• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان ملل: به‌دلیل جنگ طالبان و پاکستان بیش از ۹۰ هزار نفر در افغانستان آواره شده‌اند

۱۸ حمل ۱۴۰۵، ۱۱:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) می‌گوید به‌رغم برقراری آتش‌بس میان طالبان و پاکستان در روزهای عید حملاتی به ولایت‌های شرقی افغانستان انجام شده است. به گفته این نهاد تاکنون بیش از ۹۴ هزار نفر (حدود ۱۳ هزار و ۴۰۰ خانواده) به‌دلیل این درگیری‌ها آواره شده‌اند.

بر اساس گزارش دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل که روز دوشنبه منتشر شد، بیشترین شمار بیجاشدگان در خوست با ۲۶ هزار و ۲۰۰ نفر و در کنر با ۲۵ هزار و ۳۰۰ نفر ثبت شده است.

همچنین ننگرهار با ۱۹ هزار و ۶۰۰، پکتیا با ۱۸ هزار و ۲۰۰ و پکتیکا با ۴ هزار و ۹۰۰ نفر در این فهرست قرار دارند.

این نهاد بین‌المللی اعلام کرده که ارزیابی‌ها در بخش‌های مختلف، به ویژه در نورستان، همچنان ادامه دارد.

بر اساس گزارش، علاوه بر این، ۲۵ مرکز صحی و ۴۱ مکتب در ولایت‌های کابل، خوست، کنر، ننگرهار، پکتیا و پکتیکا به دلیل شلیک و ناامنی‌های ناشی از جنگ، آسیب دیده یا بسته شده‌اند و خدمات بهداشت، تغذیه و آموزش را مختل کرده‌اند.

گزارش به حمله هوایی پاکستان به مرکز معالجه معتادان در کابل نیز اشاره کرده است اما آماری از تلفات این رویداد منتشر نکرده است. در گزارش فقط آمده است که «در ۱۷ مارچ، یک حمله هوایی بزرگ، شفاخانه درمان اعتیاد امید در کابل را ویران کرد و همچنین، بازارهایی در پکتیکا و یک انبار بزرگ سوخت در قندهار آسیب دیده و گزارش‌هایی از برخورد به اماکن مذهبی در کنر و نورستان نیز وجود دارد. حداقل ۳۴۵ خانه نیز ویران یا به شدت آسیب دیده‌اند.»

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل می‌گوید حدود ۱۰۰ هزار نفر در ولسوالی‌های برگمتال و کامدیش نورستان از دسترسی به کمک‌های بشردوستانه محروم شده‌اند.

در گزارش این نهاد آمده است که از آغاز درگیری‌ها تاکنون بیش از ۳۴ هزار نفر از کمک‌های شامل غذا، پول نقد و سرپناه اضطراری بهره‌مند شده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

فاتحه مردی که سوخت تا جامعه افغانستان را تکان دهد
۱

فاتحه مردی که سوخت تا جامعه افغانستان را تکان دهد

۲

پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه‌ای، خواستار تحریم رهبران طالبان شد

۳

انتقاد یوناما از فرمان کودک‌همسری طالبان

۴

هفت مرد افغان در بریتانیا به «تجاوز و سوء‌استفاده جنسی» از کودکان متهم شدند

۵

طوفان گرد و خاک چند ولایت افغانستان را درنوردید

  • نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر در نورستان به کمک‌های بشردوستانه دسترسی ندارند

    نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر در نورستان به کمک‌های بشردوستانه دسترسی ندارند

•
•
•

مطالب بیشتر

طالبان به مالکان خانه‌ها هشدار داد کرایه را بیش از ۱۰ درصد افزایش ندهند

۱۸ حمل ۱۴۰۵، ۱۱:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت عدلیه طالبان اعلام کرد که افزایش کرایه‌ خانه‌ها و آپارتمان‌ها فراتر از حد تعیین‌شده ممنوع است و با متخلفان برخورد می‌شود. این وزارت همچنین تأکید کرد که کرایه ملکیت‌ها بر اساس معیارهای دو سال گذشته تنظیم شده و تنها تا ۱۰ درصد افزایش مجاز است.

وزارت عدلیه طالبان کمیته‌ای زیر نام «تنظیم کرایه منازل» ایجاد کرده که در آن نمایندگان فرماندهی امنیت، استخبارات، شهرداری و شماری از نهادهای دیگر این گروه حضور دارند.

این وزارت روز سه‌شنبه ۱۸ حمل با انتشاز اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مالکان خانه‌ها و آپارتمان‌ها، همچنان مسئولان دفاتر رهنمایی معاملات، حق ندارند کرایه‌ای بالاتر از سقف تعیین‌شده مطالبه کنند.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که هم‌زمان با بازگشت میلیون‌ها مهاجر افغان از پاکستان و ایران، بهای کرایه خانه در برخی ولایت‌ها به‌گونه بی‌سابقه افزایش یافته است.

در کنار این، کمبود خانه‌های کرایی نیز به یکی از چالش‌های جدی تبدیل شده و بسیاری از بازگشت‌کنندگان با دشواری‌های گسترده در یافتن سرپناه روبه‌رو هستند.

پیش از این نیز طالبان در ولایت‌های کابل و ننگرهار به مالکان هشدار داده بودند که کرایه خانه‌های خود را نسبت به سال‌های گذشته افزایش ندهند.

‏حامد کرزی از دبیرکل سازمان ملل خواست حملات پاکستان به افغانستان را محکوم کند

۱۸ حمل ۱۴۰۵، ۱۱:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

حامد کرزی، رئیس‌جمهور سابق افغانستان در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواستار محکومیت حملات پاکستان به افغانستان شد. او در این نامه تاکید کرده است که این حملات نقض قوانین بین‌الملل و حاکمیت افغانستان بوده و خواستار اقدامات موثر برای کاهش تنش‌ها در منطقه شده است.

آقای کرزی روز سه‌شنبه، ۱۸ حمل در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس خبر داد که در این نامه به رویکرد پاکستان در بیش از چهار دهه گذشته، و استفاده ابزاری این کشور از گروه‌های مسلح، و افراط‌گرایی در نفوذ منطقه‌ای تاکید شده است.

او از دبیرکل سازمان ملل خواسته است تا با اقدامات دیپلوماتیک از تکرار حملات به خاک افغانستان جلوگیری کرده و به کاهش تنش‌ها در منطقه کمک کند.

رئیس‌جمهور سابق افغانستان پیش از این حملات پاکستان به ولایت‌های مختلف افغانستان را محکوم کرد و این حملات را نقض آشکار اصول حسن همجواری و قوانین بین‌المللی دانسته بود.

او معتقد است که اسلام‌آباد باید از خصومت دست بردارد و در قبال افغانستان، «دیدگاهی بلندمدت و سیاست‌هایی نیک و متمدنانه» در پیش بگیرد.

پیش از این آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز از تشدید درگیری میان طالبان و پاکستان به‌شدت ابراز نگرانی کرده و از دو طرف خواسته بود که از تشدید تنش‌ها خودداری کنند.

۶ شاهراه و مسیرهای تردد ۱۱ ولسوالی به‌دلیل سیلاب بسته شد

۱۸ حمل ۱۴۰۵، ۱۰:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت فواید عامه طالبان روز سه‌شنبه اعلام کرد که به‌دلیل برف‌باری، بارندگی، جاری شدن سیلاب و لغزش کوه در برخی از ولایت‌ها شاهرا‌ه‌های‌ سالنگ، کابل - جلال‌آباد، شاهراه‌ سمنگان - مزارشریف و چند شاهراه و مسیرهای دیگر به روی تردد موترها بسته شده است.

محمداشرف حق‌شناس، سخنگوی وزارت فواید عامه طالبان، در صفحه اکس خود نوشت که مسیرهای ولسوالی‌های مارمل، چمتال و چهارکنت ولایت بلخ، مسیر‌های نازیان، دربابا، سپین‌غر و پچیرآگام در ولایت ننگرهار، شاهراه‌های بادغیس - هرات و بادغیس - فاریاب، شاهراه غور - هرات، مسیر دره‌صوف - مزارشریف و ایبک- روی‌دوآب درولایت سمنگان، مسیر ولسوالی چهارسده درولایت غور و مسیرهای کوتل قوناق و بکک در ولایت بامیان به روی رفت و آمد مسدود شده‌اند.

او گفت کار پاک‌کاری این مسیرها از سوی ریاست‌های فوایدعامه مربوطه جریان دارد.

ا‌و از شهروندان خواست تا اطلاع بعدی از سفر در مسیرهای مذکور خودداری کنند.

وزارت فواید عامه طالبان روز گذشته نیز از بسته شدن شاهراه کابل- قندهار در ولایت زابل خبر داده بود.

از ششم حمل تاکنون، بخش‌های مختلف افغانستان شاهد بارندگی، سیلاب و در برخی مناطق بارش برف بوده‌اند. این رویدادها خسارات هنگفت جانی و مالی نیز برجای گذاشته است.

اداره مبارزه با حوادث طالبان اعلام کرده است که در این مدت، ۱۱۰ نفر جان باخته و ۱۵۴ نفر زخمی شده‌اند.

گزارشگر سازمان ملل: زنان و دختران افغان با موانع جدی در دسترسی به خدمات صحی مواجه‌اند

۱۸ حمل ۱۴۰۵، ۱۰:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان همزمان با روز جهانی صحت اعلام کرد که زنان و دختران در این کشور همچنان با موانع جدی در دسترسی به خدمات بهداشتی مواجه هستند. او گفت که محدودیت‌های طالبان علیه زنان، سیستم بهداشتی افغانستان را تضعیف کرده است.

۱۸ حمل (هفتم اپریل) روز جهانی صحت است. ریچارد بنت به‌ مناسبت این روز اعلام کرد که محدودیت‌های اعمال‌شده بر آزادی گشت‌وگذار، آموزش و فعالیت کارکنان بهداشتی زن منجر به رنج و مرگ‌های قابل پیشگیری می‌شود.

او اخیرا گزارشی را درباره حق سلامت زنان و دختران در افغانستان منتشر کرد که نشان می‌دهد سیاست‌های محدودکننده طالبان به‌طور سیستماتیک حقوق بنیادین زنان را نقض می‌کند.

  • ریچارد بنت: بدون اقدام جهان، محرومیت زنان افغان پابرجا می‌ماند

    ریچارد بنت: بدون اقدام جهان، محرومیت زنان افغان پابرجا می‌ماند

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان بارها تاکید کرده است که بدون اقدام فوری جامعه جهانی، میلیون‌ها افغان به‌ویژه زنان و دختران از دریافت مراقبت‌های ضروری محروم می‌مانند.

با تسلط دوباره طالبان سیستم بهداشت و صحت افغانستان فروپاشید و صدها مرکز درمانی بسته شدند.

سازمان ملل اخیرا هشدار داده است که نیاز به خدمات بهداشتی در در این کشور به‌شدت افزایش یافته است. طالبان نیز بارها خواستار کمک‌های پزشکی شده‌اند.

  • سازمان ملل می‌گوید نیازها به خدمات بهداشتی در افغانستان افزایش یافته است

    سازمان ملل می‌گوید نیازها به خدمات بهداشتی در افغانستان افزایش یافته است

نیازهای بهداشتی افغانستان در حالی تشدید شده است که افزایش درگیری‌ها با پاکستان و جنگ در خاورمیانه، روند ارسال کمک‌های حیاتی به این کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

بازداشت یک سرباز سابق استرالیایی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان

۱۸ حمل ۱۴۰۵، ۰۹:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

پولیس استرالیا بن رابرتز اسمیت، سرباز پیشین ۴۷ ساله را در پی تحقیقات مشترک به اتهام پنج فقره جنایت جنگی در افغانستان در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ بازداشت کرد. به گفته پولیس، ادعا می‌شود او در چندین رویداد در ولایت ارزگان در کشتن افراد دخیل بوده یا به دیگران در انجام آن کمک کرده است.

بن رابرتز اسمیت، پیش از این نشان پرافتخار «ویکتوریا کراس» را نیز دریافت کرده است. پولیس این کشور گفت او روز سه‌شنبه، ۱۸ حمل در میدان هوایی سیدنی بازداشت شد.

کریسی برت، افسر پولیس استرالیا گفت: «قربانیان در زمان قتل‌های ادعایی در افغانستان، در حال مشارکت در درگیری‌ها نبودند.»

به گفته پولیس این کشور ادعا می‌شود که قربانیان یا مستقیما توسط متهم هدف گلوله قرار گرفته‌اند یا توسط نیروهای زیردست این‌ سرباز کشته شده‌اند. او که با پنج فقره اتهام جنایت جنگی روبرو است، عضو پیشین سرویس هوایی ویژه این کشور نیز بوده است.

در سال ۲۰۱۸ نیز گزارش‌هایی درباره قتل زندانیان غیرمسلح افغان توسط نیروهای استرالیایی و ارتباط این سرباز با این وقایع منتشر شد که سپس به آغاز تحقیقات درباره جنایات جنگی ادعایی انجامید.

انتظار می‌رود مرد متهم روز سه‌شنبه در دادگاهی در نیو ساوت ولز حاضر شود.

سرباز سابق استرالیایی اما بارها بر بی‌گناهی خود تاکید کرده و علیه رسانه‌هایی که این اتهامات را منتشر کرده‌اند، یک شکایت حقوقی چند میلیون دالری نیز تنظیم کرده است.

او نشان ویکتوریا کراس، بالاترین نشان نظامی استرالیا را به دلیل «شجاعت» او در افغانستان هنگام تعقیب یک فرمانده بلندپایه طالبان، دریافت کرده بود.

استرالیا طی دو دهه، در قالب عملیات‌هایی تحت رهبری امریکا و ناتو علیه طالبان و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی، ۳۹ هزار نیروی نظامی به افغانستان اعزام کرد.

یک تحقیق نظامی در سال ۲۰۲۰ نشان داد که نیروهای ویژه این کشور ۳۹ غیرنظامی و زندانی افغان را کشته‌اند و ادعاهایی درباره اعدام‌های صحرایی، رقابت بر سر تعداد کشته‌ها و شکنجه توسط نیروهای استرالیایی را مطرح کرد.