• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

کرزی: مردم نمی‌خواهند با مقاومت علیه طالبان افغانستان وارد جنگ شود

۳۱ حمل ۱۴۰۵، ۲۲:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۵:۲۵ (‎+۱ گرینویچ)

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان در گفت‌وگو با مجله اشپیگل درباره عدم شکل‌گیری مقاومت مردمی علیه طالبان گفت، مردم پس از ۴۰ سال جنگ خسته شده‌اند.

او گفت هیچ کس نمی‌خواهد افغانستان دوباره دچار هرج و مرج و درگیری شود. با این حال، او تاکید کرد که افغان‌ها تشنه صلح و ثبات و خواستار حکومتی مبتنی بر اراده مردم هستند.

رئیس‌جمهور پیشین افغانستان در یک گفت‌وگوی ویژه با مجله آلمانی اشپیگل گفت بسیاری از مردم افغانستان در حال ‌حاضر دچار فقر اقتصادی‌اند و نمی‌خواهند کشور به سمت درگیری برود. او افزود: «اما افغان‌ها مطمینا خواهان آموزش دختران، تامین حقوق زنان و حکومتی برامده از اراده ملت هستند.»

آقای کرزی در پاسخ به اختلافات درون‌گروهی طالبان به ویژه هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان در جناح قندهار و ملا یعقوب، وزیر دفاع طالبان در کابل گفت در اداره طالبان نیز، مانند هر حکومتی دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد. او تاکید کرد که با این حال، نباید «فروپاشی و تفرقه» آرزو شود.

آقای کرزی گفته پس از به قدرت رسیدن طالبان وضعیت امنیتی بهبود یافته، اما افغانستان امروز به رشد اقتصادی، رفاه، مشارکت و حکومت باثبات و موثر نیز، نیاز دارد. او تاکید کرده که افغانستان به شمول طالبان خانه مشترک همه است. به باور کرزی یک افغانستان مرفه تنها زمانی میسر است که طالبان و تمام افغان‌های دیگر برای آینده بهتر آن همکاری کنند.

او در پاسخ به این پرسش که آیا اداره طالبان بر کمک‌های هفته‌وار ۴۰ میلیون دالری امریکا استوار است، گفت هرچند این کمک‌ها مستقیم به طالبان تحویل داده نمی‌شود، اما هدف آن جلوگیری از توقف چرخه اقتصادی افغانستان است. او تاکید کرد که امریکا و سایر کمک‌کنندگان احتمالاً با ارائه پول هفته‌وار نفوذ خود بر طالبان را حفظ می‌کنند.

پاکستان با پیامد سیاست‌های نادرست خود روبه‌رو است

حامد کرزی همچنین در این گفت‌وگو تصریح کرده که پاکستان در چهار دهه گذشته به‌طور آشکار از افراط‌گرایی حمایت کرده و آن را به افغانستان صادر ‌کرده است. به باور او، اسلام‌آباد اکنون با پیامدهای سیاست‌های نادرست خود روبه‌رو شده است.

رئیس‌جمهور پیشین درباره ادعای پاکستان مبنی بر حضور تی‌تی‌پی در افغانستان و بمباران پناهگاهای آن گفت حکومت پاکستان حق دارد در قلمرو خود صلح و ثبات برقرار کند، اما حق ندارد افغانستان را مسئول ناامنی‌های داخل این کشور بداند.

آقای کرزی در این گفت‌وگو خاطرنشان کرده که سیاست‌های پاکستان رنج بزرگ و تلفات بسیاری را بر مردم افغانستان تحمیل کرده است. او همچنین حملات اخیر نیروهای هوایی پاکستان به افغانستان و کشتن غیرنظامیان را «اشتباه بزرگ» توصیف کرده است. کرزی گفته پاکستان باید استراتژی‌های خود را بازبینی کند.

حضور بیش از ۲۰ گروه تروریستی در افغانستان از دیگر مواردی است که مجله اشپیگل از حامد کرزی درباره آن پرسیده است. کرزی می‌گوید مردم افغانستان به‌طور غیرقابل تصوری از تروریسم و افراط‌گرایی آسیب دیده‌اند، «اگر این گروه‌ها واقعاً در افغانستان حضور دارند، باید فوراً از کشور بیرون رانده شوند.»

رئیس‌جمهور سابق گفته بهتر است اسلام‌آباد، افغانستان را به عنوان یک کشور مستقل و با اراده به‌رسمیت بشناسد. به باور او، اگر پاکستان تلاش کند افغانستان را کوچک و ضعیف نگهدارد، تنها به خود آسیب می‌زند.

حامد کرزی در بخشی از این گفت‌وگو از میانجی‌گری چین در درگیری میان طالبان و پاکستان قدردانی کرده است. او گفته چین به عنوان شریک اقتصادی دو طرف تلاش دارد روابط طالبان و پاکستان را بهبود بخشد.

«برخی اعضای طالبان با آموزش دختران مخالفت ندارند»

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان در گفت‌وگو با مجله اشپیگل گفت هیچ شواهدی مبنی بر مخالفت جنگجویان عادی طالبان با آموزش دختران وجود ندارد.

کرزی مدعی شد که پس از تصرف کابل توسط طالبان، برخی اعضای جوان این گروه از او خواسته‌اند دختران‌شان را برای تحصیل به خارج از کشور بفرستد.

حامد کرزی گفت روحانیون افغانستان نیز، بارها خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه و لغو ممنوعیت اشتغال زنان شده‌اند. او تاکید کرد که ممنوعیت کار و آموزش زنان افغانستان را تضعیف کرده است.

رئیس‌جمهور پیشین افزود که مطالبه حق کار و آموزش از حقوق قانونی زنان افغان است. مجله اشپیگل نوشت با آنکه روزانه بسیاری از زنان برای دستیابی به حقوق اساسی خود از حامد کرزی کمک می‌خواهند، اما فرزندان رئیس‌جمهور پیشین مانند دیگر دختران افغانستان از آموزش حضوری در بالاتر از صنف ششم محروم‌اند.

حامد کرزی گفته یک دخترش از صنف شش فارغ شده و اکنون مشغول فراگیری آموزش‌ از راه دور است. او همچنین اضافه کرده که دختر دیگرش در حال حاضر در صنف ششم مکتب است و تا ماه‌های آینده از آموزش محروم خواهد شد. کرزی گفت کوچک‌ترین دخترش در صنف سوم مکتب است.

100%

رئیس‌جمهور پیشین اما تصریح کرد که برای بازگرداندن حقوق زنان و دختران افغان هرچه در توان دارد انجام خواهد داد. او ممنوعیت کار و آموزش زنان را یک معما توصیف کرد و گفت مقامات طالبان در اوایل این ممنوعیت را موقتی اعلام کردند، اما اکنون مدت بسیار طولانی از این ممنوعیت گذشته و خسارات «جبران ناپذیری به نسل جوان و آینده افغانستان وارد کرده است.»

آقای کرزی همچنین بدون نام بردن از طالبان خاطرنشان کرد که برخی‌های در افغانستان ادعا دارند که آموزش زنان و دختران خلاف دین اسلام است. او تاکید کرد که روحانیون دین اسلام در سراسر جهان از آموزش و مشارکت زنان حمایت کرده‌اند.

رئیس‌جمهور پیشین در این گفت‌وگو خاطرنشان کرده است که ممنوعیت آموزش، کار و مشارکت زنان به نفع کسانی است که می‌خواهند افغانستان ضعیف باشد.

پربازدیدترین‌ها

یاسین ضیا: برای فردای پسا‌طالبان برنامه‌ریزی می‌کنیم
۱

یاسین ضیا: برای فردای پسا‌طالبان برنامه‌ریزی می‌کنیم

۲

جنگ به مرکز ولسوالی نسی رسیده است

۳

واکنش‌ها به درگیری در بدخشان؛ جمعه‌خان فاتح وارد «جنگ نابرابر» شده است

۴

ادامه درگیری‌ها در بدخشان؛ شنیده‌شدن شلیک‌های پراکنده در ولسوالی نسی

۵

جبهه مقاومت اعلام کرد شهردار طالبان در فیض‌آباد بدخشان «کشته شد»