• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان در نواحی مرزی خوست با نیروهای پاکستانی درگیر شده‌اند

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۲۲:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های وابسته به طالبان شام یکشنبه گزارش دادند که نیروهای این گروه بر یک پاسگاه مرزی پاکستان در منطقه همجوار ولایت خوست حمله کردند. تلویزیون ملی در گزارشی مدعی شد که شماری از سربازان پاکستانی در آتش‌باری طالبان کشته شدند.

منابع محلی در خوست به افغانستان اینترنشنال گفتند که این درگیری حوالی ساعت ۸ یکشنبه‌شب در ناحیه مرزی ولسوالی تنی رخ داده است. ظاهراً، آتش‌باری میان دو طرف همچنان ادامه دارد.

عبدالحق فدا، سخنگوی قول‌اردوی ۲۰۳ طالبان در جنوب‌شرق افغانستان مدعی شد که در این درگیری یک پوسته نیروهای پاکستانی از بین رفته است. او افزود که جسد یک سرباز پاکستانی به دست نیروهای طالبان افتاده است.

مسئولان این قول‌اردو با نشر ویدیویی از جسد یک سرباز پاکستانی ادعا کردند که تاکنون دست‌کم چهار سرباز پاکستانی کشته شده‌اند.

طالبان درباره تلفات نیروهای خود وضاحت نداده است.

مقامات پاکستانی تاکنون درباره این درگیری و تلفات آن ابراز نظر نکرده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

«مهندس بیکار» در کابل تلاش کرد به زندگی خود پایان دهد
۱

«مهندس بیکار» در کابل تلاش کرد به زندگی خود پایان دهد

۲

مهندس بیکاری که در کابل دست به خودکشی زده بود درگذشت

۳

قهرمان پشتون‌تبار تاجیکستان کیست؟

۴

جنرال حکومت پیشین که با طالبان بیعت کرده بود به اتهام قتل دو زن بازداشت شد

۵

ویران‌کردن «منار نجات» توسط طالبان واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخته است

•
•
•

مطالب بیشتر

طالبان با مقام اوزبیکستانی درباره کمبود دارو در افغانستان گفت‌وگو کرد

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۱۹:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

مقام‌های اوزبیکستان و طالبان روز یکشنبه درباره مشکل کمبود دارو در افغانستان که پس از تنش و درگیری با پاکستان ایجاد شده است، گفت‌وگو کردند.

عبدالله عزیزیف، مسئول بخش داروی وزارت صحت عامه اوزبیکستان گفته است که شماری از سرمایه‌گذاران کشورش وارد کابل شده‌اند تا «حل مشکلات دارویی» افغانستان را بررسی کنند.

او در دیدار با عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس وزرای طالبان تاکید کرد که این شرکت‌ها متعهدند داروهای باکیفیتی را که در اوزبیکستان تولید و مصرف می‌شود، به افغانستان نیز صادر کرده و اعتماد مردم را جلب کنند.

ارگ در خبرنامه‌ای که روز یکشنبه منتشر کرد، نوشت که اوزبیکستان در زمینه تامین تجهیزات آزمایشگاهی و ارتقای ظرفیت کارمندان لابراتوارها نیز آماده همکاری با افغانستان است.

حنفی قول داده است که اداره طالبان برای شرکت‌های اوزبیکستانی واردکننده دارو تسهیلات فراهم کرده و از آن‌ها حمایت کند.

در پی درگیری و بسته شدن گذرگاه‌های افغانستان و پاکستان به روی تجارت و ترانزیت، طالبان برای رفع کمبود دارو با هند و ایران نیز وارد گفت‌وگو شده است.

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه، در اواخر قوس اذعان کرد که افغانستان در تامین دارو با معضل جدی روبه‌رو شده است. او افزود که هند تلاش کرده تا از وابستگی دارویی افغانستان به پاکستان بکاهد.

شماری از داروفروشان به افغانستان اینترنشنال گفتند که در کشور بحران کمبود دارو به وجود آمده است.

همزمان با سفر وزیر صحت عامه به هند، معاون این وزارت به تهران سفر کرد و با مقام‌های جمهوری اسلامی درباره واردات دارو گفت‌وگو کرد.

پیشتر، مقام‌های طالبان اعلام کرده بودند که در دبی قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر برای تامین دارو با شرکت‌های هندی امضا کرده‌اند.

طالبان پس از اعتراض‌های جدید 'پرداخت حقوق بازنشستگان را از سر می‌گیرد'

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۱۸:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت مالیه طالبان روز یکشنبه اعلام کرد که روند پرداخت حقوق متقاعدین وزارت‌های معارف و دفاع از ۲۶ حمل دوباره آغاز می‌شود و تا ۲۶ سرطان ادامه خواهد داشت. طالبان از بازنشستگان این وزارت‌ها خواسته است تا بادرنظرداشت جدول نوبتی پرداخت حقوق، به‌طور آنلاین نوبت بگیرند.

طالبان پس از به قدرت رسیدن از پرداخت منظم پول بازنشستگان خودداری کرده است که این امر باعث اعتراض آن‌ها شده است. در آخرین مورد، شماری از متقاعدین در ۱۰ حمل در برابر ریاست تقاعد دست به اعتراض زدند.

متقاعدین می‌گویند که تنها بخش اندکی از پرداخت‌ها انجام شده و شمار زیادی از آن‌ها همچنان از دریافت حقوق محروم مانده‌اند. آنان شکایت دارند که تنها گروه اندکی، از جمله کسانی که در سال ۱۴۰۰ متقاعد شده‌اند، حقوق خود را دریافت کرده‌اند.

در اعلامیه وزارت مالیه طالبان آمده است که این وزارت تا اکنون شش بار حقوق ماموران بازنشسته دولت را پرداخت کرده است.

هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، با پرداخت حقوق متقاعدین مخالف است اما تحت فشار اعتراض‌های آن‌ها با پرداخت پول موافقت کرده است. او در ابتدای ماه دلو سال ۱۴۰۳ با صدور یک فرمان هشت‌ماده‌ای به متقاعدین دستور داد که برای دریافت حقوق خود به محاکم اختصاصی مراجعه کنند.

هند به‌عنوان نخستین کشور به آسیب‌دیدگان زلزله و سیلاب در افغانستان کمک کرد

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۱۷:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

هند روز یکشنبه اعلام کرد که کشورش به آسیب‌دیدگان سیل و زلزله اخیر در افغانستان محموله کمکی ارسال کرده است. این بسته امدادی شامل لوازم آشپزخانه، کیت‌های بهداشتی، لحاف و دیگر اقلام ضروری است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند گفت که دهلی نو در کنار مردم افغانستان ایستاده است و متعهد به ارائه کمک‌های بشردوستانه در شرایط دشوار می‌باشد.

این مقام هندی مقدار کمک‌های فرستاده شده به کابل را مشخص نکرده است. تصاویر منتشر شده از این کمک‌ها نشان می‌دهد که یک محموله قابل‌توجه به میدان هوایی کابل رسیده است.

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۸ حوالی ساعت ۸:۴۲ جمعه‌شب به وقت کابل در منطقه هندوکش افغانستان در عمق ۱۸۶ کیلومتری زمین رخ داد. حمدالله فطرت، سخنگوی طالبان اعلام کرد که در پی این زمین‌لرزه دست‌کم ۱۲ نفر جان باختند و ۴ نفر دیگر زخمی شدند.

از سویی هم در یک هفته گذشته بارندگی‌های شدید و جاری شدن سیل در برخی ولایت‌های افغانستان سبب تلفات و خسارات شده است.

اداره مبارزه با حوادث طالبان یکشنبه اعلام کرد که شمار قربانیان رویدادهای طبیعی در افغانستان از ششم حمل تا کنون به ۹۹ تن و تعداد زخمی‌ها به ۱۵۴ تن رسیده است. به گفته سخنگوی این اداره در ۲۴ ساعت گذشته، بارندگی‌ها و سیلاب‌ در سراسر افغانستان جان ۱۳ نفر را گرفت.

در پی حوادث طبیعی اخیر در افغانستان، هند نخستین کشوری است که به آسیب‌دیدگان افغان کمک‌های بشردوستانه می‌فرستد. سایر متحدان طالبان مانند چین و ایران، هنوز اقدامی برای کمک به آسیب دیدگان نکرده‌اند.

بازداشت مقام‌های ارشد وزارت صحت طالبان به اتهام فساد

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۱۵:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

تلویزیون آمو به نقل از منابع خود گزارش داد شماری از مقام‌های ارشد وزارت صحت طالبان به اتهام فساد بازداشت شده‌اند. منابع گفته‌اند که استخبارات طالبان روز شنبه با یورش به خانه وزیر صحت طالبان، چندین مقام ارشد این وزارت را بازداشت کرده است.

تلویزیون آمو روز شنبه به نقل از سه منبع معتبر گزارش داد که پنج مقام نزدیک به وزیر صحت عامه طالبان، از جمله نورالله درویش، رئیس اسناد و ارتباطات این وزارت، توسط استخبارات طالبان بازداشت شده‌اند.

چهار تن دیگر از افرادی که بازداشت شده‌اند، رئیس اسناد و ارتباطات، آمر دفتر ریاست اسناد و ارتباطات، سکرتر اسناد و ارتباطات و مدیر عرایض وزارت صحت عامه طالبان هستند.

بر بنیاد این گزارش، نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه طالبان، حدود یک هفته تلاش کرده مانع بازداشت این افراد شود، اما مولوی عماد، رئیس بخش «۰۸» استخبارات طالبان، هشدار داده که در صورت ادامه مداخله، خود وزیر نیز بازداشت خواهد شد.

به گفته منابع، بازداشت‌ها در پی اتهام‌های فساد مالی و سوءاستفاده از صلاحیت‌ها انجام شده و در عین حال، آمر ترانسپورت و یکی از مشاوران وزیر از محل گریخته‌اند.

بر اساس گزارش، پسرعمه همسر وزیر صحت طالبان به‌عنوان رئیس منابع بشری، خواهرزاده‌اش به‌عنوان رئیس بخش مواد مخدر و محمدطاهر حلیم، پسر کاکای او، به‌عنوان رئیس دفتر وزیر تعیین شده‌اند.

همچنین فردی به‌نام حکمت، خواهرزاده دیگر وزیر، به‌عنوان یاور او فعالیت دارد.

منابع به آمو گفته‌اند که پسر وزیر صحت عامه طالبان به اتهام دریافت ۴ موتر زرهی و ۶۴ هزار دالر رشوه، از چند ماه به این‌سو به ترکیه فرار کرده است.

فردی به‌نام «اسرائیل»، مشاور ارشد وزیر که پیش‌تر با نیروهای امریکایی همکاری داشته، ۳۴ موتر زرهی در اختیار وزیر قرار داده و این وسایط اکنون برای استفاده شخصی یا کرایه به کار گرفته می‌شوند.

  • طالبان «برای جذب کمک خارجی» دست به دامان مشاورانی با سابقه خدمت به امریکا شده است

    طالبان «برای جذب کمک خارجی» دست به دامان مشاورانی با سابقه خدمت به امریکا شده است

به گفته منابع، آمر ترانسپورت این وزارت پس از یورش نیروهای استخبارات طالبان به خانه وزیر، متواری شده است. منابع افزوده‌اند که بریال کاکر، مشاور وزیر، و محمدطاهر حلیم، رئیس دفتر، متهم‌اند با استفاده از منابع این وزارت زمین‌های گسترده‌ای در ولایت‌های مختلف خریداری کرده‌اند.

طالبان تاکنون در مورد این گزارش اظهار نظری نکرده‌ است.

وزیر صحت‌عامه طالبان کیست؟

نورجلال جلالی، وزیر طالبان در وزارت صحت‌عامه باشنده اصلی ولایت کنر است.

او تحصیلات عالی ندارد و فقط از مدرسه دینی فارغ شده است. آقای جلالی در اداره اول طالبان معاون وزارت داخله و والی این گروه در پکتیکا بود. پس از سال ۲۰۰۱ نیز عضو کمیسیون‌های نظامی طالبان و والی نام‌نهاد در ننگرهار و پکتیا گماشته شده بود.

در حکومت قبلی ۵ سال در زندان بگرام بوده است و پس از آزادی در سال ۲۰۲۱ عضو دفتر سیاسی طالبان در قطر و یکی از اعضای هیئت مذاکره‌کننده آن‌ها بود.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، به حیث معاون وزارت داخله طالبان گماشته شد. او از سال ۲۰۲۴ تا کنون وزیر صحت عامه است.

پاکستان می‌گوید نزدیک به «۸۰۰ جنگجوی طالبان» را کشته است

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۱۵:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

عطاالله تارر، وزیر اطلاعات و رسانه‌های پاکستان اعلام کرد که از آغاز درگیری تاکنون نیروهای کشورش ۷۹۹ جنگجوی طالبان را کشته‌اند. این مقام پاکستان گفت در این مدت دست‌کم ۱۰۳۴ طالب در پی درگیری‌ها زخمی شده‌اند.

عطاالله تارر، وزیر اطلاعات و رسانه‌های پاکستان، پس از یک وقفه هجده روزه بار دیگر درباره درگیری‌ها با طالبان آمار تازه‌ای منتشر کرده و در یادداشتی در حساب کاربری اکس خود نوشته است که نیروهای پاکستانی تاکنون ۲۸۶ پاسگاه طالبان را در مناطق مرزی نابود کرده‌اند.

او افزوده است که دست‌کم ۴۴ پاسگاه طالبان نیز به تصرف نیروهای پاکستانی درآمده است. به گفته این مقام پاکستانی، در جریان این درگیری‌ها ۲۴۹ تانک و تجهیزات نظامی طالبان نیز منهدم شده‌اند.

آقای تارر همچنین اعلام کرده است که از آغاز این تنش‌ها تاکنون، ۸۱ نقطه در داخل افغانستان هدف حملات هوایی قرار گرفته است.

طالبان تاکنون به‌گونه رسمی به این آمار واکنش نشان نداده‌ است. این در حالی است که این گروه پیش‌تر مدعی شده بود شماری از پاسگاه‌های مرزی پاکستان را تصرف و تعدادی دیگر را نابود کرده است.

پاکستان پس از پایان آتش‌بس موقت عید فطر اعلام کرد که حملات خود را از سر گرفته است.

طالبان، پاکستان را به کشتن غیرنظامیان متهم می‌کند، اما اسلام‌آباد این ادعا را رد کرده و تأکید دارد که حملاتش تنها اهداف نظامی را هدف قرار می‌دهد.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی طالبان روز یکشنبه گفت که در حملات پاکستان به افغانستان از ۲۲ فبروری تا ۴ اپریل، ۷۶۱ غیرنظامی کشته و ۶۲۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند. به گفته او، در همین مدت ۲۷ هزار و ۴۰۷ خانواده نیز آواره شده‌اند.

با گذشت یک‌ونیم ماه از آغاز درگیری‌ها میان طالبان و پاکستان، تلاش‌های دیپلوماتیک برای کاهش تنش‌ها ادامه دارد. در همین راستا، گفت‌وگوهایی به میزبانی چین میان نمایندگان دو طرف در شهر اورومچی در حال برگزاری است.

با این حال، تا کنون جزئیاتی از محتوای این مذاکرات منتشر نشده و مشخص نیست این گفت‌وگوها تا چه اندازه به کاهش تنش‌ها یا دستیابی به توافق منجر خواهد شد.

این مذاکرات در حدر حالی برگزار شده است که پیش از این، طالبان و پاکستان سه دور گفت‌وگوی جداگانه در قطر، ریاض و استانبول برگزار کرده بودند که بدون نتیجه پایان یافت.