلکه این افراد در نتیجه «نقض قوانین و پس از طی روند قضایی بازداشت و سپس آزاد شده‌اند.»

وزیر خارجه طالبان تأکید کرد «هر دو طرف باید ارائه خدمات قونسلی معیاری به اتباع خود را تضمین کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.»

100%

طالبان از دولت امارات متحده عربی و محمد بن زاید آل نهیان رئیس این کشور به خاطر «نقش سازنده در فراهم‌سازی تسهیلات آزادی» این زندانی امریکایی تشکر کرد و امارات متحده عربی را کشور دوست نزدیک افغانستان خواند.

متقی همچنین از نقش دولت قطر در تبادل اطلاعات میان این گروه و خانواده این زندانی نیز قدردانی کرد.

طالبان گفت که «زلمی خلیلزاد اقدام این گروه برای رهایی این شهروند امریکایی را ستایش کرده و ادامه گفت‌وگوها میان دو طرف در مورد همه مسائل را مهم خوانده و نسبت به پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز امیدواری کرد.»

به گفته طالبان، سفیر امارات متحده عربی آمادگی کشورش را برای ایفای نقش در زمینه‌های بشردوستانه اعلام کرد و این‌گونه پیشرفت‌ها را به نفع همه دانست.

بریتانیا حدود ۴ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

۴ حمل ۱۴۰۵، ۱۱:۵۴ (‎+۰ گرینویچ)

ریچارد لینزی، فرستاده بریتانیا برای افغانستان روز سه‌شنبه گفت که این کشور حدود ۴ میلیون دالر برای فراهم‌سازی اقلام اساسی غذا و حمایت از آسیب‌دیدگان بلایای طبیعی در افغانستان اختصاص داده است. مجموع کمک‌های بریتانیا به افغانستان در سال جاری مالی به حدود ۲۰۰ میلیون دالر می‌رسد.

بر مبنای آمار سازمان ملل، در سال ۲۰۲۶ بیش از ۲۱ میلیون نفر از جمله حدود ۱۲ میلیون کودک در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

این سازمان برای ارائه کمک‌های حیاتی به میلیون‌ها نفر در سراسر افغانستان حدود ۹۵۰ میلیون دالر درخواست کرده است.

پیشتر برنامه جهانی غذا با اشاره به سه بحران همزمان در افغانستان گفت که این کشور علاوه بر تشدید درگیری‌های مرزی با پاکستان و تأثیرپذیری از درگیری‌ها در ایران، با گرسنگی اضطراری و سوءتغذیه حاد نیز مواجه است.